Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 60
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Σου ξέφυγε και δεν το άλλαξες μετά το copy-paste; :-)

Δεν το καταλαβα βασικα, ουτε και γω τι θελεις να πεις

-----Προστέθηκε 29/12/2008 στις 06 : 46 : 55-----

Yeah, good luck with that... :P

Και μην προσπαθείς να ταυτίσεις τις ιδιωτικοποιήσεις με τις απολύσεις. Γιατί με την ίδια λογική μπορούμε να ταυτίσουμε τις κρατικοποιήσεις με τις πελατιακές προσλήψεις.

Ειτε το θελουμε, ειτε οχι οι κρατικες επιχειρησεις που εχουν ιδιωτικοποιηθει (ξεπουληθει) προχωρουν σε μειωση προσωπικου (ετσι λενε τις απολυσεις), σε αλλαγη εργασιακων σχεσεων. Εσυ μιας και λες πως δουλευεις τα βιωνεις αυτα. Γιατι ψεμμα ειναι οτι υπαρχει εκμεταλλευση, οτι υπαρχει τρομοκρατηση των εργαζομενων οταν πανε να διεκδικησουν κατι καλυτερο?Ψεμμα ειναι οτι ενα πολυ μεγαλο μερος των εργαζομενων (ισως η πλειοψηφια) ξεπερνα τις 8 ωρες δουλειας?Αυτα εχει ο ιδιωτικος τομεας και οχι μονο πλεον (και ο δημοσιος προς τα κει παει).

Και επειδη μου λες το επιχειρημα:Κρατικοποιησεις (δηλαδη δημοσιος τομεας)=πελατειακες προσληψεις

Να μιλαμε ομως συγκεκριμενα και οχι γενικα και αφηρημενα "κρατικοποιησεις-ιδιωτικοποιησεις"

Και αν μιλαμε συγκεκριμενα τι θα δουμε;Χτιζουν με τον ιδρωτα τους οι εργατες δεκαετιες τωρα, τις μεταφορες, τη ΔΕΗ, τον ΟΤΕ, την ολυμπιακη και γενικοτερα ο,τι παραγεται (αλλα ασ το αυτο, δεν θα το αναλυσουμε τωρα) και σου ερχεται ο αλλος, αρχης γενομενης της δεκαετιας του '90 και τα χαριζει σε αλλον.Το φτιαχνεις εσυ,μετα το παιρνει ο αλλος και το δινει σε τριτον. Σου κλεβει τον ιδρωτα.Το ενα τριτο της ημερας του, ο εργατης, καθε μερα (ωκταωρο) και για δεκαετιες το εδοσε για να γινουν ολ αυτα που τωρα τα δινουν στα μονοπωλια, στη DT για παραδειγμα.Το ενα τριτο της ζωης του.Και τωρα μου μιλατε για ρισκο του επιχειρηματια!Ετοιμο το βρηκε.

Κοιτα ολοι τις βλεπουμε τις πελατειακες σχεσεις.Το δημοσιο τομεα το διογκωσαν και για να κερδιζουν τις εκλογες, και για να αλλαξουν τους συσχετισμους στα συνδικατα.Δηλαδη για να εχει τη πλειοψηφια η κυβερνητικη-εργοδοτικη γραμμη στα συνδικατα και για να μπορουνε να περνανε πιο ευκολα αυτα για τα οποια μιλαμε τωρα και οχι μονο.Ολοι τα βλεπουμε αυτα. Αλλα αυτα δεν τα εκανες ουτε εσυ, ουτε εγω ουτε κανεις αλλος εργαζομενος.Αλλοι κανουν τους νομους.Και τι θα κανουμε τωρα, θα παιξουμε το παιχνιδι τους?Επειδη καναν μπουρδ*λ* το δημοσιο, να το ξεπουλησουν? Να απαιτησουμε, να διεκδικησουμε να γινει καλυτερο αλλα οχι να το χαρισουμε στα μονοπωλια.

Και κατι αλλο, επειδη καπου σε ενα ποστ ελεγες πως απ τη στιγμη που ο εργαζομενος δεχεται να αποζημιωθει οταν απολυθει τοτε δεχεται πως ο εργοδοτης μπορει να τον απολυσει οποτε θελει αφου ειναι μερος της συμφωνιας. Δεν ισχυει κατι τετοιο!Ακομα δεν εχουν θεσμοθετησει την απελευθερωση των απολυσεων, ουτε την καταργηση των συλλογικων συμβασεων.Για καλη μας τυχη δηλαδη... Αλλο που στην πραξη τις περισσοτερες φορες σε απολυουν αμα τους συμφερει.Αλλα και παλι δεν φταιμε οι εργαζομενοι γι αυτο. Επισης λες οτι ειναι δικαιο αυτο αφου ειναι μερος της συμφωνιας.Καθολου δικαιο δεν ειναι! Θα το βρισκες δικαιο ενα πρωι να σου πει ο εργοδοτης, σε απολυω, παρε και την αποζημιωση τωρα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ειτε το θελουμε, ειτε οχι οι κρατικες επιχειρησεις που εχουν ιδιωτικοποιηθει (ξεπουληθει) προχωρουν σε μειωση προσωπικου (ετσι λενε τις απολυσεις), σε αλλαγη εργασιακων σχεσεων.

