gmastr Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 Γειά σας Μετα απο βλάβη, αγόρασα ενα νέο σκληρό SATA και προσπαθώ να τον εγκαταστήσω. Το bios τον βλέπει κανονικά αλλα τα windows, αφου ειναι καινούριος, δεν τον βλέπουν. Πηγαίνω λοιπον στο control panel/ admin tools/ computer management/ disk management για να τον κανω format Η συγκεκριμένη επιλογή ομως δεν λειτουργεί !!! Μου γράφει "the dependency service does not exist or has been marked for deletion" Δοκίμασα και σε save mode... η να "βλέπω" τον νεο σκληρό με εναν PCI sata controller που εχω... αλλα τα ιδια. Το bios ok αλλα το disk management των windows αρνείται, με την ιδια ενδειξη !!! Μπορει κάποιος φιλος να μου πεί πως θα μπορέσω vα τον κανω format ? -----Προστέθηκε 25/12/2008 στις 09 : 56 : 24----- Να συμπληρώσω μερικά ακόμη 1. Τρεχω τα windows ΧΡ απο άλλο σκληρό δίσκο 2. Ο νεος και προβληματικός δισκος αντικαθιστά κάποιον άλλο SATA, που μεχρι χθες λειτουργούσε κανονικά (Ειναι μόνο μεγαλύτερος) Επομένως οι SATA drivers του mo-bo εχουν εγκατασταθεί και λειτουργούν κανονικά (επιβεβαιώνεται αυτό, γιατι μπορώ να βλέπω εναν τρίτο δίσκο SATA που εχω). 3. Αν βοηθάει σε κατι, να αναφερω οτι επειδη ο controller του mo-bo υποστηρίζει SATA1 και οι σκληροί ειναι SATA2, οι σκληροι εχουν εxουν "τζαμπερωθεί" οπως προβλέπεται. 4. Στο bios εχει ενεργοποιηθεί ο on-board SATA controller "as SATA only (No RAID)". Oταν "μπουτάρει" με την σειρά του ο on-board-controller βλέπει το νέο δίσκο και ακριβή την χωρητικότητα του 5. Με το add hardware τα windows βλέπουν τον νέο δίσκο, σαν να μην εχει πρόβλημα- τον βλεπουν ομως, οπως και τους αλλους SATA σαν SCASI !!! 6. Μπαίνω πάντα σαν admin ΓΙΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΜΑ ΜΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ DISK MANAGEMENT ΤΩΝ WINDOWS ????? Υπαρχει αραγε τροπος να το παρακάμψω? Ξέχασα ομως κατι σημαντικότερο, τη μερα που ειναι σήμερα!!! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ λοιπόν σε οποιον με διαβάζει...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.