Moderators Gi0 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2016 Moderators Share Δημοσ. 2 Αυγούστου 2016 Μπαίνω στο insomnia πάνω από 10 χρόνια... Από το κακό στο χειρότερο. Ο καθένας περιμένει τη στιγμή που θα μπει απλά για να ειρωνευτεί, να το παίξει έξυπνος, να βγάλει τα σκοτεινά στοιχεία του χαρακτήρα του (ρατσιστές, φασίστες, ομοφοβικοί, ακρό-something, μέλη ανίκανα να συμμετάσχουν σε πολιτισμένο και δημιουργικό διάλογο). Μπαινω στο insomnia πανω απο 13 χρονια και εχω απτες αποδειξεις οτι ολα αυτα τα χρονια εχω βοηθησει ουσιαστικα μπολικο κοσμο. Ισχυει οτι ειμαστε στην εποχη της ατακας και του εντυπωσιασμου της δεκαρας. Οπως και στην εποχη που το internet εχει ξεπερασει σε δημοτικοτητα καθε προσδοκια. Αποτελεσμα αυτων, καθε καρυδιας καρυδι μαζευεται σε "μερη" με πολυ κοσμο. Για την Ελλαδα το insomnia ειναι ενα απο αυτα, με οτι συνεπαγεται κατι τετοιο. Παλαιότερα, γινόταν πρώτα κουβέντα πιο ουσιαστική και συνήθως τα παρατράγουδα άρχιζαν όταν είχαν ήδη εξαντληθεί οι "σοβαρές" απόψεις. Πλέον, υπάρχει μια μεγάλη μερίδα μελών που απλά περιμένει πότε θα ξεσκάσει και θα διασκεδάσει απλά γράφοντας αρλούμπες. Και ναι, δε φταίνει αυτοί οι βλάκες που τα κάνουν, αλλά το πολύ χαμηλού επιπέδου moderation, το οποίο παλαιότερα ήταν σαφώς καλύτερο. Αυτό είναι κι η πρότασή μου, καλύτερο moderation... Μηπως τα παραπανω ειναι αλληλενδετα με τα της προηγουμενης παραγραφου και οχι απευθειας αποτελεσμα του κακου moderation? Και τονιζω -σε περιπτωση που δεν εγινε κατανοητο απο την προηγουμενη προταση- πως δεν υποστηριζω οτι το moderation ειναι θεικο/επικο/αψογο. Παιρνω ως δεδομενο οτι ισχυει αυτο που λες, ασχετως εαν συμφωνω ή διαφωνω μαζι του. Κοινως δεχομαι την αποψη σου και σου προτεινω μια επιπροθετη προοπτικη, τιποτα παραπανω. Φανταζομαι πως γνωριζεις οτι δεν παιζει να καθομαι 24/7/365 πανω απο το keyboard (1ο ενικο μια και μιλαω καθαρα για μενα) περιμενωντας πότε ενας παπαρακος θα πεταξει την ομοφοβικη/ρατσιστικη/φασιστικη/ψευτοεξυπνη/παντελως-ασχετη-με-το-θεμα ατακα του για να τον κανω ban/να σβησω το post/να του κανω παρατηρηση. Ι also have a life οπως ολοι σας. Και για μια ακομα φορα, προσκαλω τον καθενα να χρησιμοποιει την λειτουργια της αναφορας οταν παρατηρει τετοια φαινομενα. Να τονισω επισης πως δεν ξερεις τι "καθαρισμα" πεφτει στα παρασκηνια, για το οποιο επι το πλειστον δεν μαθαινετε τιποτα. Και, εαν θελεις με πιστευεις, ειναι πολυ. Τελος, οσο η συμπεριφορα του κοσμο εκει εξω παει απτο κακο στο χειροτερο, μην περιμενεις βελτιωση της συμπεριφορας του ιδιου κοσμου οταν ειναι στο internet, οπου η μαγκια του πληκτρολογιου αυξανει εκθετικα τον ηδη τραγικο εγωισμο του βλακα. Εαν ομως παρατηρησεις βελτιωση της συμπεριφορας "in real life", ενω εδω μεσα συμβαινει το ακριβως αντιθετο, τοτε εχουμε οντως προβλημα. Just my 2c και τονιζω πως δεν εχω κανενα προβλημα να με ανακυρηξεις τον χειροτερο moderator απο καταβολης internet, it's all good 7 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vste Δημοσ. 3 Αυγούστου 2016 Share Δημοσ. 3 Αυγούστου 2016 Μπαίνω στο insomnia πάνω από 10 χρόνια... Από το κακό στο χειρότερο. Ο καθένας περιμένει τη στιγμή που θα μπει απλά για να ειρωνευτεί, να το παίξει έξυπνος, να βγάλει τα σκοτεινά στοιχεία του χαρακτήρα του (ρατσιστές, φασίστες, ομοφοβικοί, ακρό-something, μέλη ανίκανα να συμμετάσχουν σε πολιτισμένο και δημιουργικό διάλογο). Παλαιότερα, γινόταν πρώτα κουβέντα πιο ουσιαστική και συνήθως τα παρατράγουδα άρχιζαν όταν είχαν ήδη εξαντληθεί οι "σοβαρές" απόψεις. Πλέον, υπάρχει μια μεγάλη μερίδα μελών που απλά περιμένει πότε θα ξεσκάσει και θα διασκεδάσει απλά γράφοντας αρλούμπες. Και ναι, δε φταίνει αυτοί οι βλάκες που τα κάνουν, αλλά το πολύ χαμηλού επιπέδου moderation, το οποίο παλαιότερα ήταν σαφώς καλύτερο. Αυτό είναι κι η πρότασή μου, καλύτερο moderation... Μπαινω στο insomnia πανω απο 13 χρονια και εχω απτες αποδειξεις οτι ολα αυτα τα χρονια εχω βοηθησει ουσιαστικα μπολικο κοσμο. Ισχυει οτι ειμαστε στην εποχη της ατακας και του εντυπωσιασμου της δεκαρας. Οπως και στην εποχη που το internet εχει ξεπερασει σε δημοτικοτητα καθε προσδοκια. Αποτελεσμα αυτων, καθε καρυδιας καρυδι μαζευεται σε "μερη" με πολυ κοσμο. Για την Ελλαδα το insomnia ειναι ενα απο αυτα, με οτι συνεπαγεται κατι τετοιο. Μηπως τα παραπανω ειναι αλληλενδετα με τα της προηγουμενης παραγραφου και οχι απευθειας αποτελεσμα του κακου moderation? Και τονιζω -σε περιπτωση που δεν εγινε κατανοητο απο την προηγουμενη προταση- πως δεν υποστηριζω οτι το moderation ειναι θεικο/επικο/αψογο. Παιρνω ως δεδομενο οτι ισχυει αυτο που λες, ασχετως εαν συμφωνω ή διαφωνω μαζι του. Κοινως δεχομαι την αποψη σου και σου προτεινω μια επιπροθετη προοπτικη, τιποτα παραπανω. Φανταζομαι πως γνωριζεις οτι δεν παιζει να καθομαι 24/7/365 πανω απο το keyboard (1ο ενικο μια και μιλαω καθαρα για μενα) περιμενωντας πότε ενας παπαρακος θα πεταξει την ομοφοβικη/ρατσιστικη/φασιστικη/ψευτοεξυπνη/παντελως-ασχετη-με-το-θεμα ατακα του για να τον κανω ban/να σβησω το post/να του κανω παρατηρηση. Ι also have a life οπως ολοι σας. Και για μια ακομα φορα, προσκαλω τον καθενα να χρησιμοποιει την λειτουργια της αναφορας οταν παρατηρει τετοια φαινομενα. Να τονισω επισης πως δεν ξερεις τι "καθαρισμα" πεφτει στα παρασκηνια, για το οποιο επι το πλειστον δεν μαθαινετε τιποτα. Και, εαν θελεις με πιστευεις, ειναι πολυ. Τελος, οσο η συμπεριφορα του κοσμο εκει εξω παει απτο κακο στο χειροτερο, μην περιμενεις βελτιωση της συμπεριφορας του ιδιου κοσμου οταν ειναι στο internet, οπου η μαγκια του πληκτρολογιου αυξανει εκθετικα τον ηδη τραγικο εγωισμο του βλακα. Εαν ομως παρατηρησεις βελτιωση της συμπεριφορας "in real life", ενω εδω μεσα συμβαινει το ακριβως αντιθετο, τοτε εχουμε οντως προβλημα. Just my 2c και τονιζω πως δεν εχω κανενα προβλημα να με ανακυρηξεις τον χειροτερο moderator απο καταβολης internet, it's all good Συμφωνω και με τους 2 σας περιεργως. Και σιγουρα δεν μπορουν οι moderators να ειναι 24/7 online, ουτε και να σβηνουν το οτιδηποτε. Αλλα η κατασταση εχει ξεφυγει. Σιγουρα για φασιστικα/ρατσιστικα/ομοφοβικα σχολια η λυση ειναι απλη. Αλλα για την ειρωνια και τον χλευασμο δεν μπορουν να γινουν πολλα πραγματα. Εκει φαινεται απλα η παιδεια του καθενος. Δυστυχως σε αυτο τον τομεα το insomnia εχει γινει ναρκοπεδιο παιδια. Γραφεις μια ευγενικη και οσο γινεται εμπεριστατωμενη αποψη και ΤΣΟΥΠ πεταγεται το τρολ και αρχιζει την ειρωνια και τους μειωτικους χαρακτηρισμους. Σιγουρα δεν ειναι λυση η διαγραφη των ποστ η το BAN σε αυτες τις περιπτωσεις, αλλα κακα τα ψεμματα, εχει γεμισει εξυπνακηδες, ειρωνες και ξερολες το φορουμ. Προσωπικα θα εγραφα περισσοτερο εαν δεν ηταν γεματο το φορουμ με τετοιους τυπους, το ιδιο πιστευω οτι θα εκαναν και αλλα μελη. Αλλα δεν ειναι και λυση να διαγραφονται ολα τα "επιθετικα/ειρωνικα" ποστς και να κλειδωνονται θεματα. Ισως τελικα απλα το φορουμ να ακολουθει τα γουστα της πλειοψηφιας... 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Αυγούστου 2016 Share Δημοσ. 3 Αυγούστου 2016 Έχεις απόλυτο δίκιο. Αφορά μάλλον τη γενικότερη εικόνα της κοινωνίας κι όχι απλά το forum.Και όχι, ούτε λόγος για κακούς moderators (βελτίωση στο moderation γενικότερα ναι, αλλά δεν ξέρω πώς μπορεί να υλοποιηθεί κάτι τέτοιο), ίσα ίσα φαντάζομαι πόσο δύσκολο είναι, σίγουρα δε μπορούν να το κάνουν πολλοί, εγώ πχ δε θα μπορούσα με τίποτα. Ίσως θα έπρεπε να ορίσει περισσότερους moderators? Δεν ξέρω πραγματικά, απλά ξέρεις, όταν στη δουλειά, έξω στην κοινωνία, όλο αυτό σε κουράζει πολύ και περιμένεις να "ξεφύγεις" μέσω ενός forum το οποίο δυστυχώς δε σε κάνει να ξεσκάσεις ή να ξεχαστείς, τότε ψάχνεσαι... Μια σκέψη κατάθεσα απλά, γιατί το insomnia είναι μια από τις ενασχολήσεις για τις οποίες έχω κάπως υψηλότερες προσδοκίες... Μπαινω στο insomnia πανω απο 13 χρονια και εχω απτες αποδειξεις οτι ολα αυτα τα χρονια εχω βοηθησει ουσιαστικα μπολικο κοσμο....Τελος, οσο η συμπεριφορα του κοσμο εκει εξω παει απτο κακο στο χειροτερο, μην περιμενεις βελτιωση της συμπεριφορας του ιδιου κοσμου οταν ειναι στο internet, οπου η μαγκια του πληκτρολογιου αυξανει εκθετικα τον ηδη τραγικο εγωισμο του βλακα. Εαν ομως παρατηρησεις βελτιωση της συμπεριφορας "in real life", ενω εδω μεσα συμβαινει το ακριβως αντιθετο, τοτε εχουμε οντως προβλημα. Just my 2c και τονιζω πως δεν εχω κανενα προβλημα να με ανακυρηξεις τον χειροτερο moderator απο καταβολης internet, it's all good Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pth76 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2016 Share Δημοσ. 4 Αυγούστου 2016 Καλημερα στο φορουμ. Θα ηταν χρησιμο αν εμπαινε και καποια αλλη κατηγορια που αφορα μαρκες πχ στις αγγελιες για κινητα τηλεφωνα. Η blackberry ας πουμε δεν ειναι δημοφιλης μαρκα ενω αντιθετα η xiaomi ναι. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
redhotstef Δημοσ. 4 Αυγούστου 2016 Share Δημοσ. 4 Αυγούστου 2016 Η apple εχει δικη της ενοτητα και εχει ταυτοχρονα ενα επιμερους τμημα της κινητης, των λαπτοπ και ταμπλετ. Λιγο τρελο αυτο.. Χαθηκε να βαλετε σε ξεχωριστές κατηγοριες κινητα που κυκλοφορουν σημερα; Βεβαια την αναζητηση την φτιαξατε και λειτουργει αρκετα καλα, και φανταζομαι θα ειναι χρονοβορο να μεταφερθουν οι αγγελιες απο τη μια κατηγορία στην αλλη μετα, εκτος και αν μπαινουν νεες. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NMadGun19 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2016 Share Δημοσ. 17 Αυγούστου 2016 Όταν διαγράφετε νέα θέματα καλό θα ήταν να ενημερώνετε ότι έχει διαγραφεί για αυτόν τον λόγο . 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
corsair04 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2016 Share Δημοσ. 17 Αυγούστου 2016 Εγώ προτείνω όταν ένα μέλος απενεργοποιειται από το forum να μπορούμε να έχουμε ένα τρόπο επικοινωνίας με αυτόν διότι υπάρχει περίπτωση να έχει με κάποιον ενεργή συναλλαγή και ο μόνος άμεσος τρόπος να είναι τα p.m του insomnia Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Γιάννης Platano Δημοσ. 17 Αυγούστου 2016 Share Δημοσ. 17 Αυγούστου 2016 Όταν διαγράφετε νέα θέματα καλό θα ήταν να ενημερώνετε ότι έχει διαγραφεί για αυτόν τον λόγο . Καπου το ειχα πει κι εγω αλλα η απαντηση ηταν οτι απολυτοι "αρχοντες" ειναι οι moderators και αυτοι αποφασιζουν αν βαλουν και φρενο σε καποιες τοποθετησεις ή κλειδωσουν το θεμα χωρι αιτιολογηση. Δυστυχως... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators stormrain Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Moderators Share Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Γενικως παντως αν στειλετε ενα ΠΜ στον moderator που κλειδωσε/διεγραψε ένα θέμα, είμαι βεβαιος πως δε θα έχει καποιο προβλημα να σας εξηγησει τον λόγο. Just sayin 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Αυγούστου 2016 Share Δημοσ. 19 Αυγούστου 2016 Χρειάζεται να κάνουμε report για αυτό το χάλι? Επιθέσεις σε μέλη, ενός συμφορουμίτη προφανώς του κόλλησε η σελίδα και υπάρχει το ίδιο ποστ 3 φορές. Τι να πω βρε παιδιά;Κανένας mod δεν έχει αυτό το χάλι; πάλι φταίνε τα μέλη που δεν κάνουν report για να βοηθήσουν το έργο της συντονιστικής ομάδας; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
