giorgos147 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Γεια σας παιδιά. Είχα φτιάξει που λέτε έναν υπολογιστή κομμάτι κομμάτι,και σήμερα πήγα multirama να τον παραγγείλω. Εκεί που πήγα όμως μου είπαν οτι δεν έχουν κάποια κομμάτια και μου πρότειναν να αγοράσω έναν απο τους έτοιμους τους. Αυτόν Εκανα χαζομάρα λέτε;Απο αυτό το πακέτο μόνο την οθόνη δε πήρα...Πήρα για οθόνη αυτή Τι λέτε;Είναι καλός ή θα μου βγει σκάρτος; :confused: τον πήρα κιόλας επειδή έχει τετραπύρινο...και είπα να δοκιμάσω...(2,83ghz,12mb cache)
SpyrosR Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Κανόνας #1: Όταν ζητάμε σύγκριση μεταξύ δύο μηχανημάτων, πρέπει να δίνονται τα χαρακτηριστικά και των δύο. Κανόνας #2: Ποτέ, μα ποτέ δε προτιμάμε "έτοιμο" μηχάνημα από κάτι που φτιάχνουμε εμείς κομμάτι-κομμάτι. Έστω κι αν η συναρμολόγηση δε γίνεται από εμάς, ΠΟΤΈ (το ξαναλέω!) δε παίρνουμε έτοιμο σύστημα. Και αν επιλέξουμε συναρμολόγηση απ' το μαγαζί, πάντα ζητάμε τα κουτιά των προϊόντων, με τις εγγυήσεις και τα λοιπά συνοδευτικά. Ο λόγος : Οι κατασκευαστές συνήθως βάζουν επιστραμένα/ανοιγμένα, μεταχειρισμένα ίσως και επισκευασμένα κομμάτια αντί σφραγισμένων. Τώρα αν θα σου βγει καλό ή όχι είναι θέμα τύχης καμιά φορά. Ελπίζουμε πως ναι. Πάντως καλό θα ήταν να κοιτάξεις τροφοδοτικό, μνήμες (+ συχνότητα), και λοιπά "δευτερεύοντα" στοιχεία που συχνά κρύβουν άσχημες εκπλήξεις.
giorgos147 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Πφφφ....Μου χάλασε η όρεξη τώρα Δηλαδή,μπορεί να υπάρχει πρόβλημα; Και αν ναι...Τι πρόβλημα;Να μην είναι δυνατό το μηχάνημα ή να υπάρχει πρόβλημα με κάποιο εξάρτημα;
SpyrosR Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Κοίτα, κατά πάσα πιθανότητα δε θα γίνει τίποτε. Δε βάζουν και καμμένα μέσα. Εγώ π.χ. που το πρώτο μου σύστημα ήταν "έτοιμο" δεν αντιμετώπισα πρόβλημα. Απλά έχεις παραπάνω πιθανότητες να εμφανίσει πρόβλημα. Το να κάνεις κάνα τσιγαράκι που και που δε σημαίνει ότι θα εμφανίσεις καρκίνο σώνει και ντε. Αλλά έχεις αυξημένες πιθανότητες σε σχέση π.χ. με μένα που δε καπνίζω. <edit> Στάνταρ όμως το τροφοδοτικό είναι no-name. Αυτό το κάνουν όλοι. Τα κομμάτια που δε φαίνονται συνήθως είναι φτηνιάρικα.
giorgos147 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Πφφ...Τι να κάνουμε... Η κάρτα γραφικών τουλάχιστων λέει τίποτες;
SpyrosR Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Ναι, πολύ καλή, αν και έχω ακούσει πως δεν αξίζει η χρηματική διαφορά σε σχέση με το "απλό" 9800 GT μοντέλο. Δε παίρνω κι όρκο όμως. Πάντως ό,τι και να 'ναι, παίζεις τα πάντα σε μεγάλες αναλύσεις χωρίς κολλήματα.
giorgos147 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Φιου.Κάτι είναι και αυτό.Αύριο που θα το φέρουν θα πω εντυπώσεις... Το τροφοδοτικό είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα;Δηλαδή τι μπορεί να γίνει;Κανένα μπαμ;Δε νομίζω να βάζουν και τέτοια πράγματα...Είναι και μεγάλη αλυσίδα...Δεν είναι ότι να'ναι Άλλο που φοβάμαι είναι η μητρική................................Τι μπορεί να έχουν βάλει; Τουλάχιστον είναι καλή η κάρτα γραφικών...
antonl Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Η κάρτα είναι καλή. Ορατά καλύτερη απ την 9800GT(=8800GT). Αλλά η κάρτα γραφικών και ο επεξεργαστής είναι πιθανόν τα μόνο επώνυμα parts του υπολογιστή αυτού. Και για την κάρτα δεν είμαι σίγουρος. Τελοσπάντων, πιθανότατα όπως είπε κι ο SpyrosR δε θα αντιμετωπίσεις κανένα πρόβλημα σε κανονική χρήση. Καλά ρε συ ούτε καν δεν τους ρώτησες τι έχεις μέσα το κουτί; Έχεις ανοίξει τρία topic γι αυτή την αγορά και τελικά πήρες έτοιμη σύνθεση; edit: Και 19άρα οθόνη; Δεν το χα δει...
SpyrosR Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Ναι! Καλά, μπαμ ίσως όχι, αλλά να καεί το καλοκαιράκι που θα σφίξουν οι ζέστες, παίζει.
giorgos147 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Καλά ρε συ ούτε καν δεν τους ρώτησες τι έχεις μέσα το κουτί; Έχεις ανοίξει τρία topic γι αυτή την αγορά και τελικά πήρες έτοιμη σύνθεση; Ρε συ...Νομίζεις το έκανα επίτηδες ; Απλά μου άρχησε εκεί ο υπάλληλος,όχι ακριβώς υπάλληλος...ο διευθυντης ο οποίος τυχαίνει να είναι και πολύ φίλος με έναν φίλο μου τα διάφορα οτι είναι πολύ καλός,το ένα,το άλλο...με έπεισε και μετά ξεχάστηκα Τέσπα...Είπε αν δεν είμαι ευχαριστημένος απο την αγορά μπορώ να το επιστρέψω μέσα σε μία εβδομάδα...
antonl Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Καλά μην είσαι προδιατεθειμένος αρνητικά με τον υπολογιστή Απλά καλό θα ήταν μητρική και τροφοδοτικό να ταν της επιλογής σου. Μπαμ κι εγώ δε νομίζω να κάνει το PSU (τουλάχιστον όχι εντυπωσιακό μπαμ ). Θόρυβο όμως ίσως να κάνει λίγο παραπάνω, ίσως να χει ευαισθησία σε σκαμπανεβάσματα της τάσης και να ζορίζεται να κρατήσει σταθερά τα ρεύματα. Η μητρική μπορεί να μην είναι ό,τι καλύτερο για o/cing (αν σ ενδιαφέρει) ειδικά σε συνδυασμό με ένα αμφιλεγόμενο τροφοδοτικό. Ελπίζω τουλάχιστον να χει 4 slots για μνήμη Και τα default fans του κουτιού ίσως ν ακούγονται λίγο. Τα παραπάνω είναι το χειρότερο σενάριο. Όταν θα σου ρθει βλέπεις Κι επειδή είμαι κακός άνθρωπος να πω ότι θα μπορούσες να πάρεις κάτι σαν αυτό: @996€ και θα σου μεναν λεφτά και για δυο πιτόγυρα.
giorgos147 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Αυτά είχα στο μυαλό μου antonl...Τέσπα Αν έχει μεγάλα προβλήματα κάνω καμία αλλαγούλα... Θα δείξει αύριο To o/c δε με ενδιαφέρει...Δε ξέρω καν να κάνω Τα πράγματα που θέλω να κάνω είναι να μπορώ να παίζω παιχνιδάκια και...πολύ...διαδίκτυο Θα μπορώ να παίζω άνετα παιχνιδάκια χωρίς κολλήματα κ.λπ.;(παιχνίδια στυλ crysis,gears of war κ.λπ.....)
noob Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 Ποτέ, μα ποτέ δε προτιμάμε "έτοιμο" μηχάνημα από κάτι που φτιάχνουμε εμείς κομμάτι-κομμάτι. Έστω κι αν η συναρμολόγηση δε γίνεται από εμάς, ΠΟΤΈ (το ξαναλέω!) δε παίρνουμε έτοιμο σύστημα. Και αν επιλέξουμε συναρμολόγηση απ' το μαγαζί, πάντα ζητάμε τα κουτιά των προϊόντων, με τις εγγυήσεις και τα λοιπά συνοδευτικά. Ο λόγος : Οι κατασκευαστές συνήθως βάζουν επιστραμένα/ανοιγμένα, μεταχειρισμένα ίσως και επισκευασμένα κομμάτια αντί σφραγισμένων. . Σωστό αυτό αλλά όταν παίρνουμε ένα pc από ένα διαδικτυακό κατάστημα και το συναρμολογούν οι ίδιοι πως ξέρουμε ότι έχουν βάλει μέσα καινούρια κομμάτια και όχι μεταχειρισμένα?
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 Moderators Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 Δε το ξερεις (αν και κανονικα πρεπει να ζητησεις τα κουτια τους κτλ κτλ).
PS3Jim Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 Επεξεργαστής και κάρτα γραφικών είναι πάρα πολύ καλά κομμάτια. Αν και θα πιστεύω πως 3 GHz θα έπρεπε να έφτανε, τεσπα... αν είσαι καλός overlocker θα τον κάνεις να "πετάει"! Δεν νομίζω να σου παρουσιάσει τεχνικά προβλήματα, αλλά και πάλι μην ξεχνάς πως έχεις και δυνατότητα επιστροφής αλλά και εγγύηση. Ακόμα θα ήθελα να δώσω λίγες συμβουλές: 1) Ποτέ μα ποτέ δεν παίρνουμε υπολογιστή επειδή ο οποιοσδήποτε μας λέει πως είναι καλός. Αυτός ότι θέλει μπορεί να λέει... να πουλήσει θέλει οπότε σίγουρα δεν θα κοιτάξει το συμφέρον σου (ακόμα και αν είναι φίλος του φίλου σου). Τουλάχιστον ήσουν τυχερός αυτή τη φορά! 2) Αν δεν βρίσκουμε κάποια εξαρτήματα/κομμάτια σε ένα κατάστημα, πολύ απλά πηγαίνουμε και σε άλλα! Αυτά...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.