Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ρε παιδιά έλεος δηλαδή. εγώ έχω ήδη τα 7:p τα έχω στο pc καλά παιδιά πετάνε!!!! πολύ πιο γρήγορα από τα vista και τα xp .... ;)

• Απαντ. 67
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Σιγά μην είναι πιο γρήγορα από τα XP... Μην τα κρίνεις τώρα που λογικά δε θα τρέχουν ούτε το 1/100 των services του final product

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
εμένα τα 7 πάντως για vista μου μοιάζουν... Θα μείνω μερικά χρονάκια ακόμη στα xp.

Είναι λογική αυτή ;:shifty:

Επειδή μοιάζει, installation γιοκ ;

Θα μείνεις στην Σπηλιά XP για άλλα τρία χρόνια μέχρι να βγουν τα Windows NT 8.x ;:shock:

-----Προστέθηκε 23/12/2008 στις 09 : 16 : 21-----

Σιγά μην είναι πιο γρήγορα από τα XP... Μην τα κρίνεις τώρα που λογικά δε θα τρέχουν ούτε το 1/100 των services του final product

Εάν βάλω Windows ME πάντως σε πισί με Phenom II ή i7, θα πετάνε στα ουρανια.

Θα πάρεις νέο μηχάνημα (ATi HD4xxx/nVidia GTX2xx, Core i7/Phenom II, μνήμη 4 GB) και θα του χώσεις XP ; Αμαρτία από το θεό είναι .

Επεξ/σία από flamelab
Αυτόματη ένωση μηνυμάτων
Δημοσ.
Διαφωνώ, οι θεωρίες περί ελαττωματικού λειτουργικού δεν είναι ανυπόστατες, κάποια από τα Vista setups που έχω υπόψη μου παρουσίασαν μη αναμενόμενες δυσλειτουργίες, για παράδειγμα αδυναμία ολοκλήρωσης boot δίχως κανέναν ιδιαίτερο λόγο και δίχως την εγκατάσταση τρίτων ιδιόρρυθμων εφαρμογών (επίσης είχαν όλα τα απαραίτητα MS updates & Vista drivers), αυτά τα πράγματα όσα χρόνια δουλεύω Windows XP δεν τα αντιμετώπισα και όταν παρουσιάστηκαν υπήρχαν σοβαροί λόγοι (malwares κτλ).

Στον κόσμο της Πληροφορική η πληροφορία ταξιδεύει ταχύτητα και ναι! Φτάνει μια κακία ή ατελή έκδοση ενός πολύ δημοφιλούς προγράμματος για να καταστρέψει την εικόνα του «μέσα σε μια νύχτα» - αυτό το γνωρίζουμε όλοι οι προγραμματιστές (ειδικά οι ISV |όπως επίσης γνωρίζουμε και "την κατάρα της 6 έκδοσης" :-D).

Εν αναμονή των Windows 7 λοιπών.

ρε φιλαράκι να σε ρωτήσω φταίω εγώ να κατηγορώ τα vista που στα καλά καθούμενα σου κολανε?και μου είχαν κάνει και το άλλο το καλό.. στο startup έβγαζαν μπλε οθόνη. μετά από λίγο έφτιαξαν"μόνα τους " ΘΑΎΜΑ!!! άνοιγαν κανονικά. τώρα πάλι το ξαναεπαθαν και τέρμα.... δεν ξαναανοιξαν...:mad: ευτυχώς που είχα τα xp με dual boot και κάνω την δουλεία μου τώρα. και μην πεις ότι το pc μου δεν σηκώνει τα vista:eek: διότι είναι καινούργιο και τούμπανο:-)

Δημοσ.
Bάλτε linux ρε που είναι καλύτερο και τσάμπα και αφήστε τη Microsoft να χτυπιέται!

ΧουΠού από προ Χριστού ρεεε :devil:

Y.Γ. Arch έχουμε και απολαμβάνουμε KDE 4 :P

Δημοσ.

Δε μπορώ να καταλάβω αυτό το κράξιμο των Vista.Εντάξει, έχουν απαιτήσεις σε hardware, αλλά απο 'κει και πέρα δε βλέπω γιατί είναι τόσο απαίσια.Περισσότερα προβλήματα από τα ΧΡ δεν είχα και τα έχω εγκαταστήσει από τη στιγμή που κυκλοφόρησαν.Μόνο τους πρώτους μήνες υπήρχαν κάποια προβλήματα συμβατότητας (drivers κυρίως).Τώρα που έχουν στρώσει μια χαρά και τα συνήθησα,δε βλέπω καμία διαφορα σε σταθερότητα από τα ΧΡ SP3 ή ευκολία χειρισμού ή στην ασφάλεια.Τι να πω, είμαι τόσο τυχερός;

Ομολογώ πάντως ότι έχω καλό hardware που σηκώνει άνετα τα Vista.

