Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κακά τα ψέματα, έχω φάει μπαν 10 ημερών χωρίς προειδοποίηση, για θέμα που άνοιξα στο μπλα μπλα που δεν ήταν ούτε τρολ, ούτε είχε πολιτικό/θρησκευτικό/σεξιστικό περιεχόμενο, και προφανώς χωρίς μπινελίκια. Το θέμα σβήστηκε απο μοδεράτορα.

Λίγο "περίεργο" δεν νομίζεις?

Ότι καλύπτεται απο τους όρους χρήσης, προφανώς και η συντονιστική ομάδα έχει 1000 δίκαια.

νομιζω πως σου στελνουν την αιτια για το μπαν. δεν ειμαι και σιγουρος. πανε χρονια απο το τελευταιο μπαν μου :P

• Απαντ. 4,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

νομιζω πως σου στελνουν την αιτια για το μπαν. δεν ειμαι και σιγουρος. πανε χρονια απο το τελευταιο μπαν μου :P

Ναι, σε σοβαρότατο θέμα με ειλικρινή απορία, χωρίς πολιτικές/σεξιστικές/θρησκευτικές αναφορές. Σε 2ο άλλη φορά, αγγελία μέσα στο φόρουμ, κάνω αναφορά, λέω θα σβηστεί σε 5 λεπτά, ας κάνω ένα σχόλιο, σε καμία περίπτωση προσβλητικό, για να γελάσει κανένας αμα μπει πριν σβήσει το θέμα. Μάζεψα 22 likes σε 15 λεπτά και 20 μέρες "άδεια".

Μια δικαιολογία τύπου "Τρολλ". Με 6000+ μηνύματα εγώ τότε. Με φώτισε. Ρώτησα μοδαράτορα σε π.μ, λέει εγώ δεν θα σε έκανα τίποτα, δεν βρίσκω το μήνυμα/θέμα αξιόποινο. 

Σταματάω εδώ γιατί τσατίζομαι όποτε το θυμάμαι, αλλά και δεν θέλω να μπω στην περιοχή "σχολιασμό συντονιστικού έργου" και χαθώ κανα μήνα.

Απο τότες με μερικούς, καλή καρδιά :-)

Οπότε στο θέμα του thread, καλύτερος έλεγχος των ποινών που επιβάλουν οι moderators, γιατί μερικές ενέργειες είναι αψυχολόγητες ακόμα και στα μάτια άλλων moderators.

Επεξ/σία από Sheogorath
  • Super Moderators
Δημοσ.

Ναι, σε σοβαρότατο θέμα με ειλικρινή απορία, χωρίς πολιτικές/σεξιστικές/θρησκευτικές αναφορές. Σε 2ο άλλη φορά, αγγελία μέσα στο φόρουμ, κάνω αναφορά, λέω θα σβηστεί σε 5 λεπτά, ας κάνω ένα σχόλιο, σε καμία περίπτωση προσβλητικό, για να γελάσει κανένας αμα μπει πριν σβήσει το θέμα. Μάζεψα 22 likes σε 15 λεπτά και 20 μέρες "άδεια".

Μια δικαιολογία τύπου "Τρολλ". Με 6000+ μηνύματα εγώ τότε. Με φώτισε. Ρώτησα μοδαράτορα σε π.μ, λέει εγώ δεν θα σε έκανα τίποτα, δεν βρίσκω το μήνυμα/θέμα αξιόποινο. 

Σταματάω εδώ γιατί τσατίζομαι όποτε το θυμάμαι, αλλά και δεν θέλω να μπω στην περιοχή "σχολιασμό συντονιστικού έργου" και χαθώ κανα μήνα.

Απο τότες με μερικούς, καλή καρδιά :-)

Οπότε στο θέμα του thread, καλύτερος έλεγχος των ποινών που επιβάλουν οι moderators, γιατί μερικές ενέργειες είναι αψυχολόγητες ακόμα και στα μάτια άλλων moderators.

Το συγκεκριμένο μήνυμα φανερώνει πως δεν ασχολήθηκες ποτέ στα σοβαρά με το insomnia και τον τρόπο που λειτουργεί. Και ταυτόχρονα πετάς και ένα "δεν συνεχίζω για να μη μπω στο σχολιασμό συντονιστικού έργου", ενώ ταυτόχρονα έχεις κάνει ήδη "το κομμάτι σου"... Λες και συζητάμε μεταξύ μας τα ...13 χρονα (ωραία ηλικία μεν αλλά όχι πλεον για εμάς) :/

Επίσης ο αριθμός των μηνυμάτων ενός μέλους δεν προσφέρει καμία "ασυλία", ειδικά όταν δεν θέλει να συνεργαστεί με τους κανόνες.

Ταυτόχρονα όλοι οι mods βοηθούν σε εθελοντική βάση το insomnia και ταυτόχρονα είναι και αυτοί φυσιολογικοί χρήστες του με αδυναμίες και ...πάθη! Δεν είναι διορισμένοι δικαστές για να κάθονται και να αξιολογούν με τις ώρες την κάθε περίπτωση. :P

Ειδικότερη ανάλυση της περίπτωσής σου δεν θα κάνουμε εδώ.

Δημοσ.

Μα δεν θέλω να γίνει, 1 χρόνο παλιά να πάμε πίσω γιατί? Δεν έχει κανένα νόημα ούτε περιμένω κάτι.

Για αυτό προσπάθησα να είμαι όσο πιο γενικός μπορούσα, αναφέρομαι σε περιπτώσεις σαν την δική μου, όχι συγκεκριμένα.

Αν παρόλα αυτά θεωρείς ότι αποτελεί σχολιασμό το να εκθέσω τον προβληματισμό μου γενικά, έχεις την άδειά μου (όχι πως την χρειάζεσαι αλλά λέμε τώρα), να σβήσεις μέρος ή το σύνολο του μηνύματός μου.

Προβληματισμός θα έπρεπε να υπάρχει ειδικά στην 2η περίπτωση με τις 20 μέρες, που ακόμα και μοδεράτορας δεν "δικαιολογούσε" την ποινή. Αν ένας έχει προσωπικό πρόβλημα με κάποιο μέλος, μην του δίνεται το ελέυθερο να χτυπά το σφυρί του Θορ χωρίς κανέναν έλεγχο. Δεν αναφέρομαι ξαναλέω στην περίπτωσή μου, αλλά γενικά.

Τα μηνύματα ναι, έχουν σημασία. Δεν θα μπορούσα να φανταστώ μέλος με χιλιάδες μηνύματα να του την βιδώσει ξαφνικά και να τρολάρει και να βρίζει τους πάντες. Για αυτό υπάρχουν οι "λογαριασμοί μιας χρήσης", που κάνουν μερικοί.

Όλα αυτά τα γράφω, όχι γιατί περιμένω δικαίωση, όχι απο νεύρα και παράπονο, αλλά σαν προβληματισμό, καθαρά. Αν δεν συμμορφώνεται στον κανονισμό του φόρουμ (είναι λεπτή η γραμμή το αναγνωρίζω), έχεις την δυνατότητα και το ελεύθερο απο εμένα να το σβήσεις.

Όσο για την αναφορά στην ηλικία, με απογοητεύεις, δεν περίμενα να πέσεις τόσο "χαμηλά" και σε περιπαικτικά σχόλια για έναν συνομιλιτή σου. Σε στυλ "σαν παιδάκι κάνεις, δεν σε ακούω λαλαλαλαλαλλα". Πιστεύω με όλο τον σεβασμό, δεν ήταν ωραίο.

• Like 1
Δημοσ.

Ταυτόχρονα όλοι οι mods βοηθούν σε εθελοντική βάση το insomnia και ταυτόχρονα είναι και αυτοί φυσιολογικοί χρήστες του με αδυναμίες και ...πάθη! Δεν είναι διορισμένοι δικαστές για να κάθονται και να αξιολογούν με τις ώρες την κάθε περίπτωση. :P.

Αυτά ακριβώς.

Οι παραπονούντες πούλο.

Τα μηνύματα ναι, έχουν σημασία. Δεν θα μπορούσα να φανταστώ μέλος με χιλιάδες μηνύματα να του την βιδώσει ξαφνικά και να τρολάρει και να βρίζει τους πάντες. Για αυτό υπάρχουν οι "λογαριασμοί μιας χρήσης", που κάνουν μερικοί.

Δεν έχουν. Τό ότι οι λογαριασμοί μιας χρήσης όπως σωστά λες πρέπει να δέχονται άμεσα κυρώσεις όταν παραφέρονται και να αντιμετωπιζονται με μια Α καχυποψία παραπάνω δεν έχει να κάνει με την "ασυλία" στους "παλιούς" η οποία επουδενί πρέπει να προσφέρεται.

Δημοσ.

Αυτά ακριβώς.

Οι παραπονούντες πούλο.

Δεν έχουν. Τό ότι οι λογαριασμοί μιας χρήσης όπως σωστά λες πρέπει να δέχονται άμεσα κυρώσεις όταν παραφέρονται και να αντιμετωπιζονται με μια Α καχυποψία παραπάνω δεν έχει να κάνει με την "ασυλία" στους "παλιούς" η οποία επουδενί πρέπει να προσφέρεται.

