Προς το περιεχόμενο

δύο pc σε μια οθόνη

harrysvr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πως μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο;

Δοκίμασα να συνδέσω το παλιό pc στην άλλη είσοδο της οθόνης(samsung 2226cw)-και χωρίς να έχω ανοίξει το νέο pc-αλλά τίποτε...

Κάποια λύση;

Δημοσ.

Δηλαδή θες να δουλεύεις ταυτόχρονα και τους δύο υπολογιστές ή μία τον έναν μία τον άλλον; :rolleyes:

Εγώ ξέρω μόνο πως γίνετε σε έναν υπολογιστή δύο οθόνες...Όχι σε δύο υπολογιστές μία οθόνη :-D

Δημοσ.

Απ τη στιγμή που η οθόνη σου έχει δύο εισόδους δε θα πρέπει να χεις πρόβλημα. Λογικά θα υπάρχει κουμπί στην πρόσοψή της για να επιλέγεις από ποιο pc θες να παίρνει σήμα.

Δημοσ.

Είτε πάς για KVM switch είτε βάζεις χειροκίνητα στην οθόνη να παίρνει απο Digital ή Αναλογ σήμα αλλά κάνεις και την κατάλληλη συνδεσμολογία.

Είτε κάνεις Remote Desktop και τελείωσες και γλυτώνεις και πολλά ντράβαλα :D

Προσοχή KVM swithc δεν υπάρχουν για DVI και λίγα είναι με USB και έχει λίγο μπέρδεμα. Drivers για ποντίκια λίγο περίεργα δε τα βλέπουν παρά σαν απλά ποντίκια.

Δημοσ.

Έχει σίγουρα κάποιο πλήκτρο για αλλαγή "source". Αυτό που λες, το κάνω με την μια LG 19''. Ένα pc στην DVI και ένα στην RGB. Η αλλαγή γίνεται με το πλήκτρο source από το ένα στο άλλο.

Μια άλλη λύση είναι το TightVNC, που έχει αναφερθεί και αλλού και στο wiki.

Δημοσ.

Φυσικά υπάρχουν KVM για DVI και USB (http://www.kvm-switches-online.com/dvi-kvm-switch.html και http://www.kvm-switches-online.com/usb-kvm-switches.html).

Και βέβαια υπάρχουν και οι adaptors.

Αν κάποιος θέλει να χρησιμοπιοεί και τα άλλα πλήκτρα του ποντικιού, φορτώνει

οδηγούς σε κάθε PC ξεχωριστά.

Η εναλλαγή μεταξύ των PC γίνεται και μέσω του πληκτρολογίου (HotKeys).

Για παράδειγμα στο δικό μου είναι δύο (2) Scroll Lock συν ένα (1) πάνω βελάκι.

Η μία κάρτα βγάζει VGA και η άλλη DVI που το μετατρέπω σε VGA.

Το ένα ποντίκι είναι PS/2 και το άλλο Usb που το μετατρέπω σε PS/2.

Το switch είναι το http://www.kvm-switches-online.com/f1dj102p-b.html .

Switch με DVI και USB :http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.613310 .

Για τέλος να πω ότι υπάρχουν πολλές λύσεις αρκεί να ψάχνεις.

Δημοσ.

Παίδες ευχαριστώ πολύ όλους,

προτίμησα την πιο εύκολη και φτηνή λύση που είναι το source(το οποίο δεν είχα προσέξει στην αρχή μιας που βρίσκεται κάτω απο την οθόνη...) και πατώντας το αλλάζει pc.

Καλό το hardware solution αλλά το ήθελα μόνο για να μεταφέρω αρχεία φώτος κλπ απο το παλιό pc στο καινούριο.

Κάτι άλλο αν γνωρίζετε: στο παλιό pc θα γίνει φορμάρισμα και θα γίνει μικρός server dedicated για weather station, το οποίο θα δουλεύει χωρίς οθόνη και μακριά απο μένα(σε άλλη τοποθεσία-100km-όπου θα ανεβάζει τα στοιχεία του σταθμού σε website), η ερώτησή μου είναι αν μπορώ να το συνδέσω με το φορητό μου(να δουλεύει σαν οθόνη το φορητό) κάθε φορά που θα πηγαίνω εκεί αλλά και στην αρχή για το setup;

Δημοσ.
[...]αν μπορώ να το συνδέσω με το φορητό μου(να δουλεύει σαν οθόνη το φορητό) κάθε φορά που θα πηγαίνω εκεί αλλά και στην αρχή για το setup;

Νομίζω ότι δε γίνεται αυτό, τουλάχιστον με τις θύρες των "συνηθισμένων" φορητών που συνήθως έχουν διάφορες εξόδους για εικόνα και όχι κάποια είσοδο.

Δημοσ.

Μήπως γίνεται κάτι με τις παρακάτω εισ/εξόδους; με τη vga αριστερά;

Εκεί που έχω το s-video βίσμα είναι η έξοδος για να βλέπω ταινίες στην TV, δε νομίζω με αυτό...

24vqtk2.jpg

Δημοσ.

Είναι έξοδος όχι είσοδος. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι remote απο το δίκτυο.

Techfind εμένα τα logitech δε τα βλέπει το KVM μου και ας έχω εγκαταστήσεις drivers.

Δημοσ.
Μήπως γίνεται κάτι με τις παρακάτω εισ/εξόδους; με τη vga αριστερά;

Εκεί που έχω το s-video βίσμα είναι η έξοδος για να βλέπω ταινίες στην TV, δε νομίζω με αυτό...

Τα pc είναι σαν τους ανθρώπους. Από το στόμα είναι η είσοδος και από (ξέρεις) η έξοδος.

Δεν μπορείς να παίρνεις σήμα από την είσοδο, ούτε να στέλνεις σήμα στην έξοδο.

Αν τα ανακατέψεις δεν θα έχει καλά ξεμπερδέματα. :eek::eek::eek:

Αυτό που μπορείς να κάνεις, είναι να έχεις το laptop από δίπλα, και αφού θα είναι ο server στο δίκτυο συνδεμένος (το συμπέρανα σωστά; ) συνδέεις και το laptop και με κάποιο remote controller πρόγραμμα (πρότεινα ήδη το TightVNC) να το λειτουργείς απομακρισμένα.

Δημοσ.
Τα pc είναι σαν τους ανθρώπους. Από το στόμα είναι η είσοδος και από (ξέρεις) η έξοδος.

Δεν μπορείς να παίρνεις σήμα από την είσοδο, ούτε να στέλνεις σήμα στην έξοδο.

Αν τα ανακατέψεις δεν θα έχει καλά ξεμπερδέματα. :eek::eek::eek:

Αυτό που μπορείς να κάνεις, είναι να έχεις το laptop από δίπλα, και αφού θα είναι ο server στο δίκτυο συνδεμένος (το συμπέρανα σωστά; ) συνδέεις και το laptop και με κάποιο remote controller πρόγραμμα (πρότεινα ήδη το TightVNC) να το λειτουργείς απομακρισμένα.

Αν κατάλαβα καλά, με το tightVNC στο φορητό και ένα καλώδιο cat5(cross ή straight; μάλλον crossover λόγω pc to pc) απο το φορητό στο ρούτερ του άλλου pc που δεν έχει οθόνη θα ειναι ok, correct?

Δημοσ.

Καλύτερα straight αν είναι συνδεμόνος σε router. Για να βάλεις corossed, θα πρέπει να έχεις και 2η κάρτα δικτύου, ή να αποσυνδέεις την υπάρχουσα.

Δεν ξέρω το setup του server, εσύ θα κρίνεις.

Βάζεις στον server να τρέχει με την εκκίνηση το tightvnc server, αν θέλεις ορίζεις αποδοχή μόνο από το ip του laptop (με την προϋπόθεση ότι έχεις βάλει static ip στο laptop), δίνεις κωδικό αν θέλεις και είσαι έτοιμος.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...