egalps Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2008 Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους! Αγόρασα μία τηλεόραση LCD Samsung 37 ιντσών.Όπως είναι τώρα διαμορφωμένος ο χώρος του δωματίου η απόσταση της από τον καναπέ που κάθομαι είναι περίπου 2 και κάτι μέτρα.Θέλω λοιπόν να ρωτήσω αν αυτή η απόσταση δημιουργεί πρόβλημα για τα μάτια ή γενικότερα αν θα πρέπει να κάνω κάποια αλλαγή στο χώρο και να μεγαλώσω την απόσταση. Ευχαριστώ πολύ
soulnick Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2008 Κομματακι κοντα εισαι για 37 ιντσες... ενα φιλαρακι μου εχει μια 32αρα και καθεται στα 3 μετρα, αλλα ισως χρειαζοταν αλλο ενα. τεσπα, αμα δεν σ'ενοχλει εσενα...
egalps Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2008 Κομματακι κοντα εισαι για 37 ιντσες... ενα φιλαρακι μου εχει μια 32αρα και καθεται στα 3 μετρα, αλλα ισως χρειαζοταν αλλο ενα. τεσπα, αμα δεν σ'ενοχλει εσενα... Δεν είναι το θέμα αν μ ενοχλεί.Ρωτάω αν υπάρχει πρόβλημα με τυχόν ακτινοβολία που πιθανόν να εκπέμπεται από τη συσκευή...
antonl Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2008 Από ό,τι θυμάμαι, έχει αποδειχτεί πως η παρακολούθηση τηλεόρασης από πολύ μικρή απόσταση δεν προκαλεί (μόνιμη) βλάβη στα μάτια, απλώς το πολύ-πολύ να τα κουράζει γρήγορα. Αυτή η (επιστημονική) έρευνα ήταν για CRT τηλεοράσεις. Δυστυχώς δεν έχω εύκαιρο link. Οπότε φαντάζομαι πως δεν τίθεται θέμα για την δική σου περίπτωση που είναι και LCD μάλιστα. Αν κάποιος γνωρίζει περισσότερα, ευχαρίστως να μάθουμε κάτι...
Age4Greeks Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2008 Γενικως το θεμα με την ακτινοβολια των TFT και Plasma ειναι καπως παρεξηγημενο γιατι εκπεμπουν πολυ μικροτερη απο οτι των CRT. Οσον αφορα την ιδανικη αποσταση, εξαρταται και απο παραγοντες οπως φωτισμος δωματιου, ρυθμισεις τηλεορασης και αναλυση. Για μια 37 νομιζω οτι τα 2,5 μετρα ειναι αρκετα καλα, απο κει και περα παιζουν ρολο οι παραπανω παραγοντες και λιγο και τα προσωπικα γουστα του καθενος. Απο τη δικη μου εμπειρια σε 42'' (Πλασμα με 1024χ768 αναλυση) τα 3 μετρα ειναι πολυ καλα. Μη ξεχνας βεβαια οτι πολλα πραματα ειναι και συνηθεια. Στην αρχη μπορει να σου φαινεται κοντα γιατι παλαιοτερα με τις CRT ειχαμε συνηθισει τις 32 ως τεραστιες....αλλα μετα θα τις βλεπεις και θα σου φαινονται σα μεγαλες οθονες Η/Υ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.