Προς το περιεχόμενο

utility για να αποκοιμίσεις το σκληρό

Skylined

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να βάζω κατά βούληση σε sleep mode (να μην περιστρέφoνται τα platters) το σκληρό-αποθήκη. Μήπως γνωρίζει κάποιος κάποια κανένα προγραμματάκι για το σκοπό αυτό;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων :-)

Δημοσ.

start/ctrl pannel/power options/turn off hard disks/dropdown list/επιλογή/οκ/fixed :-)

(έτσι που το ΄γραψες στον τίτλο, νόμισα έχει κολλήσει κανένα Καλά-αζόρ και θέλεις να του κάνεις ευθανασία...:P )

Δημοσ.
start/ctrl pannel/power options/turn off hard disks/dropdown list/επιλογή/οκ/fixed :-)

Αυτό δοκίμασα πριν ποστάρω. Το έβαλα στο ένα λεπτό και περίμενα. Ο σκληρός έκανε ένα ήχο σα να σβήνει άλλα συνέχισε να περιστρέφεται και να κάνει θόρυβο. Ξέρεις γιατί ρωτάω; Κάπου είχε πάρει το μάτι μου ένα τέτοιο utility άλλα τώρα που το θέλω δε μπορώ να το βρω.

(έτσι που το ΄γραψες στον τίτλο, νόμισα έχει κολλήσει κανένα Καλά-αζόρ και θέλεις να του κάνεις ευθανασία...:P )

Τί είναι αυτό το Καλά-αζόρ????? :P

Δημοσ.

αν ψάξεις google, όλο και κάτι θα βρεις :P

αλλά δε θα κάνει και κάτι διαφορετικό από το πρόγραμμα των windows

..το οποίο εφ' όσον ο δίσκος ΕΙΝΑΙ idle, κόβει την τροφοδοσία.

Αλλά κάθε τρεις και λίγο, ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ πράγματα (από πχ το system restore), με αποτέλεσμα να "ανοίγει/κλείνει"

Το Καλά-αζορ μου ήρθε καθώς πήγα να γράψω μια ασθένεια, και μου ήρθε το Καλααζάρ των σκύλων...

The rest is history :-D

Δημοσ.

Δεν είναι θέμα προγράμματος (τί διαφορετικό νομίζεις πως θα κάνει το οποιοδήποτε πρόγραμμα?), αν το σύστημα δεν βρίσκεται σε απόλυτη ηρεμία, αν κανένα πρόγραμμα δεν χρησιμοποιήσει το δίσκο για κανένα λόγο τότε και μόνο μπορεί να παραμείνει ο δίσκος έτσι που θες.

Λέγοντας "τίποτα δεν χρησιμοποιεί το δίσκο" να σου θυμίσω την ύπαρξη του pagefile.

Δημοσ.

Είναι αρρώστεια που χτυπάει σκύλους (καλαζάρ)...

Αν ο σκληρός σου έχει το λειτουργικό πάνω, τότε δεν μπορεί να σταματήσει. Αυτός θα δουλέυει πάντα (εκτός και αν μαζί με το σκληρό, στείλεις και τον υπολογιστή σε ύπνο μετά από κάποιο χρόνο χωρίς δραστηριότητα). Αν έχεις και δεύτερο σκληρό τον υπολογιστή σου, τότε αυτός μπορεί να πάει για ύπνο

....βάουυυ. 3 άτομα έγραφαν ταυτόχρονα στο θέμα και έτσι απαντήθηκε εις τριπλούν...

Δημοσ.
....βάουυυ. 3 άτομα έγραφαν ταυτόχρονα στο θέμα και έτσι απαντήθηκε εις τριπλούν...

ομοβροντία απαντήσεων :P

Όπως λέω και πάνω πάνω θέλω να αποκοιμίσω το σκληρό αποθήκη ( D:\ ), δηλαδή αυτόν που δεν έχει εγκατεστημένα τα windows και ο οποίος απ' όσο γνωρίζω δεν έχει κάποιο σκυλίσιο νόσημα :P:p Μόλις έλεγξα τα pagefile settings και στο D:\ έχει none. Είχε πάρει πριν από πολύ καιρό το μάτι μου ένα προγραμματάκι που έσβηνε άμεσα τους σκληρούς. Θα συνεχίσω το ψάξιμο στη γκούγκλα..

Δημοσ.

Μήπως έχεις κανα άλλο service ενεργό που απασχολεί τον δίσκο; πχ indexing, αν και δεν ξέρω τι λειτουργικό έχεις και κάθε πότε εκτελείται η λειτουργία του indexing...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...