zaratustra100 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Είμαι απόφοιτος μηχανικός Πολυτεχνείου (Μηχανικών Η/Υ και πληροφορικής) και θα φύγω Αγγλία για μεταπτυχιακό ( MSc πάλι για πληροφορική, software ή δίκτυα ) διάρκειας 1 έτους. Μόλις γυρίσω το Master θα περάσει απο διαδικασία αναγνώρισης για αντιστοίχηση σε Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης. Το ερώτημα μου είναι πως γίνεται η αναγνώριση απο το ΔΟΑΤΑΠ? Αρκεί το πανεπιστήμιο και το department του Αγγλικού Ιδρύματος να είναι στη λίστα του ΔΟΑΤΑΠ ή το κάθε MSc περνάει απο διφορετική αξιολόγηση και μπορεί να μην στο αναγνωρίσουν ακόμα και αν το πανεπιστήμιο είναι στη "λίστα" ?
jimarass Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Εφόσον το πανεπιστήμιο είναι στη Λίστα των αναγνωρισμένων, απλά περνάς τυπικά από ΔΟΑΤΑΠ για να αποδείξεις ότι πήγες στη σχολή και παρακολούθησες επιτυχώς. ΜΕ άλλα λόγια για να σου πάρουν τα 100 ευρώ και κάτι σε παράβολα!!! Πρόσοχή! Πρέπει όταν αποφοιτήσεις, να επικοινωνήσεις με ΔΟΑΤΑΠ ΠΡΙΝ έρθεις Ελλάδα, διότι θα χρειαστεί να στείλει η γραμματία του Πανεπιστημίου σου φάκελο σφραγισμένο προβλεπόμενα κατευθείαν στο ΔΟΑΤΑΠ, όπου θα αναφέρεται ότι παρακολούθησες όλα τα μαθήματα, τα πέρασες και ότι ήσουν για όλο το χρονικό διάστημα στην πόλη της σχολής. Εγώ το αμέλησα και έπρεπε να παίρνω τηλέφωνα Αγγλία για να στείλουν σωστά το χαρτί, διότι ΔΕΝ κάνει να σταλεί σε εσένα, πρέπει να πάει κατευθείαν ΔΟΑΤΑΠ. Επίσης, ρώτα τι γίνεται με τα αποδεικτικά που θα σου ζητήσει το ΔΟΑΤΑΠ, διότι μπορεί να χρειαστεί να σφραγιστούν από την Ελληνική Πρεσβεία. (Εγώ ευτυχώς τη γλίτωσα και δε χρειάστηκε να τρέχω Αγγλία για λαλακίες).
zaratustra100 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Ευχαριστώ για την απάντηση. Η διαδικασία (αν και σημαντική) δεν με ανχώνει πρός το παρόν. Αυτό που με ανησυχεί είναι μην πάω στην Αγγλία και μετά μου πούν "Αχ ξέρετε, αυτό το MSc δεν το αναγνωρίζουμε στο Ελλαδιστάν" Ευοίωνο αυτό που λές πάντως πως πρόκειται για τυπική διαδικασία. Δεν φανταζόμουν είναι η αλήθεια πως θα μπορούσαν να κάνουν κάτι άλλο με τόσες εκατοντάδες (και εξειδικευμένα) μεταπτυχιακά που υπάρχουν. Σιγά μην μπορούσαν να τα κρίνουν ένα - ένα ξεχωριστά...
afentiko7 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Σε it dept που δούλεψα για έξι μήνες δεν ίσχυε μισθολογικά το +τάδε για πτυχίο, +δεινα για μεταπτυχιακό, οπότε who cares ποιος θα το αναγνωρίσει?
Toufas Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 γιατι να ερθεις ελλαδα μετα? για να γλυφεις να βρεις δουλεια?
afentiko7 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 γιατι να ερθεις ελλαδα μετα? για να γλυφεις να βρεις δουλεια? ίσως για να μη μένει με άλλους 7?
DarkOrion Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Δεν ξέρω, αλλά σημασία έχει αν θα στο αναγνωρίσει ο οργανισμός? Και άμα δεν στο αναγνωρίσει δηλαδή σημαίνει ότι δεν ξέρεις μερικά πράγματα παραπάνω? Με τα μισθολογικά δεν ξέρω τι πάιζει, αλλά δεν πιστεύω ότι στον ιδιωτικό τομέα σε προσλαμβάνουν για τα χαρτιά σου. Πιστεύω ότι σε προσλαμβάνουν για αυτά που ξέρεις και είσαι διατεθειμένος να μάθεις. Δεν πα να χεις 500 αναγνωρισμένα χαρτιά, άμα δεν τους κάνεις σε σουτάρουν. Από την άλλη πάλι, δεν έχω βγει ακόμα στην αγορά εργασίας για να ξέρω 100%, ας σε συμβουλεύσει καλύτερα κάποιος που ξέρει περισσότερο...
afentiko7 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 σε επαγγέλματα σχετικά με πληροφορική τις περισσότερες φορές (εκτός και αν είναι ιδιοκτήτης ο θείος σου) δουλεύεις με δελτία παροχής υπηρεσιών (μιλάμε πάντα για πρώτη δουλειά). Και επειδή δουλεύεις με δελτία παροχής υπηρεσιών δε σου αναγνωρίζουν τα +20% περίπου του πτυχίου. Κάποια βέβαια τα παίρνεις από αυτά δεν ξέρω ακριβές ποσό. Αλλά πέρα από τα πράσινα, εγώ έπαθα πλάκα όταν είδα προιστάμενο ιεκατζή. Πράγμα που σημαίνει ότι μεταπτυχιακό στην πληροφορική μόνο αν ακολουθείς ακαδημαική καριέρα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.