EXARXEIA_CITY Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 θα έπρεπε να ντρέπονται.. εντάξει ο ιδιοκτήτης ας το ανοίξει όποτε θέλει, οι υπάλληλοι τι φταίνε ; σε λίγο να καταργήσουμε και την αργία της Κυριακής επειδή δεν τα κονομαμε χοντρά...
sndev Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 θα έπρεπε να ντρέπονται.. εντάξει ο ιδιοκτήτης ας το ανοίξει όποτε θέλει, οι υπάλληλοι τι φταίνε ; σε λίγο να καταργήσουμε και την αργία της Κυριακής επειδή δεν τα κονομαμε χοντρά... κανει μπαμ οτι δεν πουλανε αμα δεν πουλησουν δεν θα εχουν εσοδα αμα δεν εχουν εσοδα εσυ δε θα πληρωθεις, μετα θα απολυθεις. αλωστε θα πληρωθει οποιος δουλεψει τη κυριακη εκεινη δεν νομιζω να παει κανεις τζαμπα
Mystirios Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 κανει μπαμ οτι δεν πουλανε Έτσι λένε στις ειδήσεις? Και να μη πάει ο κόσμος να ψωνίσει τη κυριακή θα πάει κάποια άλλη μέρα. Λίγο σεβασμό στους εργαζόμενους. Δεν είναι όλοι οι ιδιοκτήτες στα πρόθυρα πτώχευσης. Υπάρχουν κι αυτοί που κυκλοφορούν με κάτι φτηνιάρικες μερσεντές.
o_magazatoras Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Mlkies... Πάνω που έλεγα να δαγκώσω το Σάββατο και να χτυπήσω μια βδομαδίτσα στο άνετο,ήρθε ο μπαγλαμάς και μ' έβαλε να δουλέψω και τη Κυριακή.Ρε δε πάνε στο διάλο τα μουλάρια,πάλι μπιλιάρδο στις πλάτες των εργαζόμενων πάνε να παίξουνε.Και καλά,αυτή η τεχνητή κρίση είναι εύκολος βατήρας για την καταστρατήγηση της Κυριακής...
EXARXEIA_CITY Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 κανει μπαμ οτι δεν πουλανε αμα δεν πουλησουν δεν θα εχουν εσοδα αμα δεν εχουν εσοδα εσυ δε θα πληρωθεις, μετα θα απολυθεις. κοίτα να δεις, δουλεύοντας μια Κυριακή δεν θα σωθείς, αντιθέτως είναι ότι χειρότερο για τον εργαζόμενο να δουλεύει και την Κυριακή. Στο κάτω κάτω δεν θα ψωνίσω κάτι την Κυριακή μόνο και μόνο επειδή είναι ανοικτά τα μαγαζιά, θα το έχω ψωνίσει ήδη... αλωστε θα πληρωθει οποιος δουλεψει τη κυριακη εκεινη δεν νομιζω να παει κανεις τζαμπα δεν κατάλαβα γιατί αναφέρεις το αυτονόητο ; χάρη δηλαδή θα τους κάνουν ;
sndev Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 με μια κυριακη φυσικά δε σώζεσαι αλλά με το τραβηγμένο ωράριο συνεχόμενων ημερών λόγο γιορτών και με επιπλέον μέρα που βάζουν καλύπτουν πχ τα έξοδα του δώρου χριστουγεννιάτικο που είναι υποχρεωμένοι και πρέπει να δώσουν φυσικά δεν είμαι υπέρ τέτοιων πραγμάτων δεν νομίζω να νε κανείς ούτε οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες θα θελαν πιστεύω να δουλεύουν κυριακες αλλά είμαι της άποψης ότι νταξυ όπως έχουν τα πράγματα αυτή τη περίοδο με τα οικονομικά και σαν εργαζόμενοι πρέπει να καταλαβαίνουμε κάποια πράγματα και δεν έχουν όλοι οι ιδιοκτήτες μερσεντες όπως προανέφερε ένας φίλος ούτε βγάζουν όλοι υπερκέρδη και νομίζω το μέτρο είναι μόνο για την αθηνα που μείνανε κλειστά τα μαγαζιά λόγο γεγονότων (που και τα γεγονότα, οχι τα σπασίματα και τα σχετικά,αλλά οι πορείες και οι διαδηλώσεις έπρεπε να γίνουν και να συνεχιστούν μάλιστα) κρίση