gzioupos Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 Χρόνια πολλά σε όλους. Η ιστορία ξεκινάει ως εξής. Θέλω να αγοράσω ένα laptop και συγκεκριμένα το 'acer aspire 6930g-944g32bn'. Το μοντέλο αυτό δεν υπάρχει στην Ελληνική αγορά το έχω βρει στο διαδίκτυο στην Γερμανία. Αρχικά επικοινωνώ με την acer στην Ελλάδα (8015002000), τους ρωτάω αν μπορούν να φέρουν το μοντέλο αυτό. Η κοπέλα μου λέει να επικοινωνήσω μέσω email με το τμήμα εξυπηρέτησης. Το έκανα αναφέροντας ποιο μοντέλο ψάχνω και τους ρώτησα επιπλέον για το αν υπάρχουν drivers πέραν τον (s)vista (όπως για XP ή Linux). Η απάντηση που έλαβα ήταν απλά κάτι για να γράψουν. Ανέφεραν απλά ποια μοντέλα υπάρχουν στην Ελλάδα και την διεύθυνση από το site που έχει drivers μόνο για τα (s)vista. Κοινώς αυτά που ήξερα μου τα επανέλαβαν. Επικοινώνησα μαζί τους τηλεφωνικώς και τους το ρώτησα πιο άμεσα. Η απάντησή τους, ήταν ότι με τα μοντέλα που φέρνουν εάν βολεύομαι έχει καλώς. Στην συνέχεια τους ρώτησα εάν το αγοράσω από τη Γερμανία τι γίνεται με την εγγύηση. Ακούστε τι είπαν, εφόσον δεν το εισάγουν αυτοί θα πρέπει να το στείλω στην Γερμανία, που από εκεί ανάλογα με το πρόβλημα θα το στείλουν στην Ιταλία όπου κατασκευάζονται. Ρωτάω απλά : 1) Για κάτι που κατασκευάζεται εντός ευρωπαϊκής ένωσης και αγοράζεται σε χώρα της ε.ε. από πολίτη της ε.ε. γιατί δεν μπορεί να απευθυνθεί στο τμήμα υποστήριξης του προϊόντος αυτού σε μία άλλη χώρα της ε.ε., στην οποία υπάρχει ανάλογο τμήμα υποστήριξης; 2) Τι αλλάζει στην εγγύηση, αφού το προϊόν παραμένει εντός ε.ε.; Γιατί πρέπει να αγοράσω αυτά που φέρνουν και δεν μπορώ να κάνω παραγγελία αυτό που θεωρώ ότι με εξυπηρετεί; 3) Γιατί να παρέχουν drivers για τα λειτουργικά συστήματα που θέλουν αυτοί και όχι γι' αυτά που θέλει ο πελάτης; 4) Α, και κάτι ακόμα γιατί δεν μπορώ να αγοράσω ένα laptop χωρίς ( s )vista και κατ επέκταση να μην επιβαρυνθώ το κόστος του λειτουργικού συστήματος (μήπως δεν γνωρίζουν ότι υπάρχουν δωρεάν και πιο σταθερά λειτουργικά συστήματα από τα ( s )vista); Υ.Γ.: Όσοι θέλουν να τους παρουσιάσω τα email να μου δώσουν το email τους για να τους τα στείλω. Το γερμανικό site με το μοντέλο είναι : http://www.ep-netshop.de/is-bin/INTERSHOP.enfinity/WFS/EP-Netshop-Site/de_DE/-/EUR/ViewProductDetail-Start?MemberID=&CatalogCategoryID=JnUKAYSNvDEAAAEdbc9MqvMA&ProductSKU=0573433&PartnerID=ps&PartnerName=preissuch Δεν κάνω θέμα συζήτησης για την τιμή σε σχέση με τα Ελληνικά δεδομένα....
michalis2610 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 Ρωτάω απλά : 1) Για κάτι που κατασκευάζεται εντός ευρωπαϊκής ένωσης και αγοράζεται σε χώρα της ε.ε. από πολίτη της ε.ε. γιατί δεν μπορεί να απευθυνθεί στο τμήμα υποστήριξης του προϊόντος αυτού σε μία άλλη χώρα της ε.ε., στην οποία υπάρχει ανάλογο τμήμα υποστήριξης; Συνήθως γίνεται αλλά πάντα με προβλήματα ακόμα στις καλύτερες οικογένειες. Βλέπεις ακόμα και μέσα σε κορυφαίες εταιρίες του χώρου η επικοινωνία από χωρα σε χώρα είναι πολλές φορές προβληματική και σίγουρα όχι λόγο γλώσσας. Ισχύει πχ με την Dell ή και τη Sony. Αν χρειαστείς κάτι που εμπλέκει συνεργασία τμημάτων σε διαφορετικές χώρες...ε θα χρειαστείς λίγη παραπάνω υπομονή. Πάντως για την περίπτωση που ρωτάς εσύ, το σέρβις έχε υπόψη σου ότι για τον πρώτο χρόνο της εγγύησης που ισχύει η διεθνής καλύψη για όλους τους φορητούς είναι εντελώς άσχετο από που έχει αγοραστεί ο φορητός. Το αν θα πάει Γερμανία και μετά Ιταλία ή οποιαδήποτε άλλη δοαδρομή ακολουθήσει ο φορητός είναι θέμα Acer και εσωτερικών κανόνων. Ψιλομλκία μου ακούγεται να κάνει βόλτες στην Ευρώπη το μηχανάκι αφού ούτως ή άλλως το πανευρωπαικό σέρβις της εταιρείας είναι στην Ιταλία αλλά ξέρω και εγώ...με τόσα που έχουν γραφτεί και ακουστεί για την εν λόγω εταιρεία... 2) Τι αλλάζει στην εγγύηση, αφού το προϊόν παραμένει εντός ε.ε.; Γιατί πρέπει να αγοράσω αυτά που φέρνουν και δεν μπορώ να κάνω παραγγελία αυτό που θεωρώ ότι με εξυπηρετεί; Για την εγγύηση αναφέρθηκα νωρίτερα. Δεν αλλάζει τίποτα. Για την δεύτερη ερώτηση για τους χψ λόγους δεν το εισάγουν και δεν έχουν τη θέληση ή διάθεση να το κάνουν για εσένα. Αγόρασέ το από Γερμανία λοιπόν, ποιό το πρόβλημα? 3) Γιατί να παρέχουν drivers για τα λειτουργικά συστήματα που θέλουν αυτοί και όχι γι' αυτά που θέλει ο πελάτης; Γιατί το μονοπώλιο της αγοράς λέει τώρα όλοι sVista. 4) Α, και κάτι ακόμα γιατί δεν μπορώ να αγοράσω ένα laptop χωρίς ( s )vista και κατ επέκταση να μην επιβαρυνθώ το κόστος του λειτουργικού συστήματος (μήπως δεν γνωρίζουν ότι υπάρχουν δωρεάν και πιο σταθερά λειτουργικά συστήματα από τα ( s )vista); Μπορείς όταν λειτουργήσεις για πρώτη φορά τον υπολογιστή να αρνηθείς τους όρους της M$ και να μην γίνει η ολοκλήρωση της εγκατάστασης των παραθύρων. Μετά επικοινωνείς με την ΜικροΜαλακή για τις απαραίτητες διατυπώσεις και κάποια στιγμή σου επιστρέφεται ένα ποσό (εάν θυμάμαι σωστά).
