kybos Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Έχω τα εξής: Intel E8400 Asus P5Q 2GB ram Seagate 7200.11 500GB Asus HD 4850 1GB LG DVD-RW sata ..επίσης έχω διάφορες απορίες...ας αρχίσω την πρώτη: η mobo μου έχει 6+2 sata υποδοχές, (οι 2 έχουν την Drive Εxpert λειτουργία της Asus), στο manual δεν ξεκαθαρίζει την περίπτωση του ενός δίσκου sata, καθώς είτε συνδεθεί στην υποδοχή Ε1 (Εxpert), είτε στην υποδοχή sata1 το σύστημα τον βλέπει μόνο με τη ρύθμιση του bios set as IDE, αν ρυθμίσω σε sata λειτουργία δεν bootάρει...(το manual είναι λίγο αντιφατικό όσον αφορά την συνδεσμολογία sata, κάπου αναφέρει νομίζω πως είναι καλύτερα ο δίσκος να συνδεθεί στην Ε1 και το drive στη sata1, όμως έτσι κάποιες λειτουργίες πχ. Xpress Gate δεν λειτουργούν. Δοκιμάζοντας διάφορα κατέληξα τον δίσκο στο sata1 και το drive στο sata2, έτσι λειτουργεί (σαν IDE όμως)... ...δεύτερη, σε συνάρτηση με την πρώτη, ο δίσκος της Seagate έχει ένα jumper και με λίγο ψάξιμο στο google βρήκα πως για να μπει σε sata2 mode πρέπει να αφαιρεθεί (το jumper), παρ' όλα αυτά η απορία 1 παραμένει.. ...περισσότερες απορίες εν καιρώ...
SwAToNeR Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Αν δε κάνω λάθος το Drive Expert είναι για Raid σε Ahci. Λογικό να σου δουλεύει μόνο ως Ide
kybos Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Αν δε κάνω λάθος το Drive Expert είναι για Raid σε Ahci. Λογικό να σου δουλεύει μόνο ως Ide Μπράβο, σε όλες τις θύρες ο σκληρός λειτουργεί ως IDE, ενώ εγώ θέλω να λειτουργήσει σε AHCI ως sata...μήπως δεν έχω καταλάβει κάτι; -----Προστέθηκε 24/12/2008 στις 10 : 05 : 23----- Τι έγινε, μόνο εγώ έχω το θεματάκι αυτό;
SwAToNeR Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 Θα σου δουλέψει ως AHCI sata εκτός απο τις θύρες Drive Expert που είναι για raid. Αν βάλεις εκεί και το κάνεις AHCI θα ψάχνει για 2 δίσκους για Raid μόνο. Επίσης μη περιμένεις αν το αλλάξεις απο Eide σε Ahci να bootarei. Θές αναγκαστικά format γιατί δε διαβάζει το boot sector.
kybos Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 Επίσης μη περιμένεις αν το αλλάξεις απο Eide σε Ahci να bootarei. Θές αναγκαστικά format γιατί δε διαβάζει το boot sector. Φίλε SwAToNeR ευχαριστώ για την διευκρίνηση σου, αυτό το κομμάτι έλειπε για να καταλάβω το θέμα...για να δούμε τώρα πως το φτιάχνουμε...λοιπόν...καταρχάς καλό θα ήταν να μην μπω στην διαδικασία να εγκαθιστώ windows, drivers, updates, settings, games, apllications κτλ από την αρχή...σκέφτομαι λοιπόν να πάρω ένα image του c (τον έχω χωρίσει σε δύο partitions) με το Acronis true image, να το σώσω στο d (δεύτερο partition), να αλλάξω σε AHCI, να φορμάρω τον c και τέλος να επαναφέρω τον c από το image...εκτός αν υπάρχει τρόπος να επέμβω στον boot sector με κάποιο πρόγραμμα και γλιτώσω τη φασαρία...αν έχεις κάποια ιδέα φίλε SwAToNeR ή όποιος άλλος θα χαιρόμουν να την ακούσω. :-)
SwAToNeR Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 Δεν έχω ιδέα. Όσο για το image κάντο σε dvd καλύτερα γιατί δε ξέρω αν θα καταφέρεις να εγκαταστήσεις το image απο άλλο δίσκο. (Δεν έχω κάνει ποτέ image και δε ξέρω , θέλω να λέγομαι και τεχνικός χαχαχαχα)
kybos Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 Δεν έχω ιδέα. Όσο για το image κάντο σε dvd καλύτερα γιατί δε ξέρω αν θα καταφέρεις να εγκαταστήσεις το image απο άλλο δίσκο. (Δεν έχω κάνει ποτέ image και δε ξέρω , θέλω να λέγομαι και τεχνικός χαχαχαχα) Δεν υπάρχει θέμα με το image γίνεται άνετα και από τον ίδιο δίσκο (φυσικά σε ξεχωριστό partition), με έχει σώσει αρκετές φορές, το προτείνω σ' όλους...το θέμα είναι πως ο c έχει περίπου 100GB δεδομένα, δλδ +-75GB image files, δλδ 15 Dvd...χλωμό...από την άλλη φοβάμαι όταν σε λειτουργία AHCI κάνω format μήπως σβηστεί και ο d (το δεύτερο partition με το image)...μια λύση είναι ένας δεύτερος δίσκος...
SwAToNeR Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 Να σβηστεί δε γίνεται αν δε το επιλέξεις.
kybos Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 Να σβηστεί δε γίνεται αν δε το επιλέξεις. Φίλε SwAToNeR σ' ευχαριστώ για τη βοήθεια σου, μόλις το επιχειρήσω θα postάρω αποτελέσματα...καλού κακού θα πάρω και έναν σκληρό ακόμα, άλλωστε μπορεί μετά να τους βάλω σε RAID...
Tasoik Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2008 Mπορει να γίνετε λίγο ποιο συγκεκριμένοι το 1 sata δίσκο που τον συνοδεύουμε και τι δηλώνουμε στο bios γιανα τον δει ως Sata ?
kybos Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2008 Mπορει να γίνετε λίγο ποιο συγκεκριμένοι το 1 sata δίσκο που τον συνοδεύουμε και τι δηλώνουμε στο bios γιανα τον δει ως Sata ? Φαντάζομαι εννοείς που τον συνδέουμε έτσι; Αν έχεις P5Q, τον συνδέουμε στις απλές θύρες (όχι στην πορτοκαλί, ούτε στην άσπρη)... Στο bios υπάρχει επιλογή sata-raid-ide λειτουργίας... Μετά από αρκετό ψάξιμο, διαπίστωσα πως κινούμαστε σε λάθος δρόμο... Υπάρχει τρόπος να περαστούν οι AHCI drivers μέσα από τα windows, δείτε εδώ: http://episteme.arstechnica.com/eve/forums/a/tpc/f/77909774/m/624008583931/inc/1 Φυσικά πριν πάντα κάνουμε backup, κατά προτίμηση σε νέο σκληρό... Μόλις το επιχειρίσω θα ξαναpostάρω... ΘΡΙΑΜΒΟΣ, όλα πήγαν τέλεια
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.