Και δεν αναρωτιέσαι γιατί ο ιδιώτης (ο οποίος προσλαμβάνει βάση πραγματικών, και όχι ψηφοθηρικών, κριτηρίων) θεωρεί ότι μέρος των εργαζομένων του είναι περιττό και δεν τους χρειάζεται? Λέω εγώ τώρα...

Εσυ μιας και λες πως δουλευεις τα βιωνεις αυτα. Γιατι ψεμμα ειναι οτι υπαρχει εκμεταλλευση, οτι υπαρχει τρομοκρατηση των εργαζομενων οταν πανε να διεκδικησουν κατι καλυτερο?Ψεμμα ειναι οτι ενα πολυ μεγαλο μερος των εργαζομενων (ισως η πλειοψηφια) ξεπερνα τις 8 ωρες δουλειας?Αυτα εχει ο ιδιωτικος τομεας και οχι μονο πλεον (και ο δημοσιος προς τα κει παει).

Τρομοκράτηση εργαζομένων (τουλάχιστον στον δικό μου κλάδο) δεν υπάρχει. Και ναι, ένα μέρος τους εργάζεται πάνω από 8 ώρες, αλλά δεν είναι σε καμιιιιιια περίπτωση η πλειοψηφία, όπως λες. Πες μας εσύ στον δικό σου κλάδο, με συγκεκριμένα παραδείγματα, που υπάρχει τρομοκράτηση εργαζομένων.

Όσο για την εκμετάλλευση, ναι, η δουλιά που κάνω εγώ και οι συνάδελφοί μου αξίζει περισσότερο από τα λεφτά που μας πληρώνουν. Υπό αυτή την έννοια μας εκμεταλλεύονται. Η λύση όμως είναι να μας πληρωνουν παραπάνω, όχι να καταλυθεί ο καπιταλισμός και να κρατικοποιηθούν όλα (ξανά), όπως αναμφισβήτητα θα επιθυμείς πολύ. ;)

Και επειδη μου λες το επιχειρημα:Κρατικοποιησεις (δηλαδη δημοσιος τομεας)=πελατειακες προσληψεις

Να μιλαμε ομως συγκεκριμενα και οχι γενικα και αφηρημενα "κρατικοποιησεις-ιδιωτικοποιησεις"

Και αν μιλαμε συγκεκριμενα τι θα δουμε;Χτιζουν με τον ιδρωτα τους οι εργατες δεκαετιες τωρα, τις μεταφορες, τη ΔΕΗ, τον ΟΤΕ, την ολυμπιακη και γενικοτερα ο,τι παραγεται (αλλα ασ το αυτο, δεν θα το αναλυσουμε τωρα) και σου ερχεται ο αλλος, αρχης γενομενης της δεκαετιας του '90 και τα χαριζει σε αλλον.Το φτιαχνεις εσυ,μετα το παιρνει ο αλλος και το δινει σε τριτον. Σου κλεβει τον ιδρωτα.Το ενα τριτο της ημερας του, ο εργατης, καθε μερα (ωκταωρο) και για δεκαετιες το εδοσε για να γινουν ολ αυτα που τωρα τα δινουν στα μονοπωλια, στη DT για παραδειγμα.Το ενα τριτο της ζωης του.Και τωρα μου μιλατε για ρισκο του επιχειρηματια!Ετοιμο το βρηκε.

Αυτά που ο ελληνικός λαός (και όχι ο εργάτης του ΟΤΕ, της ΔΕΗ κλπ.) έχτισε τόσα χρόνια, και μιλάω για τις διάφορες ΔΕΚΟ, δεν χαρίστηκαν, αλλά πουληθηκαν. Προσοχή, δεν λέω αν πουλήθηκε σε καλή ή κακή τιμή. Αν δεν συμφωνείς με τα χρήματα πώλησης, να πας να τα πεις σ' αυτόν που τις πούλησε. Εκεί είναι το λάθος, στον πωλητή, και όχι στην γενικότερη πράξη της πώλησης. Επιπλέον, θα έπρεπε να ξέρεις πως βασικές υποδομές (βλέπε χάλκινο δίκτυο τηλεφωνίας) δεν πωλούνται σε κανέναν, γιατί απλώς ανήκαν εξ' αρχής στο Κράτος, και η εκάστοτε ΔΕΚΟ (π.χ. ΟΤΕ) αναλάμβανε απλώς ρόλο διαχειριστή.

Το "κλέβω" είναι πολύ πιασάρικη λέξη, και χρησιμοποιείται κατά κόρον σε συγκεκριμένους πολιτικούς και παραταξιακούς κύκλους, αλλά αποσκοπεί απλώς σε δημιουργία εντυπώσεων. :rolleyes:

Επίσης, το τι έφτιαξε ο εργάτης το πληρώθηκε, όποτε σου ξαναλέω ότι αυτό που πωλείται είναι έργο και ιδιοκτησία του ελληνικού λαού, όχι του συντρόφου αγωνιστή εργάτη.

Τέλος, το γεγονός ότι θεωρείς τον ερχομό της DT ως έναρξη μονοπωλίου δείχνει ότι κάθε άλλο παρά ενημερωμένος είσαι. Το ότι ο ΟΤΕ τόσα χρόνια ήταν πλειοψηφικά δημόσιος δεν σημαίνει ότι δεν αποτελούσε μονοπώλιο. Αποτελούσε πολύ ισχυρό μονοπώλιο, και μάλιστα μπακαλιακού τύπου. Ήταν ο λόγος που στην Ευρώπη απολάμβαναν καινοτομίες και νέες υπηρεσίες στις τηλεπικοινωνίες, και εμείς ακόμα μπαίναμε στο Internet με dial-up και χρεωνόμασταν την τηλεφωνία σε μονάδες ομιλίας... Και γαμώ τις κρατικές επιχειρήσεις, ε? :rolleyes:

Και κατι αλλο, επειδη καπου σε ενα ποστ ελεγες πως απ τη στιγμη που ο εργαζομενος δεχεται να αποζημιωθει οταν απολυθει τοτε δεχεται πως ο εργοδοτης μπορει να τον απολυσει οποτε θελει αφου ειναι μερος της συμφωνιας. Δεν ισχυει κατι τετοιο!Ακομα δεν εχουν θεσμοθετησει την απελευθερωση των απολυσεων, ουτε την καταργηση των συλλογικων συμβασεων.Για καλη μας τυχη δηλαδη... Αλλο που στην πραξη τις περισσοτερες φορες σε απολυουν αμα τους συμφερει.Αλλα και παλι δεν φταιμε οι εργαζομενοι γι αυτο. Επισης λες οτι ειναι δικαιο αυτο αφου ειναι μερος της συμφωνιας.Καθολου δικαιο δεν ειναι! Θα το βρισκες δικαιο ενα πρωι να σου πει ο εργοδοτης, σε απολυω, παρε και την αποζημιωση τωρα;

Θα σου απαντήσω πολύ λακωνικά, και ελπίζω να είναι η τελευταία φορά που ξεκαθαρίζω την άποψή μου.

Όταν ο εργοδότης, την στιγμή της σύμβασης, με ρωτάει "αν αποφασίσω να σε διόξω, μπορώ να το κάνω με τόσους μισθούς αποζημίωση, συμφωνείς?" και εγώ λέω "ναι", τότε μπορεί να με διώξει ακόμα και τηλεφωνικά. οκ? Αν τώρα εσύ συμφωνείς για κάτι, και δεν σκοπεύεις να τηρήσεις την συμφωνία σου, τότε έχουμε να κάνουμε με άλλα φαινόμενα και όλα τα παραπάνω αποτελούν ψιλά γράμματα.

Επεξ/σία από Mercyful_Fate
Δημοσ.

Μια απλη ερωτηση. Μιλαμε για τους ιδιους "εργατες" που επαιρναν συνταξη απο τα 45-50; (εχω 2 στην οικογενεια). Αυτοι "εχτισαν με τον ιδρωτα τους" αυτα που βλεπουμες σημερα; Δυνατοι ανθρωποι και καλοι χτιστες, δε λεω. Αλλα δυστυχως εγω αλλα νομιζα. Οτι ολα αυτα χτιστηκαν με το δικο μου ιδρωτα, μεσω των υπερογκων λογαριασμων δεη-οτε, σε σχεση με τις υπηρεσιες που απολαμβανα, και οχι απο καποιους που ουτως η αλλως, ηταν δουλεια τους να παραγουν, για αυτο προσληφθηκαν και για αυτο πληρωνονταν, δεν εκαναν και τιποτε παραπανω (πολυ λιγοτερα μαλιστα), απο οποιονδηποτε αλλο εργαζομενο.

Δημοσ.
Μια απλη ερωτηση. Μιλαμε για τους ιδιους "εργατες" που επαιρναν συνταξη απο τα 45-50; (εχω 2 στην οικογενεια). Αυτοι "εχτισαν με τον ιδρωτα τους" αυτα που βλεπουμες σημερα; Δυνατοι ανθρωποι και καλοι χτιστες, δε λεω. Αλλα δυστυχως εγω αλλα νομιζα. Οτι ολα αυτα χτιστηκαν με το δικο μου ιδρωτα, μεσω των υπερογκων λογαριασμων δεη-οτε, σε σχεση με τις υπηρεσιες που απολαμβανα, και οχι απο καποιους που ουτως η αλλως, ηταν δουλεια τους να παραγουν, για αυτο προσληφθηκαν και για αυτο πληρωνονταν, δεν εκαναν και τιποτε παραπανω (πολυ λιγοτερα μαλιστα), απο οποιονδηποτε αλλο εργαζομενο.

Διαβασε πιο προσεκτικα τι γραφω

αυτο που λεω ειναι οτι αφορα ολο τον ελληνικο λαο και οχι μονο τους εργατες του οτε

αυτο που λεω ειναι οτι αυτο που συμβαινει με την ιδιωτικοποιηση του ΟΤΕ και την εθελουσια εξοδο ειναι ενα μονο κομματι στο παζλ των ιδωτικοποιησεων. Και ετσι πρεπει να το αντιμετωπιζουμε. Αρα λοιπον μας αφορα ολους και οχι μονο τους υπαλληλους ΟΤΕ που επιλεγουν την εθελουσια.Αν δεις πιο πανω το ποστ μου θα δεις πως γραφω οτι βλεπουμε το δεντρο και χανουμε το δασος και το εξηγω αυτο.

Δημοσ.

