Προς το περιεχόμενο

Αναβάθμιση ram+vga.

Arxidamos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ένα φιλαράκι ενδιαφέται να αλλάξει την κάρτα γραφικών του(χ1600pro) και βάλει 4gb μνήμη... Η μητρική που έχει είναι αυτή και cpu έχει έναν Celleron 2.8... Μνήμες σκέφτομαι να του πώ αυτές ή αυτές... Τώρα για κάρτα, δεν ξέρω τι θα ταιριάξει με τον CPU του, και σκέφτομαι το bottleneck... Λέω για 4670 ή 9600GT...

Τι προτείνετε;; Budget μέχρι 200ε.

Ευχαριστώ

Δημοσ.
Μνήμες σκέφτομαι να του πώ αυτές ή αυτές...

Με πολύ λιγότερα λεφτά, παίρνεις 4 τέτοιες.

Η μητρική του δεν υποστηρίζει πάνω από 667MHz οπότε είναι κρίμα να δώσει παραπάνω λεφτά χωρίς λόγο. Θα δουλεύουν, αλλά όχι στην full συχνότητα.

Επίσης πρέπει να 'χει 64-bit OS για να χρησιμοποιήσει όλη τη μνήμη. Με 32-bit φτάνει μέχρι τα 3,2 GB. Οτιδήποτε πιο πάνω είναι άχρηστο. :P

Δημοσ.

Πάντως και οι 2 κάρτες που αναφέρεις θα μπουκώνουν (σχετικά) λόγω επεξεργαστή. Ουσιαστικά ο celeron αυτός είναι σαν κάποιον P4 @ ~2-2.λίγο GHz.

Δημοσ.
Με πολύ λιγότερα λεφτά, παίρνεις 4 τέτοιες.

Η μητρική του δεν υποστηρίζει πάνω από 667MHz οπότε είναι κρίμα να δώσει παραπάνω λεφτά χωρίς λόγο. Θα δουλεύουν, αλλά όχι στην full συχνότητα.

Επίσης πρέπει να 'χει 64-bit OS για να χρησιμοποιήσει όλη τη μνήμη. Με 32-bit φτάνει μέχρι τα 3,2 GB. Οτιδήποτε πιο πάνω είναι άχρηστο. :P

Χαίρω πολύ για το OS(του έχω πει ήδη ότι ίσως χρειαστεί νέο OS 64bito εάν συμφωνήσει για 4GB :P). Από την άλλη θεωρώ πως τα 4χ1 θα μπουκώνουν πολύ περισσότερο την μητρική απότι ένα κιτ 2χ1, και με ψύκτρες. Για την συχνότητα, η μητρική του απότι είδα δίνει αρκετές δυνατότητες για να ανεβάσουμε τις μνήμες και τον επεξεργαστή λιγουλάκι (θέλει να μάθει και μερικά πράγματα για O/C, και απότι μου είπε προτιμά, εάν γίνει καμμιά στραβη, να κάψει αυτά που έχει τώρα, παρά νέο υλικό που θα πάρει αργότερα...

Φίλε Antonl μήπως έχεις κάποια άλλη πρόταση;; Υπάρχει μια περίπτωση να του δώσω εγώ έναν P4 στα 3.2Ghz... Νομίζω ότι θα ναι πιό άνετα έτσι;

Δημοσ.

Με το 3.2 θα ναι σίγουρα κάπως πιο άνετα. Οπότε προτείνω κάποια απ τις δυο που ανέφερες. Η 9600GT είναι κάπως ταχύτερη. Αν τίθεται θέμα αμφίβολου τροφοδοτικού ας πάρει την 4670 που ναι ελαφρώς λιγότερο απαιτητική σε ρεύμα.

Δημοσ.
Με το 3.2 θα ναι σίγουρα κάπως πιο άνετα. Οπότε προτείνω κάποια απ τις δυο που ανέφερες. Η 9600GT είναι κάπως ταχύτερη. Αν τίθεται θέμα αμφίβολου τροφοδοτικού ας πάρει την 4670 που ναι ελαφρώς λιγότερο απαιτητική σε ρεύμα.

Ναι όντως το psu του είναι και NONAME, και πρέπει να ναι γύρω στα 300w.... Άσε σίγουρα θα του πω για νέο γι να ναι καλλυμένος... Αυτό θα ναι αρκετό πιστεύω, σωστά;

Δημοσ.

Από άποψη ισχύος 100% καλυμμένος. Κι από ό,τι θυμάμαι θυμάμαι υπάρχουν καλά σχόλια για τη σειρά toughpower, οπότε μια χαρά μου φαίνεται.

Δημοσ.
Ναι όντως το psu του είναι και NONAME, και πρέπει να ναι γύρω στα 300w.... Άσε σίγουρα θα του πω για νέο γι να ναι καλλυμένος... Αυτό θα ναι αρκετό πιστεύω, σωστά;

Ναι, αλλά με αυτά τα λεφτά παίρνεις καλύτερο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...