Προς το περιεχόμενο

Περι πυρήνων ο λόγος...απορία με θερμοκρασίες

Tenshi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα στο forum και καλές γιορτές.

Έχω εδώ και ένα δίμηνο τον Q9550 και έχω μια αποριούλα σχετικά με τις θερμοκρασίες των πυρήνων.Για αρχή και υπο κανονικές συνθήκες, πόσο γρήγορα μπορούν οι πυρήνες να πιάσουν τις θερμοκρασίες που έχουν σε idle κατάσταση,όταν ξεκινάει ο υπολογιστής σε θερμοκρασία δωματίου (19~21 βαθμούς C);

Το αναφέρω απο την άποψη οτι με όσους επεξεργαστές έχω δουλέψει μέχρι σήμερα,συμπεριλαμβανομένου και του C2d 6400 που είχα στο παλιό σύστημα,οι πυρήνες ξεκινάνε απο μια θερμοκρασία πχ.24C και ανεβαίνουν σιγά-σιγά μέχρι να σταθεροποιηθούν κάπου.

Στην δικιά μου περίπτωση,~1 λεπτό μετά το post (όσο χρειάζεται για να φορτώσουν τα Vista) έχω θερμοκρασίες Core0:34 / Core1:34 / Core2:42 / Core3: 30. Η μέτρηση cpu που παίρνω απο το Speedfan δείχνει 18~19 βαθμούς αρχική,για να σταθεροποιηθεί αρκετά λεπτά αργότερα στους 25.Coretemp και Speedfan συμφωνούν ώς προς τις μετρήσεις για τους πυρήνες.

Ο Core2 είναι μόνιμα κολλημένος στους 42 εκτός και αν κάνω κάποιο stress test όπου μετά απο 1 ώρα πάει στους 45max.Και μιάς που το ανέφερα και αυτό,μου φαίνεται επίσης παράξενο το γεγονός οτι οι θερμοκρασίες που έχω σε full load 47/45/45/43 επιστρέφουν σε αυτές που είχα σε idle κατάσταση μέσα σε 10~15 sec!

Δέν ξέρω τι συμβαίνει,αν είναι πρόβλημα bios μητρικής η έχω πέσει σε κανα χαζό κομμάτι με μαπά σένσορές.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στην συγκεκριμένη φάση όχι.Έχω βάλει το speedfan να δουλεύει σάν sidebar widget,το οποίο βρίσκω πιο βολικό απο το everest ή το sandra.Πάντως έχω διασταυρώσει την ορθότητα των μετρήσεων στο παρελθόν,έχοντας και τα 3 προγράμματα ανοιχτά (Coretemp/Speedfan/Everest).

Και ένα ακόμα κουφό που προέκυψε τώρα:Έκανα ένα mini o/c και πήγα τον Q9550 στα 3,4Ghz ([email protected]).Οι πυρήνες παρέμειναν σταθεροί άλλα η μέτρηση για cpu και μητρική τσίμπησαν +2 βαθμούς επιπλέον.

Ο θερμοσένσορας του Kamameter που έχω,βγάζει για ένδειξη ~30C στην βάση της ψύκτρας και δέν ξέρω τι να πιστέψω πλέον...

• Super Moderators
Ο Core2 είναι μόνιμα κολλημένος στους 42 εκτός και αν κάνω κάποιο stress test όπου μετά απο 1 ώρα πάει στους 45max.Και μιάς που το ανέφερα και αυτό,μου φαίνεται επίσης παράξενο το γεγονός οτι οι θερμοκρασίες που έχω σε full load 47/45/45/43 επιστρέφουν σε αυτές που είχα σε idle κατάσταση μέσα σε 10~15 sec!

Δέν ξέρω τι συμβαίνει,αν είναι πρόβλημα bios μητρικής η έχω πέσει σε κανα χαζό κομμάτι με μαπά σένσορές.

exactly, bugged DTS (Digital Thermal Sensor) :-(

και ο Ε8400 μου και ο Ε7200 έχουν το ίδιο "πρόβλημα"...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...