Προς το περιεχόμενο

WEP 256bit encryption σπάσιμο και άμεση βοήθεια!!!

iagouaros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα,

Έφτιαξα εδώ και καιρό, ένα ασύρματο δίκτυο με 2 κεραίες (850μέτρα απόσταση) και access points.

Το πρόβλημα μου είναι, ότι διαπίστωσα χτες μέσω του interface του access point,

ότι συνδεόταν και άλλο Pc στο δίκτυο εκτός από το δικό μου.

Οι πρώτες ενέργειες που έκανα είναι να αλλάξω το WEP, να βάλω mac filter και να άλλαξω τους κωδικούς από τα ΑP και το μόντεμ.

Υπάρχει τώρα πιθανότητα να μπορεί να συνδεθεί ξανά άλλος στο ασύρματο δίκτυο μου;;;;;;

Κι επίσης τόσο καιρό που ήταν στο δίκτυο μου μπορεί να έχει αποσπάσει αρχεία από τους υπολογιστές μου;;;;;;;;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων...

Δημοσ.

Αν δεν έχεις ορίσει κάποιο password στους χρήστες του δικτύου σου, είναι πιθανόν να χε πρόσβαση στους κοινόχρηστους φακέλους τους.

Χρησιμοποίησε WPA2.

Δημοσ.
Αν δεν έχω κοινόχρηστους φακέλους, πάλι μπορεί να μπει;;;;;

Μπορεί να μην είχες δημιουργήσει κοινόχρηστους φακέλους, αν όμως δεν είναι απενεργοποιημένα τα default shares τότε ναι, μπορεί να έχει δει οτιδήποτε χωρίς κόπο και χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις.

Για να μη νομίσεις πως λέω του κεφαλιού μου ιδού...

Wikipedia - Administrative shares

Disable Administrative Shares

Δημοσ.

Επίσης θα ήταν καλή ιδέα να αλλάξεις τους κωδικούς που χρησιμοποίησες εκείνη την περίοδο σε ότι σε ενδιαφέρει (email accounts, web site accounts, κλπ).

Δημοσ.

Οκ, σας ευχαριστώ πολύ...

Τώρα αλλάζω όλους τους κωδικούς μου,

για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.

Και κάτι τελευταίο, επειδή το access point μου δεν έχει επιλογή wpa, άφησα wep και άλλαξα το κλειδί.

Επίσης πρόσθεσα mac filter. Είμαι καλυμμένος;;;;;

Δημοσ.

wep και mac filtering sucks.ειναι και τα 2 χαλια και αμα ξερει καποιος τα σπαει ευκολα.wpa και πανω .....αλλιως μποριες περα απο αυτα να κλεισεις dhcp να δωσεις καρφωτα ip αλλα και παλι αμα ξερει ο αλλος θα τα βρει.

Δημοσ.
wep και mac filtering sucks.ειναι και τα 2 χαλια και αμα ξερει καποιος τα σπαει ευκολα.wpa και πανω .....αλλιως μποριες περα απο αυτα να κλεισεις dhcp να δωσεις καρφωτα ip αλλα και παλι αμα ξερει ο αλλος θα τα βρει.

Σ'ευχαριστώ...

Δημοσ.

Βασικα ετσι οπως τα διαβασα, αφου μπηκε τη πρωτη και δεν εχεις wpa2, μαλλον ειναι ευκολο να ξαναμπει.

α) Αλλαξε το pass στο ρουτερ (βαλε κατι ασυνηθιστο.... mitsos k.l.p.) ετσι ωστε να μη μπορει να σου κανει ζημιες αφου τον καταλαβες και το βασικοτερο να σου προσθετει mac adrresses

β) Αλλαξε τις default ips σε ολο το δικτυο (τα 192.168.1.1 ή 0.1 ή η σειρα 10.0.0.1 ειναι ευκολες και τις βρισκεις ευκολα). Επισης εδω κολλαει το κλειστο DHCP για να μη παιρνει auto ip

γ) Με καποιο tool που θα βρεις ευκολα στο νετ, αλλαξε σε ολα τα mac adrresses.

Σε αυτο που λεει ο PCharos εχει απολυτο δικιο αλλα απαιτει αλλες γνωσεις. Αυτο που σου εκανε ειναι κατι ευκολο. Το να μπει σε φακελλους ειναι κατι πιο δυσκολο και να σου δημιουργησει μετα share φακελλους με disable το admin shares ειναι αρκετα advanced, οχι δυσκολο ομως, το θεμα ειναι μεχρι που εχεις ψαχτει τελικα.

Δημοσ.

βεβεα και το να αλλαξει ip λογικα αμα ψαρευει πακετα θα βρει και την Ip που φτανει το πακετο οποτε θα ξερει σε τι δικτυο παιζουν οι ip η κανω λαθος?

Δημοσ.

θελει packet snifers μετα, αυτο ειναι στο επομενο σταδιο που ανεφερα, αναλογα με το ποσο ψαχνεται ή σε πιο σταδιο ψαξιματος ειναι, αν χρησιμοποιει ενα wep & mac cracker και ξερει μονο μεχρι εκει, που ειναι και το πιο πιθανο αν παιξεις με τις πιθανοτητες, με ολα αυτα που του ειπαμε περναει σε επομενο επιπεδο ασφαλειας και νιωθει λιγοτερο αγχος, τσεκαρει τι γινεται εν καιρω και αν χρειαστει περναει σε αλλο σταδιο encryptions κ.λ.π., γιατι αν προσπαθησει να τα κανει ολα απο την αρχη, το πιθανοτερο ειναι να κανει το συστημα του και λιγο πουτανα και να μη του δουλευουν πραγματα ή να εχει αλλου ειδους ασταθειας και να μπλεξει ασχημα και να πρεπει να τα στηνει παλι απο την αρχη και λοιπες μαλακιες που εχουμε κανει πιστευω ολοι λιγο πολυ............ Αντε χρονια πολλα σε ολους ;)

Δημοσ.
αμα ψαρευει πακετα

Εντάξει... τί πιθανότητες υπάρχουν να είναι τόσο πονηρός? :confused:

Άμα το έχει φτάσει εκεί μιλάμε για σοβαρή κατάσταση... (ψυχολογικά εννοώ :lol:)

Δημοσ.

μπορει να τα ξερει.και για πολους ειναι απλα ενα παιχνιδι να περασει η ωρα η να χαλασουν κατι η να εξασκηθουν σε κατι.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...