Όχι ασυλία φυσικά. Απλά ένα μήνυμα που κάποιος ένας θεωρεί τρολλ, ίσως απλά παρεξήγησε και σχεδόν ποτέ δεν το κάνει κακοπροαίρετα ο χρήστης.

Δεν είναι στο επίπεδο να βρίζει μάνες και θρησκίες όπως κάνουν μερικοί καινούριοι.

Ποτέ δεν μίλησα προφανώς για θέμα ασυλίας. Απλά 2ης γνώμης αν επέρχεται και προσωρινός (ή μόνιμος) αποκλεισμός, γιατί όπως προείπε ο φίλος Bildanos, και οι μοδερατορες, άνθρωποι είναι, ίσως παρεξήγησαν το περιεχόμενο του μηνύματος.

Δημοσ.

Οι γνώμες μπορεί να διίστανται καθώς είναι θέμα οπτικής γωνίας του ατόμου το οποίο ούτε δικηγόρος είναι (πλήν ενός οκ :P ), ούτε μπορεί να ανεχθεί το "καπέλωμα" από άλλον moderator (πχ άρση του μπαν απο 3ο)

Όχι ασυλία φυσικά. Απλά ένα μήνυμα που κάποιος ένας θεωρεί τρολλ, ίσως απλά παρεξήγησε και σχεδόν ποτέ δεν το κάνει κακοπροαίρετα ο χρήστης.

Δεν είναι στο επίπεδο να βρίζει μάνες και θρησκίες όπως κάνουν μερικοί καινούριοι.

Ποτέ δεν μίλησα προφανώς για θέμα ασυλίας. Απλά 2ης γνώμης αν επέρχεται και προσωρινός (ή μόνιμος) αποκλεισμός, γιατί όπως προείπε ο φίλος Bildanos, και οι μοδερατορες, άνθρωποι είναι, ίσως παρεξήγησαν το περιεχόμενο του μηνύματος.

Εγω πάντως θα ψιλοεπιμείνω ότι τα παιδιά στο forum είναι αρκετά συννενοήσιμα και λογικά (και έχω φάει μπαν/και έχουν υπάρξει αντιπαραθέσεις με mods) οπότε σε τυχόν παρεξήγηση το θέμα επιλύεται. Από εκεί και πέρα, από τη στιγμή που το μπαν είναι αναστρέψιμο καλύτερα άμεση καταστολή και μετέπειτα..."συμμάζεμα" σε περίπτωση αδικίας, παρά πολύωρες συζητήσεις και αντιπαραθέσεις -φταις-δε φταιω σε δημόσια θέα και.. θερμά επεισόδια με παράπονα σε νέα θέματα και τα λοιπα.

Δημοσ.

Αυτά ακριβώς.

Οι παραπονούντες πούλο.

Δε συμφωνώ.

Imho, απ' τη στιγμή που η διαχείριση έχει θεσπίσει κανόνες και προσπαθεί να τους εφαρμόσει με ανάλογες συνέπειες (για τους υπόλοιπους), θα έπρεπε πρώτα απ' όλους τα μέλη της να συμβαδίζουν με τους κανόνες και όχι να περνούν στην άλλη πλευρά όταν τους βολεύει.

• Like 2
Δημοσ.

Οι γνώμες μπορεί να διίστανται καθώς είναι θέμα οπτικής γωνίας του ατόμου το οποίο ούτε δικηγόρος είναι (πλήν ενός οκ :P ), ούτε μπορεί να ανεχθεί το "καπέλωμα" από άλλον moderator (πχ άρση του μπαν απο 3ο)

Εγω πάντως θα ψιλοεπιμείνω ότι τα παιδιά στο forum είναι αρκετά συννενοήσιμα και λογικά (και έχω φάει μπαν/και έχουν υπάρξει αντιπαραθέσεις με mods) οπότε σε τυχόν παρεξήγηση το θέμα επιλύεται. Από εκεί και πέρα, από τη στιγμή που το μπαν είναι αναστρέψιμο καλύτερα άμεση καταστολή και μετέπειτα..."συμμάζεμα" σε περίπτωση αδικίας, παρά πολύωρες συζητήσεις και αντιπαραθέσεις -φταις-δε φταιω σε δημόσια θέα και.. θερμά επεισόδια με παράπονα σε νέα θέματα και τα λοιπα.

Μα ναι, σαν θέμα για συζήτηση το αναφέρω, όχι προσωπικό περιστατικό. Απλά παίρνω αφορμή, 1 χρόνο μετά, να προτείνω κάτι.

Μπορούσε να αρθεί στην περίπτωσή μου πάντως, αλλά επέλεξα να μην γίνει, για να μην υπάρξει τριβή μεταξύ moderators. Αν κάτι δουλεύει 99% καλά, δεν βρίσκω τον λόγο να μην προσπαθήσουμε να φτιάξουμε το 1%. Αν υπήρχε τόσο θέμα, σιγά μην ασχολούμουν με το φόρουμ. Υπάρχουν και αλλού.

• Like 1
Δημοσ.

Υπαρχουν και αλλου.. Αλλα οταν κατι το συνηθιζεις τα αλλα σου φαινονται χαλια, οπτικα/αισθητικα/περιβαλλον χρησης. :P

Οι παραπονουντες δεν πρεπει να βλεπουν το φορουμ σαν τσατ. Οπου ολοι μιλαμε με ολους χωρις σκοπο και αιτια. (Βλεπε, νεο θεμα, ας απαντησω και γω ετσι γιατι βαριεμαι σπιτι τωρα δεν μιλαω με κανεναν). Καπως ετσι και εγω πιο πριν επρατα. Τωρα αραια και που, και ησυχαζει η ψυχη (μου και των mods). :)

Προταση για βελτιωση: Βαλτε πρωτοι dislikes

(διαβασα θα βαλουν και στο FB μετα τις φατσουλες).

Δημοσ.

Θα γίνει της πόπης με τις κλικες.

Παλιότερα αν δεν κάνω λάθος υπήρχε, με δυνατότητα να κρύβονται τα μηνύματα αν έχουν πάρει πολλά "dislikes".

Περιττό να πω ότι δεν έμεινε πολύ καιρό ενεργό το "feature".

• Super Moderators
Δημοσ.

16 χρόνια εδώ μέσα, έχω απορήσει πολλές φορές με ξαφνικές αλλαγές στη συμπεριφορά μελών που δεν είχαν δώσει δικαίωμα για χρόνια. Μπορεί να πέρασαν μία δύσκολη μέρα, να τους έβγαλε κάποιος από τα ρούχα τους και 1000 άλλα. Όταν ξεφύγουν, δεν θα λειτουργήσει σαν ασυλία ούτε η παλαιότητά τους ούτε και τα μηνύματα που έχουν.

Η αναφορά μου στα 13χρονα έχει να κάνει με το γεγονός πως μερικές φορές συμπεριφερόμαστε "κουτοπόνηρα" όπως τότε όταν ειμασταν στην εφηβεία... Απλά πλέον μεγαλώσαμε και είναι αστείο να κάνουμε πως δεν καταλαβαίνουμε. :P

Προφανώς και όλοι ξεφεύγουμε και παθιαζομαστε πολλές φορές, αλλά από τη στιγμή που δεν γνωριζόμαστε όλοι όπως σε μία κανονική παρέα, είναι λογικό κάποιος να μην μπορεί πάντα να καταλάβει αν ο άλλος κάνει πλάκα ή τον προσβάλλει.

Δημοσ.

Προφανώς και όλοι ξεφεύγουμε και παθιαζομαστε πολλές φορές, αλλά από τη στιγμή που δεν γνωριζόμαστε όλοι όπως σε μία κανονική παρέα, είναι λογικό κάποιος να μην μπορεί πάντα να καταλάβει αν ο άλλος κάνει πλάκα ή τον προσβάλλει.

Δεν είναι θέμα γνωριμιών τόσο, στην τελική και οι moderators αυτό που κάνουν πέρα από το να ρωτάνε και να ερωτούνται για διάφορα τεχνολογικά και μη θέματα, όπως άλλωστε είναι και ο σκοπός του forum, είναι να επιβλέπουν κατά πόσο κάποιο μέλος τηρεί ή όχι τους κανόνες. Τώρα όπως δεν μπορούν  πρέπει να κανουν τα στραβά μάτια όταν κάποιος φίλος/γνωστός φέρεται ανάρμοστα, έτσι και δεν τιμωρούν σωστούς συμφορουμίτες επειδή απλά δεν υπάρχει ιδιαίτερη συμπάθεια. Σημασία ωστόσο έχει ο τόνος και ο τρόπος του να λες κάτι πέρα από την ουσία των λεγομένων σου, κάτι που στον γραπτό λόγο είναι ιδιαίτερα δυσδιάκριτο. Οπότε θέλει προσπάθεια από members/moderators για την αποφυγή παρεξηγησεων, οι μεν στην γραφή, οι δε στην ανάγνωση.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Eιχαν μπει τα dislikes. Εγινε τρελο abuse και εφαγαν ακυρο οπως ειπε και ο Sheogorath. 

Ασε που νομιζω πως δεν εχει νοημα ως feature. Το like σημαινει συμφωνω με την αποψη του Χ. Δεν εχω να προσθεσω κατι αφου συμφωνω. Αν διαφωνω ομως, ενα ξερο dislike δεν θα βοηθησει καπου, αφου το επικοδομητικο ειναι να γραψω με επιχειρηματα τους λογους για τους οποιους διαφωνω.

• Like 6
Δημοσ.

Δε συμφωνώ καθόλου για το μπλα μπλα.

​Για τους τρόλερ τώρα, απλά τους αγνοείς.

Δε χρειάζεται πάντως όλα τα θέματα να είναι ούτε καλά ούτε σοβαρά, αν αυτό αποτελεί πρόβλημα, θα μπορούσε να χωριστεί στα 2 και να υπάρξει τομέας όπου θα συζητιούνται τα σημαντικά θέματα και άλλος όπου θα γίνεται χαβαλές.

στο μπλα μπλα υπαρχουν θεματα που ειναι σοβαρα πχ μεταναστευση υπαρχουν θεματα που γινεται χαβαλες ανεκδοτα ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ υπαρχουν και θεματα εκτος πραγματικοτητας κοινως τα θεματα της παρασκευης.δεν χρειαζεται να παραθεσω τιτλους θεματων.και τα πρωτα υπαρχουν κανονικα στο forum και τα δευτερα υπαρχουν και τα τριτα σβηνονται.επισης σε αρκετα θεματα που πεφτει λουκετο ενω το θεμα δεν ειναι κατι παραξενο και εκει υπαρχει λογος. πχ πολλα θεματα που ειναι καπως σοβαρα μπαινει ενας τρολλερ γραφει οτι ειναι και αντι να μπει ο κοσμος στον κοπο να κανει Report απλα καθονται και συνεχιζουν τα τρολλο ποστ του και ξαφνικα απο ενα ποστ εχουν γινει σελιδες τα off topic.

Εγραψα μεσα στο ποστ που quotαρεις οτι συμπεριλαμβανω ευατον, οποτε δεν προσπαθησα να αποποιηθω καποιας ευθυνης ουτε το επαιξα αδικημενος.

Κατα τ'αλλα μια χαρα υπαρχει αυτο που εγραψα: το αθλητικο section εδω και εβδομαδες βρισκεται σε σαφως εξαιρετικο επιπεδο. Συνεβαλε σε αυτο το κλειδωμα ορισμενων thread που υπηρχαν συνεχεις προστριβες (και ξαναλεω, συμπεριλαμβανω εαυτον), μπορει να μην παρακολουθεις τακτικα το section αλλα αν δεις ιστορικο αναφορων ή διαγραφων απο εκει μεσα, θα δεις οτι ειναι πλεον ελαχιστες.

H και τιποτα απο ολα αυτα: Συνηθεια, οσο συνηθεια ειναι τα περισσοτερα social media. Πχ εγω οπως κανω κλικ στο tab του facebook, κανω και σε αυτο του insomnia. Οπως γραφω κατι σε μια αναρτηση στο fb, γραφω και στο insomnia.

Υπαρχουν και αλλοι που το κανουν απο πεισμα ή απλα για να τρολαρουν ή για οποιοδηποτε αλλο λογο.

μαλλον η λεξη εξαιρετικο επιπεδο εχει διαφορετικη εννοια σε σενα απο οτι σε μενα.εξαιρετικο επιπεδο πχ θα ελεγα το  adsl routers για παραδειγμα που η ενοτητα απλα πηγαινει μονη της και εχω ξεχασει απο ποτε εχω να σβησω ποστ εκειμεσα ή να επεμβω.το μπλα μπλα και τα αθλητικα δεν ειναι δειγμα εξαιρετικου επιπεδου ουτε θα γινουν.να εχουν βελτιωθει ναι αλλα σε καμια περιπτωση εξαιρετικο.

Μπορει να μπει Warning πριν το ban και να φαινεται σιγουρα.απευθειας δεν θυμαμαι.

επισης μια παρατηρηση σε αυτο.καποιος γραφει μια βλακεια ασχετη με το θεμα.το να μην γινεται report και απλα να γραφει καποιος αλλος απο κατω κατι κοινως feed the troll ασχετα οτι μπορει να παρει likes δεν ειναι σωστη ενεργεια.

εχει γινει.βεβαια ηταν εξαιρεση αλλα εχει γινει.δεν εβριζε απλα εκανε ακυρα ποστς.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...