τεχνιτη ξετεχνιτη δεν ξέρω αν είναι αλλά έχει επιπτώσεις στα μαγαζιά και δε χρειάζεται να το πουν στις ειδήσεις όπως ρώτησε ενα παλικάρι πιο πριν, αν δουλεύεις σε μαγαζί το βλέπεις και σαν υπάλληλος το τι πουλάει το μαγαζί που εργάζεσαι, τι πουλάει το δίπλα φυσικά δεν είναι όλοι για χρεωκοπία αλλά για να μη πάνε σου λένε θα κάνω μιοση προσωπικού και δεν είναι πάντα για να βγάζει υπερκερδοι επειδή θα νε ένας μισθός λιγότερος.. δε ξερω αν σκευτομαι λαθος απλά θέτω τα πράγματα όπως τα βλέπω εγώ δεν ειναι τπτ τρομερό το να δουλέψω μια κυριακη πέρα μονάχα οτι μπορει να μου χαλαει κάποια σχέδια μου τώρα το αν σώνεται καποιος στη "πραξη" με μια κυριακη δε το ξέρω γτ δεν έχω επιχείρηση αλλά φαντάζομαι ότι τον βοηθάει κάπως.. εσύ μπορεί να μη ψωνίσεις κάτι τι κυριακη επειδή είναι ανοιχτά τα μαγαζιά άλλος όμως μπορεί να ψωνίσει
BaLsAmoMenos Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Ενταξει να ανοιξουν τα μαγαζια στο κεντρο λογω επεισοδιων και πορειων. Κλειστα ηταν καποιες μερες η και σπασμενα καποια αλλα. Εγω ομως που δουλευω σε υποκαταστημα γνωστης εταιριας αθλητικων ειδων (να μην κανουμε και διαφημιση:p:p) στα προαστεια γιατι στο πουτσο πρεπει να δουλεψω Κυριακη?:mad: Και δεν νομιζω να ειναι χαλια εικονομικα η πολυεθνικη. Ουτε καν μας ρωτησαν ετσι απλα μας το ανακοινωσαν, λες και δεν εχουμε κανονισει τιποτα η οτι η ζωη μας ειναι αυτοι και η εταιρια τους. Αλλα θα δουν οι καργιοληδες, οταν θα παραιτηθουμε 6 ατομα συννενοημενοι και θα μεινει αδειο το μαγαζι..:devil::devil:
sndev Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 Ενταξει να ανοιξουν τα μαγαζια στο κεντρο λογω επεισοδιων και πορειων. Κλειστα ηταν καποιες μερες η και σπασμενα καποια αλλα. Εγω ομως που δουλευω σε υποκαταστημα γνωστης εταιριας αθλητικων ειδων (να μην κανουμε και διαφημιση:p:p) στα προαστεια γιατι στο πουτσο πρεπει να δουλεψω Κυριακη?:mad: Και δεν νομιζω να ειναι χαλια εικονομικα η πολυεθνικη. Ουτε καν μας ρωτησαν ετσι απλα μας το ανακοινωσαν, λες και δεν εχουμε κανονισει τιποτα η οτι η ζωη μας ειναι αυτοι και η εταιρια τους. Αλλα θα δουν οι καργιοληδες, οταν θα παραιτηθουμε 6 ατομα συννενοημενοι και θα μεινει αδειο το μαγαζι..:devil::devil: νομιζω οτι τα μαγαζιά επιτρεπετε να ανοίξουν μονο όσα ειναι στο κεντρο στη καθημερινη το χα διαβάσει δεν θυμαμαι να αλαξε. αν ισχύει δε ξερω κατα ποσο ειναι νομιμο .. η πολυεθνική δεν έχει να κάνει με τα υποκαταστήματα το κάθε κατάστημα λειτουργεί αυτόνομα απλά υποκειτε σε κάτι μεγαλύτερο. αυτό φαινετε και στα υποκαταστήματα των τραπεζών. δλδ αν το κατάστημα που δουλεύεις δεν πάει καλά θα κλείσει δε θα το βοηθήσουν οικονομικά από τα κεντρικά του κοιτάει πόσα έξοδα και πόσα έσοδα έχουν σαν μονάδα. δυστυχώς δεν θα σε ρωτήσουν το κέρδος τους κοιτάνε και θα σε στεναχωρήσω αλλά ουδείς αναντικατάστατος δε θα τους νοιαξει αν φύγετε συχρωνος το πολύ πολύ να παρετησουν τον διευθυντή σας αλλά εσείς θα φύγετε δε νομίζω να σας παρακαλεσουν από τη στιγμή που υπάρχουν τόσοι που παρακαλάνε για δουλειά. και μη σκευτεσαι εν βρασμό έστω οτι φεύγεις μετά πιστεύεις ότι θα βρεις ΕΥΚΟΛΑ κάπου αλλου? δειτε πρωτα κατα πόσο νόμιμο είναι.. η παραίτηση δεν είναι η πρώτη λύση πιο πολυ κακο στον εαυτο σας θα κάνετε αυτη τη περίοδο
soturin Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 θα έπρεπε να ντρέπονται.. εντάξει ο ιδιοκτήτης ας το ανοίξει όποτε θέλει, οι υπάλληλοι τι φταίνε ; σε λίγο να καταργήσουμε και την αργία της Κυριακής επειδή δεν τα κονομαμε χοντρά... ρε συ, ο τζίρος έχει πέσει 70%... ο τζίρος!! Κι εσύ μας λες για κυριακές? Οι άνθρωποι φέτος αγοράζουν 70% λιγότερα πράματα που δεν θα σκόπευαν αλλιώς να αγοράσουν... είναι δυνατόν να μιλάμε για το άραγμα του υπαλληλάκου όταν δεν κινείται το χρήμα? τσ τσ τσ... (@teo64, i was being sarcastic man )
lary7 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 Mlkies... Πάνω που έλεγα να δαγκώσω το Σάββατο και να χτυπήσω μια βδομαδίτσα στο άνετο,ήρθε ο μπαγλαμάς και μ' έβαλε να δουλέψω και τη Κυριακή.Ρε δε πάνε στο διάλο τα μουλάρια,πάλι μπιλιάρδο στις πλάτες των εργαζόμενων πάνε να παίξουνε.Και καλά,αυτή η τεχνητή κρίση είναι εύκολος βατήρας για την καταστρατήγηση της Κυριακής... Μακαρι να είχες δίκαιο αλλά μάλλον δεν έχεις. Την Κυριακή θα βγάλουν τα σπασμένα όλοι όσοι ειναι στα μειων αλλά μαζί με τα ξερά καιγονταί και τα χλωρά, aka θα βγάλουν κάποια ψιλά οι μικροί και κάποια χοντρά τα πολυκαταστήματα -εμπορικά. Για τα υπόλοιπα ας περιμένουμε το 2009, εκεί που μάλλον θα παρακαλάμε αρκετοί να δουλέψουμε, ετω και κυριακή.
agpr Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 Αν καταλαβαίνω καλά, το σκεπτικό πίσω από το μέτρο είναι πως από τους καταναλωτές λείπει ο χρόνος; Δηλαδή, ο τζίρος έχει πέσει γιατί οι καταναλωτές δεν πρόλαβαν να ψωνίσουν; Και εγώ που νόμιζα πως λείπει το χρήμα!
Tenshi Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 Μια απο τα ίδια.Εξάλλου μια χαρά τα κατάφερναν οι καταναλωτές με κλειστά τα μαγαζιά, τις Κυριακές των προηγούμενων 20+ χρόνων...
o_magazatoras Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 Μακαρι να είχες δίκαιο αλλά μάλλον δεν έχεις. Την Κυριακή θα βγάλουν τα σπασμένα όλοι όσοι ειναι στα μειων αλλά μαζί με τα ξερά καιγονταί και τα χλωρά, aka θα βγάλουν κάποια ψιλά οι μικροί και κάποια χοντρά τα πολυκαταστήματα -εμπορικά. Για τα υπόλοιπα ας περιμένουμε το 2009, εκεί που μάλλον θα παρακαλάμε αρκετοί να δουλέψουμε, ετω και κυριακή. Σου διαφεύγει το μήνυμα που προσπαθώ να δώσω:"Δουλεύουμε για να ζούμε" και δεν "Ζούμε για να δουλεύουμε". Τι να τον κάνω εγώ το τζίρο μιας καθεστηκείας αργίας;Άλλοι δώσανε και το αίμα τους για να πάω εγώ starbucks να διαβάσω την εφημερίδα μου Κυριακάτικα και γω θα παλέψω να ανοίξω Κυριακή;Με την ίδια λογική θα μας πούνε σε λίγο ότι αυτή (π.χ.) η Κυριακή θα μας δοθεί σαν ανταποδοτικό τέλος κάποια άλλη μέρα,που εκείνη την ώρα θα αποφασίσουν,γιατί ...μπλα-μπλα οικονομική κρίση... Το καλύτερο τόριξε ο Βαλσαμωμένος.Λευκή απεργία να δούνε πόσα απήδια παίρνει ο σάκκος. (κι ο Βατσέντσι μαζί).
sndev Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 δεν εχεις αδικο αλλα σε καθε εποχη υπαρχουν αλλοι παραγοντες και η κοινωνια και ο τροπος ζωης ειναι πολυ διαφορετικος δυστηχως το αν ζεις για να δουλευεις η δουλευεις για να ζεις το καθοριζεις μονος σου και απο τις απαιτησεις που εχεις απο τον εαυτο σου και τα εξοδα που δημιουργεις εσυ και ο καθε "εσυ" καποτε δοσανε το αιμα τους για να διαβαζεις εφημεριδα και να σε αραχτος τις κυριακες και τις αργιες και αλλα τοσα δικαιοματα που σου κατοχυρωσανε. (βεβαια με τοσα συνδικατα που δημιουργηθηκανε εχουμε δει ολοι πως εχουν καταντησει οι δημοσιες υπηρεσιες και ο τροπος που εργαζοντε στη πλειοψηφια τους εκει αλλ αυτο ειναι αλλο θεμα) για να μπορεις ομως να διαβαζεις την εφημεριδα σου και αν σε αραχτος θα πρεπει τις προηγουμενες μερες να εργαζεσαι ωστε να βγαλεις τα εξοδα της ημερας που θα καθεσαι ειτε αυτο λεγεται εφημεριδα ειτε ενα σινεμα ειτε ενα δειπνο με τη γυναικα σου ειτε ενα δωρακι στο παιδακι σου και αν δεν εισαι ακομα οικογενιαρχης Τη συνδρομη ιντερνετ ΠΟΥ ΤΟΤΕ δεν ειχαν τετοιο εξοδο ΤΗ νοβα που τοτε δεν ειχαν τετοιο εξοδο ΤΟ ΑΜΑΞΙ που τοτε ελαχιστοι ειχαν τετοιο εξοδο ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΣΑ ΕΞΟΔΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ που θελω να καταληξω.. ζεις για να πληρωνεις δουλευεοντας τα εξοδα που δημιουργεις ΚΑΙ πρακτικα δε τα χεις αναγκη. και σε κανουν να παιρνας ευχαριστα ομως.. ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΟΣΑ ΕΞΟΔΑ ΚΑΙ ΖΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ. ΕΣΥ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΦΕ ΜΑς ΤΗ ΜΟΣΤΡΑ ΜΑς ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΑΙ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΕΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ "ΖΟΥΜΕ" ΟΧΙ ΟΜΩς ΤΗΝ ΕΝΟΙΑ ΖΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΠΕΘΑΝΩ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΩ ΤΙΣ ΜΙΚΡΟ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΕΙς ΜΟΥ. ΑΛΛΑ ΑΜΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ πως θα τα πληρωνεις ολα αυτα, αλλα ειπαμε δε τα χεις αναγκη πραγματικη.. μιλαμε τωρα για δικαιωματα και κατοχυρωσεις αλλα δε βαζουμε και νερο στο κρασι μας μπροστα σε μια ενδεχομενη οικογενιακη οικονομικη χρεωκοποια. Μιλαμε για μια κυριακη και για τονοση της οικονομιας στο τζιρο για να πληρωνουμε τα καθημερινα μας αλλα εμεις πρεπει να μαστε αραχτοι. θα τα κανουν οι αλλοι μωρε για μας δε βαριεσαι... τα κεφαλαια τα εχω βαλει απλα να δωσω εμφαση δεν φωναζω η τπτ σχετικο μη παρεξηγηθω
nikos_e34 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 οι μισοι εδω μεσα παραπονιεστε μονο και μονο να παραπονιεστε..δεν σας κραταει κανεις με το ζορι , καντε παραιτηση και παρτε μια χρυση ευκαιρεια και ψαξτε δουλεια.ειναι πολυ ευκολο! επισης ευκολο ειναι να βαλετε μια κουκουλα και να σπασετε το μαγαζι που δουλευατε...ετσι δεν θα δουλεψετε κυριακη
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.