GrandGamer Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2008 Ποιος σου είπε να δώσεις το Michigan; Ας έδινες το Cambgridge να το αναγνώριζαν, δεν θα έδινες λεφτά και στους κολοαμερικάνους(που ούτως ή άλλως δεν θα πάει σε αυτούς γιατί χρωστάνε του κόσμου τα λεφτά σε άλλες χώρες).
katerina_a_86 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2008 Αφού την κάνεις την δουλειά σου, μια χαρα είσαι. Μήπως μπορείς όμως να τοπ κυνηγήσεις λιγάκι το θέμα? Δηλαδή πήγες και έσκασες ένα σωρό λεφτά για το δίπλωμα το οποίο δεν έχει καμία αξία? Εκτός και αν το ήξερες από την αρχή... Αφού τελικά αναγνωρίζεται από τον ΑΣΕΠ (και από το δημόσιο κατ' επέκταση) δεν έδωσα τζάμπα λεφτά. Τώρα το ότι δεν το αναγνωρίζει ο ΟΤΕ είναι λίγο ακραίο αλλά αφού δεν υπάρχει πρόβλημα δεν θα ασχοληθώ.
Sirtsourekas Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2008 Δεν μίλησα με κομπλεξισμό, είπα την άποψή μου για το επίπεδο των ΤΕΙ δομικών έργων. δεν διαφωνω σε αυτο, απλα δεν ειναι καλο να γενικευεις κατι. απλα μην ξεχνατε οτι υπαρχουν σχολες οπως αυτην που αποφοιτησα (αυτοματισμου) δεν υπαρχουν σε αει, οποτε το τει ειναι σχεδον μονοδρομος. σορρυ για το οφ τοπικ αλλα θεωρησα το προηγουμενο ποστ επιθετικο χωρις λογο.
Tuko Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2008 Αφού τελικά αναγνωρίζεται από τον ΑΣΕΠ (και από το δημόσιο κατ' επέκταση) δεν έδωσα τζάμπα λεφτά.Τώρα το ότι δεν το αναγνωρίζει ο ΟΤΕ είναι λίγο ακραίο αλλά αφού δεν υπάρχει πρόβλημα δεν θα ασχοληθώ. Παιδιά το έχετε μαμήσει το θέμα στο OFFTOPIC. Κατερίνα, από τη στιγμή που το αναγνωρίζει το ΑΣΕΠ, δε βλέπω κανένα λόγο να μη το αναγνωρίζει ο ΟΤΕ. Θα σε συμβούλευα να κάνεις τα εξής: 1) Να πεις στον επίτιμο κύριο μαλάκα που σου είπε ότι δε γράφει πάνω Μίσιγκαν ότι αναγνωρίζεται από το ΑΣΕΠ ( κι όμως ναι, υπάρχει μεγάλη περίπτωση να μη το ξέρει αυτό ) 2) Αν επιμένει ότι δεν αναγνωρίζεται από το ΑΣΕΠ, να πας στα γραφεία του ΑΣΕΠ (5 λεπτά εξώ από το μετρό των Αμπελοκήπων, Οδός Πουλίου 6 ) και να τους πεις να σου δώσουν 1 χαρτί να το γράφει πάνω αυτό ( ή προκύρηξη στην εφημερίδα της κυβερνήσεως)
katerina_a_86 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2008 δεν διαφωνω σε αυτο, απλα δεν ειναι καλο να γενικευεις κατι.απλα μην ξεχνατε οτι υπαρχουν σχολες οπως αυτην που αποφοιτησα (αυτοματισμου) δεν υπαρχουν σε αει, οποτε το τει ειναι σχεδον μονοδρομος. σορρυ για το οφ τοπικ αλλα θεωρησα το προηγουμενο ποστ επιθετικο χωρις λογο. Δεν θεωρώ γενίκευση κάτι που αναφέρεται στην πλειοψηφία. Οι εξαιρέσεις πάντα υπάρχουν. . Κατερίνα, από τη στιγμή που το αναγνωρίζει το ΑΣΕΠ, δε βλέπω κανένα λόγο να μη το αναγνωρίζει ο ΟΤΕ. Θα σε συμβούλευα να κάνεις τα εξής: 1) Να πεις στον επίτιμο κύριο μαλάκα που σου είπε ότι δε γράφει πάνω Μίσιγκαν ότι αναγνωρίζεται από το ΑΣΕΠ ( κι όμως ναι, υπάρχει μεγάλη περίπτωση να μη το ξέρει αυτό ) 2) Αν επιμένει ότι δεν αναγνωρίζεται από το ΑΣΕΠ, να πας στα γραφεία του ΑΣΕΠ (5 λεπτά εξώ από το μετρό των Αμπελοκήπων, Οδός Πουλίου 6 ) και να τους πεις να σου δώσουν 1 χαρτί να το γράφει πάνω αυτό ( ή προκύρηξη στην εφημερίδα της κυβερνήσεως) Θα αναφέρω για τον ΑΣΕΠ και από κει και πέρα αν ενδιαφερθεί έχει καλώς αλλιώς δεν θα σκάσω κιόλας.(αν και αυτό πιστεύω ότι θα μου πει εγώ είμαι ένας υπάλληλος που μαζεύει τα χαρτιά και δεν ασχολούμαι με τις απαιτήσεις της προκήρυξης)
Tuko Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2008 Κακώς δε θα ασχοληθείς κατ' εμέ γιατί του δίνεις έτσι δικαίωμα και του αναγνωρίζεις να κάνει ό,τι γουστάρει σε όποιον γουστάρει και όποτε γουστάρει. Απο κει και πέρα..εύχομαι ό,τι καλύτερο
katerina_a_86 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2008 ΟΚ με έπεισες. Έχεις δίκιο. Θα ασχοληθώ όσο με παίρνει.
afentiko7 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2008 Ποιος σου είπε να δώσεις το Michigan; Ας έδινες το Cambgridge να το αναγνώριζαν, δεν θα έδινες λεφτά και στους κολοαμερικάνους(που ούτως ή άλλως δεν θα πάει σε αυτούς γιατί χρωστάνε του κόσμου τα λεφτά σε άλλες χώρες). γιατί εσύ έχεις κανά όφελος με το cambirdge? Πάντως πολύς ντόρος για το τπτ αφού της αναγνωρίζεται το lower, τι ζόρι τραβάει? Και ρε τούκο σιγά μην καθόμαστε να ασχολούμαστε με το τι υποστηριξε ο καθένας. Αυτό που θα πρέπει να μας απασχολεί είναι γιατί να χρειάζεται κάποιος να χει 20 για να κάνει τον τηλεφωνητή. ισα ίσα που αυτός που έχει 20 θα έχει λεφτά να πάει στα φροντιστήρια, να παπαγαλίσει εκθέσεις και τα συναφή και πιάνει δουλειά μόνο και μόνο γιατί βαριέται ή γιατί ανέβηκαν τα παντελόνια ντιζελ. Ο άλλος όμως που είναι μαθητής του 8 δεν εχει λεφτά να παέι φροντιστήριο, ούτε να σπουδάσει σε κωλοκές, ούτε σε κάτι ανεκδιηγητα πανεπιστημια(?) του ΗΒ, πρέπει να πάει σε μια δουλειά που να μη χρειάζονται δεξιότητες. Ε αν του κόβεις και τον τηλεφωνητή και βάζεις μέσα τους φύτουλες, ε με τι θα ασχοληθεί αυτός?
katerina_a_86 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2008 Αυτό που θα πρέπει να μας απασχολεί είναι γιατί να χρειάζεται κάποιος να χει 20 για να κάνει τον τηλεφωνητή[...] του ΗΒ, πρέπει να πάει σε μια δουλειά που να μη χρειάζονται δεξιότητες. Ε αν του κόβεις και τον τηλεφωνητή και βάζεις μέσα τους φύτουλες, ε με τι θα ασχοληθεί αυτός? Για την πρόσληψη χρειάζεται κάποιο αντικειμενικό κριτήριο επιλογής. Ο ΟΤΕ ως ανταγωνιστική επιχείριση και όχι ως κοινωφελές ίδρυμα θεώρησε πως το κριτήριο αυτό είναι η βαθμολογία του λυκείου θεωρώντας πως ακόμα και σε αυτή την εύκολη δουλειά πρέπει να πάρει αυτούς που θεωρούνται καλύτεροι. Γενικά η αγορά εργασίας έτσι λειτουργεί. Ακόμη κι αν η δουλειά είναι να πετάς τάπες σε βαρέλι αν ο ένας έχει proficiency και ο άλλος δεν έχει θα πάρουν τον 1ο. ισα ίσα που αυτός που έχει 20 θα έχει λεφτά να πάει στα φροντιστήρια, να παπαγαλίσει εκθέσεις και τα συναφή και πιάνει δουλειά μόνο και μόνο γιατί βαριέται ή γιατί ανέβηκαν τα παντελόνια ντιζελ. Ο άλλος όμως που είναι μαθητής του 8 δεν εχει λεφτά να παέι φροντιστήριο, ούτε να σπουδάσει σε κωλοκές, ούτε σε κάτι ανεκδιηγητα πανεπιστημια(?) Αυτό που λες δεν είναι απόλυτο. Δεν είναι πλούσιοι όλοι αυτοί που βγάζουν 20 ούτε φτωχοί όλοι του 8. Με λίγα λόγια δεν είναι αντικειμενικό κριτήριο της οικονομικής κατάστασης ο βαθμός. Για τους πολύτεκνους προβλέπεται να έχουν ειδική μεταχείριση και να τους παίρνουν πιο εύκολα.
Tenshi Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2008 Αυτό που θα πρέπει να μας απασχολεί είναι γιατί να χρειάζεται κάποιος να χει 20 για να κάνει τον τηλεφωνητή. ισα ίσα που αυτός που έχει 20 θα έχει λεφτά να πάει στα φροντιστήρια, να παπαγαλίσει εκθέσεις και τα συναφή και πιάνει δουλειά μόνο και μόνο γιατί βαριέται ή γιατί ανέβηκαν τα παντελόνια ντιζελ. Ο άλλος όμως που είναι μαθητής του 8 δεν εχει λεφτά να παέι φροντιστήριο, ούτε να σπουδάσει σε κωλοκές, ούτε σε κάτι ανεκδιηγητα πανεπιστημια(?) του ΗΒ, πρέπει να πάει σε μια δουλειά που να μη χρειάζονται δεξιότητες. Ε αν του κόβεις και τον τηλεφωνητή και βάζεις μέσα τους φύτουλες, ε με τι θα ασχοληθεί αυτός? Δηλαδή μέσα απο αυτό το συνονθύλευμα ασυναρτησίας θές να μας πείς οτι όλοι οι μαθητές τους 20 είναι πλούσιοι, έτσι;
afentiko7 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2008 Για την πρόσληψη χρειάζεται κάποιο αντικειμενικό κριτήριο επιλογής.Ο ΟΤΕ ως ανταγωνιστική επιχείριση και όχι ως κοινωφελές ίδρυμα θεώρησε πως το κριτήριο αυτό είναι η βαθμολογία του λυκείου θεωρώντας πως ακόμα και σε αυτή την εύκολη δουλειά πρέπει να πάρει αυτούς που θεωρούνται καλύτεροι. Γενικά η αγορά εργασίας έτσι λειτουργεί. Ακόμη κι αν η δουλειά είναι να πετάς τάπες σε βαρέλι αν ο ένας έχει proficiency και ο άλλος δεν έχει θα πάρουν τον 1ο. Αυτό που λες δεν είναι απόλυτο. Δεν είναι πλούσιοι όλοι αυτοί που βγάζουν 20 ούτε φτωχοί όλοι του 8. Με λίγα λόγια δεν είναι αντικειμενικό κριτήριο της οικονομικής κατάστασης ο βαθμός. Για τους πολύτεκνους προβλέπεται να έχουν ειδική μεταχείριση και να τους παίρνουν πιο εύκολα. Nαι ξέρω πως λειτουργεί η αγορά εργασίας (και η εκπαίδευση και η υγεία), με βαθιά ταξικά (και στην ελλάδα μεσικά) κριτήρια. Τώρα αν εσυ με 20 δέχεσαι να κάνεις τηλεφωνητή χωρίς να έχεις άμεση ανάγκη (γιατί από όσο ξέρω περιμένεις καιρό για να προσληφείς οπότε δεν τα χρειάζεσαι τώρα τα λεφτά), αλλιώς να το δεχόμουνα είναι δικό σου θέμα. Για μένα η κοινωνία πρέπει να παρέχει ίσες ευκαιρίες σε όλους είτε είναι μεταδιδακτορικοί είτε δεν ξέρουν πόσο κάνει 2 + 2. Τώρα δεν είπα για πλούσιους και φτωχούς. Δε ζούμε στο 1930. Πάντως όσα άτομα ξέρω από μετσόβειο, νομική και ιατρική όλοι έχουν λυμένα τα οικονομικά τους προβλήματα (οι γονείς τους δλδ). Δεν είπα ότι είναι Λάτσηδες, είπα ότι έχουν μια κάποια άνεση. και για να μην πούμε για το απολυτήριο που τα παιδιά των δημόσιων τεμπελ ...ε υπαλλήλων είχαν +4-5 από ότι έγραφαν με αποτέλεσμα να βλέπεις άτομα με κάπου 13χιλ μόρια να χουν απολυτήρια κοντά στο 19. @τενσί, δλδ εσύ νομίζεις ότι η υποσαχάρια αφρική δεν βγάζει έξυπνα παιδιά. Το λέω αυτό γιατί ενώ σε πανεπιστήμια στις ΗΠΑ υπάρχουν Ινδοί, Κινέζοι (λεφτάδες εννοείται) δεν υπάρχει κανείς από τη Ζιμπάμπουε.
