makikp Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Χαίρεται! έχω διαβάσει αρκετά θέματα αλλά θέλω τη βοήθεια σας επειδή είμαι και λίγο άσχετος από θέματα τεχνολογίας! Καταρχήν ενδιαφέρομαι για αγορά μίας κονσόλας. Τα παιχνίδια που με ενδιαφέρουν είναι κατά βάση και σχεδόν αποκλειστικά είναι τα sports games τύπου PRO2009, NBA 2K9 κτλ. Δεν με ενδιαφέρουν οι επιπλέον δυνατότητες που μπορεί να έχει κάθε κονσόλα. Με αυτά τα δεδομένα κάνοντας μία μικρή έρευνα αγοράς έχω τις εξής επιλογές: 1) Playstation 3. Τιμή γύρω στα 370 ευρώ με 80 gb HD και σύνδεση HDMI (δεν ξέρω τι ακριβώς είναι αυτό!) 2) ΧΒΟΧ 360. Τιμή 170 με 2 χειριστήρια αλλά χωρίς HD (Κάρτα Μνήμης 256ΜΒ) και σύνδεση scart (υποθέτω χειρότερη από την HDMI, αν και είδα ότι υποστηρίζει και τέτοια σύνδεση). Τώρα προφανώς βλέποντας την τιμή και μόνο θα έπρεπε να τρέξω απευθείας να πάρω το XBOX 360. Αλλά εδώ είναι που θέλω βοήθεια: α) ο σκληρός δίσκος θα μου χρειαστεί ή με τα 256ΜΒ θα μπορώ να σώζω τα παιχνίδια μου; β) αυτό το HDMI είναι πολύ ανώτερο από τη σύνδεση που δίνει στο πακέτο το XBOX 360; γ) Σε ποιότητα γραφικών θα δω πολύ σημαντικές διαφορές στα 2 μηχανήματα έτσι ώστε να δικαιολογούνται τα +200 ευρώ του PS3; Ευχαριστώ εξ αρχής σε όποιον απαντήσει!
elvisjedi Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 εγω ψηφιζω χbox πιστευω οτι η μνημη θα σε καλυψει μια χαρα ενω το βασικο του πλεονεκτημα (για μενα τουλαχιστον) ειναι οτι παιζει αντιγραφες σε αντιθεση με το ps3. το hdmi εξαρταται απο την τηλεοραση που εχεις αν θα σου φανει χρησιμο κ θα δεις διαφορα
makikp Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Αυτό με τις αντιγραφές πόσο θα μου κοστίσει για να το κάνω;
vassilis_pap Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 Και εγώ νομίζω το 360 είναι το μηχάνημά σου! Στους περισσότερους τίτλους (και σε αυτούς πους αναφέρεις) τα γραφικά είναι πανομοιότυπα με το ps3. Κοίτα το ps3 αν σε ενδιαφέρει να βλέπεις blu ray ταινίες. Η μνήμη αρκεί για σωσίματα και μάλλον δε θα χρειαστείς δίσκο αλλά και να χρειαστείς μπορείς να βάλεις αργότερα. Πρόσθεσε στο κόστος μόνο και ένα HDMI καλώδιο (το φθηνότερο) μιας και είναι έγκλημα να παίζεις από scart.
torrentleech Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 και τα δύο έχουν HDMI έξοδο, το μόνο αρνητικό του xbox είναι πως χαλάει σχετικά εύκολα σε σχέση με το PS3, οπότε αν τα παιχνίδια που σε ενδιαφέρουν υπάρχουν για PS3 θα σου πρότεινα να το αγοράσεις.
v0rtex Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 torrentleech το xbox του 2005 εβγαζε τα 3 κοκκινα .. εχει βγει 4η γενιά τωρα makikp και οι δυο κονσόλες εχουν εξοδο HDMI .. στο xbox απλα λειπει το καλωδιο απ αυτη την εκδοση με τα 170ευρώ .. παιρνεις ενα με 5-10ευρώ. Σε ποιοτητα γραφικών και γενικα αυτα τα παιχνιδια που αναφερεις (σχεδόν ολα τα multiplatform βασικά) παιζουν καλυτερα στο XBOX γιατι πολυ απλά ειναι γραμμενα για αυτη την αρχιτεκτονική .. και απλα τα μεταφερουν/προσαρμοζουν/ξαναγραφουν για το PS3 ... ο νοών νοείτο επισης το xbox μπορεις να το φλασαρεις και να παιζει αντεγραμμενα ..πραγμα που δε γινεται με το PS3 ... αν σε ενδιαφερει κατι τετοιο υ.γ. το fifa09 ειναι καλύτερο απ το pro09
makikp Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 torrentleech το xbox του 2005 εβγαζε τα 3 κοκκινα .. εχει βγει 4η γενιά τωρα makikp και οι δυο κονσόλες εχουν εξοδο HDMI .. στο xbox απλα λειπει το καλωδιο απ αυτη την εκδοση με τα 170ευρώ .. παιρνεις ενα με 5-10ευρώ. Σε ποιοτητα γραφικών και γενικα αυτα τα παιχνιδια που αναφερεις (σχεδόν ολα τα multiplatform βασικά) παιζουν καλυτερα στο XBOX γιατι πολυ απλά ειναι γραμμενα για αυτη την αρχιτεκτονική .. και απλα τα μεταφερουν/προσαρμοζουν/ξαναγραφουν για το PS3 ... ο νοών νοείτο επισης το xbox μπορεις να το φλασαρεις και να παιζει αντεγραμμενα ..πραγμα που δε γινεται με το PS3 ... αν σε ενδιαφερει κατι τετοιο υ.γ. το fifa09 ειναι καλύτερο απ το pro09 Καταρχήν ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις! Πολύ καλό που μου λέτε για την ποιότητα των γραφικών και το ότι δε χρειάζεται ο HD! Τώρα 2 μόνο ερωτήσεις: 1)το "φλασάρισμα" που λες είναι το περιβόητο τσιπάκι; και αν ναι πόσο περίπου κοστίζει; 2) το καλώδιο HDMI τώρα που είδα λίγο στο e-shop κοστίζει γύρω στα 50 ευρώ. Δες το λίγο αν μπορείς, και αν δεν είναι αυτό που μου λες πες μου: http://www.e-shop.gr/show_main.phtml?id=XB3.00145 Όσο για το fifa09 αρκετοί το λένε αυτό, μένει να το ανακαλύψω στην πράξη!
KE1832 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 Συμφέρει να πάρεις το Xbox 360 με το σκληρό δίσκο 60GB που έχει μέσα το και το καλώδιο HDMI. Ο σκληρός δίσκος πλέον είναι πολύ σημαντικός γιατί μπορείς να εγκαθιστάς τα παιχνίδια σε αυτόν και να φορτώνουν πιό γρήγορα τα επίπεδα, συν τον μειωμένο θόρυβο και θερμοκρασία γιατί δεν γυρίζει συνέχεια το drive. Μιλάμε για τεράστιες διαφορές, σε ποιότητα gaming εμπειρίας από αυτό το χαρακτηριστικό. Και να πάρεις ένα της τελευταίας γενιάς που λέει ο Vortex, το καταλαβαίνεις από την παρτίδα και το τροφοδοτικό. Αν και νομίζω ότι αυτά με τον 60άρη σκληρό είναι όλα τελευταίας γενιάς για να είσαι σίγουρος κοίτα την ετικέτα στο κουτί να είναι team FDOU και μεταγενέστερη παρτίδα από αυτή Lot #0843X. Δες εδώ για περισσότερες λεπτομέρεις. http://www.xbox-scene.com/xbox1data/sep/EkkZlFAyyZZXEKjatA.php Με την ίδια τακτική είχα πάρει πέρυσι το Γενάρη τη νεότερη γενιά που υπήρχε μετά από προσεκτική αγορά, καθώς στο μαγαζί είχε και τις παλιότερες που ήταν πιό προβληματικές. Για το HDMI καλώδιο τώρα, το xbox πού θα το συνδέσεις; Αν έχεις τις παλιές CRT τηλεοράσεις θέλεις SCART αλλά η ποιότητα είναι πολύ χαμηλή, γιατί να φανταστείς ενώ το παιχνίδι είναι σε ανάλυση 1280χ720 θα στο βγάζει σε 640χ480. Χάλια... Αν έχεις από τις καινούριες HD με κάδρο 16:9 τότε σίγουρα HDMI καλώδιο.
basilis5 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 συμφωνω και εγω,αν και προσωπικα θεωρω καλυτερο το πσ3 σε καμια περιπτωση δεν δικαιολογειται η διαφορα στη τιμη το χβοξ συνηστα πολυ καλη αγορα σημερα
panbil Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 εγω απλα να διορθωσω οτι το hdmi καλωδιο το δινει στην συσκευασια μονο το elite με τον 120αρι σκληρο που στοιχιζει 300Ε
myst77 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 δεν θα πάρεις το HDMI της microsoft!!! ένα οποιοδήποτε με 10 euro κάνει την ΙΔΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ! όλοι έτσι είμαστε ;-) πάρε XBOX 360 και το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα το μετανοιώσεις !!!
akilleas Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 δεν θα πάρεις το HDMI της microsoft!!! Υπάρχει καλώδιο που ειναι HDready και καλώδιο που είναι FullHD....
v0rtex Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 ενα ειναι το HDMI καλωδιο και αμα πας σε κανα mediamarkt η electroworld η κατι τετοιο μπορει να το βρεις και με 5 ευρώ. 50ευρώ εχει της microsoft με τον ανταπτορα για να παιρνεις ηχο απ την οπτική ινα. Αν παρει το Premium ομως που ερχεται με Component καλωδιο που βγαζει και αυτο optical έξοδο ..ξηλωνει απλα το κατω πλαστικο καπακι απ το καλωδιο ωστε να χωρανε και τα δυο συνδεδεμενα (AV + hdmi) και εχεις HDMI για εικονα και οπτική που την περνας στον ενισχυτη σου.
StavrosD Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 Τα παιχνίδια που με ενδιαφέρουν είναι κατά βάση και σχεδόν αποκλειστικά είναι τα sports games τύπου PRO2009, NBA 2K9 κτλ. Δεν παίζω τέτοια παιχνίδια, αλλά ο αδερφός μου και οι φίλοι του που έπαιζαν Pro σε PS2, δεν μπορούσαν να το παίξουν άνετα σε 360 λόγω διάταξης των πλήκτρων στο πίσω μέρος του χειριστηρίου. Λέγαν ότι δεν τους βολεύει η σκανδάλη και ότι δεν μπορούν να αντιδράσουν το ίδιο γρήγορα στο παιχνίδι. Το PS3 έχει όμοιο χειριστήριο με του PS2. Μάζεψε και άλλες γνώμες γι'αυτό καλύτερα.
kabamaru21 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 Μιλάμε για τεράστιες διαφορές, σε ποιότητα gaming εμπειρίας από αυτό το χαρακτηριστικό. ναι.ειναι πλεον γνωστό οτι αφου installαρεις ενα παιχνιδι στο σκληρό, απολαμβάνεις την πιπα της Beyonce ενω το ιδιο το παιχνιδι υλοποιείται με ολογράμματα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.