katerina_a_86 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 Το παρών συντάχθηκε μετά από άδεια από τον σεβαστό μας modetator paredwse [Για τον λόγο αυτό σε περίπτωση παρεκτροπής του thread παρακαλώ να σβηστούν τα παράνομα posts και όχι ολόκληρο το thread] Η ιστορία που θα ακολουθήσει είναι εκπαιδευτική και κυρίως διασκεδαστική. Όλα ξεκίνησαν από αυτό το thread. Τα συγκεκριμένα μελάνια ήταν συμβατά με τον εκτυπωτή μου κι είπα να κάνω μια "έξυπνη" κίνηση και να τα αγοράσω. Στέλνω λοιπόν pm στον ακατονόμαστο (screenshot δεν έχω λόγω του περιορισμού των 100 μηνυμάτων) και συμφωνούμε να αγοράσω 5 δοχεία στην τιμή των 40 ευρώ (πραγματικά πολύ καλή τιμή!!) και του λέω στείλτα ταχυδρομικά. Το ευφυές μέλος όμως παρανόησε και τα έστειλε με courier με την υπηρεσία πόρτα πόρτα (διπλή χρέωση - δεν ήθελε να κουραστεί καθόλου) και με χρέωση της υπηρεσίας αντικαταβολής. Συνολική χρέωση 16,5 ευρώ (περίπου τα μισά των μελανιών). Έτσι διαμαρτυρήθηκα έντονα στο μέλος για την πρωτοβουλία του... ...και του ζήτησα με επικοινωνήσει με την εταιρεία courier και να τους πει να αφαιρέσουν τα χρήματα που επιβαρύνθηκα από την τιμή της αντικαταβολής. Αλλά αυτό δεν γινόταν πλέον κι έτσι το ευγενές μέλος αναγνωρίζοντας το λάθος του (και φοβούμενο μήπως δεν παραλάβω την πραμάτεια του) υποσχέθηκε να μου στείλει το ποσο. Τι καλός άνθρωπος ε? Τι ευγενικός... Παραδέχτηκε το λάθος του και προθυμοποιήθηκε να επανορθώσει διαβεβαιώνοντάς με : "...μη φοβάσαι δεν υπάρχει περίπτωση να σου τα φάω, έχε μου εμπιστοσύνη σε παρακαλώ." Ας δούμε και την συνέχεια. Το εμπόρευμα φτάνει. Αποφασίζω να τον εμπιστευτώ (μιας και το ποσό δεν ήταν τραγικό και τα μελάνια ήταν σε πολύ συμφέρουσα τιμή έτσι κι αλλιώς). Τα πληρώνω λοιπόν και ενημερώνω την άλλη πλευρά. [διαπιστώνω επίσης την ασχετοσύνη μου. ¨Έχουν τα μελάνια ημερομηνία λήξης? Κι όμως έχουν. Και το ευγενές μέλος δεν με ενημέρωσε ότι έληγαν σε 1-2 μήνες, αλλά ρίχνοντας το φταίξιμο σε μένα δεν διαμαρτυρήθηκα] Το σεβαστό μέλος δεν απαντά. Κι έτσι... 4 μέρες μετά... ...και 2 μέρες αργότερα τελικά... Ε τελικά το άτομο είναι ΟΚ, φαινόταν από την αρχή εξάλλου ε? Τρεις μέρες μετά... Ε κάτι θα του τύχε, συμβαίνουν αυτά... 6 μέρες μετά... 5 μέρες μετά... ΚΑΙ ΤΟΤΕ... Η τύχη μου χαμογέλασε, ο μαυρόλοφος θα με κερνούσε καφέ!!! Ω μα τι τύχη, αυτό περίμενα πάντα! Αν και έπρεπε να φάει το βρίσιμο της χρονιάς του παρέμεινα στο ύψος μου και μάλιστα μίλησα με ευγένεια και χαμόγελο...:-) Στην συνέχεια έστειλα πολλά πμ που δεν πήραν απάντηση ( το τελευταίο μέχρι πριν 3 μέρες) Υπέθεσα πως με έκανε ignore κι έτσι του έστειλα ένα μήνυμα λέγοντας ότι "φταίω" και ζητώντας συγγνώμη... για να δω αν θα απαντήσει (και αυτό το λέω για την περίπτωση που το είδε και το πίστεψε). Δεν απάντησε οπότε έφαγα μάλλον ignore. Μετά από αυτή την εμπειρία τα συμπεράσματά μου είναι τα εξής : Δεν πρέπει να εμπιστεύεσαι ποτέ κανέναν ακόμα κι αν φαίνεται αξιόπιστος. Ο άνθρωπος μπορεί να γίνει ανέντιμος ακόμα και για πολύ μικρά ποσά (αν και για κανένα ποσό δεν ειναι δικαιολογίσιμο, αλλά στην περίπτωσή μας είναι γελοίο) Το μέλος βλακχιλλ66 είναι άκρως επικίνδυνο για συναλλαγές, να το προσέχετε. Εγώ δεν έχασα κάποιο σημαντικό ποσό (μόνο χρόνο), κάποιος άλλος όμως μπορεί αν την πατήσει και αυτός είναι ένας από τους σκοπούς του thread. Το ελάχιστο ποσό πραγματικά δεν με νοιάζει, να το έχει και να το χαίρεται ο φίλος κι ας πιει κι έναν καφέ στην υγειά μου. Αυτό που με πείραξε είναι η ανεντιμότητα. Το να γίνεται ένας σοβαροφανής μεγάλος άνθρωπος γελοίος για φραγκοδίφραγκα είναι πραγματικά κάτι το αξιολύπητο. Ο άνθρωπος αυτός εκμεταλλεύτηκε την ανωνυμία του internet (αν και τα ξέρω τα στοιχεία του ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΣ) για να εξαπατήσει κάποιον άλλον. ΤΕΤΟΙΑ ΜΕΛΗ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ.
antonl Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 Τουλάχιστον απαράδεκτη συμπεριφορά. Και εξαπάτηση. Και ελλιπής ενημέρωση με πρόθεση (υποθέτω εγώ) σχετικά με την ημερομηνία λήξης. Ρίξε τουλάχιστον και μια αρνητική ψήφο για να το χει υπόψη κανείς άλλος. Είμαι περίεργος τι αστεία δικαιολογία θα σκεφτεί αν απαντήσει σ αυτό το thread.
afentiko7 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 Eιναι σίγουρο ότι είναι 42? Μπορεί να ναι 15?
SAMMIE Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 Μαυρο δαγκωτο σε κατι τετοιους ......αλλα τι να το κανεις ? ....κι αν ανοιξουν νεο λογαριασμο στο forum με αλλο username ? Θα πρεπε ισως , οι moderators σαν ενα πρωτο μετρο προστασιας να Ban-αρουν το ip του καθε κακοβουλου χρηστη που προκυπτει υστερα απο κατι τετοιες αναφορες (πχ στην συγκεκριμενη περιπτωση της Κατερινας)
antonl Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 Αφού οι περισσότεροι χρήστες έχουν dynamic ip, δεν έχει νόημα κάτι τέτοιο. Και για "τιμωρία" του εκάστοτε χρήστη δεν ξέρω πόσο πιθανό είναι μιας και υπάρχει σχετική αποποίηση ευθυνών για τις αγοροπωλησίες μέσω του forum (βέβαια οι κανόνες μπορούν ν αλλάξουν ή να παρακαμφθούν ). Αν τίθεται τέτοιο θέμα, θα σχολιάσει και κάποιος υπεύθυνος φαντάζομαι...
gnsX Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 Σκέφτηκε πολλά τα 16,5 ευρώ ας τη βγάλω με ένα καφέ,μετά σκέφτηκε που έχει φτάσει ο καφές και ακύρωσε και τον καφέ σκεφτόμενος κάτι θα βρω να πω στα pmz,μετά σκέφτηκε που έχει φτάσει το internet και το κοψε κι αυτό,για αυτό δεν ήρθε και δεν μπορείς να επικοινωνήσεις,για όλα υπάρχει εξήγηση.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 απλά αίσχος... ακόμα και αν postάρει τώρα και πει ότι θα τα στείλει στην Κατερίνα να γίνει αυτό που λέει ο Frenzy Μπαν δε μαδερφάκερ +1000
kid4computer Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 Απαράδεκτη όντος!! Αυτήν την ώρα κοιτάει αυτό το forum..... Για να δούμε θα απαντήσεις????
Hal9000 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 Χρησιμοποίησε την αρνητική ψήφο η οποία υπάρχει ακριβώς για αυτές τις περιπτώσεις ώστε να προφυλαχθούν άλλα μέλη.
blackhill66 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 Λοιπον επειδη το παρατραβηξες γενικα και επειδη και καποια παιδακια εδω μεσα βγαλανε κιολας τις καταδικαστικες τουσ αποφασεις πριν ακομα ακουσουν και την αλλη αποψη,εχω να πω τα εξης ,πουλουσα τα μελανια 8 ευρω το ενα ναι η οχι? μετα απο τρελλα σκαμπανεβασματα σου περι να σου τα στειλω με 1)λεωφορειο 2)με απλο δεμα3)με δεν ξερω γω με τι αλλο δεχθηκες ,τα κουριερ στυλ ελτα πορτα πορτα οπως και στα εστειλα με αυτο.Σου ειπα πως δεν ξερανε ουτε αυτοι να μου πουν το ακριβες κοστος και μονο υποθετικα μου ειπανε γυρω στα 10-12 ευρω.ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΓΡΑΨΩ ΤΗΝ ΜΟΥΡΛΑ ΠΟΥ ΣΕ ΕΠΙΑΣΕ ΟΤΑΝ ΑΝΤΙ ΓΙΑ 12 ΠΛΗΡΩΣΕΣ 17 ΕΥΡΩ ΕΛΕΟΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ και ειπα εεεε οχι να σου στειλω τα 17 ευρω και να παρω δηλαδη τι? απο μελανια με κανονικη αξια ανω των 120 ευρω να παρω τελικα (40 - 17 =23 ευρω????????)εεε οχι δα .λοιπον για να τελειωνω προτιμω να τα πεταξω τα 17 παρα να σου τα δωσω καταλαβες?τερμα και τελειωσε
frikoulo Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 Σορυ κιόλας, αλλά εγώ τουλάχιστον δεν είδα κανένα μνμ σου να λέει εξαρχής οτι δεν θα στείλεις χρήματα ή οτι λες εδώ. Εκτός κ αν υπάρχει και δεν παρουσιάστηκε Να δώσεις μια εξήγηση γενικότερα δλδ, απλά αρκέστηκες απο οτι είδα να κοροιδεύεις με "θα, θα, θα" . Γνώμη μου πάντα..
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 Moderators Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 Λοιπον επειδη το παρατραβηξες γενικα και επειδη και καποια παιδακια εδω μεσα βγαλανε κιολας τις καταδικαστικες τουσ αποφασεις πριν ακομα ακουσουν και την αλλη αποψη,εχω να πω τα εξης ,πουλουσα τα μελανια 10 ευρω αρχικα ναι η οχι?δεχθηκα να στα δωσω τελικα(φτωχη φοιτητρια ,οπως αποκαλουσες τον εαυτο σου) 8 ευρω το ενα ναι η οχι? μετα απο τρελλα σκαμπανεβασματα σου περι να σου τα στειλω με 1)λεωφορειο 2)με απλο δεμα3)με δεν ξερω γω με τι αλλο δεχθηκες ,τα κουριερ στυλ ελτα πορτα πορτα οπως και στα εστειλα με αυτο.Σου ειπα πως δεν ξερανε ουτε αυτοι να μου πουν το ακριβες κοστος και μονο υποθετικα μου ειπανε γυρω στα 10-12 ευρω.ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΓΡΑΨΩ ΤΗΝ ΜΟΥΡΛΑ ΠΟΥ ΣΕ ΕΠΙΑΣΕ ΟΤΑΝ ΑΝΤΙ ΓΙΑ 12 ΠΛΗΡΩΣΕΣ 17 ΕΥΡΩ ΕΛΕΟΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ και ειπα εεεε οχι να σου στειλω τα 17 ευρω και να παρω δηλαδη τι?απο μελανια με κανονικη αξια ανω των 120 ευρω να παρω τελικα (40 - 17 =23 ευρω????????)εεε οχι δα .λοιπον για να τελειωνω προτιμω να τα πεταξω τα 17 παρα να σου τα δωσω καταλαβες?τερμα και τελειωσε Αποδειξεις γι αυτα που λες υπαρχουν? Η κατερινα τουλαχιστον φιλοτιμηθηκε και μας εβαλε κααααμποσα screenshots. Επισης η ολη σου συμπεριφορα (που δεν απανταγες, οχι μονο για 1μερα, αλλα για πολυ περισσοτερο) μας εκανε καχυποπτους προς εσενα. Τελος, πριν το κλειδωσει καποιος mod, εχω να πω πως με τα κεφαλαια και τα bold δε κερδιζεις κατι. Ισα ισα δηλωνεις ακομα πιο φανερα τον εκνευρισμο σου (και μας κανεις να πιστευουμε ακομα περισσοτερο οτι εσυ τελικα λες καποιο ψεμματακι). Και να πω προς τους Mods, οτι η ψηφοι ειναι ενα καλο μεν μετρο, αλλα δεν ειναι παντα καθοριστικοι, καθως ενιοτε φταιει και ο αγοραστης (και προσωπικα την πατησα ετσι μια φορα, γιαυτο και η μια αρνητικη ψηφος που εχω).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.