Προς το περιεχόμενο

Ρύθμιση στροφών Noctua NF-B9 σε ASUS Maximus Formula

coolaris2002

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα και χρόνια πολλά. Μια ερώτηση έχω να κάνω κυρίως προς κατόχους της MOBO ASUS Maximus Formula. Έστησα χθες το pc μου και όλα είναι οκ, αλλά όταν ανοίγω τον υπολογιστή ο ανεμιστήρας της CPU δουλεύει πάρα πολύ γρήγορα, μετά μόλις φύγει απ' την boot σελίδα της ASUS μειώνονται οι στροφές του και έπειτα σταθεροποιείται. Από εκεί και πέρα σε κάποια σημεία που ο επεξεργαστής λειτουργεί περισσότερο ξανανεβάζει στροφές.

Η ερώτηση είναι αν καταρχήν ρυθμίζεται αυτό από κάπου, απ' την μητρική ή αν είναι θέμα του cooler (Noctua NF-B9), που είναι αυτό:

http://www.noctua.at/main.php?show=productview&products_id=16&lng=en&set=1

Το αντιμετωπίζει κανείς άλλος αυτό το θέμα? Από θερμοκρασίες δεν έχω κανένα πρόβλημα κατά τα άλλα. Έκανα ήδη CMOS 2-3 φορές και πάλι τα ίδια. Κάθε γνώμη δεκτή. Ευχαριστώ.

Δημοσ.

κοίτα στο bios.πρέπει να έχει κάποιες επιλογές για smart λειτουργία κάποιον ανεμιστήρων,και όταν p.x. πάει να ανεβάσει λίγο θερμοκρασία ανεβαίνουν και η στροφές του ανεμιστήρα για να κράτηση την θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα.

Δημοσ.

Τις έχω τσεκάρει και αλλάξει τις επιλογές στο bios και πάλι τίποτα. Από μια σύντομη αναζήτηση στο ASUS Forum βρήκα ότι αυτή είναι η normal λειτουργία της μητρικής, άρα τουλάχιστον δεν έχει κάτι πρόβλημα. Πάντως πρώτη φορά το συναντώ αυτό το θέμα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...