Προς το περιεχόμενο

Autorun.inf

mike^^

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σε ολους.Τωρα αυτο που θα ρωτησω δεν ξερω αν θεωρειται προγραμματισμος ετσι ειπα να το ποσταρω εδω.

1)Πειραματιζομαι με το usb και autorun.inf.εχω αλλαξει εικονιδια και label.Το θεμα οτι οταν βαζω την εντολη open για να μου ανοιξει ενα προγραμμα σαν autorun δεν δουλευει.Π.χ

>[autorun]
icon=38.ico
label=Mike's USB
open=test.bat
action=Open folder to view files

Επρεπε να βαλω δικη μου επιλογη για να μπορει να ξεκινησει...

2)Σε αρχειο .bat πως μπορω να ανοιξω το root folder που μπορει να ειναι οτιδηποτε γραμμα?

• Moderators
Δημοσ.

2)Σε αρχειο .bat πως μπορω να ανοιξω το root folder που μπορει να ειναι οτιδηποτε γραμμα?

Αν πας σε command line (υποθέτω Windows Xp σαν OS), τότε με

>set

βλέπεις τις μεταβλητές περιβάλλοντος που μπορείς να χρησιμοποιήσεις. Στα WinXP το root drive (εκεί που είναι εγκατεστημένα τα Windows) είναι η μεταβλητή %systemdrive% και το root folder η μεταβλητή %SystemRoot%.

Επισης μεταβλητές περιβάλλοντος θα δεις και από το Control Panel -> System -> Advanced -> Environment Variables.

Δημοσ.

Όταν λες να ανοίξεις το root-folder δηλαδή να παρουσιάσεις τον Explorer σε αυτό; Αν ναι τότε δοκίμασε την εντολή "explorer \" (δίχως τα εισαγωγικά φυσικά).

Τώρα αν θες το ίδιο από το autorun.inf δίχως batch αρχείο δοκίμασε: open=explorer \

Αν θες απλά να ανοίξεις το τρέχον directory δοκίμασε την εντολή "explorer %cd%".

Δημοσ.

Βασικα αυτο ηθελα.Σορρυ αν σας μπερδεψα λιγο ετσι οπως το ειπα.Ολα μια χαρα δουλεψε κανονικα.Ευχαριστω πολυ.

Αν θες απλά να ανοίξεις το τρέχον directory δοκίμασε την εντολή "explorer %cd%".

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...