georgesa Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 Γεια χαρα σε ολους Θα ηθελα τη γνωμη σας σχετικα με τα παραπανω μονιτορ.Μετα απο χρονια συνυπαρξης με ενα 19 crt μονιτορ αποφασισα να βαλω αρκετα το χερι στη τσεπη για αγορα μονιτορ νεας τεχνολογιας και ετσι κατεληξα μεταξυ των 2 παραπανω. Με προβληματιζουν παντως μερικα σημεια και δε μπορω να αποφασισω Καταρχας την Eizo CE240W τη βρισκω απο Αγγλια μαζι με τα μεταφορικα 1035 ευρω.Ειναι ενα μοντελο που οπου και αν διαβασα το βγαζουν κορυφαιο για επεξ. φωτογραφιας, βλεπω ομως οτι ειναι μοντελο του 2006 και εχει Input Video Signal: DVI-I (analog and digital) DVI-I (analog and digital) (κατι που γενικα δε τα πολυκαταλαβαινω αλλα μου φαινονται καπως λιγα) Και Color management: 6-axis-color control sRGB Color Temperature 10 bit look up table gamma correction Και την Eizo HD2441W με τιμη 890 ευρω απο Apothema.gr με τα μεταφορικα μεσα.Μοντελο του 2007 που επισης το βγαζουν παρα πολυ καλο στην επεξ. φωτογραφιας αν και οχι οσο την CE240W,εχει ομως πολλα καλουδια που για να ειμαι ειλικρινης δεν ειμαι σιγουρος οτι μου χρειαζονται Input Video Signal: D-Sub (analog) DVI-D (digital) HDMI (digital) HDMI (digital) Color management: RGB sRGB Color Temperature 10 bit look up table gamma correction Ειλικρινα η γνωμη σας θα ειναι πολυτιμη αφου σκοπευω να προχωρησω συντομα στην αγορα της (δωρο χριστουγεννων γαρ) και θα ειναι ενα μονιτορ που προκειται να συντροφευσει για αρκετα χρονια
Super Moderators Thresh Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 http://www.prad.de/en/monitore/review/2007/review-eizo-hd2441w-ts.html για την 2441 ρίξε μια ματιά και για την 2442 http://www.prad.de/en/monitore/review/2008/review-eizo-hd2442w.html για την άλλη δυστυχώς δεν έχει
georgesa Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 ναι πραγματι τα εχω ηδη κοιταξει και θεωρω το prad ως απο τα ποιο αξιοπιστα sites.Δεν εχει ομως review για την CE240W και για αυτο ζητω τη γνωμη σας.Για την Eizo HD2442W πιστευω οτι ειναι πολυ ψηλα ακομα στη τιμη εχοντας 2-3 πραγματα παραπανω απο την Eizo HD2441W. Ο προβληματιμος μου γενικοτερα ειναι αν η Eizo CE240W που reviews απο αρκετα sites τη βγαζουν κορυφαια (στα επιπεδα τιμης που συζηταμε παντα) μηπως επειδη ειναι μοντελο του 2006 εχει μεινει πισω λιγο στην τεχνολογια. Αν ηταν λιγο πιο καινουριο μοντελο πραγματικα δε θα το σκεφτομουν με τη τιμη αυτη που τη βρισκω. Εχω πελαγωσει λιγο. Υ.Γ.Μου εστειλαν χθες μυνημα απο την Αγγλια απο το site που τη βρηκα οτι ενδεχομενως η τιμη αυτη να αλλαξει απο 1 Ιανουαριου και οτι δε μπορουν να μου εγγυηθουν οτι θα ειναι στην ιδια τιμη. Help!!!
Demoman Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Δες και την http://www.eizo.gr/default.asp?pid=3&prId=51 είναι ιδανική για επεξεργασία φωτογραφίας
oneofthem Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 αν δεν κάνω λάθος η πιο αξιοσημείωτη διαφορά που έχει η ce240 (και γενικότερα οι δύο σειρές fs και ce) είναι το hardware calibration feature της eizo και κάποια παρόμοια features το οποίο δεν ξέρω αν είναι σημαντική αυτή η ευκολία για σένα, εγώ δεν θα το χρησιμοποιούσα απαραίτητα πάντως και πολλοί που έχουν τις ce κάνουν calibration όπως και στις υπόλοιπες οθόνες χωρίς τον αυτοματισμό της eizo georgesa, επίσης νομίζω πως μπορείς να κανονίσεις με την eizo στην ελλάδα για παρουσίαση των δύο οθονών οπότε να σου λυθούν όποιες απορίες έχεις και αν θες να κάνεις εξονυχιστικό έλεγχο εγώ αυτό που θα έλεγχα είναι με δύο έτοιμες εικόνες για test οθόνης με τα gradient και να δεις πόσο χάνουν, να βάλεις ίδιες φωτογραφίες που να έχουν φως και σκιές, ταυτόχρονα στα διαφορετικά άκρα της οθόνης και να δεις ποια είναι η απόκλιση της φωτεινότητας και τέλος επειδή με ενδιαφέρει το ghosting θα έβαζα ένα high quality animation χωρίς compression να παίξει και ότι ghosting υπάρχει θα φανεί επί τόπου πέρα από αυτά εγώ λέω hd2441w γιατί αυτή τη στιγμή δεν έχω λόγο να πιστεύω ότι έχουν μεγάλη διαφορά στην απεικόνιση και αν πάλι είχαν και πάλι η hd2441w εμένα θα με κάλυπτε
georgesa Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2008 Αυτο ειναι το θεμα. Μενω στο Ηρακλειο και κατι τετοιο θα ηταν πολυ δυσκολο για αυτο χρειαζομαι τη βοηθεια σας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.