Προς το περιεχόμενο

Θερμοκρασια καρτας γραφικων

pug_f_e

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια υπαρχει καποιος τροπος να μετρησω, να δω τη θερμοκρασια που εχει τωρα η καρτα γραφικων?

Για να συγκρινω μετα με το μπλοκ της υδροψυξης..

Παρεπιπτοντως η καρτα ειναι nvidia 8600 gts 256 mb

Δημοσ.

(deja vu)

:-D:-D:-D:lol:

-----Προστέθηκε 25/12/2008 στις 09 : 02 : 06-----

Μπορεις με το HWMonitor.

μολις δοκιμασα και αυτο...

πολυ ωραιο...

ενα fan που μετραει και στροφες να υποθεσω ειναι η ψυκτρα του επεξεργαστη ε??

3100 rpm. !!! :confused:

Δημοσ.

απο 0 - 800 στροφες σε μενα -απολυτη ησυχια !το μονο που ακουγεται ο δισκος οταν διαβαζει κατι.Με την asus Triton 75 και 12 cm fan με αυτόματο speed control.

Δημοσ.

Τελικα εβαλα ενα χειρoκινητο διακοπτακι που μου εδωσε ενας φιλος και κατεβασα τα RPM στο ημισυ(1640).

Ωστοσο παλι ακουγεται θορυβος!

Αρα προερχεται απο την καρτα γραφικων(την οποια ρυθμισα στο minimum-25% της ταχυτητας συμφωνα με το Riva, οπως λεμε σε αλλο thread).

Βρε pc_admin, αν εχεις 0-800 στροφες θα το καψεις! Για πόσο διαμετρο ανεμιστηρα μιλαμε?

Δημοσ.

Με stock ψυκτρα ναι, αλλα εγω εχω την asus 75 με 12cm fan.

Για την vga εχω zalman vf1000 με 1750 στροφες που ειναι αθορυβη

δες το hmonitor ,φαινεται εδω μονο το fan vga γιατι της cpu ειναι στις 0 στροφες και αν δεις η θερμοκρασια της cpu ειναι 27 ,του συτηματος 35

post-23533-12906297949_thumb.jpg

Δημοσ.

Ψυκτρες Zalman εχω βαλει κι εγω κατα καιρους σε επξστες και καρτες, οντως ειναι αποτελεσματικες.

Φυσικα, αν εχεις κατι με 0 στροφες οπως ειπες, θα το καψεις.

Εμενα με την εργ/κη ψυκτρα στα 1630RPM και χωρις case fans, ο επεξστης μου ειναι 30+ βαθμους στο idle. Βεβαια, σημασια εχει πόσο παει οταν ζοριστει.

Οσο για την περιπτωση μου, αφησα μόνο τη OnBoard card οποτε καταλαβα οτι τον θορυβο τον εκανε... το psu-αθορυβο υποτιθεται(θα κανω χωριστο θρεντ για ανευρεση νεου).

Σχετικα με τo hmonitor που αναφερεις, αρχικα χαρηκα γιατι ψαχνω καιρο να βρω ενα προγραμμα που να αναφερει στροφες και θερμ/σιες, ωστοσο οταν το εβαλα απογοητευτηκα παλι διοτι το μόνο που μου δεiχνει ειναι η θερμ/σια του σκληρου...

Εσενα πως γινεται να στα δειχνει ολα??

hmonitorqa2.png

Δημοσ.
Μπορεις με το HWMonitor.

Ψυκτρες Zalman εχω βαλει κι εγω κατα καιρους σε επξστες και καρτες, οντως ειναι αποτελεσματικες.

Φυσικα, αν εχεις κατι με 0 στροφες οπως ειπες, θα το καψεις.

Εμενα με την εργ/κη ψυκτρα στα 1630RPM και χωρις case fans, ο επεξστης μου ειναι 30+ βαθμους στο idle. Βεβαια, σημασια εχει πόσο παει οταν ζοριστει.

Οσο για την περιπτωση μου, αφησα μόνο τη OnBoard card οποτε καταλαβα οτι τον θορυβο τον εκανε... το psu-αθορυβο υποτιθεται(θα κανω χωριστο θρεντ για ανευρεση νεου).

Σχετικα με τo hmonitor που αναφερεις, αρχικα χαρηκα γιατι ψαχνω καιρο να βρω ενα προγραμμα που να αναφερει στροφες και θερμ/σιες, ωστοσο οταν το εβαλα απογοητευτηκα παλι διοτι το μόνο που μου δεiχνει ειναι η θερμ/σια του σκληρου...

Εσενα πως γινεται να στα δειχνει ολα??

hmonitorqa2.png

το link το εδωσε ο φιλος eliaskir :

http://www.cpuid.com/hwmonitor.php

Μια που ψαχνεις πηγες θορυβου ,θορυβο κανουν και οι δισκοι

Δημοσ.

Α, για hwmonitor ελεγες? Κι εγω νομιζα το hmonitor:o

Λοιπον, δοκιμαζοντας το hwmonitor δεν ειδα κατι νεο. Οπως βλεπεις και στο image, μου λεει μόνο τις θερμ/σιες επεξεργαστη, μητρικης, σκληρου και στροφες cpu fan, πραγματα δηλαδη που βλεπω ουτως ή αλλως και στο SpeedFan. Από στροφες/θερμοκρασια καρτας, τιποτα.

georgepy9.png

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...