Προς το περιεχόμενο

sata ή ide??

journeyman77

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά καλημέρα και χρόνια πολλά!

Ετοιμάζομαι να φτιάξω ένα pc με παλιά ανταλλακτικά για απλή χρήση που το θέλω.

Η ερώτησή μου είναι εάν σε αυτή την μητρική( GIGABYTE K8N PRO SLI), για να στήσω το λειτουργικό, μπορώ να βάλω έναν sata2 σκληρό που θα αγοράσω ή πρέπει να βρω έναν παλιό ide που έχω.

Δημοσ.

αν δεν κανω λαθος δεν θα εχεις κανενα προβλημα αν βαλεις SATA (τωρα αυτο που δεν ξερω ειναι αν υπαρχει διαφορα αναμεσα στο sata &στο sata2 ή ειναι το ιδιο πραγμα....) Ας πει και καποιος φιλος που να ξερει κατι παραπανω...

Δημοσ.

Αν το θες για απλή χρήση, βάλε τον παλιό IDE που έχεις ήδη. Αρκεί βέβαια να μην είναι κανένας πολύ παλιός IDE (π.χ ATA33), γιατί τότε θα σέρνεται το σύστημα.

Δημοσ.

...εγώ απλά να τονίσω ότι (γενικά), SATA και SATA2, διαφέρουν (θεωρητικά τουλάχιστον :P ) (150ΜΒ/sec με 300ΜΒ/sec) στην ταχύτητα διαμεταγωγής δεδομένων.

Αλλέως πως, ο SATA2 είναι "πιο γρήγορος".

Και η άλλη "διαφορά", είναι ότι ΔΕΝ υποστηρίζουν όλες οι μητρικές SATA2. Μπορεί όμως να χρησιμοποιηθεί ο SATA2 ως "απλός SATA", σε μία τέτοια μητρική, βάζοντας στη σχετική θέση στο τζαμπεράκι που έχει επάνω του.

Προς χρήση όσων τύχει να βολτάρουν από το thread αυτό, και δεν το γνωρίζουν, με αφορμή αυτό που αναρωτήθηκε το μέλος fe31h...

• 7 μήνες μετά...
Δημοσ.

οπότε μπορώ να αγοράσω έναν οποιοδήποτε sata2 και να τον συνδέσω στη μητρική μου που υποστηρίζει sata1? ή υπάρχουν συγκεκριμένοι sata2 που μπορούν να συνεργαστούν?

Δημοσ.

και εγώ αυτό πιστεύω απλά είπα να σιγουρευτώ πριν κάνω κάποια αγορά..

έλεγα να κινηθώ προς κάτι τέτοιο...

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.303791

υπάρχουν πράγματα που πρέπει να προσέξω πριν την αγορά..?

επίσης έχω ήδη συνδεδεμένο έναν sata1 80gb..υποθέτω ότι μπορώ να τους έχω και τους δύο πάνω..έναν για το λειτουργικό win7 και τον άλλο για όλα τα άλλα!!

Δημοσ.

γιατί μου το κάνεις αυτόοοοοοοοο :lol: έλεγα να τη βολέψω πιο οικονομικά τη μετάβαση σε win7 :P γιατί όντως με μόνο τον 80άρι με xp και πολύ μου είναι!! :P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...