Προς το περιεχόμενο

Σπουδές στην Αμερικη

jack18

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σκέφτομαι να κάνω αίτηση σε ενα αμερικανικό πανεπιστήμιο για τις προπτυχιακές σπουδές μου πάνω σε παραγωγή ταινιών. Κοιτάζοντας το site του, θέλει να δώσω το TOEFL για τη γνώση αγγλικών και ένα test που λέγεται SAT για τις επιδόσεις μου σε κάποιους τομείς όπως μαθηματικά κλπ. Τί είναι το SAT, που μπορώ να το δώσω στην Ελλάδα? Χρειάζεται να το δώσω οπωσδήποτε? Είναι κάτι σαν τις πανελλήνιες?

Δημοσ.
Το GRE το θέλουν συνήθως για μεταπτυχιακές σπουδές και όχι για προπτυχιακές..

απολογούμαι, έχεις δίκιο (αφού, GRE: Graduate Record Examinations). Δεν είχα διαβάσει καλά το αρχικό μήνυμα.

Δημοσ.
Το GRE το θέλουν συνήθως για μεταπτυχιακές σπουδές και όχι για προπτυχιακές..

Και πρόκειτα για μια τεράστια μ@λ@κία χωρίς νόημα, με πανεύκολα μαθηματικά και πάρα πολύ δύσκολα αγγλικα. Είναι καθαρά για να σου πάρουν τα λεφτά, δεν μπορώ να καταλάβω πραγματικά σε τι σε εξτεάζουν. Από την μία έχεις τα παιδαριώδη μαθηματικά (γνώσεις κάτω της 3ης Λυκείου) και από την άλλη το πολυ δύσκολο λεξιλόγιο (το οποίο ΔΕΝ είναι ορολογία, που στο κάτω κάτω την μαθαίνεις). Α, έχεις και 2 εκθέσεις.

Στο θέμα μας τώρα. ΓΙα προπτυχιακές σπουδές δεν έχω ψάξει και δεν ξέρω τι ζητάνε. Με μια γρήγορη ματιά, βλέπω ότι το κάθε πανεπιστήμιο ζητάει διαφορετικά πράγματα, αλλά πάνω κάτω στα ίδια πλαίσια. Συγκεκριμένα, για το ΜΙΤ που κοίταξα, σε παραπέμπω στην παρακάτω σελίδα:

http://www.mitadmissions.org/topics/apply/the_freshman_application/index.shtml

Βέβαια, η καλύτερη λύση είναι αφού επιλέξεις ένα πανεπιστήμιο, και έχεις στο μυαλό σου το major πο θες να ακολουθήσεις, να κάνεις ένα τηλέφωνο ή να στείλεις ένα mail, και να τους ρωτήσεις τι ακριβώς παίζει. Δηλαδή, πορεί το πανεπιστήμιο που θες να θέλει και κάτι extra από τα SAT's. Αν δεν κάνω λάθος, για προτπυχιακούς φοιτητές τα Αμερικάνικα πανεπιστήμια έχουν εκπροσώπους στην Ελλάδα από τους οποίους περνάς από interview. Βέβαια, όλα αυτά πρέπει να τα ψάξεις και να τα ρωτήσεις στο department του πανεπιστημιου.

Και κάτι ακομα. Να ξέρεις ότι τα deadlines είναι πού νωρίς. π.χ. όπως θα είδες και στο site του ΜΙΤ:

This form must be submitted (or postmarked) no later than November 1 if you're applying Early Action (U.S. Citizens and Permanent Residents only), or no later than January 1 if you're applying Regular Action. We prefer that you submit this form as soon as possible, so that we can get a head start on processing your application file; however, early submission does not advantage or disadvantage your application in any way.
Δημοσ.

Πηγα λυκειο στην Αμερικη και εκανα το Σατ. Ειναι ενα τεστ σε μαθηματικα και αγγλικη γλωσσα, τα μαθηματικα ειναι περισσοτερο βασικη αλγεβρα και λιγο γεομετρια. Για τα αγγλικα ενα παραδειγμα που θυμαμαι ειναι διαβαζεις ενα κειμενο και εχει μια λεξη που πρεπει να καταλαβεις τη σημαινει βαση του κειμενου. Λεει για παραδειγμα σε μια παραγραφο οτι ο ταδε ετοιμαζετε εδω και καιρο για αυτο το crucial ματς. Μετα εχει 4 επιλογες a)challenging b)final c)important d)exciting, και διαλεγεις ποια λεξη σημαινει crucial. Εγω ειχα κανει αρκετα καλα στο τεστ αλλα και αν δε κανεις καλα σε βαζουν σε πιο ευκολη ταξη για ενα τριμηνο και αν περασεις ανεβαινεις. ψαξε στο google για σατ samples να παρεις μια ιδεα.

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ πολύ. DarkOrion πράγματι τα deadlines είναι πάρα πολύ νωρίς..... Αυτό σημαίνει πως για να παω απο το πρώτο εξαμηνο την χρονια αμέσως μετα την αποφητηση απο το λύκειο πρεπει να έχω κάνει τα test κ ότι αλλο χρειαζεται μεχρι των οκτώβριο που σημαίνει πως δεν θα έχω τελιώσει την τρίτη κ ότι κάνω με την ύλη της δευτέρας? Επισης σε πολλά ζητάνε να στείλω τα χαρτια από το σχολείο μου (βαθμούς ,απολυτήρια, συστατικές επιστολές κλπ). Τι γίνεται με αυτά κ ιδιαίτερα αν δεν έχω τελιώσει την Τρίτη κ τα χαρτιά πρέπει να είναι εκεί ως τον νοέμβριο?

Δημοσ.
Πηγα λυκειο στην Αμερικη και εκανα το Σατ. Ειναι ενα τεστ σε μαθηματικα και αγγλικη γλωσσα, τα μαθηματικα ειναι περισσοτερο βασικη αλγεβρα και λιγο γεομετρια. Για τα αγγλικα ενα παραδειγμα που θυμαμαι ειναι διαβαζεις ενα κειμενο και εχει μια λεξη που πρεπει να καταλαβεις τη σημαινει βαση του κειμενου. Λεει για παραδειγμα σε μια παραγραφο οτι ο ταδε ετοιμαζετε εδω και καιρο για αυτο το crucial ματς. Μετα εχει 4 επιλογες a)challenging b)final c)important d)exciting, και διαλεγεις ποια λεξη σημαινει crucial. Εγω ειχα κανει αρκετα καλα στο τεστ αλλα και αν δε κανεις καλα σε βαζουν σε πιο ευκολη ταξη για ενα τριμηνο και αν περασεις ανεβαινεις. ψαξε στο google για σατ samples να παρεις μια ιδεα.

To c) ειναι η σωστη απαντηση....:P

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ πολύ. DarkOrion πράγματι τα deadlines είναι πάρα πολύ νωρίς..... Αυτό σημαίνει πως για να παω απο το πρώτο εξαμηνο την χρονια αμέσως μετα την αποφητηση απο το λύκειο πρεπει να έχω κάνει τα test κ ότι αλλο χρειαζεται μεχρι των οκτώβριο που σημαίνει πως δεν θα έχω τελιώσει την τρίτη κ ότι κάνω με την ύλη της δευτέρας? Επισης σε πολλά ζητάνε να στείλω τα χαρτια από το σχολείο μου (βαθμούς ,απολυτήρια, συστατικές επιστολές κλπ). Τι γίνεται με αυτά κ ιδιαίτερα αν δεν έχω τελιώσει την Τρίτη κ τα χαρτιά πρέπει να είναι εκεί ως τον νοέμβριο?

Όπως είπα και παραπάνω, δεν ξέρω να σου πω με σιγουριά για undergraduate, εγώ για graduate studies έχω κοιτάξει. Η αλήθεια είναι ότι τα deadlines είναι πάρα πολύ νωρίς. Συνεπώς, πρέπει να έχεις προγραμματίσει από πριν τις εξετάσεις κ.λ.π. ώστε να μην βρεθείς προ απροόπτου.

Τώρα, αυτό με την ύλη που λες είναι πολύ πιθανό, δεν ξέρω όμως διότι στις εξετάσεις για graduate δεν υπάρχει ύλη. Συνεπώς γι' αυτό, καλύτερα θα ήταν να πάρεις ένα τηλέφωνο να τους ρωτήσεις. Να ξέρεις βέβαια ότι δεν πρόκειται να τους πολυνοιάξει που εσύ δεν θα τα έχεις διδαχθεί, οπότε ίσως πρέπει να διαβάσεις από μόνος σου, ή σε κάποιον καθηγητή που προετοιμάζει για αυτές τις εξετάσεις. Για τα GCE για Αγγλία υπάρχουν καθηγητές, οπότε υποθέτω ότι το ίδιο θα γίνεται και για τα SAT's της Αμερικής.

Για αρχή, να ξέρεις πως ότι χαρτί τους στείλεις, πρέπει να είναι μεταφρασμένο στα Αγγλικά, και όχι από εσένα, αλλά από την μεταφραστική υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών (βρίσκεται στου Ψυρρή) ή και κάποιους άλλους που έχουν άδεια να κάνουν επίσημες μεταφράσεις. Και πάλι δεν ξέρω τι ακριβώς θα κάνεις με το απολυτήριο, αφού δεν θα το έχεις. Ούτε εγώ ειχα το πτυχίο μου, οπότε πήρα μια αναλυτική βαθμολογία μέχρι την στιγμή που έκανα την αίτηση και την έστειλα μεταφρασμένη. Υποθέτω και εσύ κάτι παρόμοιο θα πρέπει να κάνεις, αλλά όταν πάρεις τηλεφωνο στο κάθε πανεπιστήμιο, ρώτα τους και αυτό το πράγμα. Συνήθως στα admission's office είναι πολύ εξυπηρετικοί, μπορείς άμα θες να τους στείλεις και ένα e-mail. Δεν αργούν πάνω από 2-3 μέρες να σου απαντήσουν...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...