Προς το περιεχόμενο

Χρήση netbook ως οικονομικό κατεβαστήρι

Yannis1976

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

[offtopic]

ή ακομα καλύτερα, νοικιαζεις ενα seedbox για ενα μήνα (40-50 €), ανεβαζεις στους trackers που σε ενδιαφερουν 10ΤΒ και μετα δεν σε νοιαζει το seedαρισμα 24/7. Seedαρεις συμφωνα με τους κανονισμους του tracker, αλλα δεν καιγεσαι για ratio

[/offtopic]

• Απαντ. 57
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Ακριβώς. Δεν καταλαβαίνω γιατί αναλωθήκαμε στις διαφορές μεταξύ laptop-netbook. Το θέμα είναι ότι αν κάποιος ενδιαφέρεται για κατεβαστήρι, μπορεί να σκεφτεί σοβαρά την αγορά ενός netbook στα 250€ + κάποιο εξωτερικό σκληρό.

283E Acer Aspire One μαζί με σκληρό 120GB...

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Επαναφερω το θεμα, το ανακαλυψα στο google, καθως αποκτησα ενα netbook και σκεφτομαι να το χρησιμοποιησω για κατεβαστηρι, και το παλιο αυτο θεμα ειναι ακομη επικαιρο(οικονομικη στενοτητα-χρεωσεις δεη, ακομη μεγαλυτερη εξαπλωση των netbook-atom κλπ).

Λοιπον...Το netbook εχει atom.

Σε σχεση με κανονικο desktop pc ως κατεβαστηρι, καταλαβα οτι θα εχει διαφορα στην καταναλωση, κατι σημαντικο νομιζω εν ετει 2010 με την κρίση που περνάμε, πραγμα που δεν ηταν πολυ σημαντικο το 2008 που ξεκινησε αυτο το θεμα.

Αληθεια, πως μπορει να γινει η δουλεια στην πραξη, να ειναι κλειστη η οθονη(καπακι) και να ειναι ανοικτο το netbook? Πως το ρυθμιζουμε αυτο στα windows 7?

Αυτο που με απασχολει ειναι: ειναι τελικα καλη λυση να χρησιμοποιηθει το netbook ως κατεβαστηρι, απο πλευρας 'μακροβιοτητας', φθορων κλπ? Θελω μεν κατεβαστηρι, με ολα τα πλεονεκτηματα του netbook(αθορυβο, ελαχιστο χώρο, μικρη καταναλωση κλπ), αλλα απο την αλλη δεν θελω να καταστραφει σε λιγο, απο μη ενδεδειμενη χρηση. Αντεχει να ειναι 24x7 ανοικτο, επι χρονια, οπως εχω ήδη ένα παλιο desktop, ή θα τα 'φτυσει' μετα απο λιγο καιρο?

Εχει κανεις (απο το 2008 που ανοιξε το θεμα) χρησιμοποιησει σε συνεχή χρόνια βάση netbook ως κατεβαστηρι?

Δημοσ.

Ένα από τα MSI WIND που έχω (3 αρχικά τα 2 πουλήθηκαν) λειτουργεί σαν κατεβαστήρι από τις 31 Ιουλίου 2008 που αγοράστηκε.

Λειτουργεί σε βάση AEOLUS με τον ανεμιστήρα σε χαμηλές στροφές. Το έχω ανοίξει 8 φορές για καθαρισμό και λάδωμα ανεμιστήρα, πιστεύω ότι έχει βγάλει τα λεφτά του με το παραπάνω.

Ένα φορητό κινδυνεύει να παραδώσει πνεύμα από πτώση ή από το να το κεράσεις καφέ ή μπύρα. Αν προσέχεις να έχεις τους αεραγωγούς καθαρούς δεν παθαίνει τίποτε.

Δημοσ.

Ένα από τα MSI WIND που έχω (3 αρχικά τα 2 πουλήθηκαν) λειτουργεί σαν κατεβαστήρι από τις 31 Ιουλίου 2008 που αγοράστηκε.

Λειτουργεί σε βάση AEOLUS με τον ανεμιστήρα σε χαμηλές στροφές. Το έχω ανοίξει 8 φορές για καθαρισμό και λάδωμα ανεμιστήρα, πιστεύω ότι έχει βγάλει τα λεφτά του με το παραπάνω.

Ένα φορητό κινδυνεύει να παραδώσει πνεύμα από πτώση ή από το να το κεράσεις καφέ ή μπύρα. Αν προσέχεις να έχεις τους αεραγωγούς καθαρούς δεν παθαίνει τίποτε.

Δημοσ.

Ενα acer aspire one d150 το έχω 1,5χρονο σε 24/7, ζήτημα να κλείσει 10 μέρες συνολικά, πολλές φορές περνάει μήνας χωρίς restart, δεν το χω καθαρίσει πότε (απο μέσα), έχω φάει πολλές φορές πάνω του (το πληκτρολόγιο πάντως κάποια στιγμή πρέπει να το βγάλω για να φυσήξω τα ψίχουλα), δεν έχει βάση για ψυξή, πολλές φορές το ξεχνάω σε καναπέ/κρεβάτι χωρίς να παίρνει αέρα απο κάτω. Θερμοκρασία όταν κατεβάζει γύρω στους 45 βαθμούς, άν έχεις όμως κανονικό δισκο για λειτουργικό ίσως χτυπήσει και πάνω απο 50 (ο δίσκος) όταν πάει να κάνει καμια ανασυγκρότηση απο μόνο του, αλλά έχω βάλει ssd για λειτουργικό και ένα κανονικό εξωτερικό για αποθήκη και όλα οκ.

Μέχρι στιγμής όλα οκ, (είναι και acer να φανταστείς που δεν τα πολυεμπιστεύομαι) αν και το ανεμηστηράκι που και που κάνει κανα θόρυβο και πρέπει να το ανοιξω και γω να το καθαρίσω.

Δημοσ.

Ενα acer aspire one d150 το έχω 1,5χρονο σε 24/7, ζήτημα να κλείσει 10 μέρες συνολικά, πολλές φορές περνάει μήνας χωρίς restart, δεν το χω καθαρίσει πότε (απο μέσα), έχω φάει πολλές φορές πάνω του (το πληκτρολόγιο πάντως κάποια στιγμή πρέπει να το βγάλω για να φυσήξω τα ψίχουλα), δεν έχει βάση για ψυξή, πολλές φορές το ξεχνάω σε καναπέ/κρεβάτι χωρίς να παίρνει αέρα απο κάτω. Θερμοκρασία όταν κατεβάζει γύρω στους 45 βαθμούς, άν έχεις όμως κανονικό δισκο για λειτουργικό ίσως χτυπήσει και πάνω απο 50 (ο δίσκος) όταν πάει να κάνει καμια ανασυγκρότηση απο μόνο του, αλλά έχω βάλει ssd για λειτουργικό και ένα κανονικό εξωτερικό για αποθήκη και όλα οκ.

Μέχρι στιγμής όλα οκ, (είναι και acer να φανταστείς που δεν τα πολυεμπιστεύομαι) αν και το ανεμηστηράκι που και που κάνει κανα θόρυβο και πρέπει να το ανοιξω και γω να το καθαρίσω.

Δημοσ.

Αληθεια, πως μπορει να γινει η δουλεια στην πραξη, να ειναι κλειστη η οθονη(καπακι) και να ειναι ανοικτο το netbook? Πως το ρυθμιζουμε αυτο στα windows 7?

QUOTE]

Ξερει κανεις?

Δημοσ.

QUOTE]

Ξερει κανεις?

Δημοσ.

Πήγαινε στον πίνακα ελέγχου, power options. Κάπου λέει τι να γίνεται "when lid is closed". Λογικά θα χει μια επιλογή "turn off the monitor".

Δημοσ.

Πήγαινε στον πίνακα ελέγχου, power options. Κάπου λέει τι να γίνεται "when lid is closed". Λογικά θα χει μια επιλογή "turn off the monitor".

Δημοσ.

Και να την αφήσεις αναμμένη συνεχώς σε low brightness δεν θα πάθει τίποτε, είναι leds δεν έχει inverter που ζεσταίνεται και δεν καταναλώνει σχεδόν τίποτε.

Μην ανησυχείς.

Δημοσ.

Και να την αφήσεις αναμμένη συνεχώς σε low brightness δεν θα πάθει τίποτε, είναι leds δεν έχει inverter που ζεσταίνεται και δεν καταναλώνει σχεδόν τίποτε.

Μην ανησυχείς.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...