Δημοσ.

Προσωπικά όλες τις κατηγορίες που βλέπω για τα Vista τις θυμάμαι πριν 5 χρόνια να εκτοξεύονται εναντίων των XP.... Και λόγω δουλειάς έχω φάει Πολλές ώρες πάνω και στα δύο λειτουργικά. Καταρχάς συγκρίνεται ένα λειτουργικό με εκατομμύρια διορθώσεις είτε με τη μορφή sp, είτε patch, είτε update με ένα άλλο που ετοιμάζεται να μπει στο δεύτερο sp του και έχει δεχθεί πολύ λιγότερα patch και updates. Με τον ίδιο τρόπο τα windows 2000 SP4 ήταν κλάσης ανώτερο λειτουργικό από τα XP SP1... και όποιος ισχυριστεί το αντίθετο μάλλον έχει δει 2000 μόνο σε screenshot. Άρα μαλακία της Microsoft που έβγαλε τα XP. Έπρεπε να φτάσει τα 2000 μέχρι το SP12... Δεν είναι λογική όμως αυτή... ο κόσμος προχωράει η τεχνολογία προχωράει και το ίδιο θα γίνει και με τα OS.Ούτε τα 7 θα είναι πανάκια κατά τη γνώμη μου. Τα έχω βάλει στο netbook μου και παρά τις άριστη αρχική εικόνα τους μετά από χρήση παρουσιάζουν το γνωστό πρόβλημα όλων τον Win... βαραίνουν και αρχίζουν να κάνουν τα τρελά τους.Διατηρώ τις επιφυλάξεις μου για το προϊών φυσικά γιατί πρόκειται για pro -Beta. Είναι όμως ένα βήμα μπροστά και η λογική εξέλιξη στα λειτουργικά της συγκεκριμένης εταιρίας.

Για μένα τα Vista είναι πολύ καλό λειτουργικό για νέους , άπειρους και αδιάφορους χρήστες. Ειδικά για πλοήγηση στο ίντερνετ (με FF φυσικά) μιας και είναι πολύ περισσότερο ανθεκτικά από τα XP σε κακόβουλο κώδικα. Για τους υπόλοιπους δεν είναι για τον ίδιο λόγο που απέτυχαν στην αγορά.Η MS άργησε πολύ να βγάλει νέο λειτουργικό, ο κόσμος έμαθε και συνήθισε πάρα πολύ το λειτουργικό και τον τρόπο χρήσης του, σε σημείο και η κουτσή Μαρία να μπορεί να κάνει πράγματα στα XP που κάποτε θεωρούνταν λειτουργίες για PowerUser.Πολλά από αυτά έχουν αλλάξει στα Vista με πολλά να έχουν βελτιωθεί κατά τη γνώμη μου. Όταν όμως ο άλλος έμαθε και χρησιμοποιούσε ένα λειτουργικό για 5-6 ολόκληρα χρόνια,που με 5 κλικ έκανες μία συγκεκριμένη λειτουργία είναι το ίδιο δύσκολο να τον μάθεις να κάνει την ίδια λειτουργία είτε με 3 είτε με 7 διαφορετικά όμως κλικ... Απλά ο κόσμος έχει συνηθίσει τα XP και βαριέται να τα αλλάξει. Για αυτό το λόγο η MS έχει επαναφέρει κάποιες λειτουργίες των XP (στο δικτυακό κομμάτι ας πούμε) στα 7.

Δημοσ.
Θα πάρεις νέο μηχάνημα (ATi HD4xxx/nVidia GTX2xx, Core i7/Phenom II, μνήμη 4 GB) και θα του χώσεις XP ; Αμαρτία από το θεό είναι

Δεν κατάλαβα... Τι ακριβώς εκμεταλλεύονται ΜΟΝΟ τα Vista που δεν εκμεταλλεύονται τα XP? Μη που πεις το DX10 γιατί θα γελάσω...

Δημοσ.
Δεν κατάλαβα... Τι ακριβώς εκμεταλλεύονται ΜΟΝΟ τα Vista που δεν εκμεταλλεύονται τα XP? Μη που πεις το DX10 γιατί θα γελάσω...

Multicore optimisation, new GDI engines, καινούριο kernel, memory optimisations, καλύτερη χρήση και caching σκληρού δίσκου.

Μπορώ να σου φέρω ποστ από ένα μέλος σε άλλο φόρουμ που είχε κάνει ενα ποστ που έπιανε ολόκληρη σελίδα με τις βελτιώσεις σε σχέση με τα XP.

Τα XP φέρουν τεχνολογία του 2000 και τα Vista του 2006. Τα XP βγήκαν με πυρήνα που χτιζόταν ενώ υπήρχαν ακόμη η 3dfx και το High Definition ήταν η αναλυση 1280x1024 και η ανώτατη χρήση μνήμης δεν υπερέβαινε τα 256 Mbytes.

Tα XP έχουν παμπάλαιο scheduler και δεν υποστηρίζουν σωστά τις multicore εφαρμογές.

Τα Win7 είναι αυτά που θα "σπάνε" virtually τις single core εφαρμογές ώστε να γίνονται "multi core"

Τα Vista είναι εκείνα που εχουν καλύτερες ρυθμίσεις ασφάλειας σε σχέση με τις μηδαμινές των XP.

Μη τρελαινόμαστε τώρα.

Υ.Γ. Και στα λέει και χρήστης Linux, όχι κανενα Vista fanboy.

Υ.Γ. Επίσης είναι άθλια τα XP 32bit σε σχέση με τα κάπως καλύτερα XP 64bit που βασίζονται στον Win Server 2003 kernel.

Δημοσ.

Αυτό που αξίζει κατά τη γνώμη μου να δώσει ο Bill είναι, σοβαρό 64 bit λειτουργικό, μαζί με τα παρελκόμενα 64 bit προγράμματα και παιχνίδια. Και την ανάλογη δόση ελευθερίας βέβαια. Το hardware υπάρχει, το software όμως...

Πάντως, ένα μεγάλο μέρος των χρηστών δε χρειάζεται τις βελτιώσεις των Vista. Όσο για το φλέγον θέμα της ασφάλειάς τους, είναι πασίγνωστο πόσο σε προστατεύουν. Βάλαμε το λύκο να φυλάει τα πρόβατα.

Ευτυχώς υπάρχει ζωή και πέρα από τον Μπιλάκο (δεν αναφέρομαι σε Linux, Apple κλμ).

• Super Moderators
Δημοσ.
Multicore optimisation, new GDI engines, καινούριο kernel, memory optimisations, καλύτερη χρήση και caching σκληρού δίσκου.

Μπορώ να σου φέρω ποστ από ένα μέλος σε άλλο φόρουμ που είχε κάνει ενα ποστ που έπιανε ολόκληρη σελίδα με τις βελτιώσεις σε σχέση με τα XP.

παρόλα αυτά βέβαια στην πλειοψηφία των benchmarks ένα τούμπανο μηχάνημα με XP βγαίνει πιο γρήγορο από ότι αν ήταν με Vista...

Δημοσ.

Κοίτα φίλε, ή δουλεύεις στην M$ ή αβίαστα έχεις δεχτεί την προπαγάνδα της M$... Με πρόλαβε ο thresh για το υπόλοιπο της απάντησης...

Υ.Γ. Αν και τώρα που το καλοσκέφτομαι (ως Linux-άς) θα με βόλευε πολύς κόσμος να "ψαρώσει" και να βάλει MEII, ώστε να σιχτιρίζουν και έτσι περισσότεροι να μεταπηδήσουν σε Linux. Τα MEII είναι αλήθεια έχουν βοηθήσει στη διάδοση του Linux.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Κοίτα φίλε, ή δουλεύεις στην M$ ή αβίαστα έχεις δεχτεί την προπαγάνδα της M$... Με πρόλαβε ο thresh για το υπόλοιπο της απάντησης...

Από την πόρτα σου περνώ και τηγανίζεις μύδια.

Eχω να μπω σε Vista εδώ και μήνες. Σε XP περισσότερο.

Απλά βλέπω τα θετικά από καθε λειτουργικό, δεν είμαι biased και φανατικός.

Επεξ/σία από flamelab
Δημοσ.

καλες γιορτες

Γενικα το θεμα ειναι οτι η microsoft αργισε να βγαλει στην κυκλοφορια τα vista ετσι ο περισσοτερος κοσμος συνιθισε να χρισημοποιει τα xp

Τα xp μετα το service pack 2 εγειναν ενα ωριμο λειτουργικο συστημα

ας μην ξεχναμε ομως ποσο ασχημα λογια λεγαμε για τα xp οταν πρωτοκυκλοφορισαν

προσωπικα θεωρω οτι τα vista με το service pack 1 εγειναν ενα καλο λειτουργικο και διορθωθικαν πολλα πραγματα

οσο βελτιωνεται το hardware τοσο ποιο γρηγορα θα τρεχει το software εαν βαλουμε τωρα σε ενα μηχανιμα windows 2000 για παραδειγμα θα παει σφαιρα το θεμα ειναι σε ευχριστια τι θα εχει να προσφερει

ο κοσμος θα στραφει σε vista και σε 7 αργοτερα οχι γιατι τα xp ειναι ασχημα απλα θα παει σε αυτα τα λειτουργικα γιατι το software θα στραφει σε .ΝΕΤ 3 applications κλπ

χρισημοποιω vista ultimate 64 bit με sp1 δεν συγκρινονται με xp σε καμια περιπτωση

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...