p.a.c. Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 Καλησπέρα Θέλω λοιπόν να αγοράσω ένα notebook. Αρχικά ας δώσω μερικές πληροφορίες σχετικά. Δεν προτίθεμαι να το έχω σα βασικό μηχάνημα άρα δε θα το κάψω από άπειρη χρήση σε ύφος μουσικής, ταινιών μπλα μπλα μπλα. Θα είναι επι το πλείστον για προγράμματα και εφαρμογές τύπου visual studio, matlab, simulators κ.λ.π. Ένα μηχάνημα με τα χαρακτηριστικά που θέλω είναι το : http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1164473&Manufacturer=Sony&category=69977907&catalog=21 Για τα vaio γενικά το μόνο αρνητικό που έχω ακούσει είναι πως η μπαταρία τους δεν έχει ικανοποιητική διάρκεια. Δε σκοπεύω να το έχω εκτός ρεύματος την πλειονότητα των φορών, αλλά για ευνόητους λόγους καλό θα ήταν να έχει κάποια αντοχή. Παρ' όλα αυτά, μετά από συζητήσεις με κόσμο που έχει κάποια εμπειρία από φορητούς, μου προτείνουν dell. Εκ του αποτελέσματος φαίνεται να έχουν μεγάλη αντοχή στο χρόνο και μετά από πολλή χρήση, καλές μπαταρίες (6-cell) , είναι οικονομικοί και δοκιμασμένοι για πολλά χρόνια σε αντίθεση με τα vaio. Ένα dell λοιπόν που θα με ενδιέφερε είναι το 4ο στη σειρά από αυτά στο παρακάτω link : http://www.dell.com/content/products/productdetails.aspx/laptop_studio_15?c=us&cs=19&l=en&ref=lthp&s=dhs Δεν το έχω βρει όμως στην ελληνική αγορά. Στην Πάτρα δεν υπάρχει σίγουρα και όσο έχω κοιτάξει δεν έχω βρει κάτι στην Αθήνα. Θα ήθελα λοιπόν μία βοήθεια γι αυτή την επιλογή και αν έχετε να προτείνετε κάποιο κατάστημα που να έχει μεγαλύτερη ποικιλία σε dell. Αλλιώς τείνω προς το παραπάνω vaio. Προφανώς οποιαδήποτε άλλη πρόταση είναι επιθυμητή !!!:-) Τhank you!
basilis5 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 ντελ νομιζω μπορεις να βρεις μονο στα μουλτιραμα, αλλα μπορεις να ερθεις και σε επικοινωνια με την ελληνικη ντελ να τους πεις ενα λαπτοπ που θες και πως το θες, και θα σου δωσουν τιμη προσφορα. πολυς κοσμος ψωνιζει ετσι απο ντελ τελος τα σονυ πολυ καλα, δνατα αξιοπιστα κλπ αλλα πλεον πιστευω πως παραειναι ακριβα.κι εγω σονυ ειχα και μαλλον παλι σονυ θα επαιρνα, αλλα δεν αξιζει την διαφορα στα χρηματα πιστευω σε σχεση πχ με την τοσιμπα
michalis2610 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2008 Ξεκινάω γράφοντας ότι Dell βρίσκεις σε πολλά καταστήματα λιανικής της ελληνικής αγοράς από τον Ιούνιο του 2008 περίπου. Συγκεκριμένα το Dell Studio μόνο μέσω του skroutz (σίγουρα κυκλοφορούν και αλλού) φαίνεται να υπάρχει σε 3 εκδόσεις από τις οποίες φαντάζομαι η τρίτη μάλλον είναι αυτή που σε ενδιαφέρει περισσότερο (Dell Studio 1735) και είναι και σε πολύ καλή τιμή (885 ευρώ). Οσο αναφορά το θέμα Vaio, πρόκειται σε γενικές γραμμές για αρκετά ποιτικούς φορητούς χωρίς να είναι κάτι ιδαίτερο πάντως. Οσα χρόνια ασχολούμε με φορητούς δεν έχω ακούσει/διαβάσει κάτοχο Vaio να τίθει θέμα διάρκειας μπαταρίας περισσότερο συχνά από άλλες εταιρείες. Τελος θα σε προέτρεπα να αποφύγεις όπως ο διάολος το λιβάνι φορητούς με γυαλιστερές οθόνες, ασχέτως όμορφου σχεδιασμού κτλ. Τα σοβαρά μηχανήματα στο χώρο είναι πάντα με ματ οθόνη! Καλά τα Studio και τα Vaio αλλά με 1000-1100 ευρώ μπορείς να πάρεις και πιο αξιόλογα laptop. Πέρνα μια βόλτα από το carrefour στηη Πάτρα αν εισαι κοντά, ή πάρε τους ένα τηλ καθώς μπορεί να υπάρχει ακόμα η προσφορά των 600 ευρώ για ένα IBM Thinkpad R61 που σε καλύπτει απόλυτα για τη χρήση που έγραψες...αλλιώς εδώ είμαστε...καλές γιορτές.
Chris_85 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2008 Λοιπον ειμαι κατοχος του acer 5920g καθως και του sony Vaio VGN-FW21E εδω κ 3 ημερες, αγορασμενο απο το πλαισιο. Πριν παρω το σονυ θα σε συμβουλευα να παρεις acer. Πολυ καλα χαρακτηριστικα για την τιμη τους, επιδοσεις, σχετικα καλη ποιοτητα και καλες μπαταριες. Το sony ομως ειναι κακα τα ψεμματα η καλυτερη επιλογη σ αυτα τα χρηματα. Κορυφαια ποιοτητα παρα πολυ καλη οθονη και ειναι ακομα γρηγοροτερο σε παιχνιδια (παροτι π φοραει την radeon 3470 εν αντιθεσει του acer με την 8600gt). Πραγματικα ειμαι παρα πολυ ικανοποιημενος με το sony. 0 προβληματα, ταχυτατο (4,6 δεικτης windows) μεχρι κ μια καινουρια καρτα τηλεορασης που φορεσα πανω δεν δημιουργησε κανενα προβλημα. Το μονο που δεν μ αφησε ικανοποιημενο ειναι το touch pad που το βρισκω λιγο ασαφες σε σχεση με το acer. Η πρωτη παραγγελια ειχε εξαντληθει στο πλαισιο λαρισας, τους ειπα να το κρατησουν σ αυτην π φεραν πριν τα Χριστουγεννα κ ευτυχως γιατι ειχαν απομεινει αλλα 2 συνολικα.Aν θες τη γνωμη μου παρτο με κλειστα τα ματια (κ παζαρεψε κ λιγο την τιμη, θα στο αφησουν 1000)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.