Οι εθελουσίες είναι χρυσάφι για τους εργαζόμενους. Κερνάνε τον κόσμο όταν βγούνε σύνταξη με τέτοιο τρόπο. Έτσι όμως δημιουργούνται 2 ταχυτήτων εργαζόμενοι. Οι παλιοί με τα άπειρα δικαιώματα , σύνταξη 2000 ευρώ και εφάπαξ 100.000 και οι νέοι που θα τους αντικαταστήσουν σε αναλογία 1/5 με μισθό 800-900 χωρίς δικαιώματα και σιγουριά. Μόνος κερδισμένος ο εργοδότης και το ρεμάλι ο παλιός που δούλευε 4-5 ώρες την μέρα. Το κράτος (εμείς) θα πληρώσουμε τον παλιό εργαζόμενο , τα κέρδη πλέον του ΟΤΕ πηγαίνουν στον ιδιώτη και η νέα γενιά είναι όμηρος των πολυεθνικών και των ορέξεων τους. Μπράβο μας.

Δημοσ.

Θα ξαναμπω στον πειρασμο να απαντησω παρ ολο που ειναι κουραστικα τα μεγαλα ποστ

Και δεν αναρωτιέσαι γιατί ο ιδιώτης (ο οποίος προσλαμβάνει βάση πραγματικών, και όχι ψηφοθηρικών, κριτηρίων) θεωρεί ότι μέρος των εργαζομένων του είναι περιττό και δεν τους χρειάζεται? Λέω εγώ τώρα...

Ο ιδιωτης μπορει να βγαζει τη δουλεια του με λιγοτερους εργατες. Αν αντι για 7ωρο ή 8ωρο τους εχει να δουλευουν 12ωρο τοτε μπορει να διωξει και μερικους. Προφανως τοτε και "θα θεωρησει οτι μερος των εργαζομενων του ειναι περιττο και οτι δεν τους χρειαζεται"

, οπως λες. Δουλευουν λοιπον οι εργατες μεγαλα ωραρια, δημιουργειται απο την αλλη στρατια ανεργων. Και σου λεει μετα ο εργοδοτης αμα δε σ αρεσει φυγε, να οι ανεργοι. Αυτος ειναι και ο λογος που τα συνδικατα εχουν επιβαλλει τις συλλογικες συμβασεις. Γι αυτο τον λογο δεν μπορει ο εργοδοτης να πει "παρε την αποζημιωση και φυγε" και οτι "ειναι μερος της συμφωνιας", οπως εσυ λες.

Τρομοκράτηση εργαζομένων (τουλάχιστον στον δικό μου κλάδο) δεν υπάρχει. Και ναι, ένα μέρος τους εργάζεται πάνω από 8 ώρες, αλλά δεν είναι σε καμιιιιιια περίπτωση η πλειοψηφία, όπως λες. Πες μας εσύ στον δικό σου κλάδο, με συγκεκριμένα παραδείγματα, που υπάρχει τρομοκράτηση εργαζομένων.

Όσο για την εκμετάλλευση, ναι, η δουλιά που κάνω εγώ και οι συνάδελφοί μου αξίζει περισσότερο από τα λεφτά που μας πληρώνουν. Υπό αυτή την έννοια μας εκμεταλλεύονται.

Κοιτα να δεις, σε αλλο πλανητη δεν ζουμε.Εχω απολυθει επειδη εχω απεργησει.Μη μου λες τωρα για κλαδους που δεν υπαρχει τρομοκρατηση.Ουτε εγω ειμαι στατιστικη υπηρεσια ουτε και εσυ εισαι στατιστικη υπηρεσια για να μου λες οτι δεν υπαρχει τρομοκρατηση και οτι η πλειοψηφια δεν δουλευει παραπανω απο 8ωρο.Εστω!Ας μην ειναι η πλειοψηφια.Το οτι αυξανονται αυτα τα φαινομενα εσενα δεν σε ανησυχει!

Ριξε μια ματια εκει εξω! Φιλους εχουμε.Γνωστους εχουμε.Οικογενεια εχουμε.Βλεπουμε τι συμβαινει!

Ποιος ειναι ο κλαδος σου φιλε μου; Εγω ειμαι φοιτητης ενω παραλληλα δουλευω σαν σερβιτορος. Αποφοιτοι της σχολης δουλευουν για 800 και 900 ευρω, ασφαλιζονται στο τεβε και στο ικα ενω η σχολη μας ειναι πενταετους φοιτησης, δηλαδη εχει τον τιτλο μηχανικων.

Η λύση όμως είναι να μας πληρωνουν παραπάνω, όχι να καταλυθεί ο καπιταλισμός και να κρατικοποιηθούν όλα (ξανά), όπως αναμφισβήτητα θα επιθυμείς πολύ. ;)

Για μενα λυση ειναι να καταλυθει ο καπιταλισμος και να κοινωνικοποιηθουν τα μονοπωλια.Να υπαρχει εργατικος ελεγχος των κοινωνικοποιημενων επιχειρησεων και να στελνονται στην αντιστοιχη "βουλη" εκλεγμενοι εργατες που δουλευουν στις επιχειρησεις αυτες.Εκλεγμενοι απ τους συναδελφους τους. Για μενα λυση ειναι να σχεδιασει το κρατος πως θα αξιοποιηθει ολο το εργατικο δυναμικο της χωρας για να παψει πια να υπαρχει ανεργια. Ενα συστημα (καπιταλισμος) που πεταει κοσμο στο δρομο ενω η τεχνολογια και οι υλικες συνθηκες εν ετη 2009 εχουν αναπτυχθει τοσο πολυ που μπορουν να εξασφαλισουν σε ολους, μα σε ολους ευημερια, τοτε αυτο το συστημα ειναι αποτυχημενο.

Οκ, αποψη μου! Μη συμφωνησεις!Αυτη ομως ειναι ειναι η πραγματικοτητα.

Αυτά που ο ελληνικός λαός (και όχι ο εργάτης του ΟΤΕ, της ΔΕΗ κλπ.) έχτισε τόσα χρόνια, και μιλάω για τις διάφορες ΔΕΚΟ, δεν χαρίστηκαν, αλλά πουληθηκαν. Προσοχή, δεν λέω αν πουλήθηκε σε καλή ή κακή τιμή. Αν δεν συμφωνείς με τα χρήματα πώλησης, να πας να τα πεις σ' αυτόν που τις πούλησε. Εκεί είναι το λάθος, στον πωλητή, και όχι στην γενικότερη πράξη της πώλησης. Επιπλέον, θα έπρεπε να ξέρεις πως βασικές υποδομές (βλέπε χάλκινο δίκτυο τηλεφωνίας) δεν πωλούνται σε κανέναν, γιατί απλώς ανήκαν εξ' αρχής στο Κράτος, και η εκάστοτε ΔΕΚΟ (π.χ. ΟΤΕ) αναλάμβανε απλώς ρόλο διαχειριστή.

Διαφωνω με την πωληση-ιδιωτικοποιηση γενικοτερα. Και σε "συμφερουσα" να πουλιοταν θα διαφωνουσα.

Το "κλέβω" είναι πολύ πιασάρικη λέξη, και χρησιμοποιείται κατά κόρον σε συγκεκριμένους πολιτικούς και παραταξιακούς κύκλους, αλλά αποσκοπεί απλώς σε δημιουργία εντυπώσεων.

Το "κλεβω" στη συγκεκριμενη περιπτωση ειναι αυτο που συμβαινει.

Επίσης, το τι έφτιαξε ο εργάτης το πληρώθηκε, όποτε σου ξαναλέω ότι αυτό που πωλείται είναι έργο και ιδιοκτησία του ελληνικού λαού, όχι του συντρόφου αγωνιστή εργάτη.

Ειπα εγω πως ειναι του συντροφου αγωνιστη εργατη μονο; Αυτο ειπα, ιδιοκτησια του ελληνικου λαου, που με τη δουλεια του και τα χρηματα του εφτιαξε τον ΟΤΕ που τωρα το δινουν στην DT.

Τέλος, το γεγονός ότι θεωρείς τον ερχομό της DT ως έναρξη μονοπωλίου δείχνει ότι κάθε άλλο παρά ενημερωμένος είσαι. Το ότι ο ΟΤΕ τόσα χρόνια ήταν πλειοψηφικά δημόσιος δεν σημαίνει ότι δεν αποτελούσε μονοπώλιο. Αποτελούσε πολύ ισχυρό μονοπώλιο, και μάλιστα μπακαλιακού τύπου. Ήταν ο λόγος που στην Ευρώπη απολάμβαναν καινοτομίες και νέες υπηρεσίες στις τηλεπικοινωνίες, και εμείς ακόμα μπαίναμε στο Internet με dial-up και χρεωνόμασταν την τηλεφωνία σε μονάδες ομιλίας... Και γαμώ τις κρατικές επιχειρήσεις, ε?

Και ποια η λυση κατα τη γνωμη σου; Απο κρατικο μονοπωλιο μπακαλικού τυπου σε ιδιωτικο μονοπωλιο.Να η λυση,ε! Πλειψηφικα δημοσιος ο ΟΤΕ επαψε να ειναι απο τον απριλη του 2001. Ομως τις μεγαλες αναπτυγμενες χωρες τις ευρωπης δεν τις εφτασε, ουτε προκειται να τις φτασει, και ας ειναι πια ιδωτικο μονοπωλιο.

getImage.do?size=large&id=213237&format=.jpg

Εδω παραθετω αποσπασμα απο ενα αρθρο

Οδυνηρές συνέπειες

...

...

Βέβαια, οι θιασώτες των αποκρατικοποιήσεων διατείνονται ότι η ...γερμανοποίηση του ΟΤΕ θα είναι ...ευεργετική και για την ελληνική οικονομία και για τους συνδρομητές, οι οποίοι θα ...απολαμβάνουν φθηνές και βελτιωμένες υπηρεσίες. Η αλήθεια φυσικά είναι ότι με τον «στρατηγικό σύμμαχο» στον ΟΤΕ, ουσιαστικά ενισχύεται η δύναμη των πολυεθνικών μονοπωλίων. Η ζωή, άλλωστε, έχει αποδείξει ότι οι κάθε μορφής αποκρατικοποιήσεις ωφελούν αποκλειστικά τα κέρδη του κεφαλαίου και πλήττουν συνολικά τα συμφέροντα όλων των εργαζομένων. Ειδικότερα, για το τι περιμένει τους εργαζόμενους στον ΟΤΕ, είναι χαρακτηριστικά τα δημοσιεύματα στο γερμανικό Τύπο, τα οποία αναφέρουν ότι μόλις η «Ντόιτσε Τέλεκομ» πάρει τον έλεγχο του ΟΤΕ «θα έχει να κάνει μεγάλη δουλειά - κυρίως προς την κατεύθυνση της περικοπής του κόστους - καθώς οι μεγάλες ελληνικές δημόσιες επιχειρήσεις βρίθουν υπεράριθμων εργαζομένων».

Σημειώνεται ότι στα τέλη του προηγούμενου μήνα, αν και ο γερμανικός κολοσσός δημοσιοποίησε καθαρά κέρδη 655 εκατ. ευρώ για το τελευταίο τρίμηνο του 2007 (έναντι 89 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2006), ταυτόχρονα ανακοίνωσε και την προώθηση προγράμματος περικοπών θέσεων εργασίας, για τη μείωση του κόστους παραγωγής κατά 4,7 δισ. ευρώ μέχρι το 2010!

«Ντόιτσε Τέλεκομ»

Η μετοχική σύνθεση του γερμανικού κολοσσού «Ντόιτσε Τέλεκομ», που καθίσταται πλέον κυρίαρχος στις ελληνικές τηλεπικοινωνίες, είναι η εξής: 51% «θεσμικοί επενδυτές», 17% ιδιώτες, 17% όμιλος τραπεζών και 15% γερμανικό κράτος. Εχει παρουσία σε περίπου 50 χώρες σε όλο τον κόσμο, ενώ στο δικτυακό της τόπο αυτοπροσδιορίζεται ως μια από τις ηγέτιδες εταιρείες του κλάδου των τηλεπικοινωνιών παγκοσμίως, με φιλοδοξία να αναρριχηθεί στην κορυφή. Το 2007 κατέγραψε τζίρο 62,5 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα μισά από τη ...διεθνή δραστηριότητα. Τα κέρδη της εταιρείας το 2007 ανήλθαν σε 19,3 δισ. ευρώ.

πηγη του αρθρου

Ωπως λεει και το αρθρο, τα μισα κερδη της DT προερχονται απο τη διεθνη δραστηριοτητα...

Δημοσ.
Ενα συστημα (καπιταλισμος) που πεταει κοσμο στο δρομο ενω η τεχνολογια και οι υλικες συνθηκες εν ετη 2009 εχουν αναπτυχθει τοσο πολυ που μπορουν να εξασφαλισουν σε ολους, μα σε ολους ευημερια, τοτε αυτο το συστημα ειναι αποτυχημενο.

Quote for truth.

Δημοσ.

Here we go again. :P

Ο ιδιωτης μπορει να βγαζει τη δουλεια του με λιγοτερους εργατες. Αν αντι για 7ωρο ή 8ωρο τους εχει να δουλευουν 12ωρο τοτε μπορει να διωξει και μερικους. Προφανως τοτε και "θα θεωρησει οτι μερος των εργαζομενων του ειναι περιττο και οτι δεν τους χρειαζεται"

Ή μπορεί όντως να υπάρχει μεγάλη μερίδα πραγματικά περιττών υπαλλήλων και απλώς η ιδιωτική και μη πολιτικά εξαρτημένη διοίκηση να τους απολύει ώστε να μην αποτελούν οικονομικό βάρος στην εταιρία.

Δουλευουν λοιπον οι εργατες μεγαλα ωραρια, δημιουργειται απο την αλλη στρατια ανεργων. Και σου λεει μετα ο εργοδοτης αμα δε σ αρεσει φυγε, να οι ανεργοι. Αυτος ειναι και ο λογος που τα συνδικατα εχουν επιβαλλει τις συλλογικες συμβασεις. Γι αυτο τον λογο δεν μπορει ο εργοδοτης να πει "παρε την αποζημιωση και φυγε" και οτι "ειναι μερος της συμφωνιας", οπως εσυ λες.

Κοιτα να δεις, σε αλλο πλανητη δεν ζουμε.Εχω απολυθει επειδη εχω απεργησει.Μη μου λες τωρα για κλαδους που δεν υπαρχει τρομοκρατηση.Ουτε εγω ειμαι στατιστικη υπηρεσια ουτε και εσυ εισαι στατιστικη υπηρεσια για να μου λες οτι δεν υπαρχει τρομοκρατηση και οτι η πλειοψηφια δεν δουλευει παραπανω απο 8ωρο.Εστω!Ας μην ειναι η πλειοψηφια.Το οτι αυξανονται αυτα τα φαινομενα εσενα δεν σε ανησυχει!

Ριξε μια ματια εκει εξω! Φιλους εχουμε.Γνωστους εχουμε.Οικογενεια εχουμε.Βλεπουμε τι συμβαινει!

Στην εταιρία μου δεν έχουμε συλλογική σύμβαση, αλλά παρ' όλα αυτά κανείς δεν έχει απολυθεί για κανέναν λόγο (πραγματικά). Εκεί όπου δουλέω (και είναι μεγάλη ξένη επιχείρηση στον τηλεπικοινωνιακό τομέα) πρέπει να βρίσεις κάποιον αρχι-manager ή να πλακωθείς στο ξύλο με κάποιον για να σε διώξουν. Ακόμα και άτομα που (καιρό τώρα) προσφέρουν ελάχιστα στην εταιρία δεν έχουν φύγει. Πως σου φαίνεται αυτό για αντιπαράδειγμα?

