SpyrosR Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2008 Αααααχ. Η ιστορία για όσους δε βαριούνται στο SPOILER tag. Όσοι δεν έχουν όρεξη, ας δουν απλά παρακάτω τι θέλω. Είχα αγοράσει πριν δύο χρόνια ένα Zyxel P660HW-D1 ύστερα από προτροπή φίλου. Άριστο, τέλειο, καταπληκτικό, και πάει κάπως έτσι. Έλα όμως που μας βγήκε κουσουριάρικο; Είχα πάντα τυχαίες αποσυνδέσεις και αποσυγχρονισμούς (καθημερινά) και γι αυτές έλεγα "Γα.. τον ΟΤΕ!", σα κλασσικός Έλληνας DSL user που τσινάει. Τελευταία το κακό επιδεινώθηκε όμως. Τις προάλλες με το που συνδεόταν, αποσυγχρονιζόταν μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα. Κοίταζα τις συσκευές, μήπως παρεμβάλλονται, άλλαζα καλώδια, και κάποια στιγμή έφτιαξε. Λέω ΟΚ, αυτό ήταν. Συνεχίσαμε κανονικά, με λίγες αποσυνδέσεις ημερησίως. Σπαστικό, αλλά όχι τόσο ώστε να ασχοληθώ ιδιαίτερα. Σήμερα μια απ' τα ίδια. Πάλι βγάω τα πάντα απ' την πρίζα, τηλέφωνα, δέντρα, λαμπάκια, ΤΑ ΠΆΝΤΑ! Αλλά τίποτε... μου έρχεται ιδέα να περάσω νεότερο firmware στο router μήπως και. Το κάνω, και όταν πήγαινε να συγχρονιστεί, έκανε επανεκκίνηση! Τέλεια... η λύση; Το Siemens που μου είχε "προσφέρει" η Forthnet όταν έκανα αίτηση 2Play, κι ήταν αχρησιμοποίητο στη ντουλάπα. Το συνδέω, το ρυθμίζω. Κι ως δια μαγείας, όλα τέλεια. Τέλος οι αποσυνδέσεις, μεγαλύτερη ταχύτητα, κι όλα τα σχετικά. Θα το κράταγα, αλλά: - Δεν έχει Wireless και το χρειάζομαι - Έχει μόνο μια θύρα Ethernet, και χρειάζομαι 2+ Ψάχνω λοιπόν, routerάκι με τουλάχιστον 2 θύρες Ethernet, και φυσικά Wifi. Το σημαντικότερο είναι να είναι αξιόπιστο, γιατί όσο με εντυπωσίασε αυτό που είχα, τόσο με απογοήτευσε μετά. Αδιαφορώ αν θα χρειαστεί να δώσω 150+ ευρώ. Αν είναι για να μη μου πρήζει τα ..., θα τα δώσω. Θέλω λοιπόν κάτι "σίγουρο", και καλό θα ήταν και να φαίνεται. Μη χρειάζεται να το κλέινω στη ντουλάπα όταν έρχεται άνθρωπος. Γιατί έχω δει και κάτι USR που είναι... άστα να πάνε. Δεν έχω ασχοληθεί ΚΑΘΌΛΟΥ με δικτυακά, οπότε δεν έκατσα να ψάξω καν ο ίδιος. Έτσι κι αλλιώς με βάση τιμή (ακριβό άρα καλό) και εμφάνιση (το Zyxel μου άρεσε τρελά) θα διάλεγα. Υπάρχει μήπως τρόπος για να γλυτώσω αγορά router εφόσον το Siemens φαίνεται καλό; Π.χ., κάπως, με μια άλλη συσκευή ξέρω 'γω να μοιράζω τη σύνδεση σε 4 Ethernet + Wifi;
poulinos Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2008 α.αν παρεις αλλο ροθτερ παρε ειτε speedtouch 585.ειτε linksys wag200 ειτε siemens sl2-141.το siemens cl 110 Που εχεις μπορεις να το συνδεσεις πανω στο zyxel και το zyxel να κανει το access point.απλα εχουν καει αρκετα siemens cl 110.για να κανεις το δευτερο θα κανεις τα παρακατω.σεταρεις το siemens οπως το εχεις κανει τωρα.το βγαζεις και βαζεις το zyxel.sto zyxel δινεις ip 192.168.1.200 και του κλεινεις τον dhcp.συνδεεις ethernet zyxel me ethernet siemens και εχεις ακομα 3 ethernet kai wireless.αν μπεις 192.168.1.1 θα μπεις siemens αν μπεις 192.168.1.200 θα μπεις zyxel για οτι εχει σχεση με το wireless.ευκολο ειναι.δεν χανεις σε ταχυτητα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.