katerina_a_86 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 Όπως έχει γίνει γνωστό και σε άλλο thread προσλήφθηκα πρόσφατα στο 11888 του Ο.Τ.Ε. Ανάμεσα στα δικαιολογητικά που είχα υποβάλει τότε ήταν και το Lower του Michigan το οποίο ήταν ανάμεσα στα αποδεκτά από τον Ο.Τ.Ε. πτυχία αγγλικών. Μετά πήρα και το advanced και τώρα που ξανακατέθεσα τα δικαιολογητικά μου έδωσα αυτό (ως ανώτερο και για να το αξιοποιήσω για 1η φορά...). Μέχρι εδώ όλα φαίνονταν καλά μέχρι πριν από 5 λεπτά που με πήρε ο ΟΤΕτζής τηλέφωνο και μου λέει:"το πτυχίο που μας έφερες δεν γράφει "Michigan" και δεν μπορούμε να το αναγνωρίσουμε. " Κουφαινομαι εγώ, πάω βλέπω το πτυχίο και πράγματι δεν γράφει Michigan. Παίρνω τηλέφωνο την κωλοελληνοαμερικανική ένωση, ρωτάω και μου λένε ότι πράγματι το πτυχίο δεν είναι του Michigan αλλά της κωλοελληνοαμερικανικής ένωσης και ότι αναγνωρίζεται όμως και μ@λ@κΙ3S. Συμπεράσματα : Καλά που έχω και το lower και δεν θα χάσω την δουλειά. Κρίμα τα λεφτά που έδωσα για το κολοπτυχίο. Μην δίνεται λεφτά για το κολοπτυχίο, συνεχίστε κατευθείαν για proficiency (περιμένω αποτελέσματα) (Άσχετο αλλά ευκαιρία είναι Ως πότε θα δίνουμε λεφτά στους Αμερικάνους και στους για τα κολοπτυχία τους? Το κολοκράτος δεν μπορεί δηλαδή να αναγνωρίζει μόνο τα ελληνικά πτυχία (που με καθυστέρηση αιώνων αποφάσισε να δημιουργήσει?) ώστε να μην φεύγουν εκτός χώρας τόσα λεφτά? Φανταστείτε τι διαφθορά υπάρχει σχετικά με το θέμα και τι συμφέροντα κρύβονται...
Chrisxxx Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 Noμίζω υπάρχουν κρατικές πιστοποιήσεις αγγλικών (ΤΟΕΙC). Τωρα τι χρήματα παίζονται πίσω από τις αναγνωρίσεις δεν ξέρουμε...
ApSiMan Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 από όσο θυμάμαι το advanced (το Cambridge έχει επίσης advanced) είναι το "ενδιάμεσο" πτυχίο Lower-->proficiency. Μου το είχαν ζητήσει σαν αποδεικτικό ότι ξέρω αγγλικά επδ το Lower το είχα πάρει πολλά χρόνια πριν. Νομίζω κ στο φροντηστήριο μας είχαν πει ότι δεν μετράει πουθενά το συγκεκριμένο πτυχίο καθώς είναι το μεσολαβητικό για να δώσεις prof. Γιαυτό κ είχα επιλέξει τότε να δώσω ένα άλλο (preliminary νομίζω το λένε) που ήταν κ πιο φτηνό κ δεν είχε κανένα νόημα ύπαρξης, εκτός του ότι με "άφηνε" να δώσω κ το prof. Τώρα για τις αναγνωρίσεις κλπ είναι μεγάλη κουβέντα, ειδικά στα αγγλικά που αν έχουν περάσει 2-3 χρόνια από το τελευταίο πτυχίο σε βάζουν να δώσεις πάλι πιστοποίηση (TOEIC λέγεται αυτή, TOEFL, IELTS κλπ κλπ κλπ). Οπότε απλά υπομονή....
afentiko7 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 Γιατί το proficiency που χρειάζεται εκτός από το δημόσιο? Α και καμιά σχέση τα ΚΠΓ με το prof του cambridge ε? Η ξέρουμε αγγλικά ή δεν ξέρουμε.
tomasss Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 Όπως έχει γίνει γνωστό και σε άλλο thread προσλήφθηκα πρόσφατα στο 11888 του Ο.Τ.Ε. Ανάμεσα στα δικαιολογητικά που είχα υποβάλει τότε ήταν και το Lower του Michigan το οποίο ήταν ανάμεσα στα αποδεκτά από τον Ο.Τ.Ε. πτυχία αγγλικών. Μετά πήρα και το advanced και τώρα που ξανακατέθεσα τα δικαιολογητικά μου έδωσα αυτό (ως ανώτερο και για να το αξιοποιήσω για 1η φορά...). Μέχρι εδώ όλα φαίνονταν καλά μέχρι πριν από 5 λεπτά που με πήρε ο ΟΤΕτζής τηλέφωνο και μου λέει:"το πτυχίο που μας έφερες δεν γράφει "Michigan" και δεν μπορούμε να το αναγνωρίσουμε. " Κουφαινομαι εγώ, πάω βλέπω το πτυχίο και πράγματι δεν γράφει Michigan. Παίρνω τηλέφωνο την κωλοελληνοαμερικανική ένωση, ρωτάω και μου λένε ότι πράγματι το πτυχίο δεν είναι του Michigan αλλά της κωλοελληνοαμερικανικής ένωσης και ότι αναγνωρίζεται όμως και μ@λ@κΙ3S. Συμπεράσματα : Καλά που έχω και το lower και δεν θα χάσω την δουλειά. Κρίμα τα λεφτά που έδωσα για το κολοπτυχίο. Μην δίνεται λεφτά για το κολοπτυχίο, συνεχίστε κατευθείαν για proficiency (περιμένω αποτελέσματα) (Άσχετο αλλά ευκαιρία είναι Ως πότε θα δίνουμε λεφτά στους Αμερικάνους και στους για τα κολοπτυχία τους? Το κολοκράτος δεν μπορεί δηλαδή να αναγνωρίζει μόνο τα ελληνικά πτυχία (που με καθυστέρηση αιώνων αποφάσισε να δημιουργήσει?) ώστε να μην φεύγουν εκτός χώρας τόσα λεφτά? Φανταστείτε τι διαφθορά υπάρχει σχετικά με το θέμα και τι συμφέροντα κρύβονται... Kατερίνα, εχεις πολύ μπερδεμένη σκέψη. Να τα βάλουμε τα πράγματα στην σειρά. Αν η Ελληνοαμερικάνικη ένωση αναφέρει ότι το συγκεκριμένο πτυχίο της είναι αναγνωρισμένο, τότε ή ο ΟΤΕ είναι χρόνια πίσω( και μάλλον έτσι είναι) ή Ελληνοαμερκάνικη ένωση κάνει απάτη. Στην θέση σου, θα έφερνα σε επικοινωνία τους 2 φορείς μεταξύ τους, για να τα βρουν. Αν δεν τα έβρισκαν, επόμενη κίνηση είναι να στραφώ νομικά ενάντια σε έναν από τους 2 φορείς κατόπιν συμβουλής δικηγόρου. Διότι ένας από τους 2 παρανομεί. Τώρα όσον αφορά τον χαρακτηρισμό κωλοπτυχίο, μάλλον κάνεις λάθος. Μπράβο σου που το πήρες, γιατί ξέρω ότι είναι δύσκολο και ειδικά στην multiple choice μορφή του. Η μοναδική διαφορά του Αdvanced από το επίπεδο Proficiency(Michigan, Cambridge), είναι το δικαίωμα της διδασκαλίας. Και είναι πολύ επιπόλαιο και βλακώδες το να ακούς ''θα πάω κατευθείαν για Proficiency, τα υπόλοιπα είναι τρίχες...'' Ο ΑΣΕΠ αναγνωρίζει τα πτυχία σε 3 επίπεδα, όχι σε πανεπιστήμια. Επίπεδα Lower-Advanced- Proficiency Mια καλή επιλογή για τις μέρες μας και το value for money των εξέταστρων είναι το TOEIC, στο οποίο σκοράρεις μέχρι Pro και είναι αναγνωρισμένο από δημόσιο( και το Pro πλέον). Για να μην τα πολυλογώ ή απαιτείς ή χάνεις. Από εκεί και ύστερα όταν φωνάζουμε για την παιδεία, γινόμαστε γραφικοί. Βλέπεις ο Έλληνας δεν έχει μάθει να απαιτεί, μόνο να κλαίγεται ξέρει. Είναι αδιανόητο ο κάθε ΟΤΕ, το κάθε μεταπτυχιακό, ο κάθε εργοδότης να ζητούν πτυχίο συγκεκριμένου πανεπιστημίου. Και το ίδιο εκμεταλλεύονται στις γνώσεις H/Y.....θέλουν ECDL, όταν τα πανεπιστήμια μας, μας παρέχουν πολύ καλύτερη γνώση στα pc και δίνουν και βεβαίωση γραπτή αν το ζητήσεις. Είναι πολιτικό το θέμα και δεν θα επεκταθώ γιατί σέβομαι τους κανόνες του φόρουμ. Πάντως στηρίξτε πολιτικές που δίνουν και στοχεύουν στην παιδεία (και δεν την ξεπουλάνε) . Διαφορετικά θα δούμε να ζητούν καθαρίστριες με Proficiency του Cambrιdge, με πτυχια ΑΕΙ/TEI, master, ecdl, gmat.... Κοντά είμαστε, ο ΟΤΕ παίρνει αριστούχους Λυκείου για τηλεφωνικό κέντρο....
afentiko7 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 Mήπως φταίνε οι καθηγητάδες που βάζουν 20άρια σωρηδόν και περνάνε τους πάντες? Μήπως φταίει η νοοτροπία του φοιτητή "δουλειά να ναι και ότι να ναι"? Οι ίδιοι οι φοιτητές μειώνουν την αξία των πτυχίων τους, των μεταπτυχιακών τους κτλ και μετά ζητάνε να μπαίνουν όλοι. Πάντως τομάς αν εγώ έχω γραφείο μηχανικών και θέλω γραφείο υπαλλήλων θα ζητήσω μηχανικούς μόνο από το ΕΜΠ. Επίσης αν ανοιγα φροντιστήριο θα ήθελα μόνο prof του cambridge. Αλλά επειδή στόχος των περισσότερων δεν είναι το καλό όνομα αλλά το ξοδεύειν λιγότερο θα πάρεις ένα τειτζή δομικών έργων και έναν με ΚΠΓ. Αλλά φίλε μου τότε η επιχείρηση σου είναι γτπ. και δεν μπορώ να συγκρινω επ ουδενί το advance με το prof του cambridge. Μέρα με νύχτα.
soturin Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 βρε τι γίνεται να συμφωνώ με τον αφεντικό τελευταία, κουφά πράματα indeed, αγγλικά μιλάνε οι άγγλοι, οι αμερικάνοι... άστο και γενικά περί γνώσεων αγγλικών, μας έχουν κακομάθει οι αμερικάνοι, τα μισά στην ουσία τα ξέρουμε από σειρές και ταινίες και μετά βλέπεις κάτι βρεττανικό και ψάχνεσαι στα λεξικά
evabb Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 Γιατί το proficiency που χρειάζεται εκτός από το δημόσιο?Α και καμιά σχέση τα ΚΠΓ με το prof του cambridge ε? Η ξέρουμε αγγλικά ή δεν ξέρουμε. καλα ρε παιδια που ζουμε και θελουμε και προφ για να γινουμε δημοσιοι υπαλληλοι; σε λιγο θα θελουν και οι καθαριστριες πτυχιο. εγω λοουερ εχω και μια χαρα αγγλικα μιλαω και σπανια εχω αγνωστες λεξεις στην καθημερινη κουβεντα
soturin Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 όταν μια δουλειά όμως απαιτεί γνώση ξένης γλώσσας, δεν σημαίνει καθημερινή κουβέντσ
tomasss Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 indeed, αγγλικά μιλάνε οι άγγλοι, οι αμερικάνοι... άστο Oι Αμερικανοί τί μιλάνε? -----Προστέθηκε 22/12/2008 στις 08 : 05 : 20----- Πάντως τομάς αν εγώ έχω γραφείο μηχανικών και θέλω γραφείο υπαλλήλων θα ζητήσω μηχανικούς μόνο από το ΕΜΠ. Επίσης αν ανοιγα φροντιστήριο θα ήθελα μόνο prof του cambridge. . Το παριζάκι σου να είναι μόνο ΥΦΑΝΤΗΣ? -----Προστέθηκε 22/12/2008 στις 08 : 08 : 30----- Οι ίδιοι οι φοιτητές μειώνουν την αξία των πτυχίων τους, των μεταπτυχιακών τους κτλ και μετά ζητάνε να μπαίνουν όλοι. Δεν ήξερα ότι το πρόβλημα της ανεργίας είναι οι πολλοί πτυχιούχοι.... -----Προστέθηκε 22/12/2008 στις 08 : 14 : 48----- Αλλά επειδή στόχος των περισσότερων δεν είναι το καλό όνομα αλλά το ξοδεύειν λιγότερο θα πάρεις ένα τειτζή δομικών έργων και έναν με ΚΠΓ. Αλλά φίλε μου τότε η επιχείρηση σου είναι γτπ. Δηλαδή ξεχωρίζεις πτυχιούχους για τον π@@τσο? Και δεν μου λες? Αυτός ο ΤΕΙτζής γτπ, έκανε και 6 μήνες πρακτική. Έκανε και 60 πρακτικά μαθήματα. Ο άρχοντας του ΕΜΠ τί έκανε? -----Προστέθηκε 22/12/2008 στις 08 : 21 : 29----- και δεν μπορώ να συγκρινω επ ουδενί το advance με το prof του cambridge. Μέρα με νύχτα. Φυσικά και δεν μπορείς να συγκρίνεις! Αφού δεν κατάλαβες ακόμη ότι και το Cambridge και το Μichigan και το ΚΓΠ έχουν 3 επίπεδα μεταξύ των οποίων και το advance. Και αν αυτό το κατάλαβες, γιατί επιμένεις ότι όλα τα επίπεδα του Cambridge είναι ανώτερα?
Toufas Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 στην ελλαδα νομιζουμε πως οτι ειναι πιο δυσκολο ειναι πιο καλο. και οι αγγλοι δεν μιλανε αγγλικα. init mate
soturin Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 στην ελλαδα νομιζουμε πως οτι ειναι πιο δυσκολο ειναι πιο καλο.και οι αγγλοι δεν μιλανε αγγλικα. init mate σε χασα (καλά υπόψη τα σχόλιά μου είναι υποκειμενικά λόγω απεχθούς αμερικανιάς που μας περιβάλλει)
jimarass Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Όντως είναι πολύ καλό που υπάρχει αντίστοιχο κρατικό πιστοποιητικό για τις ξένες γλώσσες. Τα ενδιάμεσα πτυχία preliminary, advanced και τέτοια είναι καθαρά το σύστημα για να δουλέουν τα φροντιστήρια. Σαν πτυχίο έχουν μόνο συναισθηματική αξία. Θες καλή γνώση αγγλικών που να σε καλύπτει σχεδόν παντού? Πάρε το lower. Θες πολύ καλή γνώση? Πάρε Prof Michigan Θες το καλύτερο χαρτί για συναισθηματικούς λόγους? Πάρε Cambridge prof. (μιλάμε για πραγματικά ακαδημαικό πτυχίο)
evabb Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 όταν μια δουλειά όμως απαιτεί γνώση ξένης γλώσσας, δεν σημαίνει καθημερινή κουβέντσ αν απαιτει καποιο ιδιαιτερο λεξιλογιο τοτε ας εκπαιδευσουν τους υπαλληλους σε αυτο το λεξιλογιο. να στο πω κι αλλιως πολλοι εχουν προφ αλλα ελαχιστοι απ αυτους ξερουν πως λεμε τροχιακο και μιγαδικη συναρτηση και μερικη παραγωγος οποτε δεν μου λεει τπτ απολυτως γτ για τον τομεα που θελω εγω τα αγγλικα δεν με βοηθαει το προφ
kabamaru21 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 το κπγ αναγνωρίζετε απο τις ιδιωτικές επιχηρησεις? στο εξωτερικό πιάνει μια?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.