Προς το περιεχόμενο

Fps και μία ακόμα ερώτηση όσο αναφορά την οθόνη στο παιχνίδι

giorgos147

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά και χρόνια πολλά.

θέλω να ρωτήσω κάτι όσο αναφορά αυτά τα fps.

Π.χ. όταν έβαλα το fraps μου έδειχνε στο gears of war ότι έχω 62-60 fps

Είναι καλό να είναι τόσο υψηλά ή όχι;

Και μέσα στο παιχνίδι,ενώ ...παίζω σε κάποιες στιγμές στην οθόνη δείχνει κάτι,πως να το πω...Σα κύματα(δε χαλανε τα γραφικά,παραμένουν όπως είναι,απλά κάτι σα κυματάκια...)Σε αυτό τι φταίει;

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Για τα "κύματα" ενεργοποίησε το v-sync είτε μέσα απ το παιχνίδι αν έχει επιλογή είτε από το control panel της κάρτας γραφικών σου.

Αν η κίνηση στο παιχνίδι είναι smooth, είναι καλό το framerate. Και στα 60fps είναι smooth συνήθως.

Δημοσ.

To Vsync στα ελληνικά πως είναι;Έχω nvidia.... :-)

Ενίσχυση χρώματος;Ενίσχυση δυναμικής αντίθεσης;

Έψαξα στο παιχνίδι και το vSync είναι on...Γιατί όμως κάνει αυτά τα νερά;

Δημοσ.

Επεξεργάστηκα το μήνυμα παραπάνω αλλά δε θα το είδες...

Το vSync στο παιχνίδι είναι on,αλλά τα νερά παραμένουν...Γιατί άραγε;

(ήταν ήδη on,δε το είχα βάλει εγώ)

Edit

Το έκλεισα το VSync και δοκίμασα το παιχνίδι...Το δοκίμασα 3-4 λεπτά και δεν είδα αυτά τα νερά.Το μόνο που τα fps τώρα αντί για 62-60 που ήταν σταθερά έχουν πέσει στα 30 έως 50.

Αυτό είναι κακό;

Δημοσ.
[...]

Το έκλεισα το VSync και δοκίμασα το παιχνίδι...Το δοκίμασα 3-4 λεπτά και δεν είδα αυτά τα νερά.Το μόνο που τα fps τώρα αντί για 62-60 που ήταν σταθερά έχουν πέσει στα 30 έως 50.

Αυτό είναι κακό;

Δεν ξέρω αν είναι κακό αλλά περίεργο είναι. Συνήθως με κλειστό το v-sync τα fps ανεβαίνουν.

Πάντως για να πω την αλήθεια, αν και το v-sync είναι ο λόγος αυτός των "νερών", δε διορθώνεται πάντα το συγκεκριμένο πρόβλημα με την ενεργοποίησή του. Τουλάχιστον σε ορισμένα παιχνίδια που το χω τσεκάρει εγώ.

Δημοσ.

Aν σου είναι εύκολο, δείξε μας ένα screenshot από τα "νερά" που βλέπεις, μήπως καταλαβαίνουμε κάτι άλλο. ;)

Δημοσ.

Αυτό liopyr δε γίνεται πάντα,και είναι πάρα πάρα πάρα πολύ δύσκολο να το τραβήξω.Γίνεται ενώ παίζω και γυρνάω π.χ. τη κάμερα.Δε μπορώ να εξηγήσω και ακριβώς πως είναι.Αυτό,γίνεται για πολύ λίγο χρόνο(ενώ γυρνάω τη κάμερα) αλλά δε μπορώ να καταλάβω ακριβώς τι δείχνει.Είναι σα να ζουμάρει σε ένα σημείο της οθόνης...Δε μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς :confused:

Δημοσ.

Στο κάνει και σε άλλα παιχνίδια? Μήπως είναι κάποιο χαζοεφφέ του παιχνιδιού?

To Vsync πάντως είναι μία οριζόντια γραμμή που εμφανίζεται στο κέντρο της οθόνης. Καμία σχέση με αυτό που περιγράφεις...

Δημοσ.

Να το κάνει σε άλλα παιχνίδια...δε ξέρω.Ο υπολογιστής είναι καινούργιος και τα μόνα παιχνίδια που έπαιξα είναι gears of war(1)+empire earth.Το empire earth δε το ανέφερα επειδή μπορεί να μη το κάνει αυτό μιας που δεν έχει γρήγορη εναλλαγή εικόνων........ :-(

Και επειδή είμαι άσχετος...Την οθόνη να την ενόσω με ένα μπλε καλλώδιο ή με το άσπρο; :/(άσπρο+μπλε εννοώ τα μέρη που είναι τα βύσματα)Τώρα το έχω με το άσπρο

Δημοσ.
[...]

To Vsync πάντως είναι μία οριζόντια γραμμή που εμφανίζεται στο κέντρο της οθόνης. Καμία σχέση με αυτό που περιγράφεις...

Νομίζω δεν εμφανίζεται πάντα μ αυτόν τον τρόπο. Όχι;

Δημοσ.

To πρόβλημα αυτό όντως λύνεται ενεργοποιώντας το v-sync.

Τα νερά να φανταστώ δημιουργούνται κατα τις απότομες εναλλαγές της κίνησης μέσα στο game.

Τώρα μπορεί να το έχεις ενεργοποιημένο και από το control panel της κάρτας γραφικών σου και να το είχες on και στις ρυθμίσεις του game και να έτρωγε κάποιο μπέρδεμα.

Πάντως το λογικό είναι να έχεις περισσότερα frames με το v-sync στο on.

Τι κάρτα έχεις?? Ατι ή Nvidia ???

Αν έχεις Ati βάλτο στο "off,unless application specifies"

Δημοσ.

nVidia Geforce 9800 gtx 1gb έχω

Μήπως φταίει που πιάνει υψηλές θερμοκρασίες;(λόγος:χάλια κουτί....Πάω για αλλαγή τη Δευτέρα :-D)

Αν και με το που έκλεισα το vSync σα να μην γίνονται ξανά αυτά τα κυματάκια.Βέβαια έπαιξα για μικρό διάστημα...Αλλά τι να πω :-)

Δημοσ.
nVidia Geforce 9800 gtx 1gb έχω

Μήπως φταίει που πιάνει υψηλές θερμοκρασίες;(λόγος:χάλια κουτί....Πάω για αλλαγή τη Δευτέρα :-D)

Αν και με το που έκλεισα το vSync σα να μην γίνονται ξανά αυτά τα κυματάκια.Βέβαια έπαιξα για μικρό διάστημα...Αλλά τι να πω :-)

Προσπάθησε από το panel της Nvidia να βάλεις τον κάθετο συνχρονισμό στο ελεγχόμενο από την εφαρμογή ή πάντα ενεργοποιημένο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...