Προς το περιεχόμενο

Προτάσεις για ένα καλύτερο site

paredwse

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σωστός ..

Ας πω και γω την γνώμη μου για το φαινόμενο της παρασκευής

Από δω και στο εξής λοιπόν όταν ανοίγει τρολοοθεμα , όποιος αρχίζει τα 'ήμουν και γω εδώ' η τα 'in before the lock' τρώει αυτομάτως ποινή,  αν οχι μπαν, τουλάχιστον ποινή που να προειδοποιεί πως την επόμενη φορά θα πάει για τσαι, ετσι  θα σταματήσουν κατά πολύ αυτές τις παιδιάστικες χαζομαρουλες οι γνωστοί 3/4 που τις γράφουν συνέχεια ξανα κ ξανα!

Επεξ/σία από billdanos
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

..Από εκεί και πέρα, η αντιμετώπιση του όποιου φαινομένου, απαιτεί πρώτα από όλα ρεαλιστική αποτύπωσή του. Το φαινόμενο της "Παρασκευής", λ.χ., δεν προέκυψε από περαστικά τρολ ή, τουλάχιστον, δεν εδραιώθηκε από περαστικά τρολ. Οφείλουμε, λοιπόν, να δούμε και το ρόλο των γνωστών μελών, όχι μόνο των φοβερών και τρομερών "μηδενικών", στη δημιουργία μιας κατάστασης.

Για μένα τέτοιου είδους spam-μηνύματα θα έπρεπε να οδηγούν τον χρήστη σε μόνιμο ban (ανεξαρτήτως post-count). Και πράγματι έχεις δίκιο, δεν γίνεται καν από "νέους" χρήστες ή περαστικά troll αλλά από "παλιούς" χρήστες. Και το λέω χωρίς κακοπροαίρετο σκοπό.

• Like 1

Nαι αλλά αν βγαίνουν κακές ειδήσεις πως να μην τρολλάρουν ή να μην σχολιάζουν κάτι κακό εφόσον αυτή η είδηση δεν είναι καλή ???

Ύστερα αναρωτιόμαστε γιατί σβήνονται τα σχόλια 

Βλέπω ότι γίνεται πολύς ντόρος για την κατηγορία μπλα μπλα όπου εκεί ο καθένας μπαίνει και ανοίγει ότι θέματα του καπνίσει (θέματα "της Παρασκευής", τρολοθέματα, ή όπως αλλιώς τα λέτε). Μια καλή σκέψη θα ήταν οι νέοι χρήστες να μην μπορούν να ανοίξουν νέα θέματα στην συγκεκριμένη κατηγορία μέχρι να συμπληρώσουν ένα συγκεκριμένο αριθμό μηνυμάτων, αλλά να μπορούν να βλέπουν και να απαντούν στα υπάρχοντα θέματα (φυσικά τα μηνύματα δεν θα προσμετρούνται στο post counter, θα πρέπει να ανοίγουν θέματα ή να απαντάνε σε θέματα τεχνολογικής φύσης για να ανεβαίνει το νούμερο).

Nαι αλλά αν βγαίνουν κακές ειδήσεις πως να μην τρολλάρουν ή να μην σχολιάζουν κάτι κακό εφόσον αυτή η είδηση δεν είναι καλή ???

Ύστερα αναρωτιόμαστε γιατί σβήνονται τα σχόλια 

Μπορεί να σχολιάσει κάποιος ευγενικά και με σοβαρότητα χωρίς flame ή trolling, αν και μόνο αν κρίνει ότι το σηκώνει η περίσταση αλλιώς απλά τον αγνοεί (τον ts και το thread). Όλα τα υπόλοιπα είναι τα ίδια και χειρότερα με τον ts που ανοίγει το τρολοθέμα και είναι απλά για να χρυσώνουμε το χάπι.

Βλέπω ότι γίνεται πολύς ντόρος για την κατηγορία μπλα μπλα όπου εκεί ο καθένας μπαίνει και ανοίγει ότι θέματα του καπνίσει (θέματα "της Παρασκευής", τρολοθέματα, ή όπως αλλιώς τα λέτε). Μια καλή σκέψη θα ήταν οι νέοι χρήστες να μην μπορούν να ανοίξουν νέα θέματα στην συγκεκριμένη κατηγορία μέχρι να συμπληρώσουν ένα συγκεκριμένο αριθμό μηνυμάτων, αλλά να μπορούν να βλέπουν και να απαντούν στα υπάρχοντα θέματα (φυσικά τα μηνύματα δεν θα προσμετρούνται στο post counter, θα πρέπει να ανοίγουν θέματα ή να απαντάνε σε θέματα τεχνολογικής φύσης για να ανεβαίνει το νούμερο).

Ένας νέος χρήστης ούτε είναι by default troll ούτε έχει λιγότερα δικαιώματα από τους υπολοίπους. Το πρόβλημα είναι με τους υπολοίπους γνωστούς-αγνώστους που μπαχαλεύουν το όποιο θέμα με τις ίδιες γνωστές ανοησίες περί Παρασκευής κλπ. Να σου υπενθυμίσω επίσης ότι εκείνοι είναι παλαιοί χρήστες και όχι νέοι.

