Προς το περιεχόμενο

Προβλημα με εγκατασταση drivers...

fe31h

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια χαρα σε ολους σας...

Μολις σημερα εβαλα τα linux στον υπολογιστη μου και συγκεκριμενα τα mint...

Ολα πηγαν κανονικα... (ex3 file system & 1gb linux swap για 1gb που εχει ο υπολογιστης, σωστα δεν ειναι??)

Παω να ενεργαποιησω και εγω τα ειδικα εφε (δεν θυμαμαι τι ακριβως εγραφε...) για την επιφανεια εργασιας και τα παραθυρα και μου ζηταει να κανω εγκατασταση κατι 3d acceleretion nvidia driver και κατι τετοια... ε τα κανω λοιπον μου ζηταει να κανω επαννεκινηση και να ξαναπαω στο ιδιο "μενου" και τοτε να τα ενεργοποιησω τα ειδικα εφε.

Ε κανω και εγω την επαννεκινηση φορτωνουν τα linux mint κανονικα αλλα στην φαση που μου ζηταει τον κωδικο κανονικα και εκει που ειναι σε αναλυση 800χ600 ξαφνικα αντι για user name & password μου πεταει μια μαυρη οθονη με 640χ480 αναλυση και παραμενει μαυρη...

Προσπαθησα με ολους τους τροπους να το ξεκινησω αλλα δεν θελει:mad::mad:

Τι εγινε? ακομα δεν τα εβαλα και εχουν τρεξιμο???:fear::X:rolleyes: και οκ να "τρεξω" υπαρχει καμια λυση????

Ευχαριστω παλυ εκ των προτερων...:-)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν ξέρω τι παίζει σε mint, πάντως σε Ubuntu η 7600 παίζει κανονικά με τους nvidia drivers. Μάλλον κάτι έκανες λάθος. Όσοι ασχολούνται με mint θα σε κατατοπίσουν καλύτερα.

εμενα μου λες??? οταν κατεβασα τα ubuntu και να εκαψα σε ενα cd(με το nero, λες να φταιει αυτο?) ουτε με εικονικα ουτε με εγκατασταση ξεκινουσαν... (μου εβγαζε μια ασπρη παυλα πανω αριστερα και τιποτα αλλο...) μπορει να φταιει το nero...

Αυτα (τα mint) τα "εκαψα" με το power iso... σαν τι να μην εκανα σωστα??? το 1γκιγκα που εχω βαλει σαν swap ειναι αρκετο οταν εχω 1γκιγκα μνημη ραμ??

Ας τα παρουμε ενα ενα...

1) To πρωτο πρωτο πραγμα που κανεις οταν κατεβασεις ενα αρχειο .iso απο το ιντερνετ ειναι το md5sum check για να βεβαιωθεις οτι εχει κατεβει ακεραιο απο το server και οτι ειναι ενα ακομα ακριβες αντιγραφο του ιδιου .iso που υπαρχει στον server.

Στο linux γινεται με ενα απλο "md5sum filename.iso" σε ενα τερματικο, ενω για windows υπαρχει το mdsummer, προγραμμα με γραφικο περιβαλλον.

2) Αφου εχει περασει απο το md5sum το .iso και ειναι προβλεπομενο, το γραφουμε σε δισκακι σε χαμηλη ταχυτητα παντα, πχ 8x μεγιστο για cd. Αυτο γινεται για να διατηρηθει το η ικανοτητα του cd να ειναι bootable.

3) Κανουμε boot απο το cd και κανουμε εγκατασταση κατα τα γνωστα. Το συστημα αρχειων (ext3) και το μεγεθος του swap που επελεξες ειναι μια χαρα για καθημερινη χρηση.

Απο εδω και περα ειναι ειδικα για τη διανομη σου.

4) Για να δεις αν οντως εχεις 3d acceleration, θα δωσεις σε ενα τερματικο

>glxinfo | grep direct

Αν σου βγαλει Yes, εχεις. Αν σου βγαλει No, πας παρακατω

5) Ειτε με το synaptic, ειτε με το apt-get, εγκαταστεις το πακετο nvidia-glx-177, που ειναι οι drivers για την καρτα σου.

Αν σου λεει οτι δεν μπορει να το βρει, ενεργοποιεις το restricted repo. Οδηγιες απο καποιον αλλο που ξερει απο gui παρακαλω.

6) Αφου το εγκαταστησεις, θα κανεις μια επανεκκινηση και λογικα ο ενσωματωμενος αυτοματισμος θα βρει οτι υπαρχει ο προβλεπομενος driver και θα τον χρησιμοποιησει.

7) Αν δεν δουλεψει, περιμενε να σου πει καποιος που ξερει απο ubuntu 8,10 και τα συναφη.

Ας τα παρουμε ενα ενα...

1) To πρωτο πρωτο πραγμα που κανεις οταν κατεβασεις ενα αρχειο .iso απο το ιντερνετ ειναι το md5sum check για να βεβαιωθεις οτι εχει κατεβει ακεραιο απο το server και οτι ειναι ενα ακομα ακριβες αντιγραφο του ιδιου .iso που υπαρχει στον server.

Στο linux γινεται με ενα απλο "md5sum filename.iso" σε ενα τερματικο, ενω για windows υπαρχει το mdsummer, προγραμμα με γραφικο περιβαλλον.

2) Αφου εχει περασει απο το md5sum το .iso και ειναι προβλεπομενο, το γραφουμε σε δισκακι σε χαμηλη ταχυτητα παντα, πχ 8x μεγιστο για cd. Αυτο γινεται για να διατηρηθει το η ικανοτητα του cd να ειναι bootable.

3) Κανουμε boot απο το cd και κανουμε εγκατασταση κατα τα γνωστα. Το συστημα αρχειων (ext3) και το μεγεθος του swap που επελεξες ειναι μια χαρα για καθημερινη χρηση.

Απο εδω και περα ειναι ειδικα για τη διανομη σου.

4) Για να δεις αν οντως εχεις 3d acceleration, θα δωσεις σε ενα τερματικο

>glxinfo | grep direct

Αν σου βγαλει Yes, εχεις. Αν σου βγαλει No, πας παρακατω

5) Ειτε με το synaptic, ειτε με το apt-get, εγκαταστεις το πακετο nvidia-glx-177, που ειναι οι drivers για την καρτα σου.

Αν σου λεει οτι δεν μπορει να το βρει, ενεργοποιεις το restricted repo. Οδηγιες απο καποιον αλλο που ξερει απο gui παρακαλω.

6) Αφου το εγκαταστησεις, θα κανεις μια επανεκκινηση και λογικα ο ενσωματωμενος αυτοματισμος θα βρει οτι υπαρχει ο προβλεπομενος driver και θα τον χρησιμοποιησει.

7) Αν δεν δουλεψει, περιμενε να σου πει καποιος που ξερει απο ubuntu 8,10 και τα συναφη.

αυτες τις εντολες που θα τις δωσω ακριβως γιατι δεν καταλαβα... :o

Το 4) το δινεις στο τερματικο, και γενικα οτι βλεπεις σε code πλαισια το δινεις στο τερματικο.

Για το 5):

Synaptic ειναι αυτο που λεγεται Package Manager στο μενου σου καπου.

System (Συστημα) > Administration (Διαχειρηση) > Package Manager

Βρισκεις το πακετο που θες αναμεσα στα δεκαδες αλλα διαθεσιμα πακετα, δεξι κλικ, εγκατασταση, ΟΚ για τις εξαρτησεις, εφαρμογη και περιμενεις να τα κατεβασει και να τα εγκαταστησει.

Apt ειναι η λυση του τερματικου και η ραχοκοκαλια του Synaptic.

>sudo apt-get install πακετο nvidia-glx-177

Λοιπον εχουμε κα λεμε, κατεβασα και το ubntu το εγκατεστησα (δεν μου αρεσε και τοσο πολυ...) πηγα να κανω την ιδια διαδικασια και τιποτα... το ιδιο πραγμα(μαυρη οθονη μολις φορτωσει...)

Οσο για το 3d acceleration το πατησα στο τερματικο των ubuntu πρν κανω την εγκατασταση και μου εβγαλε yes...

Τωρα τι κανουμε?? μενω χωρις Linux??

Κανονικα θα ελεγα "Βαλε τον nv σαν driver να κανεις τη δουλεια σου και ενα xorg.conf μεχρι να απαντησει καποιος που ξερει".

Αλλα με τον νεο xorg 1.5 του ubuntu 8.10, δεν μπορω να προτεινω κατι.

Κανονικα θα ελεγα "Βαλε τον nv σαν driver να κανεις τη δουλεια σου και ενα xorg.conf μεχρι να απαντησει καποιος που ξερει".

Αλλα με τον νεο xorg 1.5 του ubuntu 8.10, δεν μπορω να προτεινω κατι.

τι ειναι παλι αυτα?:o:o:o

Δηλαδη τωρα εγω παω να βαλω τα mint παλι (αυτα μου αρεσαν ποιο πολυ...) και αφηνω τα 3d εφε και ετσι και τα drivers μεχρι να μου πει καποιος τι θα κανω... τοσο σπανιο ειναι το προβλημα μου βρε παιδια???:fear::rolleyes:

Ζητησε απο καποιον που εχει nvidia και xorg 1.5 (οχι κατ'αναγκη ubuntu 8.10) να σου πει πως γινεται η ρυθμιση σε αυτη την περισταση.

Ακομα και να σου βρω ενα ετοιμο xorg.conf για nvidia που δουλευει, θα χρειαστει να κανεις αλλαγες ωστε να ταιριαζει στο hardware που εχεις.

Δεν ειναι μοναδικο το προβλημα σου, ειναι δυσκολο να λυθει γενικα. Τα ιδια και χειροτερα θα τραβαγες αν ειχες ati.

---edit

http://www.thinkwiki.org/wiki/Installing_Gentoo_2007.0_on_a_ThinkPad_R61#xorg.conf

Ριξε μια ματια και σε αυτο

Ζητησε απο καποιον που εχει nvidia και xorg 1.5 (οχι κατ'αναγκη ubuntu 8.10) να σου πει πως γινεται η ρυθμιση σε αυτη την περισταση.

Ακομα και να σου βρω ενα ετοιμο xorg.conf για nvidia που δουλευει, θα χρειαστει να κανεις αλλαγες ωστε να ταιριαζει στο hardware που εχεις.

Δεν ειναι μοναδικο το προβλημα σου, ειναι δυσκολο να λυθει γενικα. Τα ιδια και χειροτερα θα τραβαγες αν ειχες ati.

---edit

http://www.thinkwiki.org/wiki/Installing_Gentoo_2007.0_on_a_ThinkPad_R61#xorg.conf

Ριξε μια ματια και σε αυτο

ας δουν αυτο το μηνυμα και ας το κανουν αν τους ειναι ευκολο...:o:cool:

Μπορεί το πρόβλημα να είναι και θέμα οθόνης και να μην στέλνει τα σωστά στοιχεία για να σεταριστή. Για πες μας ποιό οθόνη έχεις.

φιλε μου ειχα και εγω τετοιο προβλημα..

Ειχα μια geforce 6200 και οποτε πηγαινα να βαλω τους drivers στο ρεσταρτ μου εβγαζε διαφορα και μαυρη οθωνη και μετα να επιλεξω drivers vesa κτλ και δεν καταφερα ποτε τιποτα..

πανο απο 8 εγκαταστασεις του ubuntu και ρυθμισεις και δεκαδες (καλα τουλαχιστον 10 εστω) ωρες ψαξιματος σε φορουμ παντου,στα official και στης nvidia και εδω σε αυτο.. τιποτα..και αλλοι ειχαν αυτο το προβλημα, ακολουθησα οδηγειες αλλα..

μεχρι που αλλαξα καρτα και πηρα μια ati 3650.. καποια μερα ενω εντομεταξυ χρισιμοποιουσα windows ειπα ας δοκιμασω μπας και μπουν οι drivers σε αυτην στο ubuntu .. παταο αυτο που τους κατεβαζει αυτοματα, restart και ολα οκ!

προσοπικα ati for ever :P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...