markelos Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 Το ποσοστό χρήσης του IE στην Ευρώπη έπεσε κάτω από το 60 % για πρώτη φορά,σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, με τον Firefox να ακολουθεί με ποσοστό πάνω από 31 %. Το μερίδιο του Firefox εμφανίζεται μειωμένο κατά 2 % με την μείωση να αποδίδεται στην εμφάνιση του Chrome από την Google. Σύμφωνα με τα στοιχεία o Opera, που είναι ο μόνος ευρωπαϊκής καταγωγής browser, εμφανίζει μερίδιο χρήσης 5,1 % και ο Google Chrome 1,1 %. Παραδοσιακά οι Ευρωπαίοι είναι πιο ανοικτοί στην χρήση εναλλακτικού εκτός Internet Explorer browser, μιας και το ποσοστό χρήσης του IE στις ΗΠΑ είναι 70 %. Πηγή: adslgr.com
PCharon Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 Κάτι μου λέει πάντως πως μελλοντικά (δεν εννοώ αύριο) αν τα ποσοστά του ΙΕ πέσουν πολύ, η Microsoft θα αναγκαστεί να προβεί σε αλλαγές. Δε νομίζω να το αφήσει έτσι. Επίσης, αν Chrome εξελιχθεί λιγάκι σε δυνατότητες βλέπω να τρώει τον Firefox για πρωινό. Για τον Opera δε σχολιάζω, βρίσκεται σε άλλο επίπεδο...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 αναμενόμενη η πτώση του ΙΕ...όλο και περισσότεροι ξυπνάνε και αλλάζουν browser
jimarass Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2008 Κάτι μου λέει πάντως πως μελλοντικά (δεν εννοώ αύριο) αν τα ποσοστά του ΙΕ πέσουν πολύ, η Microsoft θα αναγκαστεί να προβεί σε αλλαγές. Δε νομίζω να το αφήσει έτσι. Επίσης, αν Chrome εξελιχθεί λιγάκι σε δυνατότητες βλέπω να τρώει τον Firefox για πρωινό. Για τον Opera δε σχολιάζω, βρίσκεται σε άλλο επίπεδο... Θεωρείς τον OPERA καλύτερο από τον firefox??
PCharon Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2008 (επεξεργασμένο) Θεωρείς τον OPERA καλύτερο από τον firefox?? Μπορώ να γράψω ολόκληρα κείμενα κιόλας με το γιατί τον θεωρώ καλύτερο (αναφέρομαι σε features και σε user experience)... Επεξ/σία 25 Δεκεμβρίου 2008 από PCharon
jimarass Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2008 Μπορώ να γράψω ολόκληρα κείμενα κιόλας με το γιατί τον θεωρώ καλύτερο (αναφέρομαι σε features και σε user experience)... Πες μου τα πιο σημαντικά!
liopyr Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2008 Κάτι μου λέει πάντως πως μελλοντικά (δεν εννοώ αύριο) αν τα ποσοστά του ΙΕ πέσουν πολύ, η Microsoft θα αναγκαστεί να προβεί σε αλλαγές. Δε νομίζω να το αφήσει έτσι. Τι αλλαγές εννοείς?
PCharon Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2008 @jimarass Από features είναι τελείως περιττό να αναφέρω οτιδήποτε, αφού ο Opera ήταν πρωτοπόρος σε 10άδες από αυτά, όταν οι άλλοι φυλλομετρητές ήταν απλά "ένας καλύτερος και πιο σταθερός" από τον ΙΕ. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε ο Chrome είναι που δίνει κάτι καινούργιο (αλλάζουν οι εποχές). Το user experience είναι θέμα προσωπικής εμπειρίας. Τεχνικά επίσης τα σχόλια είναι περιττά. Για παράδειγμα μόλις τον τελευταίο χρόνο παρουσιάστηκαν φυλλομετρητές που να τον αναμετρούνται σε ταχύτητα. Το κύριο αρνητικό που είχε ο Opera εδώ και πολλά χρόνια και αποθάρρυνε τους χρήστες είναι η συμβατότητα με κάποιες σελίδες του διαδικτύου, αλλά τώρα πια δεν το συναντώ. Το ποιος φταίει (ο γιαλός ή ο βαρκάρης) το έχουμε αναφέρει σε άλλα σχετικά topics. Πρέπει να γράψω σελίδες κυριολεκτικά για να αναφερθώ συγκεκριμένα, δεν έχει νόημα. Το μόνο που έχω να πω, είναι πως όσο πιο απαιτητικός είσαι τόσο πιο πολύ θα συγκλίνεις προς τη χρήση του Opera. Πιστεύω πως όποιος δεν το κάνει απλά δεν γνωρίζει πως να τον χρησιμοποιήσει και να εκμεταλλευτεί τις εγγενείς του δυνατότητες ή ίσως - ποιός ξέρει - και να μην τις χρειάζεται. Ίσως ως λογισμικό να μην απευθύνεται ιδιαίτερα σε "χρήστες". Τι αλλαγές εννοείς? Όχι ριζικές, δεν πιστεύω δηλαδή πως θα αλλάξει τη μηχανή του IE. Πιστεύω όμως πως ίσως κάποια στιγμή τον αντιμετωπίσει πιο πολύ ως ξεχωριστό λογισμικό παρά ως τμήμα του λειτουργικού της, συνεπώς να το φέρει κάπως στα επίπεδα των υπολοίπων. Δεν μπορώ να πιστέψω πως δεν έχουν τον τρόπο για κάτι τέτοιο, κοτζάμ Ms. Απλά το ζόρι βγάζει λάδι και τώρα ξεκινάει το ζόρι...
mandos Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2008 Πιστεύω πως όποιος δεν το κάνει απλά δεν γνωρίζει πως να τον χρησιμοποιήσει και να εκμεταλλευτεί τις εγγενείς του δυνατότητες ή ίσως - ποιός ξέρει - και να μην τις χρειάζεται. δεν θα μπορούσα να το πω καλύτερα οστώσο νομίζω ότι απευθύνεται και σε χρήστες
afentiko7 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2008 @jimarass Από features είναι τελείως περιττό να αναφέρω οτιδήποτε, αφού ο Opera ήταν πρωτοπόρος σε 10άδες από αυτά, όταν οι άλλοι φυλλομετρητές ήταν απλά "ένας καλύτερος και πιο σταθερός" από τον ΙΕ. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε ο Chrome είναι που δίνει κάτι καινούργιο (αλλάζουν οι εποχές). Το user experience είναι θέμα προσωπικής εμπειρίας. Τεχνικά επίσης τα σχόλια είναι περιττά. Για παράδειγμα μόλις τον τελευταίο χρόνο παρουσιάστηκαν φυλλομετρητές που να τον αναμετρούνται σε ταχύτητα. Το κύριο αρνητικό που είχε ο Opera εδώ και πολλά χρόνια και αποθάρρυνε τους χρήστες είναι η συμβατότητα με κάποιες σελίδες του διαδικτύου, αλλά τώρα πια δεν το συναντώ. Το ποιος φταίει (ο γιαλός ή ο βαρκάρης) το έχουμε αναφέρει σε άλλα σχετικά topics. Πρέπει να γράψω σελίδες κυριολεκτικά για να αναφερθώ συγκεκριμένα, δεν έχει νόημα. Το μόνο που έχω να πω, είναι πως όσο πιο απαιτητικός είσαι τόσο πιο πολύ θα συγκλίνεις προς τη χρήση του Opera. Πιστεύω πως όποιος δεν το κάνει απλά δεν γνωρίζει πως να τον χρησιμοποιήσει και να εκμεταλλευτεί τις εγγενείς του δυνατότητες ή ίσως - ποιός ξέρει - και να μην τις χρειάζεται. Ίσως ως λογισμικό να μην απευθύνεται ιδιαίτερα σε "χρήστες". Όχι ριζικές, δεν πιστεύω δηλαδή πως θα αλλάξει τη μηχανή του IE. Πιστεύω όμως πως ίσως κάποια στιγμή τον αντιμετωπίσει πιο πολύ ως ξεχωριστό λογισμικό παρά ως τμήμα του λειτουργικού της, συνεπώς να το φέρει κάπως στα επίπεδα των υπολοίπων. Δεν μπορώ να πιστέψω πως δεν έχουν τον τρόπο για κάτι τέτοιο, κοτζάμ Ms. Απλά το ζόρι βγάζει λάδι και τώρα ξεκινάει το ζόρι... noscript έχει? flashblock, adblock, ναι ξέρω μπορείς σε μια σελίδα να μπλοκάρεις όλο το content αλλά μετά δε θα βλέπεις τπτ. Και ναι πάλι ο ρατσισμός των ψαγμένων, όποιος έχει i7, opera, gnu/linux είναι ψαγμένος, οι υπόλοιποι αδαείς. Ξυπνάτε ρε με τα e-penis σας
Sirtsourekas Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2008 δηλαδη θα πρεπει να χρησιμοποιουμε ολοι ενα προιον για να μην νοιωθεις εσυ "ασχετος"? ο ανθρωπος πιστευει οτι ο οπερα ειναι καλυτερος , εσυ τι ζοριζεσαι?
afentiko7 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2008 οχι, είπε πως οι δυνατότητες του όπερα είναι για ψαγμένους χρήστες, εσύ έχεις κάνει ψαγμένο browsing? Ξέρεις τι διαφορά έχει να βλέπεις το ινσομνια σε οπερα? Η να βλέπεις κατεβατά διαφημίσεων? Αλλη φάση.
rigasrigas1980 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2008 σημερα εβαλα τον chrome και μου αρεσε πολυ, μαλλον αυτον θαχω μονο, για εξπλορερ δε το συζητω, για μοζιλα οκ, αλλα ειναι πισω απο τον chrome
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα