Linus_21 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 Ανέβασα τα ξημερώματα μία είδηση. Ξυπνώντας το πρωί είδα ότι είχε διαγραφεί. Θα ήταν καλό, να αφιερώσει 1 λεπτό όποιος την διέγραψε, ώστε να με ενημερώσει με pm για να μην ψάχνομαι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liopyr Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 Τσέκαρε αυτό, και αν δε σου λυθεί η απορία, ρώτα με pm τον dimitris2006 ή τον privateer. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators paredwse Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 Μέλος Super Moderators Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 Τσέκαρε αυτό, και αν δε σου λυθεί η απορία, ρώτα με pm τον dimitris2006 ή τον privateer. Protip: Ιδίως τον α' κανόνα: "α. θα πρέπει να είναι γραμμένη στα ελληνικά". Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PCharon Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 Επίσης, αιτούμαι την καθιέρωση του θεσμού του "moderator για μια βδομάδα" όπου οι χρήστες θα ψηφίζουν τον moderator της επόμενης εβδομάδας, με όλα τα senior members να έχουν δικαίωμα συμμετοχής (αν στην διάρκεια της θητείας του κάποιος τα κάνει σκ@@τα, θα μπανάρεται για την αμέσως επόμενη εβδομάδα) :p. Είναι ένα μέτρο που πιστεύω πως θα αυξήσει το αίσθημα υπευθυνότητας των χρηστών και θα τους κάνει πιο ώριμα μέλη της κοινότητας (ή θα κάνει το forum πιο ανώριμο) Καταπληκτική ιδέα! Αν έφτιαχνα τώρα ένα forum θα έκανα ακριβώς αυτό για τη σύσταση της ομάδας διαχείρισης, με αλλαγή στο χρονικό διάστημα (πχ μήνας) και με 1-2 προϋποθέσεις ακόμα ίσως. Μου αρέσει πραγματικά πολύ σαν ιδέα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 Moderators Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2010 Καταπληκτική ιδέα! Αν έφτιαχνα τώρα ένα forum θα έκανα ακριβώς αυτό για τη σύσταση της ομάδας διαχείρισης, με αλλαγή στο χρονικό διάστημα (πχ μήνας) και με 1-2 προϋποθέσεις ακόμα ίσως. Μου αρέσει πραγματικά πολύ σαν ιδέα. Κι εμενα, αλλα μαλλον θα χαθουμε στην μεταφραση... μόνο που η διαχείριση έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ κάτι τέτοιο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators paredwse Δημοσ. 31 Μαρτίου 2010 Μέλος Super Moderators Share Δημοσ. 31 Μαρτίου 2010 [...] Επίσης, αιτούμαι την καθιέρωση του θεσμού του "moderator για μια βδομάδα" όπου οι χρήστες θα ψηφίζουν τον moderator της επόμενης εβδομάδας, με όλα τα senior members να έχουν δικαίωμα συμμετοχής (αν στην διάρκεια της θητείας του κάποιος τα κάνει σκ@@τα, θα μπανάρεται για την αμέσως επόμενη εβδομάδα) :p. Είναι ένα μέτρο που πιστεύω πως θα αυξήσει το αίσθημα υπευθυνότητας των χρηστών και θα τους κάνει πιο ώριμα μέλη της κοινότητας (ή θα κάνει το forum πιο ανώριμο) Εδω θα συμφωνησω οσο δεν παει! [...]Λιγο ανοιχτο μυαλο χρειαζεται και επιμελεια απο καποιον υπευθυνο... αλλα τεσπα. Καταπληκτική ιδέα! Αν έφτιαχνα τώρα ένα forum θα έκανα ακριβώς αυτό για τη σύσταση της ομάδας διαχείρισης, με αλλαγή στο χρονικό διάστημα (πχ μήνας) και με 1-2 προϋποθέσεις ακόμα ίσως. Μου αρέσει πραγματικά πολύ σαν ιδέα. Εάν αναφερόμαστε σε παρεΐστικες καταστάσεις, όπου όλοι ξέρουν όλους και κάνουν πιο πολύ τον χαβαλέ τους, είναι μια χαρά ιδέα. Χαβαλές να γίνεται. Για fora του μεγέθους του Insomnia, το θεωρώ καταστροφική ιδέα, με απρόβλεπτες συνέπειες για τη συνοχή και την εύρυθμη λειτουργία. Να εξηγήσω με δυό λόγια την άποψή μου αυτή: α. Η ομάδα διαχείρισης πρέπει να έχει, πάνω-κάτω, τις ίδιες αντιλήψεις και την ίδια αντιμετώπιση σε ομοειδής καταστάσεις. Δεν πρέπει, για παράδειγμα, να δίδεται απλή σύσταση ενώ άλλος moderator να επιβάλει για το αυτό παράπτωμα πενθήμερο αποκλεισμό πρόσβασης στο forum (ban). β. Η ομάδα διαχείρισης πρέπει να γνωρίζεται μεταξύ της, έστω και μέσω του forum, για να υπάρχει η άνεση συζήτησης και αντιμετώπισης απρόβλεπτων καταστάσεων χωρίς τους φόβους ανεπιθύμητων "διαρροών". γ. Η ομάδα διαχείρισης πρέπει να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του administrator. Τελεία. Οι εναλασσόμενοι moderators δεν θα έχουν την εμπιστοσύνη κανενός. δ. Με την πρόταση του "moderator για μια βδομάδα", θα δημιουργηθούν κλίκες και ομαδοποιήσεις έτσι ώστε να 'προωθείται' κάποιος υποψήφιος moderator από την ομάδα. Θα βλέπαμε φαινόμενα κατευθυνόμενης ψήφου που τα είχαμε συνηθίσει μόνο στους πολιτικούς κύκλους της χώρας. Το ότι θα συμμετέχουν (σύμφωνα με τη διατυπωθείσα πρόταση) μόνο Senior Members δεν λέει τίποτα. Κάποιος που γράφτηκε το 2001 και έχει ελάχιστη συμμετοχή στο forum έκτοτε αλλά έχει "πιάσει" το όριο των 100 μελών, είναι Senior Member. Και τι μ' αυτό; Θα θεωρηθεί ενεργό μέλος εάν έχει να 'πατήσει το πόδι του' από το 2001 στο forum; Ή μήπως ο αριθμός των μηνυμάτων του προσδίδει κάποιο παραπάνω κύρος ή περισσότερη ωριμότητα ή σωφροσύνη; ε. Τέλος, ο κάθε ένας υποψήφιος "moderator για μια βδομάδα" θα προσπαθούσε, την προτεραία της εκλογής του, να είναι αρεστός στους εν δυνάμει ψηφοφόρους του. Όμως δουλειά του moderator δεν είναι να είναι αρεστός ή να εκλέγεται. Δουλειά του moderator είναι να βοηθά στη διαχείριση του forum και να παίρνει αποφάσεις που μπορεί να μην είναι αρεστές στα μέλη αλλά αναγκαίες για το forum. Η περιγραφή της δουλειάς συνοψίζεται στη γνωστή ατάκα "it's a dirty job but someone has to do it". Αυτό λοιπόν που χρειάζεται δεν είναι το ανοικτό μυαλό ούτε λείπει η επιμέλεια, όπως εμμέσως πλην σαφώς υποννοείται. Αυτό που χρειάζεται είναι κοινή λογική για να αντιληφθούμε ότι η δημαγωγική αυτή πρόταση υιοθετεί μια θέση που ευχαριστεί τα μέλη και απαντά στο συναίσθημά τους για δήθεν συμμετοχή τους στη λήψη αποφάσεων, χωρίς, στην πραγματικότητα, να ωφελούνται ούτε τα μέλη ούτε η λειτουργία του forum. Όπως ορθά επεσήμανε το μέλος alexzzz, μεταξύ σοβαρού και αστείου, θα καταντήσουμε reality. Και δεν νομίζω ότι τα σκουπίδια της τηλεόρασης έχουν θέση στο forum μας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Members gsarig Δημοσ. 31 Μαρτίου 2010 Members Share Δημοσ. 