Ποιος ειναι ο κλαδος σου φιλε μου; Εγω ειμαι φοιτητης ενω παραλληλα δουλευω σαν σερβιτορος. Αποφοιτοι της σχολης δουλευουν για 800 και 900 ευρω, ασφαλιζονται στο τεβε και στο ικα ενω η σχολη μας ειναι πενταετους φοιτησης, δηλαδη εχει τον τιτλο μηχανικων.

Είμαι απόφοιτος του τμ. Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΠΑ, πληρώνομαι κάτι παραπάνω από 1000 ευρώ και ας μην έχω τον περιβόητο τίτλο του μηχανικού (σάμπως υπάρχει και διαφορά στη δουλιά που κάνω... τέλος πάντων). Και οι συνάδελφοι πολυτεχνήτες που έχουν τον τίτλο του μηχανηκού είναι +100 ευρώ. Τώρα, αν την απόλυση που ανέφερες προηγουμένως την δέχτηκες δουλεύοντας ως σερβιτόρος, καταλαβαίνεις φαντάζομαι πως είναι ατυχές να βασίζεις τα συμπεράσματά σου από την συγκεκριμένη περίπτωση.

Για μενα λυση ειναι να καταλυθει ο καπιταλισμος και να κοινωνικοποιηθουν τα μονοπωλια.Να υπαρχει εργατικος ελεγχος των κοινωνικοποιημενων επιχειρησεων και να στελνονται στην αντιστοιχη "βουλη" εκλεγμενοι εργατες που δουλευουν στις επιχειρησεις αυτες.Εκλεγμενοι απ τους συναδελφους τους. Για μενα λυση ειναι να σχεδιασει το κρατος πως θα αξιοποιηθει ολο το εργατικο δυναμικο της χωρας για να παψει πια να υπαρχει ανεργια. Ενα συστημα (καπιταλισμος) που πεταει κοσμο στο δρομο ενω η τεχνολογια και οι υλικες συνθηκες εν ετη 2009 εχουν αναπτυχθει τοσο πολυ που μπορουν να εξασφαλισουν σε ολους, μα σε ολους ευημερια, τοτε αυτο το συστημα ειναι αποτυχημενο.

Οκ, αποψη μου! Μη συμφωνησεις!Αυτη ομως ειναι ειναι η πραγματικοτητα.

Τι εννοείς να "κοινωνικοποιηθούν τα μονοπώλια" ? Η αγορά δεν αποτελείται αποκλειστικά από μονοπώλια. Μάλιστα, τα μονοπώλια είναι για την ακρίβεια μια μικρή μερίδα της αγοράς. Όσο για την "βουλή" που προτείνεις και τις αντίστοιχες εκλογές, τρομάζω στην ιδέα δημιουργίας στον επαγγελματικό τομέα μιας άρρωστης και καρκινικής παραταξιακής και ψηφοθηρηκής κατάστασης, όπως αυτή που υπάρχει στα πανεπιστήμια. Ήδη οι συνδικαλιστικοί σύλλογη σε πολλές εταιρίες έχουν μετατραπεί σε μια κλίκα λίγων... ;)

Ειπα εγω πως ειναι του συντροφου αγωνιστη εργατη μονο; Αυτο ειπα, ιδιοκτησια του ελληνικου λαου, που με τη δουλεια του και τα χρηματα του εφτιαξε τον ΟΤΕ που τωρα το δινουν στην DT.

Το πουλάνε, δεν το δίνουν...

Και ποια η λυση κατα τη γνωμη σου; Απο κρατικο μονοπωλιο μπακαλικού τυπου σε ιδιωτικο μονοπωλιο.Να η λυση,ε! Πλειψηφικα δημοσιος ο ΟΤΕ επαψε να ειναι απο τον απριλη του 2001. Ομως τις μεγαλες αναπτυγμενες χωρες τις ευρωπης δεν τις εφτασε, ουτε προκειται να τις φτασει, και ας ειναι πια ιδωτικο μονοπωλιο.

Φυσικά και δεν είναι λύση το μονοπώλιο, μακριά από αυτό.

Και ο λόγος που ο ΟΤΕ δεν έφτασε ποτέ τις υπόλοιπες αντίστοιχες ευρωπαϊκές εταιρίες είναι σε μεγαλο βαθμό διότι, παρά την εν μέρει ιδιωτικοποίησή του, παρέμεινε πολιτικό υποχείριο της εκάστοτε κυβέρνησης και έρμαιο των συνδικαλιστών του. Αυτών των συδικαλιστών που αποφάσισαν να τσακίσουν τους μισθούς και τις προοπτικές όλων των εργαζομένων της νέας γενιάς, αυτών που θα δώσουν πραγματικά στον ΟΤΕ, με αντάλλαγμα την δική τους εξασφάλιση και βόλεψη. Αυτών των συνδικαλιστικών καθαρμάτων που αβαντάρεις εσύ και οι παραταξιακοί σου σύντροφοί. ;)

Και αν δεν ξέρεις για τι μιλάω, ρώτα και μάθε. Αν και όταν έρθει η στιγμή να περάσεις από την εξεταστική επιτροπή (ως μελλοντικός μηχανικός, αν είσαι στον τεχνολογικό τομέα) θα δεις από πρώτο χέρι ποιοι μας (= τους τεχνολόγους επαγγελματίες) κρατάνε από τα @@.

getImage.do?size=large&id=213237&format=.jpg

Να με συγχωρείς, αλλά και μόνο η πηγή του άρθρου με αποτρέπει από το να ασχοληθώ μαζί του. No offence, ok?

Καλή Χρονιά και συνεχίζουμε την κουβέντα από του χρόνου. :)

Δημοσ.
yourargumentisinvalidxe4.jpg

Ο αθρογράφος είναι biased και γι'αυτό δεν ασχολούμαι με το άρθρο.

Παρακαλώ όταν μιλάμε περί επιχειρήσεων και σχέσεων διοίκησης-εργαζομένων να μην διαλέγουμε άρθρα του Ριζοσπάστη ως πηγές. :devil:

Δημοσ.
Ο αθρογράφος είναι biased και γι'αυτό δεν ασχολούμαι με το άρθρο.

Παρακαλώ όταν μιλάμε περί επιχειρήσεων και σχέσεων διοίκησης-εργαζομένων να μην διαλέγουμε άρθρα του Ριζοσπάστη ως πηγές. :devil:

Αυτο ειναι ο ορισμος της προκαταληψης, γιατι δεν το κρινεις απο τα επιχειρηματα που εχει μεσα το αρθρο. Ετσι κι αλλιως ολα τα μεσα τα βλεπουν τα γεγονοτα απο συγκεκριμενη σκοπια, αλλα δεν το λενε. Ο ριζοσπαστης το λεει! Οτι τα βλεπει απ τη σκοπια των εργατων...αυτα...αντε και καλη μας χρονια :-)

αντε να δουμε τι σκατα θα μας φερει

Δημοσ.
Αυτο ειναι ο ορισμος της προκαταληψης, γιατι δεν το κρινεις απο τα επιχειρηματα που εχει μεσα το αρθρο. Ετσι κι αλλιως ολα τα μεσα τα βλεπουν τα γεγονοτα απο συγκεκριμενη σκοπια, αλλα δεν το λενε. Ο ριζοσπαστης το λεει! Οτι τα βλεπει απ τη σκοπια των εργατων...αυτα...αντε και καλη μας χρονια :-)

Καλή χρονιά.

αντε να δουμε τι σκατα θα μας φερει

Εμένα μου έφερε πρωτοχρονιάτικο πθρετό, 38,5. :mad:

Δημοσ.

Το πουλάνε, δεν το δίνουν...

Τον έδωσαν τον ΟΤΕ, δεν τον πούλησαν.

Αν διαχειριζόσουν ένα μαγαζί κερδοφόρο, θα το πούλαγες; -Όχι

Ξεπουλάνε φιλαράκια την κληρονομιά μας, λόγω των χρεών που εντέχνως έχουν συσσωρευτεί.

Όταν θα μας πηδάνε εν χορώ όλοι οι ιδιώτες - μεγαλομέτοχοι των "πρώην" ΔΕΚΟ και δεν θα υπάρχει καμία κοινωνική πρόνοια γιατί δεν θα υπάρχει η έννοια "δημόσιο συμφέρον" τότε έλα να μας πεις αν δώσαν ή πούλησαν τον ΟΤΕ τη ΔΕΗ τις μεταφορές, την παιδεία, την υγεία και το νερό.

Δημοσ.
Τον έδωσαν τον ΟΤΕ, δεν τον πούλησαν.

Αν διαχειριζόσουν ένα μαγαζί κερδοφόρο, θα το πούλαγες; -Όχι

Ξεπουλάνε φιλαράκια την κληρονομιά μας, λόγω των χρεών που εντέχνως έχουν συσσωρευτεί.

Όταν θα μας πηδάνε εν χορώ όλοι οι ιδιώτες - μεγαλομέτοχοι των "πρώην" ΔΕΚΟ και δεν θα υπάρχει καμία κοινωνική πρόνοια γιατί δεν θα υπάρχει η έννοια "δημόσιο συμφέρον" τότε έλα να μας πεις αν δώσαν ή πούλησαν τον ΟΤΕ τη ΔΕΗ τις μεταφορές, την παιδεία, την υγεία και το νερό.

Μαγαζι κερδοφορο;

Χμμ, και βεβαια ηταν. Και ποιο μαγαζι δεν θα ηταν κερδοφορο, αν σε ολη την ελλαδα υπηρχε μονο ενα, πουλαγε οτι υπηρεσιες γουσταρε (κατω του μισου, αντιστοιχων ευρωπαικων), και εβαζε οτι τιμες γουσταρε (τουλαχιστον διπλασιες αντιστοιχων ευρωπαικων).

Τετοιο μαγαζι, κι εγω να το ειχα κερδοφορο θα ηταν.

Ενω τοσα χρονια που μας πηδαγε μονο ο οτε, και μας δουλευε χυμα και μπροστα στα ματια μας, "παρεχοντας" μας (οι παροχες για το δημοσιο συμφερον), dial up σε εξωφρενικες τιμες, την στιγμη που ολη η ευρωπη ειχε dsl, ηταν καλυτερα. Πιο γλυκο το πηδημα, γιατι ηταν κρατικο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...