haHa Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2008 Αν και πάντα συμφωνώ με την εμπεριστατωμένη τοποθέτηση του haHa, προσωπικά επειδή έχω ένα καλό pc, ένα καλό Vaio και ένα Netbook, αφήνω το Netbook να ψήνεται στα d/l, λόγω χαμηλού κόστους. Και καλα κανεις! Σιγα μην αφηνες το ακριβοτερο vaio που εχει κ δυνατουτσικη καρτα γραφικων να λειτουργει σαν κατεβαστηρι οταν εχεις netbook. Εδω ομως συζηταμε για το ενδεχομενο αγορας ενος netbook ή ενος φθηνου notebook για χρηση ως κατεβαστηρι. Στην καταναλωση της ΔΕΗ δεν θα φανει καμμια διαφορα,ειδικα μαλιστα αν μπει κ εξωτερικος δισκος στο netbook κ ετσι η καταναλωση του φθασει σχεδον την καταναλωση του notebook. Αλλα ακομα κ αν δεν την φθασει, η διαφορα θα ειναι 3-4 watt.
michalis2610 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2008 S2Katana και Pc και Vaio και netbook...και μαιζονέτα στου Παπάγου και BMW...ε πως να ανυσηχείς για το λογαρισμό της ΔΕΗ μετά Πέραν της πλάκας πάντως, σίγουρα όποιος έχει και pc και netbook σίγουρα για οικονομικούς και οικολογικούς σκοπούς προτίνεται το netbook. Αν και το καλύψατε εκτενώς το θέμα σε γενικές γραμμές συμφωνώ με τα παιδιά που είπαν ότι δεν συμφαίρει να αγοράσεις netbοok μόνο και μόνο για να το έχεις σαν κατεβαστήρι ή ανεβαστήρι (sic). Αν όμως είναι να την κάνεις την αγορά καλύτερα να είναι ένα φθηνό φορητό παρά netbook. Ολο και κάπου θα βολέψει παραπάνω το notebook έναντι του μικρού.
basilis5 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 παντως αν θες κατεβαστηρι νετμπουκ μην εχει δισκο ssd λογω πεπερασμενης διαρκειας ζωης
S2Katana Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Αν όμως είναι να την κάνεις την αγορά καλύτερα να είναι ένα φθηνό φορητό παρά netbook. Ολο και κάπου θα βολέψει παραπάνω το notebook έναντι του μικρού. Ακριβώς. Αν τώρα κάποιος βάλει και το mobility στη συνάρτηση, πάει σε netbook.Αν δεν το θέλει, πάει σε ένα αξιοπρεπές λάπτοπ των 400-500 ευρώ. Υ.Γ. Ντεν έχω BMW και μεζονέτα καρντιά μου, αχαχαχαχαχαχαχα. :p:p:p
furious99 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Με τον ιδιο τροπο που την μετρησαν κ στα netbook. Εχουν οπως θα δεις μικρες διαφορες. Στο notebook δεν ανεβαινει σχεδον καθολου η χρηση του επεξεργαστη οταν κατεβαζει, γιατι ειναι αρκουντως δυνατος ο επεξεργαστης. Τελος, κανενας δεν ειπε οτι τα notebook δεν καινε παραπανω, ειδικα μαλιστα σε load. Αλλα σε απλη χρηση σαν κατεβαστηρια καινε ελαχιστα παραπανω. Για αυτο καλο ειναι να εμπιστευομαστε αξιοπιστα site κ οχι μονο οτι λεει ο καθενας. Μιλαμε για 3-4 watt διαφορα με κλειστη οθονη σε κατασταση που απλα το laptop κατεβαζει. Αυτα τα 3-4 watt (ή και σχεδον 10 να ηταν) δεν δικαιολογουν καμμια σημαντικη διαφορα στον λογαριασμο της ΔΕΗ . Ωραια κ χρυσα τα netbook, ειναι οτι πρεπει λογω μικρου μεγεθους για χρηση on the go, αλλα για χρηση σαν κατεβαστηρι το φορητο συμφερει παραπανω γιατι εχει ελαχιστα μεγαλυτερη καταναλωση σε τετοια απλη χρηση(πχ 3-4 watt) κ ταυτοχρονα κανει για πολυ παραπανω δουλειες, ενω δεν χρειαζεται κ δισκο εξωτερικο(που θα αυξησει την καταναλωση του netbook), γιατι εχει δικο του μεγαλο. Καπως παρομοια μετρηση με ενα φορητο 3 ετων με οθονη ανοιχτη σε χαμηλη ομως φωτεινοτητα, utorrent κατεβαζει μεσω wifi, και ταυτοχρονο σερφαρισμα με firefox Καταναλωση γυρω στα 12 watt. Αντιστοιχη καταναλωση εχει κ καινουριος φορητος απλος των 450 ευρω με ενσωματωμενη καρτα γραφικων intel x4500 που παιζει μαλιστα ολα τα hd video . Αυτα που λες ειναι τελειως ακυρα... Καταρχην υπαρχουν πολλα reviews στο net που ειναι biased γιατι αυτος που γραφει εχει ιδιαιτερη σχεση με την εταιρεια ή βαριεται να κατσει να επαληθευσει και γραφει τα specs που του δινουν... Το notebook που εχεις και ειναι 3 ετιας τι φοραει κανενα επεξεργαστη στo 1GHz? Αλλο το πριν 3 χρονια αλλο τα σημερινα C2D... Το τελειως αυθαιρετο και γενικο συμπερασμα που βγαζεις για τον "καινουριο φορητο απλο" απο που βγαινει? Αυτη η διαφορα στην καταναλωση των 4 Watt που αναφερεις - που δεν ειναι τοσο μικρη αλλα τεσπα - δεν καταλαβες αλλα ειναι 50% + σε σχεση με το netbook... Τελος να διαβαζετε καλυτερα το παιδι παραπανω ειπε οτι ειχε desktop και πηρε netbook και ειχε διαφορα στην καταναλωση, δεν ειπε οτι ειχε laptop και πηρε netbook... Αυτα και το κλεινω εδω (τσεκαρα μερικα post του haha στο adslgr.com γιατι κατι μου θυμιζε και βρηκα post του τυπου ειναι-μα δεν ειναι-μα ειναι-μα δεν ειναι-μα ειναι....κοκ ενα thread ολοκληρο = ο ορισμος της ισχυρογνωμοσυνης)
panos2000gr Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Σε πολύ γενικές γραμμές όλοι σας έχετε δαπανήσει μερικές χιλιάδες ευρώ για φορητούς, σταθερούς, netbook, pda, pna, playstation 1-2-3-XXXX, gadgets και κάθε λογής μακακία που κυκλοφορεί εκεί έξω και κάθεστε και συζητάτε-"μαλώνετε" για το πως και αν θα εξοικονομήσετε 50-60 ευρώ ετησίως? Έχουμε τρελαθεί εντελώς μου φαίνεται... Ούτε πλούσιος είμαι, ούτε και θα γίνω (ανεξάρτητα με ότι διαφημίζει ο ΟΠΑΠ... ) αλλά δε νομίζω ότι θα σωθώ από την οικονομία ρεύματος που θα κάνω στον Η/Υ μου. Εγώ θα πρότεινα ο καθένας να κάνει κατεβαστήρι ότι θέλει, με γνώμονα όμως το τι τον βολεύει περισσότερο (προσωπικά έχω το Laptop λόγω μηδενικού θορύβου) και όχι με το πως θα βραβευτεί από το Σκωτσέζικο Υπουργείο Οικονομίας.
haHa Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Αυτα που λες ειναι τελειως ακυρα... Καταρχην υπαρχουν πολλα reviews στο net που ειναι biased γιατι αυτος που γραφει εχει ιδιαιτερη σχεση με την εταιρεια ή βαριεται να κατσει να επαληθευσει και γραφει τα specs που του δινουν... Αν θεωρεις οτι το notebookcheck.net ειναι biased κ μαλιστα εμφανιζει biased reviews ως προς την καταναλωση για διαφορετικες μαρκες(μαλιστα εναντιον-κατα των netbook),δεν εχω τι να πω. Αν ομως δεν θεωρεις κατι τετοιο(καταλαβα λαθος δηλαδη), τοτε δες απλα τις καταναλωσεις των φθηνων-οχι δυνατων λαπτοπ. Το notebook που εχεις και ειναι 3 ετιας τι φοραει κανενα επεξεργαστη στo 1GHz? Αλλο το πριν 3 χρονια αλλο τα σημερινα C2D... Το τελειως αυθαιρετο και γενικο συμπερασμα που βγαζεις για τον "καινουριο φορητο απλο" απο που βγαινει? Εχει επεξεργαστη στο 1.6GHz με μεγιστο TDP στα 35 watt. Ιδιο TDP εχουν κ οι καινουριοι διπυρηνοι C2D,ενω υπαρχουν μερικοι με μεγιστο TDP στα 25 Watt. Γενικοτερα να ξερεις οτι παρολο που οι επιδοσεις αυξανονται κλπ, η καταναλωση πεφτει. Αρκει να σκεφτεις οτι πριν 5 χρονια παρολο που ειχαμε πιο αργους επεξεργαστες, ηταν αδιανοητο να ειχαμε αυτονομιες των 5 ωρων που εχουμε σημερα με σοβαρα notebook. Το συμπερασμα για το καινουριο απλο διπυρηνο φορητο βγαινει απο φορητο που χρησιμοποιησα κ δεν εχω στα χερια μου. Εχω ομως εναν αλλον διπυρηνο φορητο: (οθονη ανοιχτη σε χαμηλη ομως φωτεινοτητα, utorrent κατεβαζει μεσω wifi, και ταυτοχρονο σερφαρισμα με firefox) Ελπιζω να σου λυθηκε η απορια σου απο που εβγαλα το συμπερασμα για την καταναλωση ενος διπυρηνου φορητου. Αν ακομα εχεις απορια,μπορεις να ξανακοιταξεις τις καταναλωσεις στο notebookcheck.net Αυτη η διαφορα στην καταναλωση των 4 Watt που αναφερεις - που δεν ειναι τοσο μικρη αλλα τεσπα - δεν καταλαβες αλλα ειναι 50% + σε σχεση με το netbook... Τελος να διαβαζετε καλυτερα το παιδι παραπανω ειπε οτι ειχε desktop και πηρε netbook και ειχε διαφορα στην καταναλωση, δεν ειπε οτι ειχε laptop και πηρε netbook... Ενδιαφερον εχει να δουμε αυτη η διαφορα των 4 Watt, τη διαφορα θα κανει στο λογαριασμο της ΔΕΗ. Επισης οπως ειπα απο την αρχη, εγω εκρινα ποσο χρησιμο ειναι ενα netbook για χρηση ως κατεβαστηρι αντι για ενα notebook που εχει πολυ περισσοτερες δυνατοτητες κ καιει ελαχιστα παραπανω σαν χρηση κατεβαστηριου, ωστε να μην κανει ουσιαστικη διαφορα στον λογαριασμο της ΔΕΗ. Το εγραψα κ με bold σε περιπτωση που δεν το ειδες: http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?p=2479183#post2479183 Μιλαμε για 3-4 watt διαφορα με κλειστη οθονη σε κατασταση που απλα το laptop κατεβαζει. Αυτα τα 3-4 watt (ή και σχεδον 10 να ηταν) δεν δικαιολογουν καμμια σημαντικη διαφορα στον λογαριασμο της ΔΕΗ . Ωραια κ χρυσα τα netbook, ειναι οτι πρεπει λογω μικρου μεγεθους για χρηση on the go, αλλα για χρηση σαν κατεβαστηρι το φορητο συμφερει παραπανω γιατι εχει ελαχιστα μεγαλυτερη καταναλωση σε τετοια απλη χρηση(πχ 3-4 watt) κ ταυτοχρονα κανει για πολυ παραπανω δουλειες, ενω δεν χρειαζεται κ δισκο εξωτερικο(που θα αυξησει την καταναλωση του netbook), γιατι εχει δικο του μεγαλο. Αυτα και το κλεινω εδω (τσεκαρα μερικα post του haha στο adslgr.com γιατι κατι μου θυμιζε και βρηκα post του τυπου ειναι-μα δεν ειναι-μα ειναι-μα δεν ειναι-μα ειναι....κοκ ενα thread ολοκληρο = ο ορισμος της ισχυρογνωμοσυνης) Το ποιος ειναι ισχυρογνωμων ασε να το κρινουν αλλοι. Αλλωστε ισχυρογνωμων μπορει να ειναι καποιος που δεν δεχεται αποδειξεις, που λεει οτι οι καταναλωσεις που εμφανιζει το notebookcheck.net ειναι biased, που λεει οτι οι καινουριοι φορητοι με c2d καταναλωνουν παραπανω απο παλιοτερους φορητους (παρολο το ιδιο ή μικροτερο tdp), που χαρακτηριζει τους αλλους για να υποστηριξει την θεση του, που ψαχνει ποστ κλπ.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Αυτα που λες ειναι τελειως ακυρα... δεν θυμάμαι ούτε καν μια περίπτωση που να ισχύει αυτό στα posts του haHa... Καταρχην υπαρχουν πολλα reviews στο net που ειναι biased γιατι αυτος που γραφει εχει ιδιαιτερη σχεση με την εταιρεια ή βαριεται να κατσει να επαληθευσει και γραφει τα specs που του δινουν... και που ξέρουμε ότι εσύ δεν είσαι biased? Αυτα και το κλεινω εδω (τσεκαρα μερικα post του haha στο adslgr.com γιατι κατι μου θυμιζε και βρηκα post του τυπου ειναι-μα δεν ειναι-μα ειναι-μα δεν ειναι-μα ειναι....κοκ ενα thread ολοκληρο = ο ορισμος της ισχυρογνωμοσυνης) aha, μάλιστα ok...
Radiatedsoul Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Ενδιαφερον εχει να δουμε αυτη η διαφορα των 4 Watt, τη διαφορα θα κανει στο λογαριασμο της ΔΕΗ. Ψαχνεις καποιον να κανει τις πραξεις, θα τις κανω εγω. Με 0,08 ευρω η τιμη της Kwh και αν υποθεσουμε οτι δεν αλλαζεις κλιμακα λογω υψηλης καταναλωσης τοτε τα 4 w διαφορα θα σου εξοικονομισουν: 4w x 24h =96 wh η αλλιως 0,096Kwh το 24ωρο. 0,096Kwh x 30 μερες τον μηνα = 2,88Κwh τον μηνα 2,88 Kwh x 4 μηνες = 11,52 Kwh το τετραμηνο 11,52Kwh x 0,08ευρω = 0,92 ευρω το τετραμηνο 0,92ευρω χ 3 = 2,76 ευρω τον χρονο 2,76ευρω τον χρονο ειναι η διαφορα 4w για 24/7 καταναλωση
_BASSstarlet_ Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Σε πολύ γενικές γραμμές όλοι σας έχετε δαπανήσει μερικές χιλιάδες ευρώ για φορητούς, σταθερούς, netbook, pda, pna, playstation 1-2-3-XXXX, gadgets και κάθε λογής μακακία που κυκλοφορεί εκεί έξω και κάθεστε και συζητάτε-"μαλώνετε" για το πως και αν θα εξοικονομήσετε 50-60 ευρώ ετησίως? Έχουμε τρελαθεί εντελώς μου φαίνεται... Τα παραπάνω είναι όλη η ουσία. Χώρια πως αν υπάρχουν δυό υπολογιστές στο σπίτι(π.χ desktop και netbook ή notebook) ποιός...εγγυάται ό,τι τελικά δεν θα δουλεύουν και οι δυό ταυτόχρονα;
haHa Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 ...2,76ευρω τον χρονο ειναι η διαφορα 4w για 24/7 καταναλωση Ενδιαφερον! Ακομα κ 10 watt λοιπον να ειναι η διαφορα καταναλωσης(που ειναι μικροτερη) μεταξυ netbook-notebook με κλειστη οθονη ενω κατεβαζουν , στον λογαριασμο της ΔΕΗ θα δουμε λιγοτερο απο 10 ευρω το χρονο ακομα και αν τα εχουμε 24/7 ανοιχτα..
gdp77 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Αν κάθε σπιτικό χρησιμοποιούσε ηλεκτρικές συσκευές που καταναλώνουν 4W λιγότερο σε σχέση με τις ήδη υπάρχουσες, το ανθρώπινο είδος θα μπορούσε να επιβιώσει στον πλανήτη Γη για πολλές εκατοντάδες χρόνια ακόμα (σε σχέση με τις τρέχουσες προβλέψεις).
Radiatedsoul Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2008 αν αντι για το μεγαλο μας υπολογιστη αφηνουμε ανοιχτο ολη μερα ενα μικρο για κατεβασμα η διαφορα ειναι πανω απο 200w. Για το πλανητη δε ξερω παντως την τσεπη μας την σωζουμε σιγουρα
S2Katana Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2008 Σε σχέση με το μεγάλο pc, η διαφορά είναι τρομακτική!
gdp77 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2008 αν αντι για το μεγαλο μας υπολογιστη αφηνουμε ανοιχτο ολη μερα ενα μικρο για κατεβασμα η διαφορα ειναι πανω απο 200w. Ακριβώς. Δεν καταλαβαίνω γιατί αναλωθήκαμε στις διαφορές μεταξύ laptop-netbook. Το θέμα είναι ότι αν κάποιος ενδιαφέρεται για κατεβαστήρι, μπορεί να σκεφτεί σοβαρά την αγορά ενός netbook στα 250€ + κάποιο εξωτερικό σκληρό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.