fe31h Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 Γεια σας... εδω και λίγο καιρό έχω κάτι προεκτάσεις των θυρών USB μου... Όταν τις προτοέβαλα ολα οκ, αλλά κάποια μέρα χωρίς να έχει προηγηθεί κάτι το περίεργο άρχισαν να με "χτυπάνε" με ρεύμα... Αυτό δεν μου το κάνει πάντα αλλά σχεδόν συνέχεια... Θα μου πείτε 5ν σε χτυπάνε, και τι έγινε??? έλα ομως που μου την σπάει! ειδικα οταν παω να συνδεσω το κινητό μου που είναι από μέταλλο και με χτυπαει αρκετα ωστε να το ποιάνω με κάποιο πανί και να το συνδέω... Ρεύμα με χτυπάει και το κουτί αρκετές φορές... Το τροφοδοτικό λέτε να φταίει?? η μητρική τα έπαιξε και με χτυαπει με ρεύμα? καμιά βοήθεια? Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθειά σας παιδια...
washcloud Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 μπορεί και να είναι περισσότερα, μπορεί να έχεις διαρροή (να μην είναι γειωμένη η μπρίζα)
fe31h Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 και να ειναι η μονη συσκευη που να μην ειναι γειωμενη??? θελω να πω αν η μπριζα δεν ειναι γειωμενη γιατι δεν με "Χτυπανε" και αλλες συσκευες που ειναι στην ιδια μπριζα???
fe31h Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 δηλαδη λετε να μην ειναι καλα γειωμενη η μπριζα που το εχω συνδεδεμενο το μηχανημα?
ArisG88 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Το πιο πιθανο, πρεπει να σε χτυπαει το ρευμα σε οτι μεταλικο ακουμπας στο pc ετσι?
fe31h Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 ετσι γινεται... οχι παντα αλλα 8 στις 10 οταν ακουμπαω κατι μεταλικο πανω στο pc...
micos000 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Κάνε τα παρακάτω. 1. αν φοράς μάλλινες μπλούζες (χειμωνιάτικα?) βάλε βαμβακερές. 2. Αν φοράς μάλλινες παντόφλες (πάλι χειμωνιάτικα?) άλλαξτες 3. Αν έβαλες μάλλινο χαλί (μπρρρρ) άλλαξτο. 4. Αν φοράς μάλλινες κάλτσες και τρίβεις τα πόδια σου (από το κρύο?, αγωνία?) άλλαξτες ή μην τρίβεις τα πόδια σου. 5. Αν έχεις σόλες στα παπούτσια με καουτσούκ και ισχύει κάτι από τα παραπάνω, βάλε άλλα παπούτσια. Το πρόβλημα σου δεν είναι από το pc. Χειμώνας είναι, και όλο και κάτι μάλλινο θα τρίβεται πάνω μας και θα δημιουργεί στατικό ηλεκτρισμό. Αυτό μάλλον εννοεί ο Aris με την ερώτηση του.
antonl Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Δηλ. ανακαίνιση στην γκαρνταρόμπα; Εναλλακτικά, μπορεί να βάλει να κρέμεται απ το παντελόνι ένα πραματάκι σαν κι εκείνα που χαν παλιότερα τ αυτοκίνητα και σερνόταν στον δρόμο, για τον στατικό ηλεκτρισμό οκ, σταματάω.
micos000 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Δηλ. ανακαίνιση στην γκαρνταρόμπα;Εναλλακτικά, μπορεί να βάλει να κρέμεται απ το παντελόνι ένα πραματάκι σαν κι εκείνα που χαν παλιότερα τ αυτοκίνητα και σερνόταν στον δρόμο, για τον στατικό ηλεκτρισμό οκ, σταματάω. Καλό αυτό. Να το καταχωρήσεις για πατέντα. Δεν το έχει σκεφτεί άλλος. :lol: Εναλλακτικά ένα Αντιστατικό Βραχιόλι. Άντε και καλές γειώσεις.
fe31h Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2008 Δηλαδη αν φοραω αυτο το βραχιολι καθε φορα που θελω να συνδεσω κατι δεν θα εχω προβλημα??? τι να φοραω αυτο τι να το ποιανω με ενα πανι αυτο που συνδεω? εκτος και θελω να ανοιξω το κουτι....(αλλα αν ποιασω πρωτα το κουτι δεν ειναι το ιδιο? μοιραζεται στο κουτι ο στατικος ηλεκτρισμος και δεν υπαρχει πιθανοτητα να καψω κατι... ετσι?) Οσο για την διακοσμηση του σπιτιου μου ο υπολογιστης παταει πανω σε πατωμα(τσιμεντενιο ειναι ...) και εγω δεν φοραω τιποτα μαλλινο... τωρα μπορει να φταινε και οι παντοφλες μου... αλλα και με παπουτσια με χτυπαει... τεσπα... ευχαριστω παντως για τον χρονο σας....:-)
chpetros Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 Ρε άστε το παιδί ήσυχο, το πρήξατε με τις πλάκες σας.
antonl Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 Ρε άστε το παιδί ήσυχο, το πρήξατε με τις πλάκες σας. Εντάξει νομίζω ότι είναι φανερό τι ειπώθηκε χιουμοριστικά και τι όχι. Αν σε "χτυπάει" μόνο το pc υπάρχει πιθανόν διαρροή από τροφοδοτικό ή κάποια γείωση σ αυτό δεν είναι εντάξει (ας δώσουν τα φώτα τους για λεπτομέρειες οι πιο ειδικοί). Αν σε χτυπάνε κι άλλες μεταλλικές επιφάνειες, μάλλον δεν υπάρχει πρόβλημα στο pc.
micos000 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 Ρε άστε το παιδί ήσυχο, το πρήξατε με τις πλάκες σας. Δεν αστειευόμουν. Σοβαρά μιλούσα για τα μάλλινα, το βραχιόλι δε, ήταν όντως υπερβολή. Το φαινόμενο αυτό συνήθως είναι εμφανές το χειμώνα και δεν είναι τυχαίο αυτό. Μια λύση είναι με το μαντίλι και μια άλλη να πιάνεις κάτι μεταλλικό πριν, όπως π.χ. το καλοριφέρ για να εκτονώνεται ο στατικός. Αν δεν σε χτυπάει στο καλοριφέρ και σε χτυπάει μόνο στο pc, πρέπει να ελέγξεις απαραίτητα το τροφοδοτικό σου γιατί μπορεί να σου κάψει κανένα εξάρτημα στο τέλος. Αν έχεις κανέναν γνωστό ηλεκτρολόγο, νομίζω μπορεί να στο ελέγξει.
fe31h Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 να φταιει το τροφοδοτικο?? με το παλιο μου το εκανε καμια φορα... και με το καινουριο παλι καμια φορα μου το κανει... δηλαδη οποτε του ερθει του τροφοδοτικου "χτυπαει"??? μηπως φταιει η πιθανη υγρασια που υπαρχει???
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.