Vamire666 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 (επεξεργασμένο) Οι συνθήκες είναι δύσκολες για ολόκληρο τον επιχειρηματικό κόσμο, εν μέσω της οικονομικής κρίσης πού διανύουμε. Αυτό αποδεικνύεται καθημερινά από τις πάμπολλες πτωχεύσεις/συγχωνεύσεις/αναδιαρθρώσεις/απολύσεις εργαζομένων πού συμβαίνουν σε πολλούς τομείς, ενώ φυσικά η αγορά πληροροφορικής δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστη. Τελευταίο «θύμα» της κρίσης είναι ο γνωστός κατασκευαστής motherboards, Abit, πού έχει μετα βίας ένα χρόνο ζωής μπροστά της. Η USI (Universal Scientific Industrial), ο όμιλος στον οποίο ανήκε η Abit από το 2006 και έπειτα, ανακοίνωσε πως θα κλείσει οριστικά την εταιρεία στις 31 Δεκεμβρίου του 2009, εξ’αιτίας των συνεχώς μειούμενων πωλήσεών της. Αν και ορισμένα από τα πρόσφατα μοντέλα της Abit έγιναν ιδιαίτερα δημοφιλή, ειδικά στις τάξεις των hardcore χρηστών (π.χ. IP35 Pro), δεν ήταν αρκετά για να σώσουν την εταιρεία. Πέρυσι οι συνολικές πωλήσεις της ανήλθαν σε 2-3 εκατομμύρια motherboards, ενώ φέτος βρίσκονται σε χαμηλότερα επίπεδα, σύμφωνα με αναφορές. Με ισχυρούς ανταγωνιστές όπως η Asus απέναντί της, ήταν πολύ δύσκολο για την Abit να διατηρήσει αρκετά μεγάλο μερίδιο της αγοράς, με αποτέλεσμα την απόφαση αυτή της USI. Πηγή: noobwars.gr Επεξ/σία 24 Δεκεμβρίου 2008 από Vamire666 Αυτόματη ένωση μηνυμάτων
artshadows Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 μια που μοιραζουν λεφτα σε εταιριες και τραπεζες δε διναν και στην Abit.
SpyrosR Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 Με τέτοιο αγοραστικό κοινό, πολύ άντεξε. Δυστυχώς εμείς (κι εγώ μέσα φυσικά) έχουμε κολλήματα στο τι παίρνουμε, κι εταιρείες πέραν των καθιερωμένων (Intel, Asus, WD, κλπ) δύσκολα επιβιώνουν.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 RIP Abit...
Vamire666 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 Ναι αλλά είχε βγάλει ξηγημένα πραγματάκια και κάποτε ήταν στις top εταιριουλες μην τα ξεχνάμε αυτά...
Barbattilas Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2008 This is the marketing.... Το ολιγοπώλειο θα βλαψει εμάς.
mindtrapper Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2008 Θα κρατήσω την ΙΡ35 Pro για ενθύμιο μετά από την επόμενη αναβάθμιση μου...
linkin Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2008 κριμα για τι ειχε παρουσιασει αρκετα αξιολογα προιοντα...οπως την kn9 ultra μου...rip
Tigran Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2008 Ε όχι ρε φούστη μου... Πολύ κρίμα! Έχω την IP35Pro σε ένα PC και ήθελα να στήσω κι ένα άλλο και έψαχνα νέες motherboard της Abit, αλλά δεν έβρισκα σχεδόν τίποτα. Πολύ άσχημα νέα... Ας ελπίσουμε να βρεθεί κανάς Άραβας να την αγοράσει μπας και σωθεί
nick#18 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2008 RIP RIP....εχω ενα Abit για amd που μου ειχαν δοσει.... το κραταμε γιατι ο επεξεργαστης εκανε φτερααααααα.....RIP
BadBoy Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2008 Κρίμα. Αν και αναμφισβήτητα δεν είχε την ποιότητα των ASUS και DFI, ομολογουμένως ήταν μια καλή επιλογή για κάποιον που δεν ήθελε να ξοδέψει πολλά χρήματα.
Directx Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2008 Ναι αλλά είχε βγάλει ξηγημένα πραγματάκια και κάποτε ήταν στις top εταιριουλες μην τα ξεχνάμε αυτά... Πράγματι, ήταν μια εποχή που φιγουράριζε πρώτο όνομα - γενικά μου είχε αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις! Κρίμα..
De@th L0rd Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2008 Κρίμα. Αν και αναμφισβήτητα δεν είχε την ποιότητα των ASUS και DFI, ομολογουμένως ήταν μια καλή επιλογή για κάποιον που δεν ήθελε να ξοδέψει πολλά χρήματα. Μια χαρά ποιότητα είχε σε σχέση με την asus και τα υποσυστήματά της.Μην λέμε κι ότι θέλουμε...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα