STSX Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2008 Ειμαι καινουριο μελος σε αυτο το forum και θελω να εκφρασω τα συγχαρητηρια μου σε ολους σας! Για να μπω κατευθιαν στο ψητο σκεφτομουν να αρχισω να παιζω μπασσο αλλα δεν μπορω να πηγαινω σε ωδειο η να φερνω καποιον δασκαλο επειδη δεν υπαρχει αρκετος ελευθερος χρονος. Η ερωτηση μου ειναι αμα ειναι δυσκολο να μαθω να παιζω μπασσο μονος μου η αν ειναι απαραιτητο να κανω μαθηματα. Ευχαριστω.
liopyr Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2008 Kάποιες πολύ βασικές ασκήσεις πρέπει να σου τις δείξει κάποιος στην αρχή. Από εκεί και πέρα είναι θέμα υπομονής και θέλησης να φτάσεις σε ένα σημείο να συνοδεύεις (σωστά) κάποια κομμάτια. Σε πολύ υψηλό επίπεδο δεν γίνεται να φτάσεις πάντως χωρίς κάποιο τρόπο εκμάθησης, καθώς υπάρχουν διάφορες τεχνικές που δεν γίνεται να φανταστείς/ανακαλύψεις μόνος σου πως πραγματοποιούνται. Γενικότερα σχετικές γνώσεις μουσικής έχεις? hint: Ίσως αν βρεις κάποια tutorial στο internet να σε βοηθήσουν. Καλή αρχή και υπομονή.
paranoid_gr Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2008 Βασικα πρεπει να ξεκαθαρισεις τι θες να μαθεις..κιθαρα ή μπασσο???ειναι μια αρχη!!! Μετα βεβαια μπορεις να κοιταξεις στο ιντερνετ και υπαρχουν πολλα βιντεακια και οδηγοι εκμαθησης,ειδικα κιθαρας(για μπασσο δεν εψαξα για να πω την αληθεια..),που σου μαθαινουν συγχορδιες και λοιπα..μιας και δεν θα πας σε δασκαλο....αμα επιλεξεις κιθαρα εχω μαι ιστοσελιδα να σ δωσω που χρησιμοποιουσα το καλοκαιρι και με βοηθησε αρκετα..
liopyr Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2008 Βασικα πρεπει να ξεκαθαρισεις τι θες να μαθεις..κιθαρα ή μπασσο??? Και το μπάσσο κιθάρα θεωρείται. Νομίζω πως έγραψε την επικεφαλίδα ως "bass guitar".
STSX Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2008 Θελω να μαθω μπασσο απλα το προβλημα ειναι αμα το αρχισω και αγορασω ενα θα μπορω σιγα σιγα να παιζω ευκολα κομματια η πρεπει να κατσω και να μαθω συγχορδιες και οτι αλλο χρειαζεται? Απο μουσικη δεν εχω καθολου εμπειρια παρα μονο απο το σχολειο κατι "ψιλα" με μια μελοντικα. Βεβαια δεν σκοπευω να γινω καλλιτεχνης απλα μπορει να παιζω με καποια φιλαρακια σε γρουπακι για πλακα, σαν χομπι.
liopyr Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2008 Eιδικά στο μπάσσο υπάρχουν κομμάτια που χτυπάνε τρεις νότες, δεν θα δυσκολευτείς ιδιαίτερα να παίξεις κάτι πολύ απλό στην αρχή. Συγχορδίες δεν έχει, τουλάχιστον στην πλειοψηφία των "mainstream" κομματιών... Απλά επιμένω πως στην αρχή πρέπει κάποιος να σου δείξει κάποιες ασκήσεις να "ανοίξουν" τα δάχτυλά σου, να χτυπάς/πατάς σωστά κλπ. Δεν είναι επιστήμη, στοιχειωδώς να ξέρεις/(μάθεις) την έννοια του ρυθμού και "anyone can play quitar" που λέει και ο Yorke.
STSX Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2008 Ευχαριστω για τις συμβουλες γιατι εχω μπερδευτει τελευταια και φοβαμαι μηπως τα λεφτα που δωσω για το μπασσο πανε χαμενα επειδη δεν θα μπορεσω να παιξω τπτ. Εαν παρω μπασσο η τιμη του μαζι με εναν ενισχυτη πιστευω να ειναι γυρω στα 250 ευρω γιατι ειμαι αρχαριος και δεν θα παρω τπτ ακριβο.Απο μαρκες δεν ξερω πολλα μηπως μπορει να με διαφωτισει κανεις?
liopyr Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2008 Πρόχειρα κοιτώντας, καθώς έχω πολύ καιρό να το ψάξω το θέμα, καλή πρόταση φαίνεται αυτό της Washbourn. Τώρα το τι θα διαλέξεις εξαρτάται και από την μουσική που θες να παίξεις φυσικά. Τώρα για ενισχυτή δεν περισσεύουν και πολλά, αναγκαστικά θα πας σε κάτι μικρό απλά να κάνεις την δουλειά σου.
paranoid_gr Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2008 Γτ δεν κοιτας και τα σετακια που κυκλοφορουν οι διαφορες εταιριες...πχ απο ltd εχει ενα πολυ καλο μπασσο,αλλα ειναι για αρκετα μεταλ και χαρντ ροκ καταστασεις..Επισης απο squier που ειναι θυγατρικη της fender μπορεις να βρεις ωραια κομματια. Κοιταξε και σε κανα μαγαζι στην πολη σου(οχι σε αλυσιδες) σε καποιο συνοικιακο.εκει θα σου κανουν κανα πακετακι σε καλη τιμη.. ΥΓ απλα νομιζα οτι στην επικεφαλιδα ξεχασε το κομμα(,) αναμεσα στο κιθαρα μπασο. Μπορεις επισης να γραψεις στο youtube learn how to play πχ paranoid in bass guitar και θα σου βγαλει πολλα πραγματα..Ειδικα αμα ψαξεις και google θα βρεις πολλα πραγματα
STSX Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2008 Αγαπω την μεταλ αλλα σκοπευω για αρχη προς funky μουσικη κατι σε Red Hot Chili Peppers οποτε δεν θελω πολυ μεταλ. Βρηκα 2 σετακια αλλα δεν ξερω αμα ειναι καλα γιατι ακουγονται διαφορα . http://www.musicorama.gr/eshop/product_info.php?cPath=1_11_1107&products_id=3887 http://www.musicorama.gr/eshop/product_info.php?cPath=1_11_1107&products_id=4960 Εαν γνωριζει κανεις απο αυτα ας πει τις προτασεις του. Οπως ειπα και πριν γυρω στα 250-270 να κοστιζει το μπασσο μαζι με ενισχυτη. Ευχαριστω
liopyr Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2008 για αρχη προς funky μουσικη κατι σε Red Hot Chili Peppers οποτε Ε, χχμ. Κάνε λίγο κράτει, RHCP για αρχή???
STSX Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2008 Λαθος μου απλα προς τετοιο ειδος μουσικης θελω να πω.
-WISE- Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2008 αν πιασεις να παιζεις flea απο την αρχη...εισαι μεγαλο ταλεντο!χεχε! παντως φιλτατε επειδη τυχαινει να μαθαινω τραγουδια με το guitar pro το προγραμματακι,κοιταω και τα tabs για μπασο πως παει.υπαρχουν απειρα κομματια που παιζεις μια-μια νοτες...εννοω ειναι πολυ ευκολα!!
grmako Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2008 Εγώ θα σου πρότεινα κάτι τέτιο... http://www.thomann.de/gr/fender_squier_affinity_p_bass_set_mb.htm ή http://www.thomann.de/gr/epiphone_eb_0_ch_bundle_1.htm και αυτά που πρότεινες εσύ είναι μια χαρά....αλλά κοίτα και αυτα τα 2 που σου είπα εγω....!
stefa_1 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2008 Μπορεις επισης και να παρεις το βιβλιο ''ηλεκτρικο μπασο για αρχαριους'' του Αλεξανδρου Στιβακτη (δες e-shop.gr) Εγω επαιζα μπασο για 1 χρονο μονος μου και οταν ξεκινησα ωδειο και πηρα αυτο το βιβλιο (3 μηνες εκανα μονο)καταλαβα ποσο λαθος επαιζα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.