katerina_a_86 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2008 Nαι ξέρω πως λειτουργεί η αγορά εργασίας (και η εκπαίδευση και η υγεία), με βαθιά ταξικά (και στην ελλάδα μεσικά) κριτήρια. Τώρα αν εσυ με 20 δέχεσαι να κάνεις τηλεφωνητή χωρίς να έχεις άμεση ανάγκη (γιατί από όσο ξέρω περιμένεις καιρό για να προσληφείς οπότε δεν τα χρειάζεσαι τώρα τα λεφτά), αλλιώς να το δεχόμουνα είναι δικό σου θέμα. 1)Ναι έτσι λειτουργεί η αγορά εργασίας και είτε είναι καλό είτε όχι αυτό δεν θα αλλάξει απο τον ΟΤΕ... (Εγώ μαζί σου είμαι, μακάρι να είχαν όλοι ίσες ευκαιρίες) 2)Πιστεύεις ότι αν ήμουν πλούσια θα πήγαινα εκεί να ακούω τον κάθε μπιπ να με ρωτάει μπιπ? Δεν κατάλαβα πως συμπέρανες ότι είμαι πλούσια που πηγαίνω εκεί και χάνω τον χρόνο μου για να αγοράσω 5 Diesel επιπλέον. Για μένα η κοινωνία πρέπει να παρέχει ίσες ευκαιρίες σε όλους είτε είναι μεταδιδακτορικοί είτε δεν ξέρουν πόσο κάνει 2 + 2. Συμφωνω. Τώρα δεν είπα για πλούσιους και φτωχούς. Δε ζούμε στο 1930. Πάντως όσα άτομα ξέρω από μετσόβειο, νομική και ιατρική όλοι έχουν λυμένα τα οικονομικά τους προβλήματα (οι γονείς τους δλδ). Δεν είπα ότι είναι Λάτσηδες, είπα ότι έχουν μια κάποια άνεση. και για να μην πούμε για το απολυτήριο που τα παιδιά των δημόσιων τεμπελ ...ε υπαλλήλων είχαν +4-5 από ότι έγραφαν με αποτέλεσμα να βλέπεις άτομα με κάπου 13χιλ μόρια να χουν απολυτήρια κοντά στο 19. Δεν έχεις άδικο. Η πλειοψηφία των παιδιών στις καλές σχολές έχουν ευκατάστατους γονείς. ΑΛΛΑ δεν είναι όλοι. Μην νομίζεις πως αυτός που έχει λεφτά θα τρέχει να δουλεέι στον ΟΤΕ. Εκεί πηγαίνουν οι υπόλοιποι που δεν ανήκουν στην πλειοψηφία και είναι αρκετοί για να καλύψουν τις θέσεις. Ξέρω πολλά παιδιά καλών σχολών που σνομπάρουν την δουλειά στον ΟΤΕ επειδή οι πατεράδες τους είναι loaded. νομίζεις ότι η υποσαχάρια αφρική δεν βγάζει έξυπνα παιδιά. Το λέω αυτό γιατί ενώ σε πανεπιστήμια στις ΗΠΑ υπάρχουν Ινδοί, Κινέζοι (λεφτάδες εννοείται) δεν υπάρχει κανείς από τη Ζιμπάμπουε. Βγάζει έξυπνα παιδιά αλλά αυτό δεν λέει τίποτα. Είπαμε, υπό την παρούσα κατάσταση αυτό που μετράει στην αγορά εργασίας είναι τα προσόντα σου. Ο φτωχός - έξυπνος ΧΩΡΙΣ πτυχίο δυστυχώς δεν θα προτιμηθεί.
Tenshi Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2008 @τενσί, δλδ εσύ νομίζεις ότι η υποσαχάρια αφρική δεν βγάζει έξυπνα παιδιά. Fail...ποτέ δέν έγραψα κάτι τέτοιο.Αντιθέτως κάτι γλαφυρές απόψεις περι σχέσης εξυπνάδας/βαθμών/χρημάτων βρίσκονται 2-3 post πιο πάνω. Btw προλαβαίνεις να κάνεις και edit... Το λέω αυτό γιατί ενώ σε πανεπιστήμια στις ΗΠΑ υπάρχουν Ινδοί, Κινέζοι (λεφτάδες εννοείται) δεν υπάρχει κανείς από τη Ζιμπάμπουε. Fail 2...τα έπιασες 1 προς 1όλα τα πανεπιστήμια;Μήπως σου στέλνουν και το attendance κάθε εξαμήνου; Υπάρχουν και άλλες μέθοδοι να σπουδάσεις αν είσαι φτωχός.Για αρχή υπάρχουν οι υποτροφίες...
afentiko7 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2008 Fail...ποτέ δέν έγραψα κάτι τέτοιο.Αντιθέτως κάτι γλαφυρές απόψεις περι σχέσης εξυπνάδας/βαθμών/χρημάτων βρίσκονται 2-3 post πιο πάνω. Btw προλαβαίνεις να κάνεις και edit... Fail 2...τα έπιασες 1 προς 1όλα τα πανεπιστήμια;Μήπως σου στέλνουν και το attendance κάθε εξαμήνου; Υπάρχουν και άλλες μέθοδοι να σπουδάσεις αν είσαι φτωχός.Για αρχή υπάρχουν οι υποτροφίες... Ωραία, τότε τράβα σε όποιο πανεπιστήμιο γουστάρεις και τσέκαρε αναλογία φοιτητών μεταξύ ζιμπάμπουε και πακιστάν, τσέκαρε και μετά την πληθυσμιακή αναλογία. Τι πιστεύω εγώ, πως o lucifer δεν είναι πιο έξυπνος από το παιδάκι που επαιζε στο ματωμένο διαμάντι και ήθελε να γίνει γιατρός, απλά του luci (και των περισσότερων των κατοικούντων εν ελλάδι) του ρθαν πιο δεξιά. Ναι μόνο που τις υποτροφίες, τις παίρνουν οι άριστοι, ενώ αν έχεις φράγκα σπουδάζει και ο μέσος. Πάρε παράδειγμα τον Ομπάμα. Φτωχός κτλ με υποτροφία. Αυτός και η γυναίκα του φτιάχτηκαν, οι υπόλοιποι αράπηδες όμως δε νομίζω? Δεν είχαν μυαλά? Η να στο θέσω αλλιώς, αν δεν είχαν οικονομικά προβλήματα θα το ριχναν στην κάνναβη και στο μπασκετ? @κατερίνα εσύ μπορείς να έχεις ανάγκη τα χρήματα, αλλά η πλειοψηφία των 20κάτι , όσους τουλάχιστον ξέρω γω κανείς δεν έχει οικονομικό πρόβλημα. Τώρα ο ένας θέλει να παρει 2000 pc, ο άλλος golf gt, και η άλλη να αγοράσει την μισή Ερμού κ σταδίου. Συμπέρασμα, κάποια στιγμή βαριούνται το φοιτητιλίκι και πάνε και δουλεύουν για χόμπυ. Αυτό που με προβληματίζει εμένα είναι πως σε μια δουλειά που δεν χρειάζονται πτυχία κ σπουδές, διαλέγουν πάλι τους καλύτερους μαθητές. Πως να το κάνουμε, σήμερα όποιος έχει φράγκα (και στην Ελλάδα είναι γιος δημόσιου) έχει περισσότερες επιλογές να σπουδάσει και να βρει δουλειά και εκεί που έπρεπε να κάναν υπαναχωρήσεις και να παίρναν τους σκράπες ακόμα και εκεί κάνουν διαχωρισμούς, με αποτέλεσμα να διαιωνίζονται οι οικονομικές αντιθέσεις.
GrandGamer Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2008 Κατ' αρχάς ξεφύγαμε. Κατά δεύτερον ούτως ή άλλως το advanced πλέον δεν είναι αναγκαίο για να πάρεις proficiency οπότε δεν αλλάζει και τίποτα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.