Προς το περιεχόμενο

Χρήση netbook ως οικονομικό κατεβαστήρι

Yannis1976

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα και χρόνια πολλά!

Σκέφτομαι την αγορά ενός Asus eeePC 701 (189E) για χρήση οικονομικού σε λειτουργεία "κατεβαστηριού". Θα τον συνδεσω με ένα μεγαλύτερο USB εξωτερικό δίσκο και θα το αφήνω να κατεβάζει χωρίς να δουλεύει το πολύ πιο ενεργοβόρο desktop. Η απορία μου είναι η εξής: με το linux το οποίο δεν το γνωρίζω καθόλου μπορώ να χρησιμοποιήσω προγράμματα torrent με καλή ταχύτητα και ασφάλεια και αν ναι ποια;

Γιάννης

• Απαντ. 57
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Το ξερεις φιλε οτι ειναι παρανομο να κατεβαζεις torrents ??? :devil:

Και οτι τωρα εχουν βρει τροπο να σταματησεις?

Λεγετε shame on me και ειναι πολυ αποτελεσματικος...:lol::lol:

Δημοσ.
Η απορία μου είναι η εξής: με το linux το οποίο δεν το γνωρίζω καθόλου μπορώ να χρησιμοποιήσω προγράμματα torrent με καλή ταχύτητα και ασφάλεια και αν ναι ποια;

Με τη διανομη Linux που εχει προεγκατεστημενη η Asus, θα φας τα νιατα σου αδικα. Με μια σοβαρη διανομη Linux (Debian, Fedora, Ubuntu κλπ) ναι. Υπαρχει το Transmission (personal favorite), το Azureus, το Deluge και αρκετα αλλα, αλλα αυτα τα 3 θεωρουνται τα καλυτερα. Υπαρχει και το rTorrent που δεν εχει γραφικο περιβαλλον, οποτε οι απαιτησεις σε hardware ειναι ελαχιστες.

Τωρα, netbook ως κατεβαστηρι, δε μου φαινεται καλη ιδεα. Μπορεις να φτιαξεις ενα απλο pc απο παλιο σου hardware και να του βαλεις μια λιτη διανομη και να κανεις τη δουλεια σου ευκολα.

Δημοσ.
Πάντως αν το πάρεις μόνο γι' αυτό το λόγο...θα σου πάρει μερικά χρόνια για να κανεις απόσβεση των χρημάτων σου.

Είναι κατι στο οποίο μπορεί να έχεις και δίκιο. Βασικά σκέφτομαι την κατανάλωση ρεύματος μεταξύ ενός PC με τετραπύρηνο, δίκσους και καλή κάρτα γραφικών και ενός μικρού netbook...Λες να μην αξίζει τελικά το όλο εγχείρημα;

Γιάννης

-----Προστέθηκε 25/12/2008 στις 10 : 35 : 37-----

Με τη διανομη Linux που εχει προεγκατεστημενη η Asus, θα φας τα νιατα σου αδικα. Με μια σοβαρη διανομη Linux (Debian, Fedora, Ubuntu κλπ) ναι. Υπαρχει το Transmission (personal favorite), το Azureus, το Deluge και αρκετα αλλα, αλλα αυτα τα 3 θεωρουνται τα καλυτερα. Υπαρχει και το rTorrent που δεν εχει γραφικο περιβαλλον, οποτε οι απαιτησεις σε hardware ειναι ελαχιστες.

Τωρα, netbook ως κατεβαστηρι, δε μου φαινεται καλη ιδεα. Μπορεις να φτιαξεις ενα απλο pc απο παλιο σου hardware και να του βαλεις μια λιτη διανομη και να κανεις τη δουλεια σου ευκολα.

Μα σκοπός είναι η πολύ χαμηλότερη κατανάλωση ρεύματος. Το PC που αναφέρεις δεν θα έχει και πολύ μεγάλη διαφορά

Δημοσ.
Είναι κατι στο οποίο μπορεί να έχεις και δίκιο. Βασικά σκέφτομαι την κατανάλωση ρεύματος μεταξύ ενός PC με τετραπύρηνο, δίκσους και καλή κάρτα γραφικών και ενός μικρού netbook...Λες να μην αξίζει τελικά το όλο εγχείρημα;

Δε νομίζω ότι αξίζει γιατί πρακτικά για να κερδίσεις αυτά τα 200 ευρώ από το ηλεκτρικό ρεύμα θα περάσουν αρκετά χρόνια.

Απο εκει και πέρα όμως αν το δεις ταυτόχρονα και σαν ενα gadget που θα κουβαλάς μαζί σου στις διακοπές κτλ τότε αξίζει τα χρήματα με το παραπάνω. Προσωπικά δεν μπορώ να δουλέψω παραπάνω από 5 λέπτα στο συγκεκριμένο asus...νομίζω η 10" οθόνη είναι το κατώτερο όριο!

Δημοσ.

Μια χαρα ειναι το netbook για κατεβαστηρι - ενσταση εχω μονο στο δισκο του συγκεκριμενου, εγω προτιμησα το Acer 150L γιατι εχει κλασικο δισκο 5400rpm (αν παρεις το συγκεκριμενο asus καλο θα ειναι να παρεις μια καρτα SD και να βαλεις εκει την cache, γιατι ο SSD δεν ειναι για πολυ κατεβασμα).

Το ποσα χρηματα θα κερδισει εξαρταται απο τι υπολογιστη χρησιμοποιουσε πριν για να κατεβαζει και το ποσο θα το κρατησει (μπορει βεβαια καποια στιγμη να το πουλησει). Υποψιν παντως οτι δυσκολα θα βγουν αργοτερα netbooks που να εχουν τις σημερινες χαμηλες καταναλωσεις (το Acer 8W εχει απλα ανοιχτο, και γυρω στα 20W σε πληρη φορτο - στο κατεβασμα με κλειστη οθονη πρεπει να εχει καπου αναμεσα), μια και ετοιμαζονται dual atom, νεες πιο δυνατες καρτες γραφικων κλπ. Επισης το netbook ειναι πολυ πιο βολικο σαν κατεβαστηρι απο pc ή 15αρι, ειναι πιο μικρο και το βαζεις οπου θες, ενω ειναι και πολυ ησυχο...

Δημοσ.

Μπορεις να παρεις κ κανενα κανονικο φορητο 15.4" με 350-400 ευρω..

Οταν θα κατεβαζει , θα καιει σχεδον το ιδιο με το netbook, ενω θα κανει κ για αλλες χρησεις. (πχ να παιζει hd στην τηλεοραση σου κλπ)

Δημοσ.
Μπορεις να παρεις κ κανενα κανονικο φορητο 15.4" με 350-400 ευρω..

Οταν θα κατεβαζει , θα καιει σχεδον το ιδιο με το netbook, ενω θα κανει κ για αλλες χρησεις. (πχ να παιζει hd στην τηλεοραση σου κλπ)

Το laptop καιει 2x + απο οτι το netbook , σαν κατεβαστηρι δεν υπαρχει καμια συγκριση του netbook με pc/laptop/HTPC στην καταναλωση, κυριως λογω Atom. Για τις αλλες χρησεις υποτιθεται οτι εχεις laptop ή pc ως κυριο συστημα...

Δημοσ.
Το laptop καιει 2x + απο οτι το netbook , σαν κατεβαστηρι δεν υπαρχει καμια συγκριση του netbook με pc/laptop/HTPC στην καταναλωση, κυριως λογω Atom. Για τις αλλες χρησεις υποτιθεται οτι εχεις laptop ή pc ως κυριο συστημα...

Το λαπτοπ με κλειστη οθονη κ οταν κατεβαζει(δηλαδη σχεδον Idle) καιει σχεδον το ιδιο με ενα netbook.(ισως κ λιγοτερο απο 10-12 watt)

Ειδικα αν υπολογισουμε το γεγονος οτι σε netbook μπορει να χρειαστει κ εξωτερικος σκληρος, η διαφορα ειναι πολυ μικρη: της ταξης των 3-4 watt..

Δημοσ.
Το λαπτοπ με κλειστη οθονη κ οταν κατεβαζει(δηλαδη σχεδον Idle) καιει σχεδον το ιδιο με ενα netbook.(ισως κ λιγοτερο απο 10 watt)

Ειδικα αν υπολογισουμε το γεγονος οτι σε nebook μπορει να χρειαστει κ εξωτερικος σκληρος, η διαφορα ειναι πολυ μικρη της ταξης των 2 watt..

Έχεις απόλυτο δίκιο...είναι αστείο να ασχολούμαστε με τις καταναλώσεις ρεύματος σε υπολογιστές. Μου αρέσει που κάποιοι είδαν και εμφανείς διαφορές στο λογαριασμό της ΔΕΗ λογω της αγοράς netbook...:-) 1-2 φορές παραπάνω το μήνα να χρησιμοποιήσεις πληντύριο, θερμοσ/να, A/C, φούρνο είναι σαν να έχεις ανοιχτό 24/7 τον υπολογιστή σου.

Δεν λεω ότι δεν υπάρχει διαφορά στην κατανάλωση....απλά είναι πολύ μικρή και πρακτικά δεν θα κάνεις απόσβεση ποτε τα χρήματα σου αν προβείς σε αγορά netbook μόνο γι'αυτο το λογο. Το θέμα είναι ενδιαφέρον προς συζήτηση σε θεωρητικό επίπεδο αλλά στην πράξη και οικονομικά, μόνο τον θείο Σκρουτζ θα απασχολούσαι....;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...