manousos_dim Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 Γεια σας. Είμαι καινούριος στο φόρουμ και θα ήθελα τη γνώμη σας για ένα πρόβλημα που με απασχολεί μετά από overclocking. Δεν είμαι πολύ σχετικός με ζητήματα hardware γι' αυτό θα ήθελα τη γνώμη σας. Πρόσφατα έκανα μια αναβάθμιση στον υπολογιστή μου, αλλάζοντας τροφοδοτικό, κάρτα γραφικών και προσθήκη μνήμης. Το σύστημά μου είναι αρκετά παλιό (AMD 64 3000+ socket 754) οπότε ήθελα να κάνω overclocking. Το overclocking το έκανα αυξάνοντας την τάση από 1,450V σε 1,550V. Επίσης ανέβασα και το fsb από 200 σε 240. Το αποτέλεσμα ήταν ότι ο υπολογιστής κόλλησε πριν μπουτάρει. Επαναφέρω τις ρυθμίσεις στις αρχικές. Τώρα ο επεξεργαστής δουλεύει στο 100% ακόμη και σε safe mode. Θέλω να ρωτήσω το εξής: Υπάρχει περίπτωση να έχω κάψει την CPU; Πώς μπορώ να το διαπιστώσω αυτό; Επίσης υπάρχει περίπτωση να έχει καεί κάτι άλλο; Πως μπορώ να το διαπιστώσω αυτό ώστε να προβώ σε αντικατάσταση; Ευχαριστώ πολύ.
antonl Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 Ποια διεργασία δείχνει ο task manager να απασχολεί τον επεξεργαστή;
manousos_dim Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 Ποια διεργασία δείχνει ο task manager να απασχολεί τον επεξεργαστή; Η διεργασία είναι η: System Idle Process
antonl Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 Αχμ. Αυτό σου δείχνει το ποσοστό του επεξεργαστή (ας πούμε), που δεν κάνει τίποτα. Δηλ. (100-"System Idle Process") % = System Load %. Μια χαρά είσαι.
manousos_dim Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 Τότε γιατί στην μπάρα αριστερά βλέπω και είναι στο 100%; Και όχι μόνο αυτό, αλλά και το γεγονός ότι ο υπολογιστής σέρνεται (ούτε ταινία δεν μπορώ να δώ) είναι σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά. Άλλοτε έβλεπα τη διεργασία αυτή να είναι στο 99% αλλά η μπάρα αριστερά ήταν τέρμα χαμηλά και ο υπολογιστής δούλευε κανονικά. Πραγματικά αυτή η συμπεριφορά του μηχανήματος είναι απαράδεκτη.
oneofthem Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 μάλλον κάποιος οδηγός έχει πρόβλημα για να μη στο δείχνει στο task manager δώσε μας ένα screenshot του task manager (http://www.imageshack.us > choose κλπ) και κάνε γενικά ένα trial and error με τα process στο task manager, κυρίως τις εφαρμογές που υπάρχουν και στο quick launch και κάνε τις terminate μία προς μία μέχρι να δεις πότε πέφτει το usage όταν βρεις ποια είναι απλά ξαναπέρνα τη ή ρίξε update γιατί έχει φάει κόλλημα
manousos_dim Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 μάλλον κάποιος οδηγός έχει πρόβλημα για να μη στο δείχνει στο task managerδώσε μας ένα screenshot του task manager (http://www.imageshack.us > choose κλπ) και κάνε γενικά ένα trial and error με τα process στο task manager, κυρίως τις εφαρμογές που υπάρχουν και στο quick launch και κάνε τις terminate μία προς μία μέχρι να δεις πότε πέφτει το usage όταν βρεις ποια είναι απλά ξαναπέρνα τη ή ρίξε update γιατί έχει φάει κόλλημα Το θέμα είναι ότι και σε safe mode το κάνει αυτό. Υπάρχει ίσως κάποιο process το οποίο είναι του συστήματος. Λέτε να κάνω κανένα format;
SwAToNeR Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Θέμα του λειτουργικού είναι. Κάνε μια εγκατάσταση απο πάνω είτε ένα system restore μπας και φτιάξει. Απο μόνος του ο επεξεργαστής δε pitarei. Άσε να μαντέψω έχεις XP
oneofthem Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Το θέμα είναι ότι και σε safe mode το κάνει αυτό. Υπάρχει ίσως κάποιο process το οποίο είναι του συστήματος. Λέτε να κάνω κανένα format; πρώτα κάνε terminate μία μία τις διεργασίες αν δεν το χεις κάνει σε εμένα το πρόβλημα το προκαλούσε η ασύρματη κάρτα δικτύου σε σένα μπορεί κάτι άλλο
haHa Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Καποιο προβλημα με drivers κλπ παιζει.. Για να δεις ποια διεργασια σου ακριβως σου τρωει 100% cpu usage , κατεβασε κ τρεξε το proccess explorer .
manousos_dim Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 Παιδιά σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. Τελικά επειδή είχα και άλλα προβλήματα, έκανα reset στο bios και κατέφυγα σε format. Ο υπολογιστής τώρα είναι εντάξει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.