Προς το περιεχόμενο

Java και objects σε ArrayList

screwman

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Yo σε όλους,

Προσπαθώ να υλοποιήσω ένα κατευθυνόμενο γράφο σε Java. Έχω τρεις κλάσεις, Edge: για τις ακμές, Node: για τις κορυφές και Graph: για το συνολικό γράφημα. Κάθε ακμή δημιουργείται με μία αναφορά στο γράφημα και δύο αναφορές στους κόμβους (source & target). Ένας κόμβος δημιουργείται με μία αναφορά στο γράφημα και μία ArrayList με εκείνες τις ακμές που ξεκινούν από τον συγκεκριμένο κόμβο. Όλες οι ακμές και οι κορυφές σαν instances/objects αποθηκεύονται σε 2 ArrayList της graph.

Πρέπει να υλοποιήσω μία boolean μέθοδο που θα μου επιστρέφει true εάν υπάρχει στο γράφημά μου μια ακμή (u,v). Η υπογραφή της συγκεκριμένης μεθόδου είναι

public boolean containsEdge(Node u,Node v)

Δεν μπορώ να δημιουργήσω νέο Edge μέσα στην μέθοδο γιατί τότε αυτομάτως αυτό προστίθεται στην λίστα των ακμών και άρα η μέθοδος έχει πάντα αποτέλεσμα true. Ομοίως και για νέο Node.

Πως μπορώ να το υλοποιήσω???

Δημοσ.

Αν κατάλαβα καλά θες να δίνεις 2 Node και να σου επιστρέφει true αν υπάρχει Edge μεταξύ τους. Σε αυτή την περίπτωση δεν χρειάζεται να δημιουργήσεις Edge. Μπορείς πολύ απλά να ψάχνεις όλα τα Edges των 2 Node και να τα συγκρίνεις.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...