Προς το περιεχόμενο

Προτάσεις για ένα καλύτερο site

paredwse

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Για μένα η πιο σωστή πρόταση που εχει ακουστεί εδώ ειναι η ταυτοποίηση κάθε νέου λογαριασμού με τηλεφωνικό αριθμό! Θες εγγραφή ? Αριθμός κινητού.

Θα μειωθούν τα τρολ και αυτοί που μπαίνουν στις αγγελίες με σκοπό να εξαπατήσουν , κατά χιλιάδες ..

Σωστος! Για να ενεργοποιηθεί ο λογαριασμός να θέλει ένα πιν που θα έρχεται με SMS στο Κινητο!
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Να κάνω μια ερώτηση; Γίνεται να υλοποιηθεί ένα γενικό "purge" στο forum? 

Δηλαδή, στέλνεις pm's και e-mail's σε ΟΛΑ  τα μέλη, να πατήσεις έναν σύνδεσμο για να επιβεβαιώσεις την εγγραφή σου. Αυτό έχεις  κάποιο χρονικό περιθώριο να το κάνεις. Αλλά να μην ισχύει σε μέλη με συγκεκριμένο αριθμό posts, ή με αριθμό posts/ημέρα, ή οτιδήποτε άλλο. 

Έτσι θα καθαρίσεις όλα τα accounts του ενός post που μπήκαν μια φορά για να τρολάρουν και θα ξαναμπούν κάααααποτε για να ξανατρολάρουν

Εντάξει, υπάρχει τρόπος για καθαρισμό της βάσης από τους μη-ενεργούς λογαριασμούς (πχ. >6μήνες αδράνεια). Νομίζω στο ip.board γίνεται αυτόματα με ενα "anti-spammer" addon που κυκλοφορούσε κάποια στιγμή. Δεν σώζεται η κατάσταση πάντως, ο τρολολός θα ξαναφτιάξει account στο φτερο και θα πει τα δικά του. Αποκλείεται δε, να μην το έχουν δοκιμάσει αυτό το τρικ οι διαχειριστές, προφανώς δεν αποδίδει τα αναμενόμενα.

Από την άλλη αυτό με το τηλέφωνο που προτείνετε, παρ'οτι λύνει το πρόβλημα, είναι ευθεία παραβίαση προσωπικών δεδομένων και το insomnia δεν είναι τράπεζα ή δημόσια υπηρεσία για να κάνουμε τα στραβά μάτια. Επίσης δεν είναι εταιρία ΑΕ,ΟΕ,ΕΠΕ ούτε σύλλογος ούτε τίποτε, επομένως αν θελω να κάνω αγωγή γιατί το απόρρητο τηλέφωνό μου το έχουν ξαφνικά 100 τηλεπωλήσεις, θα μου πουν το γνωστό να ξέρω που βάζω την υπογραφή μου και το πουλί μου.

Στις αγγελίες θα είχε κάποια λογική, όμως: το είχε κάνει πολύ παλιά το fleamarket και τη μέρα που ζήτησε στοιχεία έχασε 50% των δημοπρασιών και γενικά μετατράπηκε απο site ιδιωτών σε site μαγαζιών και φυσικά όπως γνωρίζετε πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια.

Οχι οτι δεν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τα τρόλια..

• Like 3

Δεν γνωρίζω αν είδες το μπρδελο χθες, αλλά μπαίνουν και παιδιά. Η αγνόηση δεν είναι η καλύτερη λύση, το άμεσο μπαν είναι.

Οχι οτι δεν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τα τρόλια..

Γιατί να μη βοηθήσει η αγνόηση;

Δεν ξέρω αν θα εξαλειφθεί εντελώς το trolling, αλλά δε θα μειωθεί;

Το άμεσο ban θεωρείς ότι το μειώνει περισσότερο;

• Super Moderators

Μα, είναι προφανές ότι θα βοηθούσε η αγνόηση -τουλάχιστον, αν όχι η αναφορά.

Κοιτάζω τώρα συμπτωματικά διάφορα νήματα που κλειδώθηκαν/διαγράφηκαν το τελευταίο διάστημα, και χωρίς ίχνος υπερβολής τα 9/10 μηνύματα είναι άλλων μελών και όχι του ts.

Άρα, με μια απλή ματιά αποδεικνύεται πού πατάνε τα τρολ για να δημιουργήσουν πρόβλημα και πώς τροφοδοτείται/συντηρείται η προσπάθεια αυτή.

Τα πλέον ακατανόητα μηνύματα, μάλιστα, είναι αυτά που υποτίθεται ότι ενοχλούνται ή σχολιάζουν αφ υψηλού, "ήρθε πάλι η Παρασκευή", "ωραίο νήμα, το σκέφτηκες πολύ" κτλ.

Γενικά, οι αντοχές μεγάλου αριθμού μελών να αφήσουν ασχολίαστο ένα καταφανώς προβληματικό νήμα (από "πιασάρικους" ή "πονηρούς" τίτλους μέχρι αγνό παρθένο τρολάρισμα, τυχαία βρισίδια κτλ.) είναι εκπληκτικά μικρές.

Αν τα μέλη βοηθήσουν, το πρόβλημα θα περιοριστεί δραστικά. Το θέμα είναι αν οι περισσότεροι μπορούν και -κυρίως- θέλουν.

• Like 6

Προσωπικά, έχω αποφασίσει, από καιρό, να μην συμμετέχω ή/και να μην απαντάω σε νήματα του Μπλα Μπλα που "μυρίζουν" για το τι πρόκειται να ακολουθήσει.

Συμφωνώ απόλυτα με την πρόταση της αγνόησης, για τον περιορισμό του φαινομένου.

• Like 2

Η αλήθεια είναι ότι αν ένα troll ανοίξει ένα θέμα και δεν μπει να σχολιάσει κανείς, η "ζημιά" θα είναι πολύ μικρή. Δεν υποχρεώνει κανένας αυτούς που μπαίνουν για να ποστάρουν "in before the lock" και άλλα συναφή.

• Super Moderators

Μα, είναι προφανές ότι θα βοηθούσε η αγνόηση -τουλάχιστον, αν όχι η αναφορά.

Κοιτάζω τώρα συμπτωματικά διάφορα νήματα που κλειδώθηκαν/διαγράφηκαν το τελευταίο διάστημα, και χωρίς ίχνος υπερβολής τα 9/10 μηνύματα είναι άλλων μελών και όχι του ts.

Άρα, με μια απλή ματιά αποδεικνύεται πού πατάνε τα τρολ για να δημιουργήσουν πρόβλημα και πώς τροφοδοτείται/συντηρείται η προσπάθεια αυτή.

Τα πλέον ακατανόητα μηνύματα, μάλιστα, είναι αυτά που υποτίθεται ότι ενοχλούνται ή σχολιάζουν αφ υψηλού, "ήρθε πάλι η Παρασκευή", "ωραίο νήμα, το σκέφτηκες πολύ" κτλ.

Γενικά, οι αντοχές μεγάλου αριθμού μελών να αφήσουν ασχολίαστο ένα καταφανώς προβληματικό νήμα (από "πιασάρικους" ή "πονηρούς" τίτλους μέχρι αγνό παρθένο τρολάρισμα, τυχαία βρισίδια κτλ.) είναι εκπληκτικά μικρές.

Αν τα μέλη βοηθήσουν, το πρόβλημα θα περιοριστεί δραστικά. Το θέμα είναι αν οι περισσότεροι μπορούν και -κυρίως- θέλουν.

Το λουκέτο στο OOT φταίει γι' όλα :P

Έφευγε πίεση λίγη λίγη καθημερινά, ενώ τώρα συσσωρεύεται και μόλις βρεθεί topic, BOOM!

• Super Moderators

Δεν θεωρώ ότι ευθύνεται η κατάργηση του ΟΟΤ.

Δεν υπήρχε μικρότερο πρόβλημα τότε (ο περίφημος "σκίουρος", ας πούμε, ήταν τρολ της εποχής του ΟΟΤ, πολύ χειρότερο από το πρόσφατο κρούσμα που είχαμε και έδωσε αφορμή για αυτή την κουβέντα που κάνουμε τώρα).

Συν του ότι, λόγω μεγέθους και "συμμετοχής", το ΟΟΤ δημιουργούσε σοβαρότατα θέματα "δεδικασμένου": ξέφευγαν μέσα στα τόσα μηνύματα 1-2-5 μηνύματα που σαφέστατα παραβίαζαν τους όρους χρήσης, εντοπίζαμε ένα προβληματικό αργότερα και γινόμασταν αποδέκτες παραπόνων του στυλ "το δικό μου γιατί το σβήσατε και αυτό το αφήστε;" (το "αυτό", μπορεί να ήταν και πριν από 3 μήνες αλλά μαρκαρισμένο για να είναι εύκαιρο σε πρώτη χρήση για παράπονα "μεροληψίας"). 

Το ζήτημα, και τότε και τώρα, ήταν η μηδενική αντίσταση στο "τζέρτζελο". Συν του ότι για λόγους που δεν χρειάζεται να αναλύσουμε περισσότερο, πολλοί δεν στέλνουν αναφορά, ενώ έχουν εντοπίσει το προβληματικό νήμα και το έχουν σχολιάσει ως προβληματικό.

Αν αφήσεις το νήμα του τρολ με 0 μηνύματα, έχεις κάνει το πρώτο αποφασιστικό βήμα για να σταματήσει.

• Like 1

• Super Moderators

Ναι για το trolling δεν φταίει ιδιαίτερα, αν και πιστεύω ότι θα περιοριζόντουσαν σε άλλα topics τα offtopic posts...

Είναι γνωστό ότι δεν κάνουμε reports, τι ρουφιάνοι θα γίνουμε?

Εγώ δε καταλαβαίνω γιατί το τρολάρισμα για να σταματήσει πρέπει να είναι καθαρά στην ανοχή του κάθε χρήστη να ακούει τη βλακεία του άλλου ώστε να μη τροφοδοτείται το τρόλλ. Να αναφέρω εδώ πως αυτή κατάσταση έχει κουράσει πολλούς από τους παλιούς χρήστες οι οποίοι έχουν χαθεί προφανώς κατά επιλογή γιατί ίσως να βαρέθηκαν τη κατάσταση. Το μόνο που καταφέρνει η κατάσταση είναι να μειώνεται ο κόσμος που είναι από παλιά εδώ και να αυξάνεται ο καινούριος, χωρίς να θέλω να προσβάλω τους νέους χρήστες που κάνουν εγγραφή. Νομίζω πως το θέμα είναι καθαρά στα χέρια της διαχείρησης και θα έπρεπε να βρουν ένα τρόπο να το λύσουν. Δε μπορεί από τη μια να λέμε ότι πρέπει να ακολουθούμε τους κανόνες και από την άλλη να λέμε για να σταματήσει το τρολλ μην απαντάτε ή κάντε αναφορά. Εσείς (διαχείρηση) έχετε την ευθήνη για τη σωστή λειτουργία του site. Αν τα φαινόμενα trolling ήταν 1-2 ούτε λόγος δε θα γινόταν και θα το αντιμετώπιζαν οι χρήστες σωστά... Όμως είναι πολύ περισσότερα και το γεγονός ότι δεν υπάρχει ένας περιορισμός στη δημιουργία πολλαπλών λογαριασμών είναι η κύρια τροφή αυτών των trolls. Επίσης το έχω ξανά πει αλλά το λέω άλλη μια φορά αυτό το φόρουμ για εμένα έχει χάσει το πραγματικό του πρόσωπο εξαιτίας των αγγελιών. Πολλοί το γνωρίζουν για να βάλουν μια αγγελία και να πουλήσουν κάτι παρά να μπούνε για να ζητήσουν/δώσουν βοήθεια. Τεχνολογικό φόρουμ είναι και όχι Χρυσή ευκαρία. 

Συνοψίζοντας πιστεύω πως ο περιορισμός πολλαπλών λογαριασμών των χρηστών με τρόπους που έχουν αναφερθεί πολλάκις θα βοηθούσε τη κατάσταση δραματικά.

• Like 1

• Super Moderators

Πρώτον, οι μέθοδοι διασταύρωσης έχουν κόστος. Κάποια βήματα προχωράνε, αλλά επειδή δεν συμμετέχω σε αυτή τη διαδικασία δεν μπορώ να πω κάτι περισσότερο.

Δεύτερον, το βασικό θέμα δεν είναι ο σάχλας που θα ανοίξει πέντε νήματα, αλλά οι 40 που θα τα διατηρήσουν στην πρώτη σελίδα με απαντήσεις, ενθαρρύνοντας το σάχλα να συνεχίσει.

Ειδικά το να λέτε "εσείς να βρείτε τη λύση", όταν μπήκε ο σάχλας ξημερώματα και έκανε τις βλακείες του, είναι ανεδαφικό. Τι λύση να βρούμε; Να κόψουμε τον ύπνο;

Τρίτον, τι σχέση έχουν οι αγγελίες, το ύφος του insomnia και το τρολάρισμα δεν μπορώ να καταλάβω.

Γράφονται κάθε μέρα δεκάδες άτομα (ίσως και περισσότερα, πρέπει να δω τα στοιχεία). Το να δημιουργείται η εντύπωση πως έχουμε κατακλυστεί από τρολ που "διώχνουν" τον καλό κόσμο θεωρώ πως δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Γιατί να μη βοηθήσει η αγνόηση;

Βρε στο ίδιο καταλήγουμε όλοι, η αγνόηση είναι η καλύτερη συνταγή.

Δυστυχώς όμως δεν υπάρχει μεζούρα για το trolling, μπορεί κάποιος να γράφει ακαταλαβίστικα, να μην ξέρει να εκφραστεί, να είναι απλώς ανόητος ή όντως να τρολάρει. Ειναι υποκειμενική η εκτίμηση και μάλιστα εξαρτάται από την ώρα και την διάθεση που διαβάζεις το θέμα. Οταν το πάρεις χαμπάρι οτι ταίζεις το τρολ, διαλέγεις report, αγνόηση ή δούλεμα. Σ'αυτό το σημείο όλα έχουν + και -.

Το πρόβλημα -ως γέρος του muppet show- το εντοπίζω ως σημείο των καιρών, στους νεότερους από 13 ως 25 περίπου, που θεωρούν το χώρο συζητήσεων προέκταση του χαβαλέ που κάνουν στο σχολείο, στο παγκάκι της πλατείας, κτλ. Ειναι η μοντέρνα τσίχλα στο κουδούνι, η τηλεφωνική φάρσα και το φυσοκάλαμο με το στραγάλι. Κι αν όντως ισχύει αυτό που σκέφτομαι, δεν παλεύεται το πρόβλημα.

Πρώτον, οι μέθοδοι διασταύρωσης έχουν κόστος. Κάποια βήματα προχωράνε, αλλά επειδή δεν συμμετέχω σε αυτή τη διαδικασία δεν μπορώ να πω κάτι περισσότερο.

Δεύτερον, το βασικό θέμα δεν είναι ο σάχλας που θα ανοίξει πέντε νήματα, αλλά οι 40 που θα τα διατηρήσουν στην πρώτη σελίδα με απαντήσεις, ενθαρρύνοντας το σάχλα να συνεχίσει.

Ειδικά το να λέτε "εσείς να βρείτε τη λύση", όταν μπήκε ο σάχλας ξημερώματα και έκανε τις βλακείες του, είναι ανεδαφικό. Τι λύση να βρούμε; Να κόψουμε τον ύπνο;

Τρίτον, τι σχέση έχουν οι αγγελίες, το ύφος του insomnia και το τρολάρισμα δεν μπορώ να καταλάβω.

Γράφονται κάθε μέρα δεκάδες άτομα (ίσως και περισσότερα, πρέπει να δω τα στοιχεία). Το να δημιουργείται η εντύπωση πως έχουμε κατακλυστεί από τρολ που "διώχνουν" τον καλό κόσμο θεωρώ πως δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

1. Δε το γνώριζα και sorry μακάρι να βρεθεί μια λύση σε αυτό το θέμα
  2. Δε μιλάω για τη μεμονομένη περίπτωση που αναφέρθηκε της Παρασκευής, έχουν κατά καιρούς αναφερθεί ουκ ολίγες περιτπώσεις τρολλ και φυσικά σε καμία περίπτωση δε ζήτησα από κανένα της διαχείρησης να αφήσει τη προσωπική του ζωή και να ασχοληθεί αποκλειστικά και μόνο με τα προβλήματα εδώ.
  3. Προσωπικά πιστεύω ότι έχουν μεγάλη μεταξύ τους και συνδέονται ως εξής: Θέλω να πουλήσω κάτι και να κάνω απατεωνιά για να βγάλω χρήματα και είμαι 15 χρονών πιτσιρίκι το οποίο ταυτόχρονα θα μπω να δημιουργήσω και ένα χαμό από τρολλ γιατί δε με ενδαιφέρει αν θα φάω ban. Θα κάνω ένα ακόμη account και θα ξανά "παίξω" από την αρχή.Θέλω να πω πολύ απλά πως οι αγγελίες και η δημιουργία λογαριασμών για να κλέψουν κάποιοι είναι ένας επιπλέον λόγος δημιουργίας λογαρισμού για να κάνουν στο φόρουμ "χαμό", είτε αυτό είναι στο χώρο των αγγελιών είτε είναι στο ίδιο το φόρουμ. Όσο αναφορά το ύφος απλά το αναφέρω γενικά και είναι προσωπική μου άποψη και μόνο. Αν όμως οι χρήστες είχαν στο μυαλό τους πως είναι ένα φόρουμ τεχνολογικό και θα μπεις να βοηθηθείς ή και να βοηθήσεις θεωρώ πως θα προσέγγιζε κόσμο που τον ενδιαφέρει αποκλειστικά και μόνο αυτό.
  4. Αυτό το γνωρίζετε εσείς αν διώχνεται ο καλός κόσμος και μένει ο κακός. Εμένα μου έχει δημιουργηθεί αυτή η άποψη γιατί έχω να δω παλιούς χρήστες να ποστάρουν στις ενότητες που συνήθιζαν αρκετό καιρό. Δε ξέρω αν ο λόγος είναι επειδή βαρέθηκαν τη κατάσταση αυτή ή κάτι άλλο απλά το αναφέρω και σε καμία περίπτωση δε θα ήθελα να δημιουργήσω λανθασμένη εντύπωση, αν ακούστηκε έτσι συγνώμη! 

• Super Moderators

Πρόβλημα με άτομα που γράφονται για να δημιουργήσουν θέμα υπάρχει, αλλά α) δεν το θεωρώ τόσο σοβαρό β) η όποια λύση δεν πρέπει να είναι σε βάρος των νέων χρηστών. Το να υπάρξει γενικός αποκλεισμός των νέων χρηστών από το μπλα, ας πούμε, είναι ένα άδικο μέτρο επειδή ελάχιστοι -αναλογικά με τις νέες εγγραφές και τη συνολική επισκεψιμότητα- δημιουργούν πρόβλημα.

Επίσης, το μπλα είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση, υπό την έννοια ότι (ακριβώς λόγω του ότι το insomnia είναι δημοφιλής χώρος με πολλά μέλη) μπορεί να προσελκύσει κόσμο που δεν αναζητά αρχικά κάποια "κλασικά" τεχνολογική πληροφορία. Έχουμε, λ.χ. ένα πολύ δημοφιλές νήμα για τους θερμοσίφωνες, που εμφανίζεται στην πρώτη σελίδα αποτελεσμάτων του google σε όποιον αναζητά "πληροφορίες για θερμοσίφωνες". Νομίζω είναι άδικο να περιοριστεί η πρόσβαση σε νέα μέλη που έρχονται στην κοινότητα επειδή πρώτα έφτασαν εδώ ψάχνοντας για ηλιακούς και μετά για κάρτες γραφικών.

Για τους "παλιούς" που φεύγουν, αν φεύγουν, δεν έχω συγκεκριμένα στοιχεία ώστε να μπορώ να πω κάτι συγκεκριμένο. Αυτό που ξέρω είναι πως στην ενότητα των games, όπου είμαι επίσης συντονιστής, έχουμε τη χαρά να βλέπουμε καθημερινά χρήστες με πολυετή παρουσία στην κοινότητα και ουσιαστική πείρα, που καταθέτουν άποψη και μοιράζονται νέα και ειδήσεις. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι είναι τόσο διαφορετικά σε άλλες ενότητες όπου έχω μικρότερη συμμετοχή. Το ότι κάποια στιγμή θα αποχωρήσουν ορισμένοι (γιατί δεν έχουν πια χρόνο, γιατί βαρέθηκαν, γιατί βρήκαν κάτι που τους ταιριάζει περισσότερο) δεν σημαίνει ότι έχουμε φυγή σωστών χρηστών.

Από εκεί και πέρα, η αντιμετώπιση του όποιου φαινομένου, απαιτεί πρώτα από όλα ρεαλιστική αποτύπωσή του. Το φαινόμενο της "Παρασκευής", λ.χ., δεν προέκυψε από περαστικά τρολ ή, τουλάχιστον, δεν εδραιώθηκε από περαστικά τρολ. Οφείλουμε, λοιπόν, να δούμε και το ρόλο των γνωστών μελών, όχι μόνο των φοβερών και τρομερών "μηδενικών", στη δημιουργία μιας κατάστασης.

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...