Προς το περιεχόμενο

συνδεση router με adsl modem

Panagiotisn

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα σας και χρονια σας πολλα !

εχω το εξης προβλημα που με εχει καθηλωσει τοσο καιρο χωρις να εχω αποτελεσμα.

εχω ενα router tp-link και ενα siemens cl 110 adsl modem, και θελω να τα συνδεσω ωστε να διαμοιραζονται κ αλλοι χρηστες την συνδεση.

εχω βαλει ip στο modem την 192.168.2.1, χωρις dhcp .

στο router εχω βαλει την 192,168,1,1 με dhcp, gw 192.168.1.1 και dns την 192,168,2,1.

εχω δοκιμασει να βαλω στις ρυθμισεις του wan, static ip οριζοντας την ip του μοντεμ, αλλα τζιφος.

εχω δοκιμασει να βαλω πρωτοκολλο PPPoE στο wan του royter αλλα πάλι τπτ.

σας παρακαλω !!!!! βοηθηστε με !!!!!!!! :cry::cry::cry:

Δημοσ.
εχω δοκιμασει να βαλω στις ρυθμισεις του wan, static ip οριζοντας την ip του μοντεμ, αλλα τζιφος.

- Δεν πρέπει δύο hosts του δικτύου να έχουν την ίδια διεύθυνση. Στο WAN interface όρισε μια διεύθυνση στο ίδιο subnet. Για παράδειγμα, αν το siemens έχει διεύθυνση 192.168.2.1/255.255.255.0, μπορείς στο WAN interface του tplink να βάλεις 192.168.2.2/255.255.255.0.

- Default gateway στο tplink θα βάλεις την διεύθυνση του siemens, όπως έκανες.

- Στα PCs θα βάλεις διευθύνσεις στο 192.168.1.1/255.255.255.0 subnet (υποθέτω ο DHCP server που χρησιμοποιείς τους δίνει σωστές, έτσι; ). Για DNS server πιθανότατα θα μπορείς να ορίσεις τη διεύθυνση του siemens (συνήθως οι adsl routers τρέχουν DNS relay server), αλλιώς, είτε θα βάλεις τους DNS servers του παρόχου απευθείας στα PC, είτε θα τους βάλεις μόνο στο tplink, θα του ορίσεις να τρέξει dns relay server (αν το υποστηρίζει) και στα PC θα βάλεις για dns server τη διεύθυνση του tplink.

- Στο siemens θα φτιάξεις μια route που θα λέει: "για προορισμούς προς το 192.168.1.0/255.255.255.0 subnet χρησιμοποίησε για gateway το 192.168.2.2". Στο web interface η επιλογή λέγεται συνήθως "Routes" και έχει 3 πεδία να συμπληρώσεις: IP address, subnet mask και gateway.

- Το PPPoE στο WAN interface του tplink είναι για διαφορετικό setup. Μπορείς να το ενεργοποιήσεις, να ενεργοποιήσεις αντίστοιχα στο siemens την επιλογή PPPoE RFC 1483 bridging, να απενεργοποιήσεις/διαγράψεις το ppp interface του και να ορίσεις στο tplink να συνδέεται απευθείας δίνοντάς του τα στοιχεία λογαριασμού της σύνδεσης. Με αυτόν τον τρόπο δε θα χρειαζόταν να σε απασχολήσουν οι διευθύνσεις IP του WAN interface του TPlink και του Siemens.

Δημοσ.

σε ευχαριστω φιλε μου ! οι ρυθμισεις που μου εστειλες δουλεψαν κανονικα ! σε ευχαριστω πολυ , χρονια πολλα και παλι και καλα χριστουγεννα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...