La_MoRt Δημοσ. 19 Αυγούστου 2016 Share Δημοσ. 19 Αυγούστου 2016 Ναι προφανώς και χρειάζεται να κάνεις report για να προληφθεί μια κατάσταση που βλέπεις ότι θα ξεφύγει και το θέμα θα πάρει άλλη τροπή που θα περιλαμβάνει προσωπικούς χαρακτηρισμούς κτλ. Το παράλογο που το βλέπεις σε αυτό δε καταλαβαίνω; Σου δίνει ένα ενεργό ρόλο εκτός από το να ποστάρεις απλά την άποψη σου εδώ και το βλέπεις και παράλογο; Η επιλογή της αναφοράς δεν υπάρχει παντού ελπίζω να το γνωρίζεις αυτό... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators stormrain Δημοσ. 19 Αυγούστου 2016 Moderators Share Δημοσ. 19 Αυγούστου 2016 πάλι φταίνε τα μέλη που δεν κάνουν report για να βοηθήσουν το έργο της συντονιστικής ομάδας;Τι σημαινει αυτο? Σχετικα με το κολλημενο ποστ, προφανως οταν το δει ο αρμοδιος θα το χειριστει. Ο τροπος να επισπευσθεί αυτο ειναι πραγματι το report το οποιο δινει red flag στους αρμοδιους mods, smods και admin. Λες δλδ σε 6-7 ατομα "Δειτε εκει" αντι να περιμένεις να το δει ο ενας. Οποτε προφανως με το κανει καποιος report βοηθα το forum. Tωρα το αν "φταιει" οταν δεν κανει σηκωνει συζητηση και εξαρταται και απο το πως το βλεπει κανεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Αυγούστου 2016 Share Δημοσ. 19 Αυγούστου 2016 Δηλαδή είναι υποχρέωση των μελών να κάνουν report κι όχι της συντονιστικής ομάδας να ελέγξει με πρωτοβουλία της. Καλώς, δεν μπορώ να πω περισσότερα γιατί οφείλω να το αποδεχθώ. Καλή συνέχεια Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 19 Αυγούστου 2016 Super Moderators Share Δημοσ. 19 Αυγούστου 2016 Αν θες "άμεση" ανταπόκριση ναι, αλλιώς αν κι όποτε το δουν... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators stormrain Δημοσ. 19 Αυγούστου 2016 Moderators Share Δημοσ. 19 Αυγούστου 2016 Δηλαδή είναι υποχρέωση των μελών να κάνουν report κι όχι της συντονιστικής ομάδας να ελέγξει με πρωτοβουλία της. Καλώς, δεν μπορώ να πω περισσότερα γιατί οφείλω να το αποδεχθώ. Καλή συνέχεια Το οτι ειναι υποχρεωση των μελων να κάνουν αναφορα δεν προκύπτει απο το ποστ μου. Το οτι η συντονιστικη ομαδα ελεγχει τα ποστ ειναι αυτονόητο καθως αν δε συνέβαινε αυτο δε θα μιλούσαμε για ενα δυο διπλα ποστ ή για μια δυο επιθεσεις σε μελη αλλα για περισσοτερες. Γι αυτο και χρησιμοποιησα τη λεξη "επισπευσθει" αναφερομενος στη λυση και όχι "επιτευχθει".Εγω απλως ανεφερα πως λειτουργεί το συστημα οταν σκαει ενα Report σε περίπτωση που κάποιος δεν το γνωριζε. Απο κει και περα ειναι στην ευχέρεια των μελων να το χρησιμοποιήσουν ή οχι κατα βουληση. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις