dimitris2006 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2008 Το τρίτο τρίμηνο του 2008 οι παραδόσεις φορητών υπολογιστών ξεπέρασαν για πρώτη φορά τις παραδόσεις σταθερών συστημάτων, έστω και οριακά, ανακοίνωσε η εταιρεία ερευνών iSupply. Όπως αναφέρει το Reuters, τα προκαταρκτικά στοιχεία της εταιρείας δείχνουν ότι οι παραδόσεις φορητών παρουσίασαν αύξηση 40% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο πέρυσι και έφτασαν τα 38,6 εκατομμύρια μονάδες. Στο μεταξύ οι παραδόσεις σταθερών μειώθηκαν κατά 1,3% στα 38,5 εκατομμύρια. Η μεταβολή της αναλογίας σταθερών-φορητών αποδίδεται σε μια ευρύτερη τάση για χρήση του Διαδικτύου εν κινήσει, καθώς οι χρήστες σερφάρουν από κινητά τηλέφωνα και διαβάζουν τα e-mail τους στα φθηνά και δημοφιλή netbooks. «Η τάση έχει επιταχυνθεί και πρόκειται να συνεχίσει την πορεία της» δήλωσε ο αναλυτής της AmTech Research Νταϊνές Μουργιάνι, ο οποίος εκτιμά ότι στο τέταρτο τρίμηνο οι κατασκευαστές θα έχουν μειώσει την παραγωγή σταθερών υπολογιστών κατά 20% διατηρώντας σταθερή την παραγωγή φορητών. Στο ίδιο μήκος κύματος οι εκτιμήσεις και της IDC, μιας άλλης εταιρείας ερευνών, η οποία προέβλεψε νωρίτερα το Δεκέμβριο ότι οι πωλήσεις φορητών θα ακολουθήσουν καλύτερη πορεία εν μέσω της οικονομικής κρίσης. Σύμφωνα με τις προβολές της εταιρείας οι παραδόσεις φορητών θα αυξηθούν το 2009 κατά 15,2%, ενώ οι πωλήσεις σταθερών προσωπικών υπολογιστών αλλά και διακομιστών θα πέσουν κατά 6,7%. Πηγή: in.gr
mariosCS Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2008 Γιατί είμαι σχεδόν σίγουρος πως αυτή η "πρώτη φορά" αυτό έχει ξαναγίνει.. ? Δεν θυμάμαι όμως που το διάβασα
21century Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2008 Την αγορά μοιράζονται οι Hewlett-Packard με 18.8%, μετά η Dell με 13.9%, η Acer με 12.2%, η Lenovo με 7.5%, η Toshiba με 4.6%, η Apple με 3,2 και τελευταία η Asustek. Επίσης τα netbook γνωρίζουν άνθιση αυτή την εποχή λόγo της μεγάλης φορητότητάς τους καθώς οι οθόνες τους έχουν μέγεθος 10ʼʼ ή και λιγότερο, και της τιμής τους η οποία κυμαίνεται στα $300.
Evangelos Anagnostou Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2008 Πλέον υπολογιστής με την ευρεία έννοια είναι ο φορητός. Οι σταθεροί είναι για εξειδικευμένες χρήσεις: γραφεία, media centers, "σοβαρό" gaming κτλ.
ferongr Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Μοδα ειναι. Το 75% των laptop σπανια θα δουλεψει εκτος σπιτιου.
gzioupos Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Μόδα ξεμόδα ένα έχω να πω. Μέχρι πριν από λίγο καιρό δεν γυρνούσα να κοιτάξω laptop και το θεωρούσα δεσμευτικό. Μόλις όμως είδα την άνεση του καναπέ με την 32" FullHD να παίζει με το laptop και το ελάχιστο απαιτούμενο χώρο, άρχισαν να μου μπαίνουν ψύλλοι στ' αυτιά. Στην συνέχεια είδα με πόση άνεση έχω μαζί μου τα δεδομένα μου στο γραφείο και οπουδήποτε αλλού χρειαστώ. Βλέποντας ότι οι απαιτήσεις μου σε ισχύει περιορίζονται και οι εργασίες που κάνω είναι συγκεκριμένες, άλλαξα πορεία... laptop. Βέβαια πολλοί είναι αυτοί που θα παρασυρθούν από το ρεύμα χωρίς πραγματικά να το χρειάζονται, όπως αφήνει να νοηθεί ο ferongr. Νοήμοντα όντα είμαστε, ας σκεφτούμε καλά τι μας χρειάζεται και τι μας εξυπηρετεί....
Super Moderators Thresh Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Επίσης τα netbook γνωρίζουν άνθιση αυτή την εποχή λόγo της μεγάλης φορητότητάς τους καθώς οι οθόνες τους έχουν μέγεθος 10ʼʼ ή και λιγότερο, και της τιμής τους η οποία κυμαίνεται στα $300. άνθιση? σαν καραμέλες πουλάνε...
Sotosgl Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 H ερευνα μιλαει για ετοιμες συνθεσεις στους Desktop? Αν δεν κανω λαθος λεει για παραδοσεις... Αρα τζουφια η ειδηση.. Ολοι εχουμε τρελαθει στην αναβαθμιση και πλεον ποιος ειναι αυτος που θα εμπιστευτει το Plaisio ή το Eshop και τα ετοιμα πακετα τους;για σταθερους μιλαμε παντα... To laptop εχει ξεπερασει τα ορια της χρηστικοτητας πλεον και οσοι φιλοι μου εχουν laptop δεν το εχουν βγαλει απο το σαλονι ουτε μια φορα.Ουψ ψεματα το εχουν και στο πλοιο για μιση ταινια μεχρι να τελειωσει η μπαταρια
pournaras Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Μοδα ειναι. Το 75% των laptop σπανια θα δουλεψει εκτος σπιτιου. Μην το βλεπεις αρνητικα. Ειναι αρκετοι πλεον που εν γνωσιν τους οτι δεν θα βγει το λαπτοπ απο το σαλονι, πανε και το αγοραζουν, και μεσα σε αυτους κι εγω πχ. Ειναι αλλιως να εχω το ντεσκτοπ φουλαρισμενο, αλλα μεσα στο μικρο δωματιακι του γραφειου μου, αποκομμενος απο το υπολοιπο σπιτι, και με τραβηγμενα καλωδια μεσα στο σπιτι για να φτασει το σημα στο σαλονι, κι αλλιως να εχεις διπλα στο τζακι ενα λαπτοπ, μηδενικου χωρου, που οταν ειναι να παιξει μια ταινια απλα το πας διπα στην ΤιΒι, και το συνδεεις με το 2μετρο ετοιμο καλωδιο του. Και απο ιντερνετ, με ενα ασυρματο ρουτερ εχεις σε ολο το χωρο σου, με μονο καλωδιο αυτο του ρευματος. Δεν ειναι λοιπον πλεον αυτοσκοπος, η αγορα ενος λαπτοπ, να συμβαδιζει με την εικονα ενος τυπου καθισμενου στο παγκακι και να διαβαζει εξελοφυλλα, αυτα περασαν κι εχουμε μπει σε μια αλλη εποχη, με διαφορετικες αναγκες χρησης του λαπτοπ.
Sotosgl Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2008 +1 στον Pournara Μα αυτος ειναι ο λογος που δεν θα βγει απο το σαλονι..Βαλε και καταναλωση μεγα θεμα για τους φοιτητες με θηρια pc,οικονομια χωρου,αλλα με τις επιδοσεις και τις τιμες θελουν λιγη δουλεια ακομα..
kfyros Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 Ο βασικός λόγος για τη διάδοση της χρήσης laptop είναι η παντόφλα... Που θα φάει ο σύζυγος που θέλει PC στο σαλόνι (γαιτί δεν υπάρχει χώρος αλλού), και φέρνει ένα γκουμουτσοdesktop media pc με σασί ματ αλουμινίου το οποίο θα προσπαθήσει να το ταιριάξει με τα μαονένια έπιπλα και τα στερεοφωνικά - TV που είναι σε μαύρο χρώμα. Σημαντική αιτία εκτόξευσης παντόφλας είναι επίσης τα ποντικοπληκτρολόγια τα οποία (ακόμα και ασύρματα) βρίσκονται πάνω σε καναπέδες ή έπιπλα. Κανένα από τα παραπάνω βέβαια δεν ξεπερνά το γεγονός ότι την ώρα που θες να παίξεις κανένα μπλιμπλίκι με το media pc, παίζει στην τηλεόραση τη Μαρία την Άσχημα ή οποιαδήποτε άλλη εμετική αηδία θέλει να δει η δικιά σου... Με ένα laptop και τη δουλειά σου κάνεις και το κεφάλι σου γλυτώνεις
ferongr Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 Ο βασικός λόγος για τη διάδοση της χρήσης laptop είναι η παντόφλα... Που θα φάει ο σύζυγος που θέλει PC στο σαλόνι (γαιτί δεν υπάρχει χώρος αλλού), και φέρνει ένα γκουμουτσοdesktop media pc με σασί ματ αλουμινίου το οποίο θα προσπαθήσει να το ταιριάξει με τα μαονένια έπιπλα και τα στερεοφωνικά - TV που είναι σε μαύρο χρώμα. Σημαντική αιτία εκτόξευσης παντόφλας είναι επίσης τα ποντικοπληκτρολόγια τα οποία (ακόμα και ασύρματα) βρίσκονται πάνω σε καναπέδες ή έπιπλα. Κανένα από τα παραπάνω βέβαια δεν ξεπερνά το γεγονός ότι την ώρα που θες να παίξεις κανένα μπλιμπλίκι με το media pc, παίζει στην τηλεόραση τη Μαρία την Άσχημα ή οποιαδήποτε άλλη εμετική αηδία θέλει να δει η δικιά σου... Με ένα laptop και τη δουλειά σου κάνεις και το κεφάλι σου γλυτώνεις Πιστευω οτι αμα υπαρχουν τετοια θεματα και διαφωνιες σε ενα ζευγαρι, μονο το λαπτοπ δεν ειναι λυση...
kfyros Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 Πιστευω οτι αμα υπαρχουν τετοια θεματα και διαφωνιες σε ενα ζευγαρι, μονο το λαπτοπ δεν ειναι λυση... Τι, θα κάτσεις να δεις τη Μαρία την Άσχημη ??? Προτιμώ το Laptop... Τρίτη επιλογή δεν υπάρχει (δηλαδή να δεις αυτό που θες εσύ στην τηλεόραση, ή να φέρεις το pc μέσα στο σαλόνι ) :lol: Ίσως σε κάποια παράλληλη διάσταση..
ferongr Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2009 Τρίτη επιλογή δεν υπάρχει (δηλαδή να δεις αυτό που θες εσύ στην τηλεόραση, ή να φέρεις το pc μέσα στο σαλόνι ) :lol: Ίσως σε κάποια παράλληλη διάσταση.. Υπαρχει, και λεγεται συμβιβασμος με τα χουγια του ανθρωπου που παντρευτηκες. Π.Χ. Ποτε δε θα παντρευομουνα αν η γυναικα μου δεν γουσταρε το οτι ειμαι μηχανοβιος (με οτι συνεπαγεται αυτο, εξοδους με την παρεα για στριψιμο, χασομερι στο γκαραζ κανοντας επισκευες κλπ κλπ κλπ)
ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2009 νομιζω πως μεσα στις πολλες αιτιες δεν εγινε (ακομα) αναφορα στην ελλειψη σταθεροτητας σε σπιτια-δουλεια-σχεσεις που χαρακτηριζει τη συγχρονη ζωη. οταν πηρα τον πρωτο μου φορητο πριν 4 χρονια, δεν ηξερα πού θα βρισκομουν ουτε τους επομενους μηνες, αρα ηταν λογικο να μή θελω/μπορω να δεσμευσω τα λεφτα μου σε κατι ογκωδες-βαρυ-δυσκινητο. πριν λιγους μηνες που πηρα το πρωτο μου μινι, απλα συνηδειτοποιησα οτι η κατασταση μου ουτε αλλαξε ουτε και προκειται ευκολα να αλλαξει βεβαια, σαν γυναικα, θα ηταν πιο χαριτωμενο να σας πω οτι μ΄αρεσουν οι φορητοι γιατι ειναι πιο γλυκουληδες (ειδικα σε ροζ ). στην πραγματικοτητα, παντα μου με γοητευε η φορητοτητα στο ο,τιδηποτε - ενω στα χρωματα ειμαι μαλλον συντηρητικη (απο μαυρο μεχρι ανθρακι φτανω).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα