Προς το περιεχόμενο

Σκέψη για αγορά δεύτερης οθόνης

ostvarivanje

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω μία οθόνη LG 19'' wide 1440X900 η οποία είναι και tuner μαζί. Σκέφτομαι να αγοράσω άλλη μία οθόνη, οπότε την lg όταν βλέπω κάτι στην τηλεόραση να τη χρησιμοποιώ σαν τηλεόραση και την άλλη κανονικά στον υπολογιστή. Όταν δε θα βλέπω τηλεόραση, να τις χρησιμοποιώ και τις δύο μαζί.

Επειδή δε γνωρίζω για το θέμα, όταν έχεις δύο οθόνες συνδεδεμένες στον υπολογιστή, τι πλεονεκτήματα έχεις; Γενικά, μου προτείνετε κάτι τέτοιο; Θα πρέπει να έχουν την ίδια ανάλυση και οι δύο;

Αν είναι δυνατόν θα μπορούσατε να ανεβάσετε κανένα screenshot και αν υπάρχει δυνατότητα για μία φωτογραφία που να φαίνονται και οι δύο οθόνες σε λειτουργία; Τέλος πάντων, να πάρω μία πρώτη εικόνα.

Δημοσ.

εχεις πολλες ενδιαφερουσες επιλογες με 2 οθονες. μπορεις να χεις την ιδια εικονα και στις 2 η να εχεις μια μεγαλη εικονα συνεχιζει στην 2η οθονη, η πολυ απλα να λειτουργουν ανεξαρτητα η μια απο την αλλη ως προς το τι απεικονιζουν .

εγω που εχω 2 οθονες συνεδεμενες με την καρτα γραφικων μου εχω την κυρια (20') στο κεντρο και την παλια (15') αριστερα της.

με εξυπηρετει πολυ σε διαγραμματα χρηματιστηριου, η οταν θελω να παρακολουθω τις τιμες ανα πασα στιγμη, οποτε πεταω την εικονα στην αριστερη οθονη και στην κεντρικη δουλευω οτι θελω.

η οταν κατεβαζω κατι και παραλληλα παιζω καποιο παιχνιδι, πεταω την εικονα αριστερα να βλεπω την προοδο ανα πασα στιγμη, και παιζω σε full screen στην κυρια οθονη.

επισης αν τρεχεις λινουξ και θες μεσα απο κει να τρεξεις και windows πετας τα δευτερα στην δευτερη οθονη και ετσι εργαζεσαι πολυ πιο ευκολα.

γενικα μπορεις να κανεις πολλα και να βρεις απειρες δυνατοτητες

εμενα με βοηθησε πολυ το προγραμμα που συνοδευει την nvidia καρτα μου στις ρυθμισεις που προανεφερα

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις και χρόνια πολλά σε όλους. Για ίντσες σκέφτομαι 20-22 και κάτι σχετικά οικονομικό.

Βέβαια μου είπαν ότι αν δεν είμαι γραφίστας ή δεν ασχολούμαι με κάτι άλλο που απαιτεί δεύτερη οθόνη ότι η όλη κατάσταση είναι υπερβολική. Εδώ βλέπω πολύ θετική αντιμετώπιση για δεύτερη οθόνη και πραγματικά είμαι σε δίλημμα. Θα δω, δεν ξέρω προς το παρόν τι θα κάνω.

Και εγώ έχω nvidia κάρτα γραφικών (7600gt), οπότε σχετικά εύκολα θα τη ρυθμίσω ε;

Δημοσ.

αν εχεις απο πισω 2 εξοδους εικονας (η δικη μου 8800gt βγαζει 2 dvi) τοτε ειναι πραγματικα γελοιο! αν εχει μονο μια εξοδο λογικα θες καποιο διακλαδωτη,αλλα δεν εχω ψαχτει να σου πω την αληθεια.και εκει απλο θα ναι λογικα.

εγω θα σου ελεγα, αν θες να αλλαξεις οθονη γενικα τοτε αξιζει,και κρατας και την παλια για 2η. αλλα να δωσεις λεφτα για να παρεις μια 2η οθονη και να τις εχεις σε παραλληλη διαταξη την στιγμη που δεν υπαρχει ουσιαστικος λογος πιστευω δεν αξιζει.

τελος εγω εχω αυτη την samsung 2032bw http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1019163&Manufacturer=Samsung&category=69978102&catalog=23&MSCSProfile=DCCDF22EB27065BE12C6F42F5763BD06674B5137240F90515A06695573A4CF81F9CCA0CCAB83FE53C9E06F4CFA5E829621A46736361E21CC5AEA916AAE56C0F9A966188EBB16BBCE4D335249516089E6336A012F4FA74729C872BE2F9C9538FA3D7F17B255524C5FC0F11063C436BBEB80C744EDA92EEAC3D6546EA27A3A6E8B

η οποια ειναι καταπληκτικη, σιγουρα θα βρεις και καλυτερες αναλογα το ποσο που διαθετεις.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την απάντηση. Πρέπει να έχω δύο dvi εξόδους. Τον έχω τον υπολογιστή σε έπιπλο και για να το δω πρέπει να βγάλω το κουτί έξω, αλλά τόσο που έχω φάει το να σκύψω φαντάζει πραγματικά αδύνατο. :lol:

Οπότε βάζω δηλαδή την άλλη οθόνη στην άλλη dvi έξοδο και όλα ωραία ε;

Δεν ξέρω, 50-50 είμαι να πάρω ή όχι.

Δημοσ.
Δεν ξέρω, 50-50 είμαι να πάρω ή όχι.

Είναι απλό ρε μαν, αν νομίζεις ότι το να επεκτείνεις υην επιφάνεια εργασίας σου θα σε βοηθήσει είτε στην ψυχαγωγία σου ειτε στηνα αύξηση της παραγωγικότητάς σου, και νομίζει ότι τα χρήματα τα δίνεις, τότε να πάρεις. Αν απλώς δεν ψώνισες αρκετά για φέτος τα χριστούγεννα και σου ξύνεται η τσέπη, τότε να μην πάρεις...:-D

Εγώ έχω σχεδόν καταλήξει ότι θα πάρω μία, και αμφιταλαντευόμουν γιατί είναι για το κατεβαστήρι μου, αλλά αφενός πλέον είναι φθηνές και αφετέρου όταν δουλεύω στο λαπτοπ θέλω 4-6 Word και 4 pdf ανοιχτά ταυτόχρονα, οπότε αποφάσισα ότι χρειάζεται.

BTW, λέω να πάρω αυτήν, αν έχει κανείς να προτείνει κάτι άλλο ας μου πει.

Δημοσ.

Αν τελικά πάρεις 2ή πάρε ακριβώς ίδια. Σε παιχνίδια πάντως και ταινίες μη νομίζεις οτι θα δουλεύουν και οι 2. Απλά επέκταση επιφάνεις εργασίας θα κάνεις. Καλύτερα για μένα πούλα τη δικιά σου και πάρε μια μεγαλύτερη.

Δημοσ.
Αν απλώς δεν ψώνισες αρκετά για φέτος τα χριστούγεννα και σου ξύνεται η τσέπη, τότε να μην πάρεις...:-D

Καλά, μιλάμε γέλασα πολύ με αυτό σου το σχόλιο. :lol:

Αλοίμονο αν ήταν αυτό το κριτήριό μου! Απλώς η ιδέα για δεύτερη οθόνη μου μπήκε όταν μία φορά που έβλεπα μια σειρά στην τηλεόραση (έχω κάρτα τηλεόρασης), επειδή διάβαζα και μια σελίδα, συνέχεια μετακινούσα το παράθυρο της τηλεόρασης για να διαβάσω τι έγραφε η σελίδα. Και σκέφτηκα να πάρω μία άλλη οθόνη, ώστε στην παλιά να βλέπω τηλεόραση και στην καινούρια ό,τι δείχνει ο υπολογιστής. Και όταν δεν βλέπω τηλεόραση (δεν είμαι και πολύ fan) να τη χρησιμοποιώ για επέκταση της επιφάνειας εργασίας.

Και μη φανταστείτε, ο υπολογιστής είναι μόνο για hobby. Δεν τον χρειάζομαι για κάτι επαγγελματικό (προς το παρόν).

Ακόμη υπό σκέψιν... αν και τείνει προς το παρόν να μην πάρω.

Δημοσ.
αν έχει κανείς να προτείνει κάτι άλλο ας μου πει.

την θεωρω εξαιρετικη περιπτωση για τα λεφτα της. Στη προτεινω ανεπιφυλακτα

Δημοσ.
Επειδή δε γνωρίζω για το θέμα, όταν έχεις δύο οθόνες συνδεδεμένες στον υπολογιστή, τι πλεονεκτήματα έχεις; Γενικά, μου προτείνετε κάτι τέτοιο; Θα πρέπει να έχουν την ίδια ανάλυση και οι δύο;

Υπέρ:

- Μπορείς να έχεις 2 εφαρμογές full screen ταυτόχρονα (μια σε κάθε οθόνη.

- Μεγαλύτερη επιφάνεια εργασίας

- Όπως προαναφέρθηκε, μπορείς στην μια οθόνη να παίζεις παιχνίδι ή να βλέπεις ταινία full screen, ενώ στην δεύτερη να έχεις ανοιχτό ένα πρόγραμμα με chat, skype ή οτιδήποτε και να μην χάνεις μηνύματα.

- Σε σχεδιαστικά όπως autocad και photoshop, μπορείς να έχεις την μία οθόνη μόνο για χώρο σχεδίασης, ενώ στην άλλη χωράνε σχεδόν όλα τα toolbar.

- Όταν κάνεις εργασίες, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείς το alt+tab πολλές φορές για να εναλλάσσεσαι μεταξύ δυο εγγράφων (αυτό που διαβάζεις και αυτό που γράφεις). Το ένα στην μία οθόνη και το άλλο στην άλλη.

Κατά:

- Το hardware overlay καθώς και το direct3d, λειτουργούν μόνο στην μία οθόνη, όχι και στις 2 ταυτόχρονα. Αυτό σημαίνει ότι αν π.χ. παίζεις ένα βίντεο, και έστω 1 pixel πάει στην δεύτερη οθόνη, τότε όλο το render γίνεται software και όχι hardware accellerated. Επίσης αν έχεις ένα παράθυρο με direct3d ή directx (π.χ. milkdrop) ή βίντεο (media player), θα παίζει καλά μόνο στην μία οθόνη.

- Λιγότερος διαθέσιμος χώρος στο γραφείο για άλλα πράγματα

- Κόστος (2 οθόνες)

- Μεγαλύτερη κατανάλωση ρεύματος.

Δημοσ.

StavrosD ήσουν ιδιαίτερα αναλυτικός και σε ευχαριστώ πάρα πολύ. Προς το παρόν σκέφτομαι να το αφήσω έτσι και να μην αγοράσω, αλλά δεν την ξεχνάω τη συγκεκριμένη επιλογή των δύο οθονών. Ίσως λίγο αργότερα να αγοράσω μια 22΄ και αυτή που έχω να τη χρησιμοποιώ ως βοηθητική, για να βλέπω τηλεόραση ή να έχω κάποια άλλα παράθυρο που θα θέλω να φαίνονται και που στην κύρια δε θα μπορώ να τα προβάλλω.

Ευχαριστώ, πάντως, όλους για τις πληροφορίες τους, γιατί δεν είχα ιδέα τι μπορείς και τι δεν μπορείς να κάνεις έχοντας και δεύτερη οθόνη.

Δημοσ.

Παρακαλώ!

Να προσθέσω ότι μπορείς να έχεις περισσότερες από 2 οθόνες. Το display properties applet υποστηρίζει μέχρι 10, ενώ με άλλα utilities και περισσότερα από 10.

Μια χρήση που ξέχασα να αναφέρω: Παιχνίδια σε πολλές οθόνες.

flight simulator:

Quake 3 on 24 Monitors

Και ένα update που είδα για την επιτάχυνση σε δεύτερη οθόνη:

DirectX hardware acceleration

Fullscreen applications are accelerated on any monitor, video overlays (using DirectShow) also. For DirectDraw and Direct3D applications running in a window, it depends on the DirectX version and the way they are programmed: prior to DirectX 8, windowed applications were never accelerated on secondary monitors. With DirectX 8, properly programmed applications will be fully accelerated on any monitor.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...