agoraki_23 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Θέλω να ρωτήσω πως μπορώ να δω το ασύρματο δίκτυο από το λάπτοπ μου στον σταθερό μου στο ίδιο σπίτι ο οποίος σταθερός έχει πάνω ασύρματο ρούτερ level one . Το πορόβλημα είναι ότι μέσα από το λάπτοπ δε μπορώ με τίποτα να δω το pc moy και βλέπω άλλα δίκτυα άσχετα. Στο σταθερό μου όμως από ότι είδα είναι συνδεδεμένο ως τοπική σύνδεση και όχι ως ασύρματο.Πως το αλλάζω αυτό για να το δει ο το λάπτοπ? Το ρούτερ μου είναι LEVEL NE WBR3460-A
^^JuNiOr^^ Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Θέλω να ρωτήσω πως μπορώ να δω το ασύρματο δίκτυο από το λάπτοπ μου στον σταθερό μου στο ίδιο σπίτι ο οποίος σταθερός έχει πάνω ασύρματο ρούτερ level one .Το πορόβλημα είναι ότι μέσα από το λάπτοπ δε μπορώ με τίποτα να δω το pc moy και βλέπω άλλα δίκτυα άσχετα. Στο σταθερό μου όμως από ότι είδα είναι συνδεδεμένο ως τοπική σύνδεση και όχι ως ασύρματο.Πως το αλλάζω αυτό για να το δει ο το λάπτοπ? Το ρούτερ μου είναι LEVEL NE WBR3460-A 1.Βάλε το ίδιο workgroup, 2.δήλωσε ip στο κάθε μηχάνημα, 3.απενεργοποίησε firewall δες και αυτό : >[url]http://www.microsoft.com/windowsxp/using/networking/setup/homenet.mspx[/url] Μετά θα πρέπει να είσαι οκ.
agoraki_23 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Κι όμως μου γράφει ότι δεν υπάρχει ασύρματος δρομολογητής στο σταθερό μου πισι. Από το λάπτοπ βλέπω κανονικά άλλα ασύρματα δίκτυα. Τι πρέπει να κάνω? Ο οδηγός καλός αλλά δε μου το ολοκληρώνει. Μέχρι και ρυθμίσεις σε usb αποθήκευσα και τις έβαλα στο σταθερό αλλά πα΄λι δε μου αναγνωρίζει καθόλου το ασύρματο στο σταθερό. -----Προστέθηκε 23/12/2008 στις 09 : 39 : 55----- Πως δηλώνω ip στο κάθε μηχάνημα δε κατάλαβα? Βασικά αν πάρω ένα usb wireless adaptor και το συνδέσω στο πισι όπως http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.616454 θα μπορεί μετά το λάπτοπ μου να βλεέπει το δίκτυο του σταθερού? 1.Βάλε το ίδιο workgroup,2.δήλωσε ip στο κάθε μηχάνημα, 3.απενεργοποίησε firewall δες και αυτό : >[url]http://www.microsoft.com/windowsxp/using/networking/setup/homenet.mspx[/url] Μετά θα πρέπει να είσαι οκ.
agoraki_23 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2008 Εάν παραγγείλω ένα usb wireless adapter θα μπορώ από το λάπτοπ να βλέπω όλα τα αρχεία του σταθερού μου και να έχω και τη σύνδεση στο ίντερνετ ταυτόχρονα? Μπορώ και να τροποποιώ αρχεία?
SwAToNeR Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2008 Δε κατάλαβα τι θες ακριβώς να κάνεις και τι εξοπλισμό έχεις. Ασύρματο router? Πως συνδέεις τον σταθερό με καλώδιο στο router ή ασύρματα; Το laptop έχει ιντερνετ? (Για να δώ άν συνδέεσε στο δίκτυο σου).
agoraki_23 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2008 Δε κατάλαβα τι θες ακριβώς να κάνεις και τι εξοπλισμό έχεις. Ασύρματο router? Πως συνδέεις τον σταθερό με καλώδιο στο router ή ασύρματα; Το laptop έχει ιντερνετ? (Για να δώ άν συνδέεσε στο δίκτυο σου). Nαι στο σταθερό ασύρματο ρούτερ level one wbr-3460 με καλώδιο στο σταθερό τον συνδέω όχι ασύρματα και έτσι το λάπτοπ που θέλω να παρω ίνενετ από τον σταθερό δε συνδέεται έτσι. Τι πρέπει να κάνω για να βλέπω και τα αρχεία του σταθερού μου όλα όμως και να μοιράζομαι τη ΄συνδεση με το σταθερό στο λάπτοπ για αυτό μίλησα και για usb wireless αν μου δώσει αυτό τη λύση.
SwAToNeR Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2008 Να ανοίξεις το ασύρματο απο το router σου για αρχή. Όταν συνδέσεις το laptop να προσέξεις να το βάλεις σε οικιακή χρήση και όχι δημόσια. Συνήθως τα laptop έχουν wireless εκτός αν είναι πολύ παλιό, δε χρειάζεσαι έξτρα ασύρματη κάρτα.
agoraki_23 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2008 Kαι πως ανοίγω το ασύρματο από το ρουτερ δεν έχει κανένα κουμπάκι κάτι...
SwAToNeR Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2008 Έχεις όμως manual και google. Απο το web interface του το ανοίγεις. Ή πάρε τηλ τον πάροχο σου να σε βοηθήσεις. Πριν σου πούμε πώς ακριβώς απο εδώ πως και κάτσω και το ψάξω εγώ για σένα θα σου πρότεινα google it. Θα μάθεις και διάφορα πραγματάκια παράλληλα απ' ότι άμα στο δώσω μασημένη τροφή.
agoraki_23 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2008 Ευχαριστώ πάρα πολύ για τη βο΄'ηθεια τελικά το βρήκα μόνος μου μια ρύθμιση ήταν στο web interface του router έπρεπε να αλλάξω το trusted να το κάνω all networks και με΄τα με το φράση κλειδί με βαλε μέσα. όπως επίσης και είδα τα αρχεία του πισι μου κανονικά. Απλά θέλβ να ρωτήσω επειδή η μεταφορά αρχείων είναι απελπιστικά αργη αν υπάρχει τρόπος για πιο γρήγορη μεταφορά. Με τη κάρτα pci wirelless θα δω διαφορά?
SwAToNeR Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2008 Καμία απολύτως διαφορά. Με καλώδιο μόνο θα δείς διαφορά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.