gzioupos Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 Καλά τα λες, αλλά υπάρχουν κι άλλα προβλήματα. Τα περισσότερα site που ρώτησα δεν το στέλνουν έξω από Γερμανία. Αν δεν συμφωνήσω να γίνει εγκατάσταση των svista, απ'οτι κατάλαβα θα πρεπει να μιλήσω με τη Γερμανία για να πάρω πίσω τα λεφτά μου, που το πιο πιθανόν είναι να χαθούν ενδιάμεσα σε δασμούς και φόρους. Τα περισσότερα απ' άυτα που λές τα γνωρίζα , απλά το αναφέρω οτι για μια φορά ακόμα η Ελλαδίτσα ειναι πίσω απο τον ήλιο (όπως παντα άλλωστε). Α, και να μην ξεχνίομαστε δεν υπάρχουν drivers για τα υπόλοιπα λειτουργικά...!!! Και όπως πάντα ο πελάτης έχει πάντα άδικο, και μετα μας φταίει η κρίση και γιατι δεν αγοράζουν...;) -----Προστέθηκε 24/12/2008 στις 03 : 13 : 31----- Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Μερικές φορές αναρωτιέσαι τι πάει στραβά και θες να πείς σε κάποιον την απορία σου μπας και σου περάσει... Δηλαδη να λέμε και του στραβού το δίκιο, εμείσ αγοράζουμε αυτό που θέλουν να μας πουλήσουν εδώ και χρόνια. Οπότε, μόλις ξυπνήσουμε και ζητήσουμε αυτό που θέλουμε τους κακοφαίνετε και συνάμα σε μια παγιομένη λανθασμένη κατάστση καταλήγουμε να φαινόμαστε εμείς οτι είμαστε οι στραβοί και όχι αυτοι...:shifty:
haHa Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 Για τα πρωτα 3 ερωτηματα σου, μπορεις απλα να μην παρεις acer! Μπορεις να παρεις λαπτοπ απο εταιριες που σεβονται τον πελατη, εχουν πανευρωπαικη εγγυηση, drivers και για xp ή ακομα κ προεγκατεστημενα xp κλπ. Επισης , αν αρνηθεις στην πρωτη εκκινηση τους ορους χρησης, με λιγο ψαξιμο κλπ θα παρεις πισω ενα χρηματικο ποσο απο την ms.
basilis5 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 δεν καταλαβαινω το ερωτημα σου παντως οσον αφορα το λειτουργικο. ειναι η εκαστοτε συμφωνια που εχει ο κατασκευαστης με την microsoft. καλα θα ηταν να εχει ο καθενας την επιλογη του δεν λεω,αλλα δεν μπορεις να τους κατηγορησεις γιατι εχουν την συγκεκριμενη πολιτικη. ειναι πιστευω σαν να παιρνεις αυτοκινητο και να λες μην του βαλεται λαστιχα γιατι θελω να βαλω εγω τα δικα μου. δυστυχως μονο με εγχωριους συναρμολογητες μπορεις συνηθως να μην βαλεις λειτουργικο. τελος, στο εξωτερικο πολλες εταιριες προσφερουν customized τα λαπτοπ τους οποτε εκει μπορεις να μην βαλεις λειτουργικο σε καποιες περιπτωσεις. ομως εδω στην ελλαδα δεν ισχυει δυστυχως. τελος για οδηγους Χρ μπορεις να κοιταξεις στην γερμανικη σελιδα που διατηθεται και το λαπτοπ
Chris_85 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2008 Δασμους γιατι να εχεις? Οταν εισαγεις απο Γερμανια εισαγεις απο χωρα εντος Ε.Ε. οποτε φυσικα κ δεν θα πληρωσεις δασμους κ τελωνεια. Τωρα οσο αφορα το λαπτοπ εχω διαβασει τεστ, κυκλοφορουν κ παρομοια μοντελα (το -...25 αν θυμαμαι καλα) και γενικα θεωρειται απο τα καλυτερα μοντελα της ασερ. Οσο αφορα τα vista εγω προσωπικα δεν τα θεωρω καθολου ασταθη, αλλα εχεις δικιο π λες οτι καθε εταιρια θα πρεπε να δινει στους πελατες της την δυνατοτητα να επιλεξουν το λειτουργικο π θα βαλουν. Εγω τρεχω παντως βιστα στο ασερ 5920 εδω κ εναμιση χρονο καθως κ στο σονυ FW21E κ δεν εχω παρατηρησει κανενα προβλημα. Ισα ισα
gzioupos Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2008 Ευχαριστώ παιδιά για τις συμβουλές σας. Θα περιμένω λίγο μπας και αλλάξει το σκηνικό εν όψη εκπτώσεων και νέου έτους. Χρόνια πολλά σε όλους.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.