Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Συγγνώμη, αλλά ο μισθός ενός εργαζομένου προκύπτει από μέρος του πλούτου που ο ίδιος παράγει.

Αυτό σημαίνει ότι ο εργαζόμενος είναι αυτός που είναι απαραίτητος και "που μας προσφέρει όλα εκείνα τα αγαθά τα οποία θεωρούμε απαραίτητα όχι μόνο για να επιβιώσουμε, αλλά και να προσδόσουμε μια Α ποιότητα στις ζωές μας", όχι η μονάδα διαχείρησης του κεφαλαίου.

Όσο για το ποιος έχει ανάγκη ποιον και το ποιος κάνει "χάρη" σε ποιον στα πλαίσια του εμπορικού συστήματος, εχμ... Δεν είναι debatable νομίζω.

Για να το θέσω αναλογικά με το μέγεθος προσφοράς της κάθε πλευράς, ένα τραγούδι σε μορφή mp3 χωρίς τα ID3v2 tags παραμένει ήχος και μπορεί να ακούγεται, τα tags χωρίς το mp3 όχι.

(Epic παρομοίωση :P)

• Απαντ. 60
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Για να το θέσω αναλογικά με το μέγεθος προσφοράς της κάθε πλευράς, ένα τραγούδι σε μορφή mp3 χωρίς τα ID3v2 tags παραμένει ήχος και μπορεί να ακούγεται, τα tags χωρίς το mp3 όχι.

(Epic παρομοίωση :P)

Και άκυρη επίσης. Αντικατέστησε στην παρομοίωση σου τα tags με τον media player και είσαι μέσα. Αλλάζει το νόημα λίγο όμως :-)

Δημοσ.

Αλλάζοντας τα μεγέθη, ο media player είναι αυτό που λέμε "μεσο παραγωγής". Δε συγχέεται με τον "ιδιοκτήτη του μέσου παραγωγής".

Δημοσ.

Ναι ΟΚ επειδή μάλλον δεν έπιασες τι εννοούσα ακριβώς.

Έστω λοιπόν ότι ο εργαζόμενος είναι ο media player. Ο εργοδότης τότε είναι το λειτουργικό σύστημα ή έστω η σουίτα εφαρμογών.

Δημοσ.

Κοίτα, δε βγαίνει κάτι με το να αλλάζουμε τα μεγέθη μιας περαστικής παρομοίωσης, απλά κάνουμε πιο δυσνόητο το thread.

Ένα προϊόν παράγεται μέσα από εργαζόμενο-->εργασία+μέσο παραγωγής-->προϊόν. Ο ρόλος του ιδιοκτήτη του μέσου παραγωγής (ο οποίος ιδιοκτήτης βρίσκεται έξω από την παραγωγική διαδικασία) είναι η διαχείρηση του κέρδους που προκύπτει (επενδύσεις). Εν ολίγοις, ο ιδιοκτήτης/εργοδότης υπάρχει, αλλά δε συμμετέχει στην παραγωγική διαδικασία. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο.

Δημοσ.
Κοίτα, δε βγαίνει κάτι με το να αλλάζουμε τα μεγέθη μιας περαστικής παρομοίωσης, απλά κάνουμε πιο δυσνόητο το thread.

Ένα προϊόν παράγεται μέσα από εργαζόμενο-->εργασία-->μέσο παραγωγής. Ο ρόλος του ιδιοκτήτη του μέσου παραγωγής (ο οποίος ιδιοκτήτης βρίσκεται έξω από την παραγωγική διαδικασία) είναι η διαχείρηση του κέρδους που προκύπτει (επενδύσεις). Εν ολίγοις, ο ιδιοκτήτης/εργοδότης υπάρχει, αλλά δε συμμετέχει στην παραγωγική διαδικασία. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο.

Και με τι ακριβώς θα παρήγαγαν οι εργαζόμενοι χωρίς τις υποδομές (όποιες είναι αυτές) του εργοδότη; Με την δύναμη της σκέψης μόνο; Ίσως αν είμασταν συγγραφείς όλοι. Αλλά και πάλι θέλεις έναν εκδότη. Υπό αυτή την έννοια και ο εργοδότης για μένα είναι μέρος της παραγωγικής διαδικασίας.

PS. "Υπάρχει" για κάποιο λόγο. Δεν είναι εκεί για ντεκόρ.

Δημοσ.

Οι υποδομές τις οποίες αναφέρεις αποκαλούνται μέσο παραγωγής. Δεν ταυτίζονται με τον εργοδότη.

Δεν πρόκειται να προσθέσω κάτι άλλο για το συγκεκριμένο θέμα, γιατί θεωρώ πως την απάντηση σ' αυτό το οποίο αναφέρεσαι την έχω ήδη δώσει, έως και σε αυτό το ποστ. Παραπάνω αντιπαράθεση θα ήταν περιττή.

Δημοσ.

ΟΚ δεν είπα ότι ταυτίζονται. Είπα ότι ο εργοδότης προσφέρει τα μέσα παραγωγής. Δεν καταλαβαίνω πως αυτό τον αποκλείει από την παραγωγική διαδικασία.

Δημοσ.
300.000.000 / 2.000 = 150.000

Συμφέρουσα ακούγεται :)

Πεντε σελιδες και κανενας, δεν το σκεφτηκε (ηθελημενα ισως; )

Δυο χιλιαδες εργαζομενοι, οι πιο πολλοι απο τους οποιους σιγουρα, (και λογω καταρτησης στη νεα τεχνολογια), θα ειναι οι παλιοτεροι, αρα με λιγοτερα απο 10 χρονια εργασιας μεχρι να παρουν κανονικα τη συνταξη τους.

Κι ερχεται ο εργοδοτης, και τους δινει 150 χιλιαρικα, πολυ περισσοτερα απο αυτα που θα επαιρναν κανονικα αν συνεχιζαν να δουλευουν, τα παιρνουν και δεν χρειαζεται να ξαναξυπνησουν και να πανε να χτυπησουν καρτα, και αμα ειναι και νεοι, και αρκετα τεχνολογικα καταρτισμενοι, βρισκουν μια νεα εργασια και σε ενα δεκαετες διαστημα βγαζουν αλλα τοσα.

Κι εσεις μου μιλατε μετα για διακιωματα εργαζομενων, και κακους εργοδοτες. Ισως και αυτοι οι 630, τελικα να θεωρουν τον εργοδοτη τους κακο, και εκαναν αγωγη γιατι δεν τους εδιωξαν με την πρωτη φουρνια... τι να πω.

Εμενα ο δικος μου εργοδοτης ειναι πολυ καλος, και για να παρω αυτες τις 150 χιλιαδες, θα πρεπει να δουλευω τα επομενα δεκα χρονια, κι οχι να καθομαι, και ουτε θα μου τα δωσει με τη μια (δινοντας μου το δικαιωμα να κανω κατι δικο μου ας πουμε).

Δημοσ.
Συγγνώμη, αλλά ο μισθός ενός εργαζομένου προκύπτει από μέρος του πλούτου που ο ίδιος παράγει.

Αυτό σημαίνει ότι ο εργαζόμενος είναι αυτός που είναι απαραίτητος και "που μας προσφέρει όλα εκείνα τα αγαθά τα οποία θεωρούμε απαραίτητα όχι μόνο για να επιβιώσουμε, αλλά και να προσδόσουμε μια Α ποιότητα στις ζωές μας", όχι η μονάδα διαχείρησης του κεφαλαίου.

Όσο για το ποιος έχει ανάγκη ποιον και το ποιος κάνει "χάρη" σε ποιον στα πλαίσια του εμπορικού συστήματος, εχμ... Δεν είναι debatable νομίζω.

Εμπρός λοιπόν, παρήγαγε και εσύ πλούτο από την δική σου εργασία, δουλεύοντας με "αέρινες" μονάδες παραγωγής, "αέρινη" διαφήμηση και κυρίως "αέρινες" επενδύσεις σε υποδομές και τεχνογνωσία.

Έτσι νομίζεις ότι γίνονται οι επιχειρήσεις?

Ο ρόλος του ιδιοκτήτη του μέσου παραγωγής (ο οποίος ιδιοκτήτης βρίσκεται έξω από την παραγωγική διαδικασία) είναι η διαχείρηση του κέρδους που προκύπτει (επενδύσεις). Εν ολίγοις, ο ιδιοκτήτης/εργοδότης υπάρχει, αλλά δε συμμετέχει στην παραγωγική διαδικασία. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο.

Μάλιστα, έτσι λες, ε? Μια ερώτηση τότε: τα λεφτά για να δημιουργηθούν οι υποδομές, τα μέσα παραγωγής, οι πληρωμές των εργατών έως ότου το προϊόν αρχίσει να κερδοφορεί, τα κανάλια προώθησης και διανομής των προϊόντων, και φυσικά τη ζημιά που θα προκύψει αν η όλη επένδυση αποτύχει (και άλλα πολλά βέβαια), αυτά τα λεφτά ποιος τα βάζει αγαπητέ? Οι εργαζόμενοι?

Και αφού ο εργοδότης το μόνο που κάνει είναι να διαχειρίζεται το κέρδος (δηλαδή η κότα γεννάει τα χρυσά αυγά, και ο εργοδότης απλώς πάει και τα μαζεύει), γιατί δεν ανοιγεις και συ μια επιχείρηση να μας δείξεις πως βγαίνουν τα πολλά τα χρήματα? :rolleyes:

Εναλλακτικά μπορείς να περιμένεις έως ότου αποφοιτήσεις από το πανεπιστήμιο, πιάσεις μια δουλιά κάπου, και δεις από μέσα το πόσο διακοσμητικός είναι ο ρόλος του εργοδότη. ;)

Πεντε σελιδες και κανενας, δεν το σκεφτηκε (ηθελημενα ισως; )

Δυο χιλιαδες εργαζομενοι, οι πιο πολλοι απο τους οποιους σιγουρα, (και λογω καταρτησης στη νεα τεχνολογια), θα ειναι οι παλιοτεροι, αρα με λιγοτερα απο 10 χρονια εργασιας μεχρι να παρουν κανονικα τη συνταξη τους.

Κι ερχεται ο εργοδοτης, και τους δινει 150 χιλιαρικα, πολυ περισσοτερα απο αυτα που θα επαιρναν κανονικα αν συνεχιζαν να δουλευουν, τα παιρνουν και δεν χρειαζεται να ξαναξυπνησουν και να πανε να χτυπησουν καρτα, και αμα ειναι και νεοι, και αρκετα τεχνολογικα καταρτισμενοι, βρισκουν μια νεα εργασια και σε ενα δεκαετες διαστημα βγαζουν αλλα τοσα.

Κι εσεις μου μιλατε μετα για διακιωματα εργαζομενων, και κακους εργοδοτες. Ισως και αυτοι οι 630, τελικα να θεωρουν τον εργοδοτη τους κακο, και εκαναν αγωγη γιατι δεν τους εδιωξαν με την πρωτη φουρνια... τι να πω.

Εμενα ο δικος μου εργοδοτης ειναι πολυ καλος, και για να παρω αυτες τις 150 χιλιαδες, θα πρεπει να δουλευω τα επομενα δεκα χρονια, κι οχι να καθομαι, και ουτε θα μου τα δωσει με τη μια (δινοντας μου το δικαιωμα να κανω κατι δικο μου ας πουμε).

Αυτά τα ανέφερα εγώ σε προηγούμενο ποστ μου. Φυσικά και είναι σκανδαλώδες, και φωνάζω στα μισά μου ποστς γι' αυτό, αλλά ποιος μ' ακούει... :P

Δημοσ.

Καταρχήν μιλάμε για φήμες. Φήμες που κυκλοφορούν πριν από το καλοκαίρι.

Στην εθελουσία αν θες παίρνεις μέρος. Γι'αυτό λέγεται εθελουσία.

Η διαίρεση του κόστους προς των αριθμό των υπαλλήλων δεν έχει καμία σχέση με το οικονομικό κίνητρο προς αποχώρηση. To 150.000 ευρώ είναι τόσο αστείο που τείνει στο γελοίο.

Το 4% των μετοχών στο ΤΑΠ-ΟΤΕ (που έγινε ΙΚΑ) έπρεπε να είχε δοθεί εδώ και καιρό και ακόμα δεν έχουν πάρει μία μετοχή.

Οι υπάλληλοι έχουν διαμαρτυρηθεί για τα λειτουργικά κενά που θα δημιουργηθούν αν γίνει η νέα εθελουσία χωρίς νέες προσλήψεις.

Το σίγουρο είναι πως θα επιχειρηθεί αναδιάθρωση σε όλες τις βαθμίδες. Τώρα αν αυτό θα έχει θετικό ή αρνητικό αποτέλεσμα, θα το δούμε στο μέλλον.

Δημοσ.

Αν και δεν ειμαι πολυ ενημερος σχετικα με τα θεματα που αφορουν τον ΟΤΕ, θελω να πω μερικα πραγματα, γενικα.

Καταρχας το οτι διαδιδονται φημες για τις αιτιες και τον τροπο με τον οποιο θα γινει, οταν γινει, η εθελουσια εξοδος για μενα ειναι υπουλο.Αποσκοπει στο να δημιουργησει κλιμα και εντυπωσεις.Αποψη μου.

Δευτερον. Εγω νομιζω ορισμενοι απο εδω βλεπουν το δεντρο και χανουν το δασος. Αναφερομαι στον mercyful fate και σε δυο-τρεις αλλους.

Εδω το ζητημα δεν ειναι αν θα αποκατασταθουν οσοι επιλεγουν την εθελουσια εξοδο! Εδω το ζητημα ειναι τι γινεται με τους υπολοιπους. Τι εργασιακες σχεσεις θα επικρατησουν μετα!Σε τι συνθηκες εργασιας θα δουλευουν οι επομενοι!Με τι μισθους!Με τι ωραριο!Θα ειναι πληρους απασχολησης;Αυτα πρεπει να μας απασχολησουν, γιατι καλως ή κακως αυτα μας αφορουν.

Εθελουσια εξοδο στη ΔΕΗ, στην ολυμπιακη, τωρα στον ΟΤΕ.Οπου ιδιωτικοποιησεις και απολυσεις.Οπου ιδιωτικοποιησεις και συρρικννωση δικαιωματων (μισθοι, συνταξεις, ασφαλιση).

Αρα μη κολλαμε τη συζητηση τωρα στο τι αποζημιωση θα παρουν οσοι επιλεξουν την εθελουσια εξοδο. Θα πρεπει να μας νοιαζει τετοιες κινησεις να μην περνανε, γιατι εμας χτυπανε.Θα πρεπει να μας απασχολει το πως να πεισουμε τους εργατες του ΟΤΕ, οταν ερθει η ωρα της εθελουσιας να μην προχωρησουν.

Δημοσ.
Θα πρεπει να μας απασχολει το πως να πεισουμε τους εργατες του ΟΤΕ, οταν ερθει η ωρα της εθελουσιας να μην προχωρησουν.

Yeah, good luck with that... :P

Και μην προσπαθείς να ταυτίσεις τις ιδιωτικοποιήσεις με τις απολύσεις. Γιατί με την ίδια λογική μπορούμε να ταυτίσουμε τις κρατικοποιήσεις με τις πελατιακές προσλήψεις.

Δημοσ.
Θα πρεπει να μας απασχολει το πως να πεισουμε τους εργατες του ΟΤΕ, οταν ερθει η ωρα της εθελουσιας να μην προχωρησουν.

Σου ξέφυγε και δεν το άλλαξες μετά το copy-paste; :-)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...