• Like 1

Και μένα όποτε ανοίγω καποιο θέμα συζήτησης η πρώτες απαντήσεις είναι συνήθως κάτι προσβλητικό για μένα προσωπικά ή μειωτικό για την ποιότητα του θέματος . Αυτά παίρνουν και 30 likes. Στη συνέχεια αποδυναμώνεται το θεμα. Μια φορά είχα νευριάσει και έκανα πολλές αναφορές για τρολλοδημοσιεύσεις μέσα σε θέμα που άνοιξα, με αποτελεσμα να φαω ποινή ενός βαθμού ή κάπως έτσι μου είπαν. Από τότε το πάω συντηρητικά να μην ενοχλήσω τους μοντερέιτορς. Αλλά παντα μα πάντα γράφονται ανοησιες απ τους ίδιους πάνω κάτω χρήστες. Το σύστημα με την ποινή πώς λειτουργεί;

• Like 1

• 2 εβδομάδες αργότερα...

καλημέρα 

κοιτώντας εχτές τα μηνύματα που έχω απαντήσει διαπίστωσα ότι υπάρχουν άπειρα μηνύματα που τα μελή έκαναν εγγραφή ρώτησαν για την απορία/ πρόβλημα , τους προτάθηκε λύση και ποτέ δεν απάντησαν γιατί την θετική ή αρνητική λύση του θέματος οπότε πρόταση μου είναι να  εισαχθεί σε κάθε θέμα το κουμπί <<λυμένο>> και να στέλνετε e-mail από το insomnia για να για την άμεση απάντηση στο θέμα από το μέλος που άνοιξε το θέμα  .

• Like 3

καλημέρα 

κοιτώντας εχτές τα μηνύματα που έχω απαντήσει διαπίστωσα ότι υπάρχουν άπειρα μηνύματα που τα μελή έκαναν εγγραφή ρώτησαν για την απορία/ πρόβλημα , τους προτάθηκε λύση και ποτέ δεν απάντησαν γιατί την θετική ή αρνητική λύση του θέματος οπότε πρόταση μου είναι να  εισαχθεί σε κάθε θέμα το κουμπί <<λυμένο>> και να στέλνετε e-mail από το insomnia για να για την άμεση απάντηση στο θέμα από το μέλος που άνοιξε το θέμα  .

+1000

καλημέρα 

υπαρχει κουμπι marked solved που χρησιμοποιειται για το μαρκαρισμα της απαντησεις.το μελος θα λαβει απαντηση οτι εχει απαντηθει ετσι και αλλιως.απλα επειδη οι μισοι δεν ξερουν την χρηση του Forum απλα παιρνουν την απαντηση δεν λενε ουτε ευχαριστω ουτε καν αν πετυχε και την κανουν.κλασσικο παραδειγμα.κοινως ελυσα το θεμα μου στα @@ μου τωρα.και βλεπεις ερωτησεις που εχουν απαντηθει αλλα ποτε δεν ειπε ο τοπικ σταρτερ αν επαιξε.

• Like 2

υπαρχει κουμπι marked solved που χρησιμοποιειται για το μαρκαρισμα της απαντησεις.το μελος θα λαβει απαντηση οτι εχει απαντηθει ετσι και αλλιως.απλα επειδη οι μισοι δεν ξερουν την χρηση του Forum απλα παιρνουν την απαντηση δεν λενε ουτε ευχαριστω ουτε καν αν πετυχε και την κανουν.κλασσικο παραδειγμα.κοινως ελυσα το θεμα μου στα @@ μου τωρα.και βλεπεις ερωτησεις που εχουν απαντηθει αλλα ποτε δεν ειπε ο τοπικ σταρτερ αν επαιξε.

Που είναι αυτό το κουμπί; Εννοείς ότι έχετε εσείς;

Που είναι αυτό το κουμπί; Εννοείς ότι έχετε εσείς;

yep.μπορει καποιος απο την διαχειριστικη ομαδα να κανει Marked solved.

Στο Insomnia site-forum υπάρχει μόνο απο όσο έχω δει. Και είναι ορατό μόνο στον TS.

σωστα

• Like 2

• Moderators

οι μισοι δεν ξερουν την χρηση του Forum απλα παιρνουν την απαντηση δεν λενε ουτε ευχαριστω ουτε καν αν πετυχε και την κανουν.κλασσικο παραδειγμα.κοινως ελυσα το θεμα μου στα @@ μου τωρα.και βλεπεις ερωτησεις που εχουν απαντηθει αλλα ποτε δεν ειπε ο τοπικ σταρτερ αν επαιξε.

Καλα αυτο είναι πολυ άσχημο και δεν ειναι καν ελληνικό φαινόμενο.

Βεβαια το χειρότερο ειναι να εχεις λιωσει σε αναζητησεις για κατι εξειδικευμένο και το μοναδικο σχετικο να το βρισκεις σε κάποιο forum όπου αυτος που το ελυσε γραφει κάτι του στυλ "οκ το ελυσα μονος μου" και δε γραφει τι εκανε για να το λυσει.

Και θελεις να τον πνιξεις. :P

• Like 2

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...