paylidis Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 Καλησπέρα παιδια, έχω ενα φορητό της HP, συγκεκριμένα το pavillion dv6543ev(windows vista premium). Μαμίσια έχει 2 gb ram και θα ήθελα να τα κάνω 4. Έπειτα από πολύ ψάξιμό και μπέρδεμα πιστεύω οτι παιρνει 4 με βάση την παρακάτω εικόνα και το email ενός τεχνικού της HP. Αυτό που θέλω είναι να μου πεί αν κάποιος φίλος έχει δοκιμάσει να την κάνει 4 και εάν πέτυχε και επίσης να μου προτείνετε κάποια από τις παρακάτω μνήμες: [LINK=http://www.e-shop.gr/search_per.phtml?category=%CC%CD%C7%CC%C7+RAM&category2=SO DIMM DDR2&title=4GB][/LINK] (ο τεχνικός ανέφερε ότι παιρνει πνήμες pc-5300 άρα στα 667mhz?) Αυτο που θέλω είναι να δουλεύουν άψογα...(π.χ. είχα βάλει μια Kingston σε ένα laptop Toshiba και παρόλο που φυσιολογικά θα έπρεπε να δουλεύει σφαίρα βελτιώθηκε μεν όχι όπως έπρεπε δε...(2gb-XP μαμίσιο από το κουτί)). Παρόλα αυτά ξέρω οτι οι Kingston έχουν πολύ καλή συμβατότητα. Δώστε μου τα φώτα σας experts! Δεκτές και άλλες προτάσεις!
paylidis Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 κανείς δεν ξερει ρε παιδια.....? Εστω τις γνωμες σας για το ποια να διαλέξω...Τόσα χρόνια Kingston επαιρνα αλλά στην παρούσα φάση είδα οτι το toshiba δεν την σηκωσε και πολύ καλα, και έχουν εξαντληθεί αλλα και πανακριβές ειναι...
michalis2610 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Πήγαινε είτε στο site της Kingston είτε σε αυτό της Crucial και ακολουθόντας τους οδηγούς που έχουν βρες το μοντέλο του φορητού σου και τα ακριβή μοντέλα μνήμης που δέχονται. Και εγώ με τη σειρά μου Kingston αγοράζω, καθώς τις βρίσκεις σε πολύ καλές τιμές Ελλάδα. Πάντως αρκετοί παραγγέλνουν απευθείας από την Crucial η οποία στέλνει Ελλάδα και εγγυάται τη συμβατότητα αλλιώς σου προσφέρεται επιστροφή χρημάτων αν δεν κάνω λάθος.
paylidis Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2010 παιδιά για να μην ανοιγω άλλο θέμα... έβαλα τα 7 και ενω βλέπει τα 4 gb μου γράφει σε παρένθεση οτι είναι δυνατή η χρήση των 3. Γιατι; Υπάρχει κάποιος τρόπος να αναγνωρίζει και τα 4? Στα vista τα εβλεπε και τα 4 κανονικα... ---------- Προσθήκη στις 23:55 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 23:45 ---------- Σύμφωνα με αυτο θα έπρεπε να τα βλέπει http://msdn.microsoft.com/en-us/library/aa366778%28VS.85%29.aspx#physical_memory_limits_windows_7 Επίσης, έχω Win 7 Professional Gr 32bit (μην προτείνετε ως λύση τα 64 bit μόλις έκανα format δεν αντέχω άλλα setups!)
hristos 22 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2010 παιδιά για να μην ανοιγω άλλο θέμα... έβαλα τα 7 και ενω βλέπει τα 4 gb μου γράφει σε παρένθεση οτι είναι δυνατή η χρήση των 3. Γιατι; Υπάρχει κάποιος τρόπος να αναγνωρίζει και τα 4? Στα vista τα εβλεπε και τα 4 κανονικα... ---------- Προσθήκη στις 23:55 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 23:45 ---------- Σύμφωνα με αυτο θα έπρεπε να τα βλέπει http://msdn.microsoft.com/en-us/library/aa366778%28VS.85%29.aspx#physical_memory_limits_windows_7 Επίσης, έχω Win 7 Professional Gr 32bit (μην προτείνετε ως λύση τα 64 bit μόλις έκανα format δεν αντέχω άλλα setups!) Γιατι φιλε μου 4GB βλεπουν μονο τα 64bitα λειτουργικα.....εαν βαλης windows 7 64bit θα την βλεπει ολη τη μνημη δεν υπαρχη αλλη λυση χαχαχαχαχα
zazas Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2010 παιδιά για να μην ανοιγω άλλο θέμα... έβαλα τα 7 και ενω βλέπει τα 4 gb μου γράφει σε παρένθεση οτι είναι δυνατή η χρήση των 3. Γιατι; Υπάρχει κάποιος τρόπος να αναγνωρίζει και τα 4? Στα vista τα εβλεπε και τα 4 κανονικα... ---------- Προσθήκη στις 23:55 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 23:45 ---------- Σύμφωνα με αυτο θα έπρεπε να τα βλέπει http://msdn.microsoft.com/en-us/library/aa366778%28VS.85%29.aspx#physical_memory_limits_windows_7 Επίσης, έχω Win 7 Professional Gr 32bit (μην προτείνετε ως λύση τα 64 bit μόλις έκανα format δεν αντέχω άλλα setups!) πρεπει να εχεις 64bita για να τα δει και τα 4γιγα
paylidis Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 μα τα 32 Bit vista την εβλεπαν κανονικα... Και στο site της Ms αναφέρει μέγιστο 4... καμια λύση...; Είναι κρίμα και να κάνω format σε x64 γιατι μόλις χθές μερασα τα χ86 και προφανως πολλές εφαρμογές μου δεν θα δουλεύουν κιόλας... Αλλα ειναι και κρίμα να μη μπορώ να εκμεταλλευτώ τη μνήμη του συστήματος... Δηλαδή τα καινούργια laptop που πουλάνε με win 7 είναι όλα 64bit? Η δε βλέπουν όλη τη μνήμη...; Δεν παίζει... Το έχει ψάξει κανείς; Νομίζω υπήρχε ενα patch... αφηστε που αμφιβάλω αν το μηχανημα μου σηκώνει x64... (στο Desktop της υπογραφής μου είχα βάλει Vista x64 και πάγωνε απο την πρώτη στιγμη στην επιφάνεια εργασίας...)
zazas Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 μα τα 32 Bit vista την εβλεπαν κανονικα... Και στο site της Ms αναφέρει μέγιστο 4... καμια λύση...;Είναι κρίμα και να κάνω format σε x64 γιατι μόλις χθές μερασα τα χ86 και προφανως πολλές εφαρμογές μου δεν θα δουλεύουν κιόλας... Αλλα ειναι και κρίμα να μη μπορώ να εκμεταλλευτώ τη μνήμη του συστήματος... Δηλαδή τα καινούργια laptop που πουλάνε με win 7 είναι όλα 64bit? Η δε βλέπουν όλη τη μνήμη...; Δεν παίζει... Το έχει ψάξει κανείς; Νομίζω υπήρχε ενα patch... αφηστε που αμφιβάλω αν το μηχανημα μου σηκώνει x64... (στο Desktop της υπογραφής μου είχα βάλει Vista x64 και πάγωνε απο την πρώτη στιγμη στην επιφάνεια εργασίας...) Εγώ στο δικό μου που έχω 64βιτ δεν είχα με κανένα πρόγραμμα θέμα. Επίσης μην συγκρίνεις τα vista με τα win7, πιστεύω πως τα σηκώνει μια χαρά το μηχάνημα σου! Εγώ έχω το acer 1810tz και πάει σφέραααα
paylidis Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 δηλαδη flight sim x που παίζω θα παίξει κανονικα; και απο drivers? εδω δεν είχε για τα 7 στο site της hp και φόρεσα των vista (τα 7 απο μόνα τους 2-3 βλακείες βρήκαν-για δίκτυο, ήχο κλπ). είμαι απο τα άτομα που μισούν το φορματ (βασικά μισω το back up και το setup των προγραμμάτων και drivers) λόγω βαρεμάρας, εδω και 1 χρόνο έλεγα να κάνω, 4 μήνες έπρεπε λόγω overload και μόλις χθές το έκανα με τα χίλια ζόρια... αλλα αν δεν προτείνει κάποιος άλλος καμιά λύση-ιδέα τι να κάνω, μολις βρω χρόνο θα έρθει και αυτό... υ.γ.: κανενα bios upgrade? μπα δεν πρεπει να παιζει ρόλο...
Dropsreef Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 οσα gb Μνηνης ram και να εχεις αν εχεις περασει λειτουργικο 32bit αναγνωριζει μεχρι 3,25 Gb ram αν θυμαμαι καλα! Απο οσο γωριζω για να μπορεσει να αναγνωρισει ολοκληρη τη μνημη σου πρεπει να βαλεις 64bit λειτουργικο!(οταν λεω απο οσο γνωριζω εννοω πως δεν νομιζω να υπαρχει καποια πατεντα ωστε να λυσεις το προβλημα χωρις format Και εγκαταστση 64boit os)
paylidis Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 τι διάολο...; τι γράφει τότε το κωλο-site της microsoft 4gb...? Ε, θα πάω για 64bit αν δεν προταθεί καμία λύση... Τουλάχιστον έχω πρόσβαση στο msdn και δε χρειάζεται να τα αγοράζω...(πάλι καλα) Ξέρετε αν μπορώ απο τα 32Bit που είμαι τώρα να κάνω χωρίς φορματ και χωρίς να χαθουν τα setups που έχω upgrade σε χ64; ---------- Προσθήκη στις 01:08 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 01:07 ---------- δοκιμασα να βρω επιλογή για memory remap όπως διάβασα σε ξένα forum αλλα δεδομένου οτι είναι φορητός δεν έχει ιδιαίτερες επιλογες στο bios (μετρήσιμες στα δάχτυλα των χεριών θα ελεγα οτι ειναι...)
hristos 22 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 τι διάολο...; τι γράφει τότε το κωλο-site της microsoft 4gb...? Ε, θα πάω για 64bit αν δεν προταθεί καμία λύση... Τουλάχιστον έχω πρόσβαση στο msdn και δε χρειάζεται να τα αγοράζω...(πάλι καλα) Ξέρετε αν μπορώ απο τα 32Bit που είμαι τώρα να κάνω χωρίς φορματ και χωρίς να χαθουν τα setups που έχω upgrade σε χ64; ---------- Προσθήκη στις 01:08 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 01:07 ---------- δοκιμασα να βρω επιλογή για memory remap όπως διάβασα σε ξένα forum αλλα δεδομένου οτι είναι φορητός δεν έχει ιδιαίτερες επιλογες στο bios (μετρήσιμες στα δάχτυλα των χεριών θα ελεγα οτι ειναι...) Οχι φιλε μου τα 32bit μετα 64bit ειναι δυο τελειως διαφορετικα λειτουργικα......και εχουν και διαφορετικους driver......ετσι τουχαχιστον ξερω....
paylidis Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 ξέρει κανείς που παιζει να βρω drivers για χ64 7αρια? (στο site της hp δεν...) Δε δεχομαι τα 32Bit vista να την βλέπουν και τα 7 οχι... Είναι τουλάχιστον παραλογο...
hristos 22 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 Απο οτι βλεπω και γω δεν υπαρχουν driver για windows 7 Ποσο καιρο το εχεις το λαπτοπ? Το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να βαλης τα 7αρια και οσους driver εγκαταστηση μονο του......για εχτρα λειτουργιες δεν εχει...οζι μονο σε 64 αλλα και σε 32bit
paylidis Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2010 2 ετών είναι... ελεος αυτή η hp... Υποστήριξη 0... Στα 32bit κάποιοα βρήκε μόνο του και για τα άλλα εβαλα των vista 32. Λέτε να ισχύσει το ίδιο και με τα χ64 7αρια; Με ενδιαφέρουν πολύ τα drivers της vga γιατι χρησιμοποιώ το hdmi αλλά και τα υπολοιπα (κάρτες μνήμης κλπ.) είναι αναμφίβολα απαραίτητα... Καμία ιδέα φίλοι; κανένας με ίδιο/παρόμοιο πρόβλημα; ---------- Προσθήκη στις 21:31 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 20:16 ---------- έχει κανείς να ανεβάσει το πακέτο γλώσσας για x64 7αρια; κρίμα είναι να κατεβάζω 2 gb για 40-50 mb. (plz no rapidshare )
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.