31 Μαρτίου 2010 Μου αρέσει που το πήρατε στα σοβαρά... Όπως είπα και σε προηγούμενο μήνυμα, την πρόταση την έκανα για πλάκα, ξέροντας πως δεν είναι κάτι που θα μπορούσε να γίνει. Αυτά που γράφει πιο πάνω ο paredwse νομίζω πως είναι αυτονόητα και δεν θα πρεπε καν να χρειάζεται να μπει στον κόπο να τα εξηγεί. Αλήθεια, πώς θα σας φαινόταν όμως αντί γι' αυτό, να καθιερώναμε τον θεσμό του administrator για μια βδομάδα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators paredwse Δημοσ. 31 Μαρτίου 2010 Μέλος Super Moderators Share Δημοσ. 31 Μαρτίου 2010 Μου αρέσει που το πήρατε στα σοβαρά... Όπως είπα και σε προηγούμενο μήνυμα, την πρόταση την έκανα για πλάκα, ξέροντας πως δεν είναι κάτι που θα μπορούσε να γίνει. Αυτά που γράφει πιο πάνω ο paredwse νομίζω πως είναι αυτονόητα και δεν θα πρεπε καν να χρειάζεται να μπει στον κόπο να τα εξηγεί. [...] Απ' ότι φαίνεται από τα επόμενα μηνύματα, τα οποία δεν βλέπω να διατηρούν τον προφανή χιουμοριστικό σου τόνο, ίσως και να έπρεπε να γράψω όσα έγραψα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liopyr Δημοσ. 31 Μαρτίου 2010 Share Δημοσ. 31 Μαρτίου 2010 Το admin για μία εβδομάδα είναι καλή ιδέα, με την προϋπόθεση οι υποψήφιοι να έχουν το ελάχιστο όριο των 8260 ποστ, και να είναι μέλη τουλάχιστον 4,5 χρόνια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators paredwse Δημοσ. 31 Μαρτίου 2010 Μέλος Super Moderators Share Δημοσ. 31 Μαρτίου 2010 Το admin για μία εβδομάδα είναι καλή ιδέα, με την προϋπόθεση οι υποψήφιοι να έχουν το ελάχιστο όριο των 8260 ποστ, και να είναι μέλη τουλάχιστον 4,5 χρόνια. Ουφ, είμαι μέσα! Προς στιγμήν ανησύχησα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 31 Μαρτίου 2010 Moderators Share Δημοσ. 31 Μαρτίου 2010 paredwse, σωστα ειναι ολα αυτα που λες. Ειναι ενα ολοκλρωμενο σκεπτικο, σωστα τεκμηριωμενο, οποτε δεν μπορω παρα να το αποδεχτω. Δεν υπαρχει ομως και το ενδεχομενο σοβαροτερης αντιμετωπισης ολων ανεξαιρετως των καταστασεων απο τη συντριπτικη πλειοψηφια των μελων; Αναφερομαι σε καταστασεις προφανεις, οπως το να εχει καποιος ποσταρει στις ειδησεις καποιο προβλημα του ή ενα σαφες σπαμ/υβριστικο μηνυμα ή να εχει ανοιξει ενα θεμα με μη περιγραφικο τιτλο. Με τον "θεσμο" αυτον, θα μπορει κατι τετοιο να αντιμετωπιζεται πολυ αμεσοτερα και σε "δυσκολοτερες" ωρες, απο τη χρηση του κουμπιου της αναφορας. Για αμφιλεγομενα θεματα ή αποφασεις, θα μπορει να "ενοχλει" καποιο μονιμο μελος της ομαδας διαχειρισης. Στο κατω κατω, εσεις θα τον "χρηζετε" moderator για ενα Χ διαστημα, αρα θα συμφωνει με το γενικο πλαισιο στο οποιο κινειστε ή τουλαχιστον θα του ζητατε να αποδεχεται αυτο το γενικο πλαισιο για το μικρο διαστημα στο οποιο θα κατεχει θεση ευθυνης, προς τερψην της ευρυθμης λειτουργιας του φορουμ. Δε νομιζω με μια τετοια τακτικη να δημιουργηθουν οποιεσδηποτε παρεξηγησεις, οπως επισης δε νομιζω τα μελη να ειναι τοσο χαζα ωστε να ξαναψηφισουν καποιον που τα εκανε θαλασσα. Δηλαδη ολο το σκεπτικο μου κινηθηκε στο οτι θα δωθουν επιπλεον κινητρα στα μελη για σωστη συμπεριφορα στο φορουμ. ούτε λείπει η επιμέλεια, όπως εμμέσως πλην σαφώς υποννοείται. Οχι, καθολου δεν υποννοουσα κατι τετοιο. Αυτο που ηθελα να πω ειναι πως ενας τετοιος θεσμος θα απαιτησει το να ασχοληθει καποιος απο την μονιμη ομαδα διαχειρισης καποιον Χ παραπανω χρονο καθε φορα, πραγμα που δεν πρεπει να θεωρειται δεδομενο καθως κι εσεις εχετε περιορισμενο χρονο. Κακως δεν το εγραψα ξεκαθαρα νωριτερα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liopyr Δημοσ. 31 Μαρτίου 2010 Share Δημοσ. 31 Μαρτίου 2010 Ουφ, είμαι μέσα! Προς στιγμήν ανησύχησα... Εσάς κύριε ΑλανΣορΤηςΠαγκοσμιαςΣκηνήςΤουΜοντερέισiον, στην admin εβδομάδα μου θα σας κάνω την τιμή να σας χρίσω και Super Moderator! Αμέ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SilverCloak Δημοσ. 31 Μαρτίου 2010 Share Δημοσ. 31 Μαρτίου 2010 Δεν μπορώ να μην πω την εξυπνάδα μου. Μιλάτε για ένα θέμα πολιτικό όπως καταλάβατε. Ζητάτε να υπάρξει έστω και μερική αυτοδιαχείριση. Ain't gonna happen ούτε σε 10 μύρια χρόνια. Εδώ το υποτιθέμενο αναρχικό indymedia έχει συγκεκριμένους (φασιστό-) mods. Είναι ποτέ δυνατόν να γίνει κάτι τέτοιο σε ένα forum σαν το insomnia? Άσε που η αυτοδιαχείριση πιστεύω ότι προϋποθέτει γνωριμία εκ του εγγύς των μελών της κομμούνας. Μη σβήσετε το post μου για την κακιά λέξη, αν θέλετε. Τέλος να πω ότι διάφορα πειράματα αυτοδιαχείρισης έχουν δείξει αποτυχία, δυστυχώς. Είναι όπως τα λέει ο Νίτσε (κάποιοι θα το πουν φασιστικό, είναι απλά ελιτίστικο): Πρέπει να σου αξίζει η ελευθερία σου για να είσαι ελεύθερος. Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι συνεννοήσιμοι, εργατικοί, καλοί αν θέλετε. Έτσι υπάρχει πρόβλημα με την αυτοδιαχείριση. Κρίμα βέβαια, θα ήταν ωραίο σαν πείραμα. Πάντα είμαι αισιόδοξος ότι μπορεί να βρεθεί μια ομάδα που να καταφέρει επιτυχώς την αυτοδιαχείριση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PCharon Δημοσ. 31 Μαρτίου 2010 Share Δημοσ. 31 Μαρτίου 2010 Αν έφτιαχνα τώρα ένα forum θα έκανα ... Όλοι όσοι είμαστε μέλη στο παρόν forum αποδεχόμαστε τον ελιτισμό της υπ-άρχουσας μόνιμης κλίκας και συμμετέχουμε κατ'επιθυμίαν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Members gsarig Δημοσ. 31 Μαρτίου 2010 Members Share Δημοσ. 31 Μαρτίου 2010 Πέρα από την πλάκα, ένα άλλο θέμα προς συζήτηση περισσότερο παρά ολοκληρωμένη πρόταση είναι το εξής: πώς θα σας φαινόταν η ιδέα να υπάρχουν moderators αποκλειστικά για ένα topic; Το ποιά topics θα μπορούσαν να είναι αυτά θα ήταν ασφαλώς επιλογή της κεντρικής διαχείρισης, αλλά κυρίως έχω στο μυαλό μου μεγάλα threads που έχουν ανοίξει πολύ σε όγκο μηνυμάτων και λόγω της θεματολογίας τους σηκώνουν περισσότερο moderation από τα υπόλοιπα (βλ. οπαδικά topics, offtopic thread, τα μέλη του insomnia με photo κλπ.). Θα μπορούσε μάλιστα να είναι ένας ενδιάμεσος ρόλος και όχι ακριβώς moderator, όπου κάποιος επιλεγμένος χρήστης θα μπορεί να διαγράφει τα μηνύματα που παραβιάζουν τους όρους χρήσης (ή και να τα κρύβει μόνο) αλλά όχι να bannάρει και γενικά θα βοηθούσε ουσιαστικά τον κανονικό moderator στο να κάνει αυτός το τελικό ξεσκαρτάρισμα. (τώρα που το σκέφτομαι, ίσως και να το είχα ξαναπροτείνει αυτό και να μην το θυμάμαι - είναι και μεγάλο το topic) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις