miketiofornever Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 Εχω συνδεσει τον Η/Υ με το ενισχυτη μου μέσω οπτικής ίνας. To surround λειτουργει όμως μόνο σε ταινιες με κωδικοποίηση 5.1 . Τιπρέπει να κάνω για να δουλεύουν τα πισω ηχεία στα παιχνίδια ? Με νεα καρτα ηχου ή με καινουρια μητρική διορθώνεται το προβλημα ? ευχαριστω ενισχυτης marantz 7001 sound card on board realtek
haHa Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 Εχω συνδεσει τον Η/Υ με το ενισχυτη μου μέσω οπτικής ίνας. To surround λειτουργει όμως μόνο σε ταινιες με κωδικοποίηση 5.1 . Τιπρέπει να κάνω για να δουλεύουν τα πισω ηχεία στα παιχνίδια ? Με νεα καρτα ηχου ή με καινουρια μητρική διορθώνεται το προβλημα ? ευχαριστω ενισχυτης marantz 7001 sound card on board realtek Στην μουσικη δεν εχει νοημα to 5.1 , μιας κ ειναι stereo, δηλαδη 2 καναλια.. Στα παιχνιδια που εχουν υποστηριξη για 5.1 , θα επρεπε η καρτα ηχου σου να υποστηριζει dts connect-interactive(δηλαδη να μετατρεψει τον ηχο που δινει το παιχνιδι σε dts) για να περασει 5.1 dts μεσω optical στον ενισχυτη. Μεσω αναλογικης συνδεσης θα μπορουσε να περασει 5.1 χωρις προβλημα. Τα dvd-ταινιες εχουν dts ηχο , οποτε τον περνανε κατευθειαν σε 5.1 dts μεσω optical. Ποια motherboard εχεις ακριβως?
darksoho33 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 η καρτα ηχου της μητρικης δεν ειναι και οτι καλυτερο. πως συνδεσες το pc σου με οπτικη? εννοω εχει εξοδο η μητρικη σου?
miketiofornever Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 Μητρική MSI K8N Neo4 FI αγοράστηκε 2005 CPU AMD athlon 3200 939 Η μητρική έχει και οπτική και ομοαξονική έξοδο Κάπου διαβασα οτι ο μόνος τρόπος για να έχει συνέχεια έξοδο surround το pc, είναι να έχει μητρική nForce η οποία έχει ενσωματωμένο κωδικοποιητή Dolby. Τι ισχύει τελικά? Αν πάρω μια καλή κάρτα ήχου θα έχω αποτελεσμα ή πάλι τα ίδια?
haHa Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 Ναι αυτο που διαβασες παιζει.. Πρεπει η καρτα ηχου σου να υποστηριζει dts connect για να εχεις 5.1 με ψηφιακη συνδεση στα παιχνιδια. Η δικια σου δεν υποστηριζει.. Κατα τα αλλα ειναι μια χαρα η καρτα ηχου σου, γιατι η συνδεση ειναι ψηφιακη, οποτε μηδεν θορυβος κ καμμια διαφορα απο αλλη καρτα ηχου, ολη την δουλεια την κανει ο ενισχυτης σου. Αν θελεις 5.1 κ σε παιχνιδια με ψηφιακη συνδεση(με αναλογικη μπορεις κ με την τωρινη σου), τοτε παρε καρτα ηχου με dts connect .(θελει λιγο ψαξιμο) http://forums.multiplay.co.uk/showthread.php?t=53030 Because like 99% of games for the PC generally don't support Dolby Digital or DTS which is what is decoded by you AMP you would never get Surround sound this way. All games either used DirectSound3D or OpenGL which is a windows Surround sound which your AMP wouldn't have a clue about (though Im sure there are a few amps that can decode it) Anyways to use this form of surround sound you must have a sound card that either supports Dolby Digital Live or DTS Connect and an AMP that supports DD and DTS (which like everyone does)
miketiofornever Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2008 Μαλλον εχει αρχισει να ξεκαθαρίζει η υπόθεση. Μόλις ανοιξουν τα καταστήματα θα χτυπήσω την auzentech 7.1 ή οποιαδήποτε αλλη έχετε να προτείνετε . ευχαριστω για τη βοηθεια
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.