redhotstef Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Βασικα εγω θελω να σβηστουν ολα τα μυνηματα του thresh γιατι δεν τον φτανω με τιποτα. Πλακιτσα. Ακριβως αυτο που καταλαβε και αυτος εννουσα, αν και μπορει και να ειμαι και υπερβολικος. Και διπλωματης. 2
Swsw 1 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Παρακαλω ρωταω εδω γιατι δεν μπορω να δω που μπορει καποιος να γραψει καποιο καινουργιο θεμα στο forum ;
sargio01 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Σε κάθε ενότητα πάνω απο τα υπάρχοντα θέματα, υπάρχει κουμπί "νέο θέμα".
poulinos Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Παρακαλω ρωταω εδω γιατι δεν μπορω να δω που μπορει καποιος να γραψει καποιο καινουργιο θεμα στο forum ;οπως απαντησες εδω σε υπαρχον θεμα ετσι πας στην κατηγορια που θες πχ μπλα μπλα και πατας νεο θεμα.βαζεις ενα περιγραφικο τιτλο και ρωτας αυτο που θελεις
redhotstef Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Tα μυνηματα μετα απο χρονικο διαστημα διαγραφονται; Κοιταγα ενα μελος, εγγραφη πριν το 2010, με ενεργα μυνηματα "5". Παω στα μυνηματα να δω με τι ασχολειται/ασχοληθηκε στο φορουμ και μου βγαζει ""δεν υπαρχουν μυνηματα", ουτε αντιστοιχα θεματα που δημιουργησε φυσικα. Αλλα στο προφιλ του φαινεται σαν junior member με 5 ενεργα μυμηματα κι ας μην υπαρχουν. Λεπτομερια θα πεις, αλλα τη ειπα.
redhotstef Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2017 Προταση. Βαλτε δυο mods στο μπλα μπλα να αποφασιζουν ποια θεματα θα κλειδωθουν, οπου ο καθενας θα εχει το 50% των ψηφων. Γιατι μερικες φορες παιρνονται αποφασεις της στιγμης, και γιατι οχι, και λανθασμενα, και ειναι κριμα να μην συνεχιζεται η συζητηση σε κανονικα θεματα (και οχι τρολοθεματα). Προτινω λοιπων αν ενας αλφα mod εχει ωραριο 13-21:00 στο μπλα μπλα, να βαζετε και αλλον εναν οπου θα επιβλεπουν. Και να μην μπορει ενας μονο, να κλειδωσει ενα θεμα η να σβηνει απαντησεις που δεν εχει μπει καν στο κοπο να διαβασει και να κρινει οτι δεν πρεπει να υπαρχει. ............. Η να γινεται το αλλο. Πολυ ευκολα ανοιγει θεμα καποιο μελος εδω. Και μετα καταληγει να κλειδωνεται και να χαλαμε τη ζαχαρενια μας. Προτινω να στελνουμε το θεμα μας πρωτα σε εναν mod, και μετα αυτος να το δημοσιευει. Η να ειναι ενα θεμα που οταν το υποβαλει το μελος, να μην φαινεται δημοσια στο κοινο, εως οτου κρινει ο mod οτι ειναι οκ για να φανει δημοσια κλπ. Τουλαχιστον ως προς το μπλα μπλα μονο. Θα αποφευγχθουν πολλα τρολοτοπικ. Και θα εχετε μειωση και των mods που τωρα ειναι αναγκασμενοι να ξεψαχνιζουν το φορουμ για λαθος λεξεις κλπ. 1
Super Moderators Snoob Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2017 Ανεδαφική πρόταση. Πρώτον, γιατί ακυρώνει την κρίση ενός συντονιστή, που είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο τον επέλεξε ο ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας (εντωμεταξύ, η σημασία της κρίσης περιγράφεται και στους όρους χρήσης...) Δεύτερον, γιατί μιλάει για "ωράρια". Δεν έχουμε ωράρια, δεν είμαστε υπάλληλοι, δεν αμοιβόμαστε γι' αυτό που κάνουμε. Τον ελεύθερο χρόνο μας διαθέτουμε. Σήμερα μπορώ πρωί, αύριο βράδυ, μεθαύριο καθόλου. Δεν υποβάλλουμε πρόγραμμα, για να ξέρει ο άλλος πότε θα μας βρει. Τρίτον, με δύο συντονιστές και 50% "ψήφους" ο καθένας, φτιάχνεις την τέλεια συνταγή για να μη λαμβάνεται καμία απόφαση, σε περίπτωση διαφωνίας. Ή να αυξήσεις κατακόρυφα το φόρτο των γενικών συντονιστών ή του διαχειριστή που θα αναλάβουν το ρόλο της "καθοριστικής ψήφου". Ή, ακόμη καλύτερα, να με ψάχνει εμένα (π.χ.) ο billdanos για να του δώσω ok να κλειδώσει μια σαχλαμάρα που κάνει μπαμ από πέντε χιλιόμετρα. Γενικά, ο αριθμός των νημάτων που κλειδώνεται είναι ελάχιστος σε σχέση με αυτά που δημιουργούνται. Επομένως, δεν πρόκειται να αντιμετωπίσουμε όλους τους νέους χρήστες σαν εν δυνάμει τρολάκια, επειδή ελάχιστοι "καινούργιοι" (που, αν δεν θέλουμε να δουλευόμαστε μεταξύ μας, δεν είναι πραγματικά καινούργιοι) σαχλαμαρίζουν. 6
zio10 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2017 Αυτό που είπε ο redhotstef για τα νέα θέματα να πάνε πρώτα σε κάποιον mod και να βγαίνουν στο forum κάποια στιγμή αργότερα δεν μου φαίνεται και άσχημη ιδέα πάντως. Νομίζω δηλαδή. Έτσι θα αποφεύγονται υβριστικά κλπ θέματα που μπορεί να μείνουν και ώρα μέχρι να τα δει κάποιος και να τα σβήσει. 1
Super Moderators billdanos Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2017 Το να μιλάτε για "σοβαρά" θέματα στο Μπλα Μπλα, είναι σα να κλέβετε ...εκκλησία! 1
zio10 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2017 Το να μιλάτε για "σοβαρά" θέματα στο Μπλα Μπλα, είναι σα να κλέβετε ...εκκλησία! Είσαι λίγο άδικος τώρα και για το ίδιο το φόρουμ νομίζω... 2
Super Moderators Snoob Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2017 Αυτό που είπε ο redhotstef για τα νέα θέματα να πάνε πρώτα σε κάποιον mod και να βγαίνουν στο forum κάποια στιγμή αργότερα δεν μου φαίνεται και άσχημη ιδέα πάντως. Νομίζω δηλαδή. Έτσι θα αποφεύγονται υβριστικά κλπ θέματα που μπορεί να μείνουν και ώρα μέχρι να τα δει κάποιος και να τα σβήσει. Σαφώς θα αποφεύγονται. Ταυτόχρονα θα εκτοξευτεί ο φόρτος όλων των συντονιστών και, το σημαντικότερο, θα δημιουργηθεί μια αναστάτωση σε όλους, κυρίως στα σωστά μέλη, προκειμένου να αντιμετωπιστεί ένα πρόβλημα το οποίο, αντικειμενικά, έχει εξαιρετικά περιορισμένη έκταση (σε απόλυτους αριθμούς και, πολύ περισσότερο, αναλογικά με την κίνηση του insomnia). Δηλαδή, θα πρέπει να περνάνε από έγκριση 99 σωστά νήματα για να πιάσουμε τον 1 σαχλαμάρα που, για τον άλφα ή βήτα λόγο, αποφάσισε χτες να υποδυθεί την 50αρα που γουστάρει τεκνά, σήμερα τον βοθρατζή που τον χώρισε η γκόμενά του γιατί της βρωμάει και αύριο... ένας Βούδας ξέρει τι. Υπάρχει μια ανακοίνωση εδώ και χρόνια στο μπλα, "Νέα Θέματα, Παλιές Συνήθειες" είναι ο τίτλος της. Και τότε, όπως και τώρα, ισχύει στο ακέραιο: Το insomnia αντιμετώπιζε και θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει όλα τα μέλη ως υπεύθυνα και σοβαρά άτομα και δεν υπάρχει καμία πρόθεση να επιβάλουμε περιορισμούς στη συντριπτική πλειοψηφία των σωστών μελών για χάρη ελάχιστων που νομίζουν ότι δημιουργούν πρόβλημα. Πάντως, αν μου επιτρέπετε μια παρατήρηση: όταν υπάρχει παράπονο με συγκεκριμένη συντονιστική ενέργεια, ο προσφορότερος τρόπος είναι μια συζήτηση -πάντοτε με προσωπικό μήνυμα- με το συντονιστή που πήρε τη συγκεκριμένη απόφαση ή απευθείας με το διαχειριστή. Δεν χρειάζεται να στήσουμε νέους μηχανισμούς. 4
l337 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2017 (το παρακάτω δεν είναι παράπονο οπότε δεν το κάνω με PM αλλά το γράφω εδώ, ελπίζω να μην υπάρχει παράβαση των όρων χρήσης και να μην κάνω κάποια κατάχρηση, απλά είναι 2-3 σκόρπιες σκέψεις σχετικά με ό,τι ειπώθηκε πριν)Διαφωνώ με τo moderation στα posts που ανέφερε ο zio10 και τους λόγους τους εξήγησε άψογα ο Snoob. Επίσης, trolls, attention-whores και αγενείς χρήστες υπάρχουν και δυστυχώς θα συνεχίσουν να υπάρχουν. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε ως χρήστες βλέποντας άκυρα ή προσβλητικά threads (ή ότιδήποτε σχετικό) είναι καταρχήν report και αφετέρου αδιαφορία. Με το να "ταίζουμε" τον καθένα όχι μόνο δεν κερδίζουμε κάτι αλλά συμμετέχουμε στο "παιχνίδι" του.Είναι γεγονός επίσης πως τα περισσότερα μπαχαλο-posts ΔΕΝ είναι από νέους χρήστες (ακόμη και τους "πραγματικά" νέους χρήστες) αλλά από παλιούς χρήστες, σε μεγάλο βαθμό από τους ίδιους και τους ίδιους. Όταν μπαχαλεύεται λοιπόν ένα νήμα με τις ίδιες αυτές και επαναλαμβανόμενες συμπεριφορές συνήθως το νήμα κλειδώνεται, το οποιό ορισμένες φορές βρίσκω πως είναι άδικο για όσους συμμετείχαν, και -πιθανόν- (κρατάω μια επιφύλαξη προφανώς γιατί δεν έχω εικόνα των logs) αυτοί οι ίδιοι και οι ίδιοι δεν τιμωρούνται και συνεχίζουν τα ίδια σε άλλα threads. Αυτή η εικόνα πιστεύω ότι ρίχνει το επίπεδο του forum και είναι καθαρά η προσωπική μου άποψη και δεν θα ήθελα να παραεξηγηθεί. Δεν κάνω κριτική στη ΣΟ απλά επισημαίνω κάτι που μου κάνει εντύπωση. Το να μιλάτε για "σοβαρά" θέματα στο Μπλα Μπλα, είναι σα να κλέβετε ...εκκλησία! (θα ήθελα να μην το δεις ότι πάω να κάνω κακόβουλη κριτική, δεν είναι αυτός ο σκοπός μου, αλλά ότι θέλω να επισημάνω κάτι πάνω στο παραπάνω που είπες και μιας και νοιάζομαι για την ποιότητα του forum αυτού)Συμμετέχω σε αρκετά ακόμη forum. Τα περισσότερα από αυτά αρκετά σοβαρά. Σε μια τέτοια κατηγορία φαντάζομαι (είμαι σίγουρος) πως και το insomnia θέλει να βρίσκεται. Στα forum αυτά λοπόν υπάρχει παρόμοιο subforum (τύπου μπλα-μπλα) αλλά πουθενά (και το τονίζω το "πουθενά") δεν έχω δει το μπαχάλεμα που γίνεται στο μπλα-μπλα του insomnia.Είσαι mod, και επειδή έχω υπάρξει και εγώ moderator σε άλλο συναφές forum γνωρίζουμε -και οι δύο- πολύ καλά ότι η ψυχή του forum είναι οι χρήστες και το περιεχόμενο τους στα θέματα αλλά -όσον αφορά την συμπεριφορά τους- τον "χώρο" τον ορίζουμε εμείς (ως mods). Αν δεν θέλουμε (ως μods ή ΣΟ γενικότερα) να συμβαίνουν έκτροπα, είναι στο χέρι μας, και ΔΕΝ θα συμβαίνουν. Και εδώ χρειάζεται αυστηρότητα και αξιοκρατία (η οποία εμπνέει και την εμπιστοσύνη).Οπότε αν δεν υπάρχουν σοβαρά θέματα στο "μπλα-μπλα" τότε σημαίνει πως κάτι κάνετε λάθος.Φιλικά όλα τα παραπάνω και προπάντων καλοπροαίρετα 1
redhotstef Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2017 Σοβαρα θεματα δεν υπαρχουν γιατι.. Απαγορευονται. Οταν λεμε σοβαρα θεματα στο μπλα μπλα το εκλαμβανω και ως σοβαρες απαντησεις στις ειδησεις, που εχουν τοσο νοημα να υπαρχουν, οσο και καποια θεματα στο μπλα. Ας ειναι, μπορει να εχω και αδικο. Καταλαβαινω ολες τις αποψεις, και αν ημουν mod μπορει να φερομουν το ιδιο. Καλη ψυχη. Δεν το συνεχιζω γιατι δεν θελω να φαω μπαν. (Φοβομαστε και αυτο να πεις, ακομα και αν στειλεις πμ σε mod που θεωρεις οτι σε αδικησε, και μετα... ) ... Φιλικα ολα τα παραπανω και φυσικα καλοπροαιρετα! Καλη συνεχεια. 1
_BASSstarlet_ Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2017 (επεξεργασμένο) Υπάρχουν θέματα-ταμπού, που οι mods είτε φοβούνται να αφήσουν να αναπτυχθούν, είτε λόγω της Πολιτικής Ορθότητας, που αρχίζει και εξαπλώνεται στα φόρα. «Λογοκρισία» λέγεται. Επεξ/σία 21 Φεβρουαρίου 2017 από _BASSstarlet_
Moderators stormrain Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2017 Moderators Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2017 (Φοβομαστε και αυτο να πεις, ακομα και αν στειλεις πμ σε mod που θεωρεις οτι σε αδικησε, και μετα... ) Συγγνωμη αλλα σε αυτο διαφωνω ριζικα. Δεν θεωρω πως υπαρχει περιπτωση να ζητησεις απο καποιον mod τον λογο για τον οποιο εκανε τη Χ συντονιστικη ενεργεια και να εξελιχθει κατα σου αυτο. Δεν παιρνονται random αποφασεις για το moderation guys, παντα υπαρχει καποιος συγκεκριμενος λογος και αυτος ο λογος δεν ειναι κρυφος απο τα μελη που θα θελησουν να τον μαθουν μεσω ΠΜ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις